Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (250. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.633
Cevap
208
Favori
1.265.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 gün oldu bende coresatin sarı krem alalı. 38,5 lira ödedim. Eczacı sadece kutusunun değiştiğini söyledi. 3 gündür kullanıyorum. Hiç öyle mucizevi etki filan görmedim. Yüzüm aksine daha da kızardı. Eski içeriğiyle alakası yok tahminimce. Yazık oldu verdiğim paraya. Ne kullacaz şaşırdım kaldım. Saçımdaki yağlanmayada bir türlü çözüm bulamadım. Vichy yeşil olanı kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kutunun üstünü check ettinizmi değişen nedir diye, zaten pruzon, coresatin vs kortizon içermeyen kremlerden mucize beklemeyin derim birde cilt alışıyor, sürekli çok iyi sonuç vermeyebilir. Çözüm ne derseniz biraz da içe konsantre olun içsel temizlik vs

• Few people know this but natural healthy skin has a pH around 4. That is quite acidic and actually a good thing. Acidic pH helps maintain skin integrity and keeps beneficial flora attached to the skin and bad flora such as fungus away. (ref.)

Malassezia grows optimally in an environment when the pH is between 4 and 8. (ref.) Therefore it is critical the skin pH be around 4 or ideally slightly lower.

• DermoCrazy D kullanıcısına yanıt
    Cildin PH durumunu hiç düşünmemiştim.

Aslında bilmiyordum böyle bir hesabın olduğunu.

Acaba ne yapmak gerek?

• PH dengeni düşürmen gerekiyor yazıya göre yani asidik ortam oluşturup bakteri mayaların üretimini yavaşlatmak gerekiyor.
    Sitede yazan bilgileri aşağıya kopy yapıyorum ph düşürmek için;

3. Create a temporary hostile (acidic) environment so it does not grow back

Acidifying the skin topically using Apple Cider vinegar has also helped many people. Other acidic compounds may work as well. Lactic Acid and urea are often used in creams specifically for eczema.
    Sandalwood oil which contains the compound Farnesol may also be helpful. Farnesol is a quorum-sensing molecule which inhibits the growth of fungi such as Candida. There is some evidence to suggest that it works on Malassezia as well.
    Lactoferrin inhibits adhesion (ref.)
    An ideal topical lotion might contain….

Aloe Vera gel
    MCT oil
    Xylitol
    Lactic Acid, Acetic Acid & Citric Acid
    Climbazole
    Sandalwood oil (source)
    Niacinamide (B3), plus dl-panthenol (B6) and glycerin to improve skin barrier
    have a pH of 3.5 – 4

• Maşallah, SD'lilerde eksilme olmuyor. 16 yıldır bu illetle yaşıyorum. Kafamın tepesindeki bütün saçlar da döküldü. Bazen azalıyor, bazen artıyor. Başımda, kulağımda, kaşımda, sakalımda, burnumun kenarlarında ve göğsümde çıkıyor. Başımda, sakalımda falan çıkınca tıraş oluyorum hemen iyi geliyor. Şimdilik M-furo losyon ve Ketoral şampuan kullanıyorum . Ben bu başlığa yıllardır bakmıyordum. Epey dolmuş. Bu kadar iletiyi de okumaya üşeniyorum. Bana şunu kesin dene diye önerebileceğiniz bir şey var mı?

Bu arada bu başlıktaki bütün iletileri pdf, txt yapma gibi bir seçeneğimiz var mı? Öyle bir şey yapabilsem dosyayı Kindle'a atıp e-kitap gibi okuyacağım baştan sona... :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-H-T -- 8 Aralık 2016; 22:11:41 >
  • L-H-T kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten en etkiliierden birini kullanıyorsun sanırım elecon ile aynı şey m furo losyon, güçlü kortizon grubuna giriyor ben birakmak zorunda kaldım cildim inceldi damarlarıma hasar verdi, şimdi diyetti vs kortizonsuz coresatin pruzon vs idare etmeye çalışıyoruz.
    Biryere gidiyorsun çevrende 20-30 kişi var hepsinin yüzü tertemiz biz niye böyle olduk diye insan düşünüyor sonra beterin beteri vardır diyoruz avunuyoruz.

• Forumda, Yüzdeki ve ciltteki pullanmalar,döküntü ve kızarıklık için önerilen kremler ve yaklaşık fiyat listesi.
    Not: Etkisi kişiden kişiye kesinlikle değişir. ***DOKTORUNUZA MUTLAKA DANIŞINIZ***

KREMLER:
    1- Coresatin krem (sarı kutu) (40 TL civarı)
    2- Travacort krem (14 TL.civarı)
    3- Derm Ecto krem (35-40 TL.civarı)
    4- Blue Cap krem (115 TL civarı)
    5- Seb Clair krem (35TL civarı)
    6- Pruzon krem (20 TL)
    7- Ducray kelual dc krem(40 TL)
    8- Bioderma sensibio ar bb krem 65TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefer33 -- 9 Aralık 2016; 15:12:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca amazon sitesinde satılan bir üründe mevcut...yorumlar olumlu..bilgi sahibi olanlar yazabilir.
    Link: https://www.amazon.com/Dermoscribe-Seborrheic-Dermatitis-Cream-2oz/dp/B01FO1IT02

• quote:

Orijinalden alıntı: sefer33

Forumda, Yüzdeki ve ciltteki pullanmalar,döküntü ve kızarıklık için önerilen kremler ve yaklaşık fiyat listesi.
    Not: Etkisi kişiden kişiye kesinlikle değişir. ***DOKTORUNUZA MUTLAKA DANIŞINIZ***

KREMLER:
    1- Coresatin krem (sarı kutu) (40 TL civarı)
    2- Travacort krem (14 TL.civarı)
    3- Derm Ecto krem (35-40 TL.civarı)
    4- Blue Cap krem (115 TL civarı)
    5- Seb Clair krem (35TL civarı)
    6- Pruzon krem (20 TL)
    7- Ducray kelual dc krem(40 TL)
    8- Bioderma sensibio ar bb krem 65TL

Güzel derlemişsiniz hocam fakat şu uyarıyı yapmak istiyorum:

sarı tüp coresatin kullanmış olanlar yenilenmiş kutu modelini almadan önce 2 kez düşünsünler derim. önceki sayfalara bakamadım fakat sadece bu sayfada benimle birlikte 3 kişi yenilenen kutu modelinin eskisiyle alakasız olduğunu hatta sürülen bölgeyi daha da kızarttığından bahsetmişler. ben kullanmayı bıraktım boşu boşuna para vermiş oldum, çok ucuz bir fiyatı yok o yüzden almayı düşünen arkadaşları bilgilendirmek istedim.

• Çünkü eskisindw Kortikosteroid olduğu şüpheleri çok güçlüydü.

Formulü değiştirmeleri bunu kanıtı gibi :)

Peki izni nasış aldılar.

Bir dönem Tarım Bakanlığından(yanlış hatırlamıyorsam) dağıtım izni sorunu olmuştu.

Aklımda bir sürü soru işareti var :)

• Coresatin krem uyarınız için teşekkürler..şahsen kullanıp memnun kaldığım bir üründü..muhtemelen formulü değiştirdiler...t bölgesi kızarıklığından forumda çok kişi muzdarip....sizlerin deneyim ,tecrübe ve önerileri bu konuda çok önemli..paylaşıma devam edelim.

• sefer33 kullanıcısına yanıt
    Krem güzelmiş ancak içinde sülfür, kortizon ve salisilik asit var hepside güçlü ürünler kortizon bana yasak kullanamıyorum, biraz içerden tedavilere bakmak gerek iç etkenler çok önemli sizde yaşamışınızdır ben mesela alkol alayım ertesi gün berbat oluyor sd çıldırıyor resmen. Sd nizi ne azdırıyor birazda bunu paylaşalım...

• quote:

Orijinalden alıntı: istavrit59

Çünkü eskisindw Kortikosteroid olduğu şüpheleri çok güçlüydü.

Formulü değiştirmeleri bunu kanıtı gibi :)

Peki izni nasış aldılar.

Bir dönem Tarım Bakanlığından(yanlış hatırlamıyorsam) dağıtım izni sorunu olmuştu.

Aklımda bir sürü soru işareti var :)

Hocam kutunun üzerinde sağlık bakanlığından izin alındığı yazıyor. Ama ben hiç fayda görmedim. Daha da kızardi ve soyuldu cildim. Dokunduğumda yüzüme ciddi acıyor. Tek kullanmadığım pruzon krem kaldı. Hocam birde giovanni şampuandan bahsetmiştin. Onun büyük boyunu bulamıyorum bir türlü. Hep seyahat boyu gösteriyorlar. Nasıl buluruz ?

• Momecan diye bir krem kullanan var mı

• Eigelb kullanıcısına yanıt
    Giovanninin büyük boyunu 5 yıl önce satıyorlardı. Sebebini bilmüyorum ama şu anda sadece seyahat boyu var.

Sende seyahat boyunu al.

Climbazole içeren bir çok şampuan mevcut şu anda. Bir sonraki şampuanın belki bunlardan biri olur.

Fırsatını bulursam climbazole'ü biraz araştıracsğım. Pek bir bilgim yok hakkında. Hep olumlu şeyler yazıyorlar :) Satış gereği..

Cildin içün Fungostatini denedin mi?
    Dikkat ettiysen artık foruma girmez oldum.
    Tabi herkeste işe yaramıyor. Denemediysen bir dene belki işe yarar.

• 1 aydır haftada 3 gün ketoral kullanıyordum. Bugün doktoruma kontrole gittim ve işe yaramadığını söyledim yeni bir karışım ve şampuan verdi bana.

Karışım: Huile de cade, salicylique acide ve huile a d'olive (Katran ardıcı, salisilik asit ve zeytinyağı)

Ketoral yerine de Prozinc Salicade şampuan verdi. Bir de bunları deneyeceğim bakalım sonuç verecek mi..
  • ben de coresatin kullanıyordum artık bir işe yaramıyor açıkcası pruzon'u nasıl bilirsiniz ?

pruzon işe yarıyorsa onu almak istiyorum tavsiyelere açıgım
  • Pruzon fena değil çinko ve meyan kökü var içinde , şu meyan kökü herşeye deva bi türlü saf alıp deneyemedim hem içmelik hemde sürmelik.

Prozinc salicade deneyim ağır kokusu var ama etkili bir ürün içinde ardıç katranı var , benimde kafama hiçbirşey iyi gelmiyor herşeyi denedim biraz pahalı ama bulecap şampuanı alıp denemek istiyorum 6-7 sene önce denemiştim devam etmedim tekrar bakalım duruma

• Benim de alnımda,deri ile saçın birleştiği alanda ve burun kenarı ve üstünde deri soyulmaları oluyor henüz doktora gitmedim.Burada daha önce olanlar varsa onlardan bilgi alayım dedim. Yardımcı olun lütfen
  • 
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.