Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.647
Cevap
209
Favori
1.273.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benimde yüzümde ve sacimda sorun var epeydir yorumlara bakmıyordum. Ben yüzüm için eczaneeden koza kükürtlü sabun aldım her sabah ve akşam yüzümü yıkıyorrum zaten yağlı bir cilde sahibim yüzüm tam olarak geçmese de iyi. Saçım için ise zeytinyağlı sabun kullanıyorum o da tam olarak geçirmese de hiç yoktan saçlarım cok az dökülüyor.Çevreemdekiler bile bana iyisin demeye başladılar inşallah sizlerde en kisa zamanda şifa bulursunuz. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nevermind26 N kullanıcısına yanıt
    ben de aynı hastalıktantan muzdariptim çok takıyodum kafama bu yüzden internetten araştırmaya başladım herkes ketoralın falan etkisiz olduğunu söylüyordu fakat sonra vichy dercos diye bi şampuanın çok işe yaradığıyla ilgili bissürü yazı gördüm ve denemeye karar verdim gerçekten de çok işe yaradı benim fazla saç dökülmesi sorunum yoktu ama baktığım bloglarda kullananlar saç dökülmesine de yardımcı olduğunu yazmışlar. bence kesinlikle denemelisin. çözüm VİCHY DERCOS

• beyler coresatin diye bir krem var beni hayata döndürdü ya seboreik dermatit tamamen düzeldi herkese tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Unfaithfull

beyler coresatin diye bir krem var beni hayata döndürdü ya seboreik dermatit tamamen düzeldi herkese tavsiye ederim

Aynen öyle. Derime reset attı resmen. Kullanan herkes de memnun. 30 lira fiyatı var. Küçük bir şey ama bayağı gidiyor. Mutlaka tavsiye ederim. Kalıcı bir çözüm değil tabii ki ama piyasadaki en zararsız ve faydalı krem bence. Hiçbir yan etkisi yok, saça da sürülüyor.

Sarı olanından alacaksınız bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrerok_rc -- 17 Nisan 2015; 2:53:55 >
  • Millet 21 yasindayim 3 yildir kullanmadigim şampuan losyon kalmadi ama sonuç değişmiyor, en son bioderma node ds kullandim kaşıntı 1 günlük falan geçiyo ama kizaeikliklar ve deri dökülmesi devam ediyo şuan saçimda baya bi açılmaya başladi 1 haftadir ducary kelul ds kullaniyorum pek bi etkisi olmadi bikaç yerde bunun mantar olduğunu okudum bu yüzden bu anti bakteriyer el sabunlariyla ducary birlikte kullanmayi deniycem sonuçlari yazarim ve kafasina meden suyu döken bi arkadaş cok iyi geldi yazmis eskilerden artık onu bile deniycem bu gidişle..

Sorum şu bu saç dökülmesi baya fazla suan ama bu hastaluk geçtikten sonra saçlar geri gelirmi bi yerde bu mantarin saç köklerini öldürdügunu ve geri dönüşü olmadığını okudum baya bi canım sıkıldı, ve herkes gibi yazin geçiyo artik denuz suyunu bidonlara doldurup ankaraya getiricem çözüm oysa...

• quote:

Orijinalden alıntı: sincabi

Millet 21 yasindayim 3 yildir kullanmadigim şampuan losyon kalmadi ama sonuç değişmiyor, en son bioderma node ds kullandim kaşıntı 1 günlük falan geçiyo ama kizaeikliklar ve deri dökülmesi devam ediyo şuan saçimda baya bi açılmaya başladi 1 haftadir ducary kelul ds kullaniyorum pek bi etkisi olmadi bikaç yerde bunun mantar olduğunu okudum bu yüzden bu anti bakteriyer el sabunlariyla ducary birlikte kullanmayi deniycem sonuçlari yazarim ve kafasina meden suyu döken bi arkadaş cok iyi geldi yazmis eskilerden artık onu bile deniycem bu gidişle..

Sorum şu bu saç dökülmesi baya fazla suan ama bu hastaluk geçtikten sonra saçlar geri gelirmi bi yerde bu mantarin saç köklerini öldürdügunu ve geri dönüşü olmadığını okudum baya bi canım sıkıldı, ve herkes gibi yazin geçiyo artik denuz suyunu bidonlara doldurup ankaraya getiricem çözüm oysa...

Malesef saç dökülmesinin dönüşü olmuyor. Saçlar zamanla cansızlaşıp inceliyor. Ve açılmaya başlıyor.
    İşe yarayan şampuanlar da kepeği geçirse de dökülmeye engel olduğunu söylemek zor..

Head and shoulders clinical strength
    Vichy dercos anti dandruff
    Sebclair

Bu üç şampuan kepeği yok etti bende kullandığım sürece. Ancak yağlanmanın ve dökülmenin önüne geçemedim.

Deniz suyu iyi gelmiyor bence. Tatil iyi geliyor. Stresten uzak, sakin, düzenli bi hayat hemen etkisini gösteriyor.

Bi de antibakteriyel ürünlerin işe yaraması zor. Zira bu illete sebeb olan şey aslında her insanın cilt florasında bulunan bi mantar.
    Bazı bünyeler muhtemelen bağışıklık sistemindeki bi bozukluk yüzünden bu mantarı bi tehlike olarak görüp ciltten uzaklaştırmaya çalışıyor. Ve bunu yapmak için de deriyi döküyor.
    Yani mesele aslında vücudun bizi korumaya çalışması. Bunu yaparken de görüntüyü bozuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 19 Nisan 2015; 11:14:03 >

• Arkadaşlar sadece şunu bilmek istiyorum. Ben 26 yaşındayım ve 8 yıldır bu hastalık ile ugrasıyorum. bundan 20 yıl sonrada 45 yaşlarımda da aynı şiddet ve etkiyle devam eder mi? Azalma, hafifleme gösterir mi? Tabi O zamana kadar kel kalmış olacağım net eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: damardangiren

Arkadaşlar sadece şunu bilmek istiyorum. Ben 26 yaşındayım ve 8 yıldır bu hastalık ile ugrasıyorum. bundan 20 yıl sonrada 45 yaşlarımda da aynı şiddet ve etkiyle devam eder mi? Azalma, hafifleme gösterir mi? Tabi O zamana kadar kel kalmış olacağım net eminim.

Doktorların bana söylediği 40lı yaşlara doğru hastalığın etkilerinin azalarak biteceği... Tabi zaman gösterecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: srvngrc

quote:

Orijinalden alıntı: sincabi

Millet 21 yasindayim 3 yildir kullanmadigim şampuan losyon kalmadi ama sonuç değişmiyor, en son bioderma node ds kullandim kaşıntı 1 günlük falan geçiyo ama kizaeikliklar ve deri dökülmesi devam ediyo şuan saçimda baya bi açılmaya başladi 1 haftadir ducary kelul ds kullaniyorum pek bi etkisi olmadi bikaç yerde bunun mantar olduğunu okudum bu yüzden bu anti bakteriyer el sabunlariyla ducary birlikte kullanmayi deniycem sonuçlari yazarim ve kafasina meden suyu döken bi arkadaş cok iyi geldi yazmis eskilerden artık onu bile deniycem bu gidişle..

Malesef saç dökülmesinin dönüşü olmuyor. Saçlar zamanla cansızlaşıp inceliyor. Ve açılmaya başlıyor.
    İşe yarayan şampuanlar da kepeği geçirse de dökülmeye engel olduğunu söylemek zor..

Head and shoulders clinical strength
    Vichy dercos anti dandruff
    Sebclair

Bu üç şampuan kepeği yok etti bende kullandığım sürece. Ancak yağlanmanın ve dökülmenin önüne geçemedim.

Deniz suyu iyi gelmiyor bence. Tatil iyi geliyor. Stresten uzak, sakin, düzenli bi hayat hemen etkisini gösteriyor.

Bi de antibakteriyel ürünlerin işe yaraması zor. Zira bu illete sebeb olan şey aslında her insanın cilt florasında bulunan bi mantar.
    Bazı bünyeler muhtemelen bağışıklık sistemindeki bi bozukluk yüzünden bu mantarı bi tehlike olarak görüp ciltten uzaklaştırmaya çalışıyor. Ve bunu yapmak için de deriyi döküyor.
    Yani mesele aslında vücudun bizi korumaya çalışması. Bunu yaparken de görüntüyü bozuyor.

Saçlar kesin gidicek yani yokmudur bi çaresi

• herkes coresatin sarı demiş ama ben mavi olanını kullanıyorum.. ve çok faydasını görüyorum..
    sarı olanı daha mı iyi acaba ?

coresatin 'i bilmeyen kullansın
    seboreik için en etkili ve yan etkisiz merhemdir

bu arada bu sitede (ingilizce) coremirac-6 adlı maddenin ne olduğu konusunda tartışmalar var.
    dediklerine göre ELİDEL in bir kopyasıymış. ve ilgili madde kortizon olabilirmiş. sahte
    https://www.inspire.com/groups/talk-psoriasis/discussion/coresatin-content/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MungaBunga -- 20 Nisan 2015; 13:27:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MungaBunga

herkes coresatin sarı demiş ama ben mavi olanını kullanıyorum.. ve çok faydasını görüyorum..
    sarı olanı daha mı iyi acaba ?

coresatin 'i bilmeyen kullansın
    seboreik için en etkili ve yan etkisiz merhemdir

bu arada bu sitede (ingilizce) coremirac-6 adlı maddenin ne olduğu konusunda tartışmalar var.
    dediklerine göre ELİDEL in bir kopyasıymış. ve ilgili madde kortizon olabilirmiş. sahte
    https://www.inspire.com/groups/talk-psoriasis/discussion/coresatin-content/

acaba saçlara da sürülüyormu coresatin krem benim saçlarda varda sarısı daha iyi diyorlar kardeşim sarısını al derim

• sincabi S kullanıcısına yanıt
    Saçını kaşıyor musun? Kafanı yani..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar öncelikle size bu hastalık icin hiç bi sekilde kortizonlu krem kullanmamanızı tavsiye ederim ayrıca %100 geçiren bi sampuan söylücem ismi ketoral olarak geciyor her türlü eczaneden temin edebilirsiniz fiyatı 8 tl olması lazım kullanımı öncelikle sacınıza elinize biraz döktükten sonra köpürterek sürün ve aynı sekil yüzünüz icin de sacınıza kullandıgınızdan daha az dökün ve yüzünüze kullanın hastalıklı bölgelere.. saçınızdaki ve yüzünüzdeki su degdirmeden öyle köpürmüş şekilde 3-5 dakika beklettikten sonra hafif ılık su ile durulayın bendede vardı bu hillet inanın ne krem ne bişey kullanıyorum 3 günde bir duş alıyorum yüzüm bebek gibi allah yardmcınız olsun daha geniş bilgi isterseniz özel mesaj atın inanın ki ilgilenirim.. Saygılarımla
  • Melrin kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar öncelikle size bu hastalık icin hiç bi sekilde kortizonlu krem kullanmamanızı tavsiye ederim ayrıca %100 geçiren bi sampuan söylücem ismi ketoral olarak geciyor her türlü eczaneden temin edebilirsiniz fiyatı 8 tl olması lazım kullanımı öncelikle sacınıza elinize biraz döktükten sonra köpürterek sürün ve aynı sekil yüzünüz icin de sacınıza kullandıgınızdan daha az dökün ve yüzünüze kullanın hastalıklı bölgelere.. saçınızdaki ve yüzünüzdeki su degdirmeden öyle köpürmüş şekilde 3-5 dakika beklettikten sonra hafif ılık su ile durulayın bendede vardı bu hillet inanın ne krem ne bişey kullanıyorum 3 günde bir duş alıyorum yüzüm bebek gibi allah yardmcınız olsun daha geniş bilgi isterseniz özel mesaj atın inanın ki ilgilenirim.. Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathlyrap

arkadaşlar öncelikle size bu hastalık icin hiç bi sekilde kortizonlu krem kullanmamanızı tavsiye ederim ayrıca %100 geçiren bi sampuan söylücem ismi ketoral olarak geciyor her türlü eczaneden temin edebilirsiniz fiyatı 8 tl olması lazım kullanımı öncelikle sacınıza elinize biraz döktükten sonra köpürterek sürün ve aynı sekil yüzünüz icin de sacınıza kullandıgınızdan daha az dökün ve yüzünüze kullanın hastalıklı bölgelere.. saçınızdaki ve yüzünüzdeki su degdirmeden öyle köpürmüş şekilde 3-5 dakika beklettikten sonra hafif ılık su ile durulayın bendede vardı bu hillet inanın ne krem ne bişey kullanıyorum 3 günde bir duş alıyorum yüzüm bebek gibi allah yardmcınız olsun daha geniş bilgi isterseniz özel mesaj atın inanın ki ilgilenirim.. Saygılarımla

arkadaşım 100 de 100 falan geçirmiyor o nasıl bir yüzde insanları umutlandırma ben kullandım gram geçirmedi bir çok kişide ketoraldan memnun değil

• Cok uzun zaman once yazmistim..bu belanin gecmedigini ve bununla bir sekilde yasanmasi gerektigini..cok kafa yordum,denemeler yaptim..umutlandim,ama hepiniz gibi bir sure sonra hayal kirikligi yasadim..denemedigim sampuan ve krem neredeyse kalmadi..ama bunlar hep sorunun kaynagina inmeden sorunu bastirma sekilleriydi..ta ki yaklasik 3 hafta once okudugum bir makaleye kadar.vucut hep birseylere birseylerden dolayi tepki vermekte..belki sizlerde ise yaramayabilir ama ben galiba kendi adima olan sorunu buldum..makalede bu hastaliga sebep olan bakterinin varligindan bahsediliyordu..bu bakteriyi besleyip oldurmek yerine,onu beslememeyi dusunemedim yillardir..ve sabahtan aksama kadar cesitli sekilleriyle tukettigim sekeri neredeyse yok denecek kadar az almaya calistim 3 haftadir..ve 15 sene sonra dedigim gibi kendi adima gunluk bir tepki degil HISSEDIYORUM kalici bir sonuc almaya yakinim..saclarimda lise caginda yasadigim sorunlari hallettim ama burun kas ve yuzumde zaman zaman alevlenen lezyonlar yok oluyor..hatta banyo sonrasi parcalanmis olan ve kuruyan o yag tabakasi ya da her ne ise,o bile kalmadi..umarim benim gibi sekerle yasayan ve cozum bulamayan birilerine de yardimci olur bu okuduklari..ve umarim herkesin de sorunu budur..ve cozume kavusur!

• quote:

beyler coresatin diye bir krem var beni hayata döndürdü ya seboreik dermatit tamamen düzeldi herkese tavsiye ederim

hocam benim çene bölgemde egzama var acaba bir faydasını görürmüyüm ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şerbetçi

quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

Öncelikle geçmiş olsun, Alerji testi yaptırdınız mı ? Belki yediğiniz ve sizin fark etmediğiniz bir besin SD yi tetikliyor olabilir, bazen mevsimsel hava değişiklikleri bile etkili olabiliyor. Birde Medikal şampuanı ne şekilde kullanıyorsunuz ? Normali ilk 1 hafta her gün en az 5 dakika kafada kalacak şekilde bekletip ondan sonra 2 günde bir 5 dakika bekletme şeklinde kullanılıyor ve etkisini de hemen göstermesi lazım. Bu arada ilaçla beraber verilen ilacı tam saatinde ve bitene kadar düzenli kullanmak lazım. Bunlar sonuç vermeyince kortizon iğnesi vuruluyor diye biliyorum ki bunun tavsiye etmiyorlar diye duydum, şahsen krem harici ilaç kullanmaktan kaçınan birisiyimdir ki kremide SD'den dolayı mecbur kullanıyorum.

Evet doktorlar konusunda çok haklısınız, A doktora gidiyorsun "bende SD var" diyorsun 4 tane ilacı ezbere yazıyor, bu sefer B doktoruna gidiyorsun "şuralarım da kızarıklıklar var acaba ne diyorsun" eklemlere bakıyor, büyüteçle bakıp 2 soru sorup "sende SD var" diyip 4 tane ilacı yine dayıyor... A doktorada B doktarada C,D,E doktoruna da gitsen hepsi aynı şeyleri söyleyip birbirinin kopyası krem/şampuan/losyonları yazıp yolluyor. Şimdiye kadar diğerlerinden farklı olarak sadece Ermeni Hastanesi doktoru deriden parça alıp tahlil yaptırdı o kadar. Zaten oda SD demişti ama herkesin aksine Psikoloğa gitmen gerekebilir demişti, ayrıca diğer doktorların verdiği klasik ilaçlar yerine la roche krem tavsiye etmişti. Gerçi bunu tavsiye ettiğinde yıl 2003 yada 2004'tü... Şimdi yeni yeni la roche 'ın kremlerini tavsiye etmeye başlamış doktorlar...

Salicade adında bir şampuan verdi analiz için gittiğim eczane. Prozincle beraber yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. haftada 3 kez saçımı yıkıyorum 2si salicade ile 1 'i prozinc ile. Eczanedeki görevli bu şekilde kullanmamı söylemişti. Şampuanı aldığımdan beri bu şekilde,başlangıçta her gün yıkamadım yani.
    Dediğiniz gibi saçıma sürüp 5 dk kadar bekletiyorum.
    Alerji testi yaptırmadım,yaptırayım yakın zaman da.
    Bende kaşıntı yok ama kepekle beraber saç dökülmesi var. Eczacı kamerayla saç derimi gösterdiğinde dehşete düşmüştüm. Herkeste mi öyle bilmiyorum..

Dostum bugün o şoku bende yaşadım.
    Banada salicade önerdi ilk defa duyuyorum.
    Ben fotoğraflarını çektim ama henüz almadım bana deneme paketleri verdi.
    Sende durum nedir şuan bu salicade işine yaradı mı?

Selsun Blue
    HEad Shoulders Clinical Strength ve Intensive Treatment
    için eczaneleri dolaşıyodum ancak bu uzmanımızın bu Şampuanlarından hiç haberi yok !

Verdiği salicade şampuanında doğal olduğunu iddaa etti içeriğne baktığımda diğer kepek ve seboreik dermatit şampuanlarının içeriğinden hiç bir farkı yok.

Uzmandan çok doktor önlüklü pazarlamacıya benziyordu.

Bir hafta salicade kullan dedi daha sonra yeşil olan prozinc i kullanacaksın dedi. Herhalde ilk önce üst de oluşan kuru kabuğu kaldıracak daha sonrada önleyici olarak prozinc kullanacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozbi -- 29 Nisan 2015; 18:38:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tw Scott

quote:

İçinde kortizon olup olmadığı hala tartışmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tw Scott

quote:

hocam kronik dermatite iyi geldigini biliyorum, coresatin in sitesinde telefon numarasi olmasi lazim, ben sari olandan kullandim belki egzama icin baska rengi kullaniliyordur, arayip ogrenebilirsin, 30tl fiyati var ben olsam denerim, kaybedecen bisey yok 30tl disinda

• 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.