Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (198. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8.867
Cevap
213
Favori
1.313.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
18 oy
Giriş
  • bu hastalık yüzünden büyük ihtimal bende saç dökülmesi vardı . şu an hastalık azaldığı için dökülme de azaldı baya. saçın üst sağ orta kısmında hafif açılma var. acaba saçın tekrar çıkma durumu olur mu?
  • Onlarca farklı şampuan saç kremi sabun kullandım yaklaşık 3 aydır hiç birşey kullanmıyorum dove normal şampuan kullandım bitince blendax aldım şuan kafamda hiç birşey yok stres bu işin sorunu stresten uzak durun ve sıcak duş yapmayın

Yüz için ise sadece expial lipo emülsion kullanıyorum duştan sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ghostdawis

bu hastalık yüzünden büyük ihtimal bende saç dökülmesi vardı . şu an hastalık azaldığı için dökülme de azaldı baya. saçın üst sağ orta kısmında hafif açılma var. acaba saçın tekrar çıkma durumu olur mu?

O bölgelerde genetik dökülmen yoksa çıkar

• Ne zamandan beri paylascam diyorum unutuyorum kendim de aktardan alıp yapacam ALLAH in izniyle iyi geliyormuş ama dersenizki gecirirmi bence yine hayır içerden bitirmeden geçeceğini dusunmuyorum sonuçta vücut yapıyor ama yorumlarda II geldiği aşikar inşallah yapacam karışımı ozaman yorumlarimi yazarım şimdi tek onerecegim sampuaninin içine sirke sirke sirke tek düşmanı SD tin budur hayırlı forumlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ghostdawis kullanıcısına yanıt
    Konuyla ilgili bir makale var http://www.skindrone.com/2016/04/reversing-seborrheic-dermatitis-hair-loss/

Orijinalden alıntı: istavrit59

Konuyla ilgili bir makale var http://www.skindrone.com/2016/04/reversing-seborrheic-dermatitis-hair-loss/

Hepsini okudum burada yazanlara göre en etkili kombinasyon

haftada 4-5 kere Pyrithione Zinc içeren şampuan

2-3 kere ketokonazol içeren şampuan

1 kere bal+sıcak su + elma sirkesi ni kafada 2-3 saat bekletmek

Orijinalden alıntı: Asterix

quote:

Orijinalden alıntı: istavrit59

Hepsini okudum burada yazanlara göre en etkili kombinasyon

haftada 4-5 kere Pyrithione Zinc içeren şampuan

2-3 kere ketokonazol içeren şampuan

1 kere bal+sıcak su + elma sirkesi ni kafada 2-3 saat bekletmek

Aslında ben okumadım. Denk gelince paylaşmak istedim.

Okuyunca anlamışsındır ki bu makaleyi yazan kişi bir uzman değil. Sen ben gibi tecrübelerini paylaşan biri. Her bünye farklı. Ama denenmiş ve işe yaramış bir yöntemden başlamak bence de doğru mantık

• Migros fermente elma sirkesi ile geçirdim tavsiye ederim 2liraya 2milyar harcadığım hastalık bitti şampuan mampuan geçici çozum

Orijinalden alıntı: himmet_dal

Migros fermente elma sirkesi ile geçirdim tavsiye ederim 2liraya 2milyar harcadığım hastalık bitti şampuan mampuan geçici çozum

Saç bölgesi harici bir bölgeye sürdün mü hiç? Ne kadar süredir geçti bir de, malum dönüş yapmayı seven bir hastalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pherus -- 21 Nisan 2016; 12:29:45 >

Yüze surdum saçada yuzede hergun sürdüm yıkamadımda 3 haftada sıfırladı bende.

dostum bide bu sirkeyi içme olayı falan varmış. onu denedin mi? bende sirke aldım organik. içeyim mi yoksa yüzemi süreyim sence?
  • @hmT kullanıcısına yanıt
    Sürmen lazım sirkeyi egzamalara şarap içiyom ben sirke yerine kefir de içiyorum bunlar iyi geldi geçti gitti. Ne belaydı her yerim pul pul kepek kırmızı surat

Sürmen lazım sirkeyi egzamalara şarap içiyom ben sirke yerine kefir de içiyorum bunlar iyi geldi geçti gitti. Ne belaydı her yerim pul pul kepek kırmızı surat

anladım dostum sağolasın. bende yüzüme süreyim o zaman.
  • bendede aynı sorundan var zeytinyağlı sabun kullandım geçmedi defne sabunu kullandım geçmedi pirina sabun kullan geçer dediler yine geçmedi şampuanları hiç saymayım hepsi döküyor banyodan sonra maden suyu döksek işe yararmı acaba
    Ben yaklasik 15 yasimdan beri 18 yildir alerjik egzama ile ugrasiyorum, ozel sigortamda var su ana kadar yaptigim arastirmalarin sigorta sirketine maliyeti 80 bini gecmistir ama ne yazik ki cozumu daha bulamadim. 18 yilin verdigi birikimle asagidakileri ogrendim;
    - deri testi hem gida hem de kontak materyallar icin yaptirin
    (Bende gidalara cikmadi ama kumasa cikti yani butun kiyafetler alerjen :( baska bisi olsa idi temasi birakip kurtulabilirdim belki ama ciplak gezemeyecegime gore benim kurtulusum yok :)
    - semprex diye bi alerji ilaci vardi o biraz bastiriyodu ama 2015 de fabrikasi kapandigi icin suan piyasada bulunmuyor.
    - parfum sabun vs kullanmiyorum
    - linola dus ve vucut sampuani kullaniyorum
    - hersabah dus aliyorum
    - alerjik yastik yatak kilifi biraz ise yariyor (%10)
    - rainbow supurge nin hava temizleme ozelligi ile yatmadan once yatak odasinin havasini ev akarlarindan 2-3 saat sure ile makineyi acik birakip temizlemek (%15)
    - mevsim gecislerinde diprospan igne yaptiriyorum (%1000) (hayatimin ve yilin en guzel 15 gunu oluyor)

Bu sabah 5.5 da kasintiyla uyandim ve bi arastirayim belki yeni bisey cikmistir diye bakiym dedim ama cozum hala uzakta gibi.. Bende bildiklerimi aktariym dedim... hepimizin bu iletten kurtulmasi icin dua ediyorum selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: stxanger

bunun çözümü içten ama hiçbir doktor söylemiyor çünkü şampuan losyon fln bunlar geçici çözümler bize ciddi çözümler lazım.

Bu mesajı daha kaç kez yazacaksın ve bunu yazınca eline ne geçiyor? Genetiğimizde yağlı cilt kodlu, bunu anca mutasyonla değiştirebilirsin, o yola girmen de vücudn kalanı için iyi olmaz. İşe yarayan şampuanları sırayla kullanmaktan başka çaremiz yok maalesef ki onları bile tam bulamıyoruz. Önce şampuanları bulalım en azından.

Orijinalden alıntı: Lights.Out

quote:

Orijinalden alıntı: stxanger

bunun çözümü içten ama hiçbir doktor söylemiyor çünkü şampuan losyon fln bunlar geçici çözümler bize ciddi çözümler lazım.

Bu mesajı daha kaç kez yazacaksın ve bunu yazınca eline ne geçiyor? Genetiğimizde yağlı cilt kodlu, bunu anca mutasyonla değiştirebilirsin, o yola girmen de vücudn kalanı için iyi olmaz. İşe yarayan şampuanları sırayla kullanmaktan başka çaremiz yok maalesef ki onları bile tam bulamıyoruz. Önce şampuanları bulalım en azından.

+1 girip aynı mesajı yazdıktan sonra sadece hastalığını arttırıyorsun

• arkadaş benim burun kenarında ve kafamda %90 azaldı. şimdide yanaklarım kırmızı. heidi gibiyim var mı benim gibi yanakları kırmızı olan. (yarına aldım bakalım doktor yanakalara ne dicek )
  • Mutluyken nerdeyse hiç yoktu ne zaman yoğun strese girdim o zaman azmaya başladı,senelerdir çekiyorum bu illeti.En büyük nedenlerinden biri stres.

• abilerim ablalarim kardeslerim her yerde yazan vichy yesil sampuan var ya iste benim ilacim oldu.. yaklasik 4 yildir bu illetle mucadele ediyorum.. 3 aydir bu sampuani kullaniyorum seboreikmis bilmem neymis kasintiymis unuttum hatirlamiyorum bile o derece iyi geldi.. benim 1. haftada sikayetleri giderdi sonrasinda cilt tertemiz oldu simdi iyi durumda.. tek sıkıntı var ki o da sac dokulmesi bi miktar devam ediyor ve ayrica ozel olarak saclara bakim yapmak lazim beslenmesi icin.. denemeyenler mutlaka ama mutlaka denesin..

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.