Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (269. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.868
Cevap
213
Favori
1.314.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş
  • Doktora son gittiğimde sen de seboreikin yanında roza da var biraz demişti.Roza isimli bir krem vermişti.Bir aydan fazladır kullanıyordum.Son iki üç gün kullanmadım.Burun kenarları değil de daha çok yanaklara yakın yerlerde böyle küçük, pütür pütür kızarıklıklar var.Acayip moralim bozuldu.Acaba bu doktorun dediği gibi roza mı? Yoksa seboreik yayılıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Pütür pütür ise sd yayılıyor olabilir roza deri altındaki durum damar çatlaması yada cilt incelmesi gibi görülüyor genelde, geçmiş olsun aynı şeyler bende de var roza için lazer alternetif bir tadavi deneyebilirsin.

• Ne yaptıysam bu yağlanmaya cozum bulamadım kil maskeleri pahalı temizleyiciler yok yine yaglılık devam ediyor ustelik o yaglanan kısımlarda soyuluyor anlamadım şakaklarımda yaglanırdı ve soyulurdu bu temizleyiciler orayı kuruttu artık kuruyan yerlerde soyulma olmuyor anlamadım doktora gidiyorum bi krem veriyo yolluyo yine cozum olmuyor. Biri zaten kortizonlu krem verdi damar catlaması yaptı simdi lazerle ugrasicam bir de. Cok sıkıldım artık dayanamıyorum milletin yuzune bakıyorum hicbir sorun yok benim neden boyle 😥

Orijinalden alıntı: burnum31

Ne yaptıysam bu yağlanmaya cozum bulamadım kil maskeleri pahalı temizleyiciler yok yine yaglılık devam ediyor ustelik o yaglanan kısımlarda soyuluyor anlamadım şakaklarımda yaglanırdı ve soyulurdu bu temizleyiciler orayı kuruttu artık kuruyan yerlerde soyulma olmuyor anlamadım doktora gidiyorum bi krem veriyo yolluyo yine cozum olmuyor. Biri zaten kortizonlu krem verdi damar catlaması yaptı simdi lazerle ugrasicam bir de. Cok sıkıldım artık dayanamıyorum milletin yuzune bakıyorum hicbir sorun yok benim neden boyle 😥

Kardesim bu kadar kafana takma herkeste olur oyle sorunlar. Bu gidisle kafayi kirarsin bu kadar ugrasirsan dogal hale birak biraz :)

Son bir haftadir La Roche Posay'in termal suyunu kullaniyorum cesme suyu yerine. Sprey formunda, icinde cinko selenyum falan var. Cildi inanilmaz rahatlatiyor.

Aklinizda bulunsun.

• Bu arada ekşide gördüm, zetion isimli bir şampuan varmış zamanında. Saça çok iyi geliyormuş.Sonra piyasadan kalkmış, şimdi ise yeniden eczanelerdeymiş. Bende çok şükür saçta yok ama olan arkadaşları bilgilendirmek istedim.

Orijinalden alıntı: emolity

Bu arada ekşide gördüm, zetion isimli bir şampuan varmış zamanında. Saça çok iyi geliyormuş.Sonra piyasadan kalkmış, şimdi ise yeniden eczanelerdeymiş. Bende çok şükür saçta yok ama olan arkadaşları bilgilendirmek istedim.

Bilgi için teşekkürler,zamanında çok kullanmıştım..hemen deneyeyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Vikings
    Hail Earl Ragnar!
  • Buyurun arkadaşlar türkiyede bulmanız biraz zor ama imkansız değil. Bu illete en iyi sonuç gösteren şampuan: Neutrogena T GEL

Değilsin ben neredeyse üst kısımdaki saçlarımın yüzde 60 70 ini kaybettim doktorlara sorsan hastalı saç dökmez diyor ezberlemişler sanki. Bendeki SD de öyle çok kaşınma yok yaglanma pullanma aşırı saç dökülmesi var.Dökülen saç diblerinde de sarı kepekler oluyor. Saç dökülmesini azaltan arkadaşlar varsa yardımcı olurlar umarım.
    aynen hastalık kesinlikle saç döküyor .bazı zamanlar saçı artırabiliyorum çevremde diyenler oldu saçın düzelmiş diye .sonra hastalık ona da bağışıklık kazanıp tekrar dökülmeye başlıyor bu hastalığı yenmek çok zor
  • 3-4 aydır kayıptı bende. Şu son dönemlerde biraz sinir stres yapan durumlar oldu hiç vakit kaybetmeden başladı yine (:. Ben haftada 2 ya da 3 kere konazol şampuanla yıkıyorum saçlarımı. Eğer çok kaşıntı olursa dermovate losyon sürüyorum sakalıma ve saçıma kaşınan yerlere nispeten kaybolana kadar kontrol altına alıyorum.
  • Beyler bişey sorucam bilenler yardım ederse çok sevinirim.Benim saç diplerimin çoğu kısmında kızarıklık var. Bu durumda olan arkadaşlar bu kızarıklığı azaltan bir ilaç şampuan her neyse varsa yazabilirler mi ? şimdiden teşekkürler.

• Seboreik sac dokmez bana gore. Bizim ailede abimde, babamda ve bende var saclar duruyor. Ki babam 55 yasinda genclikten beri var diyor. Dokulecek olsa sanirim dokulurdu fakat genler saglam oldugu icin dokulmedi. Ayrica bu hastalığı kadinlarda cekiyor. Bu mantikla baya kel kadin gormemiz lazim. En son hastaneye gittigimde doktorda sirami beklerken onumdeki hasta genc bir kizdi. Klasik devlet hastanesi ortaminda konusmalara sahit oldum cok ilerlemis seboreik oldugunu soyluyordu doktor. Yani demek istediğim erkeklerdeki dokulme erkek tipidir genelde. seboreik bahanesi olur bu isin.

Orijinalden alıntı: Paetzold

Seboreik sac dokmez bana gore. Bizim ailede abimde, babamda ve bende var saclar duruyor. Ki babam 55 yasinda genclikten beri var diyor. Dokulecek olsa sanirim dokulurdu fakat genler saglam oldugu icin dokulmedi. Ayrica bu hastalığı kadinlarda cekiyor. Bu mantikla baya kel kadin gormemiz lazim. En son hastaneye gittigimde doktorda sirami beklerken onumdeki hasta genc bir kizdi. Klasik devlet hastanesi ortaminda konusmalara sahit oldum cok ilerlemis seboreik oldugunu soyluyordu doktor. Yani demek istediğim erkeklerdeki dokulme erkek tipidir genelde. seboreik bahanesi olur bu isin.

+1 çok net söylüyorum 70 yasında dedemde , 40 yasında dayımda ve en iyi arkadaşımda var hepsininde taş gibi saçı var hadi seboreik döküyo desek bile genetik gibi kalıcı dökmez geri çıkarlar

keza tüm sülalesinde tek bir kel olmayıp sadece seboreik olan siz de dökülünce mevzuyu başka yere bağlayamiyorsunuz

Bir de bu kaşların kuyruklarında ve derinin saçla birleştiği şakak kısımlarında çıkan sivilceler için yapılabilecek bir şey var mı?
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.