Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (197. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
8.651
Cevap
209
Favori
1.281.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Söylediğim gibi her gün birkaç avuç kabak çekirdeği yiyorum sanırım bugün 5. gün ve yüzüm 5 gün önceye göre %60 daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Le pötiğ -- 11 Nisan 2016; 19:36:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O tatlı bir efsane: Le petit prince
  • quote:

Orijinalden alıntı: W.Klitschko

Ve ben artık şampuan olayına nokta koydum Schwarzkof 3d men aldım eyvallah II temizliyor ama saçların anasını aglatti hiç dokulmedigi kadar dökülmeye başladı kestim eski sampuanima döndüm bu kez de kabuklanmaya başladı kesinlikle şampuanlara boşuna para vermeyin milyarlar verdim sonuç 0

temizliyor derken? yıkadıktan sonra yağlanmadan kaç gün dayanıyor?
  • Arkadaşlar benim anlamadığım nokta şu ; şimdi bizim sıradan kepeklenme olan bir insanla farkımız var mı?Yani babamda da kepeklenme var ama bir clearla geçiyor , ama bende yağlanma ve kepeklenme var ne yapsam geçmedi.Doktora gittim defalarca , inanın burdaki çoğu kişiden çok daha az bilgi biliyorlar.Sende bölgesel sd var diyen de oldu saça bakmadan ketoral veren de.Sd dediğimiz şey ne onu da hala kavrayamadım zaten ?

Yani bence evet içerde bir yerde sorun var ama en önemli neden kafaya takmak gibi.Stres yapmıcan,kafan rahat olcak .
    Tek çözümü bu i.

Elbette çözümü çoktan bulunmuştur diye tahmin ediyorum.Lan adamlar uzaya çıkıyor uzaya.Bir deri hastalığını mı çözemicekler.Ama ilaç firmaları bırakmıyor işi.Binlerce liralık piyasası var.Olanda bizlere oluyor.

Ben Pazar günü 3D Schwarzkopfa başlıcam velakin ,arkadaşın yorumlarından dolayı şimdiden ondan da umudum bitti.
    En sonunda sıradan bir market şampuanı alıp rastgele kullanıcam ,cidden uğraşmaya gelmiyor.

• niye yalan söyleyim hocam kabak çekirdeği ticareti falan da yapmıyoruz hani reklamını falan yapıyım makalede demir diyolardı kabak çekirdeği de demir çinko magnezyum hazinesi ve gerçekten işe yaradı

O tatlı bir efsane: Le petit prince
  • quote:

Orijinalden alıntı: olaf17

Bu mesaj silindi.
    elma sirkesini deneyin arkadaşlar... hergün yüzünüze sürün düzenli alnınıza falan nerenizde varsa bende her yerde vardı kalmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Vikings
    Hail Earl Ragnar!
  • Lights.Out kullanıcısına yanıt
    Temizliyor derken arındırıyor yanı yağlanma yine aynı ve ben bıraktım çok dökülme oldu diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Sıradan bir kepek deil haklisin kabuklanma kızarıklık deride tahriş yapan bi olay bu seboroit çözümü bulunmuştur bundada haklisin ama ne yazıkki ilaç firmaları yüzünden sanırım alma derim bence ben aldım pismanim ve kolay kolay artık kimyasallara para vermem hepsi boş hepsi tiri viri zaten ben içinde dermani olmayan hiçbir hastalığı kullarima vermedim dememismidir mevla hepsi doğada mevcut ama cozemiyorlar çözmek istemiyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: streamin

tetradox ictigimde halbuki ne güzel de geçmişti 15 günlüğüne : D ki çok ağır bir antibiyoktir arkadaş ki sizler lütfen uzak durunuz ..

osmangazi tıp o ilaçtan bana da verdi maalesef epeyce bir süre kullanmamak için direndim en sonunda dedim bir kaç gün deneyeceğim bakalım ne olacak, ama 2. ve 3. günde dışkı rengi değişti siyahlaştı ilacı derhal kestim. evde kutu kutu dermo sprey, krem, şampuan, ilaç dolu ama artık bıktım ilaç kullanmak istemiyorum. alıyorum permatiği usturayı elime kafayı kazıyıp bırakıyorum en azından bir hafta böyle rahatım.

Orijinalden alıntı: W.Klitschko

Sıradan bir kepek deil haklisin kabuklanma kızarıklık deride tahriş yapan bi olay bu seboroit çözümü bulunmuştur bundada haklisin ama ne yazıkki ilaç firmaları yüzünden sanırım alma derim bence ben aldım pismanim ve kolay kolay artık kimyasallara para vermem hepsi boş hepsi tiri viri zaten ben içinde dermani olmayan hiçbir hastalığı kullarima vermedim dememismidir mevla hepsi doğada mevcut ama cozemiyorlar çözmek istemiyorlar

maalesef ülkemizde herkes para kazanmayı amaçlamış durumda hele ki hastalıkları kendileri için bir meslek haline getirip insanların çaresizliklerinden yararlanarak dolandırıyorlar. öylesine çok uydurma şey var ki piyasada %95i hiç bir işe yaramayan sadece dolandırıcılık amaçlı yapılıp satılan şeyler. TIP maalesef böylesine basit gibi görünen hastalıklara çare bulamıyor, bizim ülkemizde de zaten araştırmacı yok olanlarada devlet desteği olmadığından araçtırma yapmak isteyenler yurt dışına gitmek zorunda kalıyorlar ve gittikleri yerlerde de kalıyor bir daha dönmüyorlar.

bizim ülkemizde doktorların %90 kadarı sadece maaş almak, ünvan sahibi olmak, masa başında oturup ilaç firmalarından aldıkları hediyeler karşılığında onların ilaçlarını reçete etmek için varlar. DR ye gidiyorsun neyin var diyor söylüyorsun ilacı yazıyor gidiyorsun eczaneye alıyorsun bir poşet dolusu ilaç içindeki ilaçların yan etkilerinden dolayı başka hastalık ortaya çıkıyor, örneğin benim mideme aspirin zarar veriyor ama dr bana sormadan aspirin türevi bir ilaç yazmış, hadi at bakalım çöpe,
    sonra bir bakıyorsun antibiyotik yazmış 2 tane kullanıyorsun haydaaa ishal olmuşsun, at çöpe, şimdi burada maksat tedavi etmek mi yoksa hastalığın yanına yeni hastalıklar eklemek mi.....
    düz liseden çıkıp 5 yıl okumakla hiç bir şey olunmuyor maalesef tecrübe şart, önce sağlık meslek lisesine sonra tıp fakültelerine gidilmeli.

• Saçlı deride Selenium Sulfide içerikli şampuanlarla (H&S Clinical Strength veya Selsun Blue Medicated) bir kaç yıkamada etkilerini yok ettim. Yine de bırakmadım şampuanı kullanmayı. Arada farklı şampuanlarda kullanıyorum sorun olmuyor. Yakında komple şampuanı değiştiricem. Bakalım kaç gün sonra tekrar edecek.

Yüzümdekiler için şimdilik tek çare Coresatin görünüyor. Henüz fırsatım olmadı ama Cetaphil'i de denemek istiyorum. Birde cc_cihan arkadaşın yazısında doktorunun önerdiği Kayısı Çekirdeği Yağını aklıma geldikçe sürüyorum. Etkileri azken işe yarıyor gibi. Ama iyice kabuklandıktan sonra tek çare Coresatin.

Bu arada Coresatin'in kortizon içerdiğine dair şüphelerim var. Hiçbir vitamin tek sürüşte bu kadar etkili olup bu mantarı bu kadar hızlı geçiremez gibi geliyor. Üstekil kabuk üstüne sürüyorsunuz o bile işe yarıyor. Laboratuar ortamında bunu tespit etmenin yolu var mıdır acaba?..

Ayrıca cc_cihan arkadaşımızın yazısındaki gibi sindirim sistemi (ve bağışıklık sistemi) ile bağlantısına inanıyorum. En şiddetli olduğu dönemde çok stresliydim ve çok fazla kahve içip şekerli ürünler tüketiyordum. Bayağı azdı.

Şekerli ürün derken; pizza, bisküvi, çikolata, gofret, meyva, un veya ve patates gibi nişasta içeren herşey. Ayrıca marketlerde paketlenmiş olarak satılanların %95'i şeker, glikoz, fruktoz, mısır nişastası veya modifiye nişasta adı altında şeker kullanır. Knorr çorba, közlenmiş biber, kahvaltılık sos vb. binlerce üründe buna dahildir.

Asitli her tür içecekten uzak duruyorum. Asitli ürünler bağırsak florasındaki yararlı bakterilere büyük zarar veriyor. Bu açıdan kola ve bira içmek bu diyetin en büyük düşmanıdır. Şekersiz kola, soda, rakı, şarap da ona keza..

Buna karşılık artık biraz daha bilinçliyim. Sabahları sindirim sistemime ilk giren şey bir kase evde yaptığım yoğurt oluyor. Fırsat buldukça sarımsak yiyerek ve elma sirkesi (marketlerdekinin asit oranı yüksektir. 1 bardağa 1 çorba kaşığı veya daha azı konulmalıdır) içerek bağışıklık sistemime destek olmaya çalışıyorum.

Bu uzun bir maraton. Sabahları keten tohumu + yoğurt + haşlanmış yumurta + zeytin yiyorum. Öğlenleri salata, çorba ve çok gerekliyse 1 dilim kepek ekmeği yiyorum (çorbalarda genelde un yani şeker bulundurur). Ekmek ve diğer şekerli yiyecekleri kestiğimden, bir takım vitamin ve minareller eksik kalabileceğinden multi-vitamin kullanıyorum (supradyn tablet). Canım her şekerli yiyecek istediğinde su içiyorum. 10 günlük bir eğitim nedeniyle diyete ara verdiğimden SD hemen azdı.

İmkanı olanlar mutlaka doktora gidip bağırsak sağlığı konusunda muayene olsunlar.
    Şu anki inancım; yıllardır yoğun tükettiğim kafein ve şekerin vücut dengemi bozduğudur.

Son bir not; Bundan sonra vücudun asit ve alkali dengesine de dikkat etmeye çalışacağım. Çünkü bu konulara paralel çalışan bir arkadaşımdan vücut ne kadar alkali besin alırsa, sindirim sistemi o kadar rahatlıyor cümlesini duydum. Bugün itibariyle içme suyuma karbonat atıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istavrit59 -- 15 Nisan 2016; 13:23:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: istavrit59

Saçlı deride Selenium Sulfide içerikli şampuanlarla (H&S Clinical Strength veya Selsun Blue Medicated) bir kaç yıkamada etkilerini yok ettim. Yine de bırakmadım şampuanı kullanmayı. Arada farklı şampuanlarda kullanıyorum sorun olmuyor. Yakında komple şampuanı değiştiricem. Bakalım kaç gün sonra tekrar edecek.

Yüzümdekiler için şimdilik tek çare Coresatin görünüyor. Henüz fırsatım olmadı ama Cetaphil'i de denemek istiyorum. Birde cc_cihan arkadaşın yazısında doktorunun önerdiği Kayısı Çekirdeği Yağını aklıma geldikçe sürüyorum. Etkileri azken işe yarıyor gibi. Ama iyice kabuklandıktan sonra tek çare Coresatin.

Bu arada Coresatin'in kortizon içerdiğine dair şüphelerim var. Hiçbir vitamin tek sürüşte bu kadar etkili olup bu mantarı bu kadar hızlı geçiremez gibi geliyor. Üstekil kabuk üstüne sürüyorsunuz o bile işe yarıyor. Laboratuar ortamında bunu tespit etmenin yolu var mıdır acaba?..

Ayrıca cc_cihan arkadaşımızın yazısındaki gibi sindirim sistemi (ve bağışıklık sistemi) ile bağlantısına inanıyorum. En şiddetli olduğu dönemde çok stresliydim ve çok fazla kahve içip şekerli ürünler tüketiyordum. Bayağı azdı.

Şekerli ürün derken; pizza, bisküvi, çikolata, gofret, meyva, un veya ve patates gibi nişasta içeren herşey. Ayrıca marketlerde paketlenmiş olarak satılanların %95'i şeker, glikoz, fruktoz, mısır nişastası veya modifiye nişasta adı altında şeker kullanır. Knorr çorba, közlenmiş biber, kahvaltılık sos vb. binlerce üründe buna dahildir.

Asitli her tür içecekten uzak duruyorum. Asitli ürünler bağırsak florasındaki yararlı bakterilere büyük zarar veriyor. Bu açıdan kola ve bira içmek bu diyetin en büyük düşmanıdır. Şekersiz kola, soda, rakı, şarap da ona keza..

Buna karşılık artık biraz daha bilinçliyim. Sabahları sindirim sistemime ilk giren şey bir kase evde yaptığım yoğurt oluyor. Fırsat buldukça sarımsak yiyerek ve elma sirkesi (marketlerdekinin asit oranı yüksektir. 1 bardağa 1 çorba kaşığı veya daha azı konulmalıdır) içerek bağışıklık sistemime destek olmaya çalışıyorum.

Bu uzun bir maraton. Sabahları keten tohumu + yoğurt + haşlanmış yumurta + zeytin yiyorum. Öğlenleri salata, çorba ve çok gerekliyse 1 dilim kepek ekmeği yiyorum (çorbalarda genelde un yani şeker bulundurur). Ekmek ve diğer şekerli yiyecekleri kestiğimden, bir takım vitamin ve minareller eksik kalabileceğinden multi-vitamin kullanıyorum (supradyn tablet). Canım her şekerli yiyecek istediğinde su içiyorum. 10 günlük bir eğitim nedeniyle diyete ara verdiğimden SD hemen azdı.

İmkanı olanlar mutlaka doktora gidip bağırsak sağlığı konusunda muayene olsunlar.
    Şu anki inancım; yıllardır yoğun tükettiğim kafein ve şekerin vücut dengemi bozduğudur.

Son bir not; Bundan sonra vücudun asit ve alkali dengesine de dikkat etmeye çalışacağım. Çünkü bu konulara paralel çalışan bir arkadaşımdan vücut ne kadar alkali besin alırsa, sindirim sistemi o kadar rahatlıyor cümlesini duydum. Bugün itibariyle içme suyuma karbonat atıyorum..
    Prozinc mor uzun kullanımda faydalı oluyor, eskiye oranla saçlarımdaki kepekler ve yüzümdeki pullanmalar azaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Renegade Havoc

Prozinc mor uzun kullanımda faydalı oluyor, eskiye oranla saçlarımdaki kepekler ve yüzümdeki pullanmalar azaldı.

Alıntıları Göster
    www.vichy.com.tr
    KEPEK KARŞITI BAKIM ŞAMPUANI DERCOS - Vichy Laboratuvarları: kozmetik, güzellik ürünleri, yüz & vücut bakımı
    http://www.vichy.com.tr/cheveux/KEPEK-KAR%C5%9EITI-BAKIM-%C5%9EAMPUANI-DERCOS/p15298.aspx

Arkadaşlar yukarıdaki şampuanı kullanıyorum. Yaklaşık 1 ay oldu. Kepeği az bir şey geçirdi ama kafa derimi hiç olmadığı kadar yağlandırıyor. Hiç görünürde vıcık vıcık yağ olmamıştı. Ne yapsam kullanmaya devam etsem mi ileride yağ dengelenir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 264burak -- 15 Nisan 2016; 16:58:20 >

• Zaten bir sürü sorunum var bir de bununla uğraşıyorum kafayı yiyecem vallahi. 21 yaşımda tepem açılacak neredeyse, zaten aile de herkesin tepesi açık Geçen eczaneye gitmiştim baktım cilt analizi ücretsiz hemen yaptırdım. Yüzüm karma cilt tipiymiş T bölgesi yağlı, gerisi normal-kuru. Sabah saçımı yıkamış olmama rağmen saç derim aşırı yağlı çıktı. Günde 10 kere yüzümü yıkamam gerekiyor aşırı yağlanıyor.Burnumun üstünde kocaman gözenek ve siyah tüy dolu. En kötüsü yüzdeki ton farklılıkları devamlı kızarık bazı bölgeler, esmer olmama rağmen çok rahatsız ediyor.
    Genelde 2 günde bir bazen 3 günde bir.

son 1 haftadir seker stres yine var ama daha iyiyim..

su iciyorum daha fazla gecen haftaya nazaran..enginar a abandim karacigeri temizlemek icin..bagirsak ile baglantisi olduguna inanmiyorum kesinlikle karaciger

Farklı şampuan kullanımı çok az. Yani Pazar günü H&S kullandıysam, Çarşamba Clear, Cumartesi yine Clear kullandığım oldu ve bir sorun yaşamadım.
    Ancak yakında H&S bitecek ve sonrasında yalnızca marketlerde satılan şampuanlardan kullanacağım. Ta ki SD saçlı deride tekrar edene kadar. Bakalım kaç gün sürecek...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.