Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
8.630
Cevap
207
Favori
1.261.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: efe_yakub

Merhabalar,

en sonunda yıllardır çektiğim bu hastalıktan kurtuldum.

daha önceki mesajlarımda yazmıştım, bir çok doktora gittim, kullanmadığım şampuan kalmadı ama sonuç değişmemişti.

bir kaç mesaj öncesinde Kükürtlü sabuna başladığımı iyileşme olduğunu ama bir süre sonra sivilcelerin geri geldiğinden bahsetmiştim.

Kükrtlü sabuna devam ettim ve ilginç bir ayrıntı farkettim ve şuan bir haftadır başımda tek bir sivilce bile yok, en ufak bir kaşıntı yok.

aşama aşama neler yaptığımı burda belirtmek istiyorum.

1- Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, saçlarım çok uzun değildi ama çok da kısa değildi fakat en son saç traşında saçlarımı oldukça kısa kestirdim, en uzun bölge sanırım 5 cm falandı.

2- Burda yukarda yazdığım ufak ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum, sabun kalıbını elinizde köpürtüp saçlarınıza sürmeyin, kalıbı direkt saç derisinin her tarafına temas edecek şekilde sürün ve iyice köpürtün,

3- saçlarınızdaki köpüğü ortalama 3 dk boyunca parmak uçları ile masj yaparak tatlı sert bir ayarda uygulayın,

4- 3 dk lık uygulamadan sonra saçları hemen durulamayın en az 3 dk daha böyle bekleyin ve sonra bol su ile durulayın.

Ben bu şekilde ortalama 3 hafta gibi bir sürede tüm sivilcelerden kurtuldum. ilk kullandığım haftada hemen sonucu gördüm ama sonra sivilceler geri geldi bu dönemde saçımı hem akşam yatarken ham sabah uyanınca aynı şekilde yıkadım,

şuan sadece sabahları yıkıyorum ve sivilce sorunu kalmadı.

Şunu biliyorum ki, burda yazılan ve işe yarayan bir yöntem başka birisinde yaramıyor, benim kullandığım yöntemin bir maliyeti yok, bir kalıb sabun 5 tl ve ben şuan ikinci kalıbın daha yarısına gelmedim.

denemek isteyen arkadaşlar saçlarını olduğundan biraz daha kısa kestirsin ve bu yöntemi en azından bir hafta denesin, belki benim gibi başka bir arkadaşa yararı olur ve kurtulur.

Hocam sizde yağlanma da var mı? Yağlanmaya etkisi nasıldır? Birde hangi marka kükürtlü sabun kullanıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Buğra26

quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

Merhabalar,

en sonunda yıllardır çektiğim bu hastalıktan kurtuldum.

daha önceki mesajlarımda yazmıştım, bir çok doktora gittim, kullanmadığım şampuan kalmadı ama sonuç değişmemişti.

bir kaç mesaj öncesinde Kükürtlü sabuna başladığımı iyileşme olduğunu ama bir süre sonra sivilcelerin geri geldiğinden bahsetmiştim.

Kükrtlü sabuna devam ettim ve ilginç bir ayrıntı farkettim ve şuan bir haftadır başımda tek bir sivilce bile yok, en ufak bir kaşıntı yok.

aşama aşama neler yaptığımı burda belirtmek istiyorum.

1- Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, saçlarım çok uzun değildi ama çok da kısa değildi fakat en son saç traşında saçlarımı oldukça kısa kestirdim, en uzun bölge sanırım 5 cm falandı.

2- Burda yukarda yazdığım ufak ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum, sabun kalıbını elinizde köpürtüp saçlarınıza sürmeyin, kalıbı direkt saç derisinin her tarafına temas edecek şekilde sürün ve iyice köpürtün,

3- saçlarınızdaki köpüğü ortalama 3 dk boyunca parmak uçları ile masj yaparak tatlı sert bir ayarda uygulayın,

4- 3 dk lık uygulamadan sonra saçları hemen durulamayın en az 3 dk daha böyle bekleyin ve sonra bol su ile durulayın.

Ben bu şekilde ortalama 3 hafta gibi bir sürede tüm sivilcelerden kurtuldum. ilk kullandığım haftada hemen sonucu gördüm ama sonra sivilceler geri geldi bu dönemde saçımı hem akşam yatarken ham sabah uyanınca aynı şekilde yıkadım,

şuan sadece sabahları yıkıyorum ve sivilce sorunu kalmadı.

Şunu biliyorum ki, burda yazılan ve işe yarayan bir yöntem başka birisinde yaramıyor, benim kullandığım yöntemin bir maliyeti yok, bir kalıb sabun 5 tl ve ben şuan ikinci kalıbın daha yarısına gelmedim.

denemek isteyen arkadaşlar saçlarını olduğundan biraz daha kısa kestirsin ve bu yöntemi en azından bir hafta denesin, belki benim gibi başka bir arkadaşa yararı olur ve kurtulur.

Hocam sizde yağlanma da var mı? Yağlanmaya etkisi nasıldır? Birde hangi marka kükürtlü sabun kullanıyorsunuz?

Evet yağlanma vardı hemde aşırı derecede.

Normal şampuanlarla saçımı yıkadığım dönemde sabah 7 gibi saçlarımı yıkasam bile öğleye doğru sanki hiç yıkamamış gibi yağlanma oluyordu,

Şuan kükürtlü sabun ile sabah 7 de yıkadığım zaman ertesi gün sabah 7 ye doğru yağlanma yeni yeni kendini hissettiriyor,

Sabunun bir markası yok, AVM lerde koridora stand açan sabuncular var, bir sürü değişik sabun satıyorlar oradan alıyorum.

Kükürtlü sabunun tek olumsuz yönü birisi saçlarınızı koklarsa kokusu hoşuna gitmez ama normal hayatta karşınızda oturan birisi bunu hissetmiyor sadece birisi özellikle saçlarınızı koklarsa kokusu kötü.

Eğer kükürtlü sabun deneyecekseniz aşağıdaki tavsiyelerime uymanızı öneririm.

1- hergün aynı saatte yıkayın ve düzenli yıkayın, sabun kalıbı mutlaka saçlarınıza değsin sabunu elinizde köpürtüp saça sürmeyin,

2- bolca köpürtün ve en az 3 dk boyunca köpük başınızda kalsın ve bunu iki defa tekrarlayıp bol su ile yıkayın, su çok sıcak olmasın çokda soğuk olmasın,

3- ilk iki hafta günde iki defa sabah ve akşam yatarken yıkarsanız çok daha çabuk sonuç alırsınız.

Birşey daha eklemek istiyorum, benim eskiden saçlarım ortalama 8-10 cm kadar uzundu şimdi daha kısa kestiriyorum, berberde ilk kesimde saçlarımı baya kısalttırıyorum 3-4 cm kadar ve ilk bir hafta her yıkamada şaç derimde bir ferehlama hissediyorum, saçlar uzamaya başladıkça bu ferehlık hisside azalıyor ve tekrar hemen kestiriyorum.

Ben hala kullanmaya devam ediyorum ve ne sivilce kaldı nede yağlanma sorunu, ayrıca saçlarım artık eskisi gibide dökülmüyor.

Ben yüzümüde kükürtlü sabun ile yıkıyorum ve eskiden traşta çok tahriş olan cildim artık hiç tahriş olmuyor,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 5 Temmuz 2013; 17:17:49 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrerok_rc -- 11 Temmuz 2013; 19:18:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: satem

quote:

Orijinalden alıntı: NetX

quote:

Orijinalden alıntı: satem

Arkadaşlar ben ve kardeşimin saçında Seboroik dermatit var,2 yada 3 ay Head shoulders intensive treatment kullandık ama ikimizinde saçlarını döktü,kesinlikle bu şampuandan uzak durun,şampuanı zor zar araya araya bulup 35-40 tl verdik şimdi çöpe attık gitti,o şampuan Seboroik dermatit sorunumuzu da başlarda geçirdi gibiydi sonra tekrar başladı yani Seboroik dermatide de bir yararı olmuyor,kesinlikle ikimizinde saçını döktü,aman uzak durun bundan...

H&S sac dokmemesi gerek haftada 2 kere kullanim tavsiye ediliyor, siz kac gun arayla kullandiniz?
    Bu hastalik sac dokmuyormus fakat genetik olarak sac dokulmesi yasamaniz muhtemelse iste o zaman buna firsat verip hizlanmasina sebep oluyormus.
    Kisacasi aile bireylerinizde sac dokulmesi veya buna musaitlik varsa kardesinizde ve sizde de sac dokulmesinin sebebi genetik olabilir, sb sirasinda oncelik sirasi erkek tipi sac dokulmesine gectigi icin de hastaligi yasarken dokulmenin basladigini ve hizla ilerledigini rahatlikla fark ediyorsunuz. .
    Ben kendim yasadigim icin biliyorum sampuanla alakasi yok diyebiliriz yani

Head shoulders intensive treatment şampuanının üzerinde haftada en az 2 kere kullanın yazıyor ki bende genelde 2 kere kullandım.Ayrıca ben aralık ayında saç ekimi yaptırmıştım,bu şampuanı kullanana kadar kardeşim ve benim bu kadar çok saç dökülmemiz kesinlikle yoktu,kardeşimin saçı benden de çok daha fazla döküldü,Head shoulders'ın facebook adresinede girip bu durumu yazdım,bence bu şampuandan uzak durun.

hocam merhaba saç ekiminiz başarılı oldumu şu an 7 ay olmuş saçlarınızın son durumu nedir memnunmusunuz? seboreik dermatitli bir kafada saç ekimi başarısını merak ediyorum bendede seboreik dermatit var ve saç ekimi düşünüyorum

• Arkadaşlar herkese geçmiş olsun diyorum öncelikle umarım en kısa zaman da bu illet hastalıktan kurtuluruz.
    Bana öyle geliyor ki öneriden ziyade daha çok inceleyeci detaycı ve ortak noktaların çoğunluğuna göre bilgi sahibi olup bu yönde hareket edersek kesin olmasa da somut şeyler ortaya çıkartabiliriz gibi

örnek ortalama olarak belirtiler sadece aşırı yağlanma veya ek olarak kepeklenme , irili ufaklı sivilceler

peki bunların dışında ek olarak vücudunuzda ne gibi sabit değişiklikler var farkettiniz mi ?

mesela
    göğüs ortanızdaki bölge de sabit olarak kırmızı küçük lekeler veya sivilceler mevcut mu ?

mesela
    ya da saç derinizdeki kaşıntılar veya sivilcelerin yerleri sabit mi ?

mesela
    yediklerimiz içtiklerimiz neler ? kilo sorunları , kan testleri gibi ?

mesela
    ayak tırnaklarınızda sararma hafif tümsekler oluşması gibi ?

bunlar daha çoğaltılır tabi ki

ilaç önerisi hakkında benim düşüncem şu isteyen doktoruna sormadan yazılmış bir ürünü ya da kürü deneyebilir bence öncesinde doktoruna danışsın hatta eczacısına da danışsın. Gerçi hangi doktor o kadar soruya cevap verme özverisinde bulunur bilemiyorum ama gerekirse ısrarcı olun ama cevap alın , çünkü bu sizin sağlığınız sizden başka düşünen olmaz doktor sorar neyin var siz dersiniz böyle iki dk sürer en fazla odadaki iletişiminizin reçetesini yazar sıradaki der ve bu iş çoğumuzun bilgi ve tecrübesiyle sabitlendiği gibi bu hastalığın başım ağrıyor bir aspirin aldım geçti gibi bir çözümü ve süresi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhterem yıldız -- 12 Temmuz 2013; 5:11:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: theidee

quote:

Orijinalden alıntı: theidee

3 senedir bende bu hastalıkla uğraşıyorum Öğretmenim gittiğim doktorlar nizoral ketoral fungoral kkonozol gibi şampuanlar verdi ve bir damla losyon hiç bir şekilde iyileşme olmadı
    bu gün artık bir prof a gitmeye karar verdim
    Ve bana bolca ilaç verdi iki reçete birden
    2 losyonum var elocon ve advantan saç için
    2 krem var licoid lipokrem ve roza yüz için
    2 hapım var funit ve lordes
    fungoral şampuan
    ve birde vitamin iğnem haftada iki tane b12 vitamini baya çok :)
    başlayalı 4 gün oldu ama saçlarım feci dökülüyor egzama geçince minoxsile başlarız saç dökülmesi için dedi
    bakalım sonuç ne olacak sayfaların hepsini okudum elma sirkesi ile sonuç alan çok sanırım hemen onada başlıcam sonuçları yazarım
    herkese acil şifalar

bunları kullandıktan sonra tekrar gittim yar doç doktora
    mecburen roaccutane tedavisine başlıyacağız dedi
    yeni ilaçlarım
    2 losyon devam elocon advantan
    1 roaccutane onun yan etkileri için hametan ve bepanten krem
    1 lordes hapın raporunu yazdı 3. kutuya başladım ondada ama saçlarım haala kaşınıyor haala dökülüyor.
    Sanırım tedavisi yok yazılanları okuyoruz doktorların dediği gibi azaltılıyor ama tamamen geçirilmiyor.
    benim düşündüğüm bu konu üzerinde çok fazla araştırma yapılmıyor . Geçmez denilip ilaçlar hemen yazılıyor. Birlik olmamız lazım arkadaşlar bi site kuralım seboreik dermatitliler dayanışması yapalım araştırma yapsınlar bari

iki sene önce yazmışım bunları hala değişen bi şey yok bunun üzerine iki tıp fakültesi gezdim farklı ilaçlar kullandım gene geçmedi. Artık kullandığım bütün ilaçların kutularını biriktirmeye başlamıştım. En son gittiğim doktora bir torba dolusu ilaç kutuları ile gittim yıllardır çektim bunları kullandım dedim aynı şeyleri söyleyeceksen ugraştırma dedim. Doktor daha 10 doktora daha gitsen bi bukadar daha ilaç kullansan sonuç değişmez dedi. tedevisi yok sadece rahatlatır dedi. elinde bi losyon bi de kaşıntı giderici hap onlardan olsun artınca kullanırsın şampuanınıda hangisi iyi gelir sen bul dedi. söyleyeceğim şu tıp tedavisini bulamadı. Boşuna para dökmeyin derim ben. Alternatif tıpa yöneldim araştırmadayım orda da şarlatan çok Allah yardım etsin herkese şifası vardır elbet ama ne zaman nerede?

• 3-4 gundur pek sıkıntı yokken, rahatken bugun cok kafamla oynadım ve suan bayağı acıyor stresten uzak durmak lazim ya her seye zarar.
  • Ulan seboreik çıldırtacaksın beni ya.

Son üç dört mesajdır saç konusunda şikayet ediyorum yine edicem artık mecburum. Prozinc kullanıyorum mor olandan ilk 1 ay saç dökülmesini kesti ama sonra tekrar başladı acayip saçıp dökülüyor hadi onu geçtim de ama saçlarım koyun kılına döndü o kadar kalitesiz ki bunda fön kullanmam da etkili ama saçlarımı kestiyorum iki gün sonra koyun kılına dönüyor kırıklar cansızlık iyice ayarı kaçtı. Saç derimde de bölge bölge seboreik var. Ne yapıyım ben arkadaşlar bişeyler söyleyin ya allah aşkına sokağa çıkarken utanıyorum artık saçlar çığrından çıktı. Yaptığınız herhangi bi bakım var mı benle aynı sıkıntıyı yaşayanlar var mı saç konusunda ?
  • 17 yaşında bendede başlayan hastalığı geçici çözümlerle bir süreliğine durdurmayı başardım. Şu an 22 yaşındayım aynı zamanda öğrenciyim bu sene seboreik dermatit bitecek dedim doktor doktor dolaşmaya başladım her doktorun bana maliyeti 500 tl yi geçkin oldu bir kısmı muayne bir kısmıda verdikleri ilaçların ve kozmetik ürünlerinin maliyeti. En son gittiğim doktora durumu anlattım saçımda ve yüzümde burun çevremde vardı. En son gittiğim doktor kortizonlu krem ve losyonla seboreik dermatiti durdurup sonra korumak için kozmetik ürünleri seçmen gerek dedi saçtakini çözdük normal şampuan olarak clear man yağlı cilde göre olanını kullanıyordum haftada bir de ketoral şampuan kullanıyorum öncesindede m-furo losyonla tedavi etmiştim(doktor 5 günden fazla kullanmama ciddi şekilde uyardı). Burun çevremdeki seboreik dermatitde ise locidin isimli bir merhem türü verdi onuda sabah akşam olmak üzere toplam 3 sefer sürüyorum ve sonunda onuda kaybediyorum fakat bu aşamada koruyucu ürün tutmuyor şuan la-roche possay kerium ds kreminu kullanıyorum fakat 2-3 hafta içinde tekrar geliyor ve ben tekrar merhemle durduruyorum tekrar deniyorum sonuç hep aynı Ducray'in kreminide deneyeceğim sonuçlarını size postalarım

• Ramazan da coşuyor benim sd,varmi benzer durumu yaşayan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theidee T kullanıcısına yanıt
    Harbiden durumuna üzüldüm...
    Seboreik dermatit bela bi hastalık....Genel olarak genetik...Bazı mantar hastalıkları buna neden olabiliyor....O nedenle Ketokonazol ve türevleri bazı hastalara iyi geliyor...Bu hastalığın muhtemel nedeni; kendi savunma hücreleriniz kendi saçlarınıza veya saçlı derinize karşı saldırıyor...Muhtemelen savunma hücrelerinin üretim sonrası eğitiminde sorun var....(şaka falan yapmıyorum)Dost-Düşman ayırt edemiyor...Friendly-fire olayı yani...Üretim bandını düzeltmek günümüz teknolojisiyle pek mümkün değil...O nedenle savunma hücrelerini baskılama yoluna gidiliyor...Bunun işin kortikosteroidler denen bileşikler kullanılıyor...Şampuanlarda mevcut...Bir de bilinmeyen bir mekanizma nedeniyle Çinko ve Selenyum iyi geliyor ama muhtemelen gene "durdurucu" mekanizma üzerinden....Kepek şampuanlarının neredeyse tamamında Çinko yani ingilizce Zinc bulunmakta...Bu çözüm değil...Ama semptomlar geriliyor...Daha gelişmiş ,steroidlerden başka ilaçlar da var ama onlarda aynı mekanizma üzerinden yapıyor....

Bir de bildiğim kadarıyla bu hastalığı erkeklik hormanu olan testesteron azdırıyor...O nedenle bu hastalık erkeklerde kadınlara göre hem daha sık hem de daha şiddetli....

Şahsi bi hipotezim var...kendim de deniyecem...Kilolu bi insanım...Fazla kilo karışık bir mekanizmayla testesteronu artırıyor...Bi 10 kilo verip bakmayı planlıyorum...Azalacak mı diye....Bir de bu hastalık genelde kıla karşı o nedenle saçı-sakalı-bıyığı kesince azalıyor...Tavsiyem kısaltmak size fayda veriyorsa...kısaltın...

Alternatif tıpı tavsiye etmiyorum..."Doğal" olması bilinmeyen etkilerinin olmayacağı anlamına gelmez...İnsanlar biraz çaresizlikten bunları yapıyor(size değil genel söylüyorum)...Ama mekanizma bu....steroidlerle benzer mekanizma kullanıyordur...Bildiğim kadarıyla bu konuda çok ilaca rastlamadım...Çünkü ilaç sektörü çok para isteyen bir sektör ÇOK BÜYÜK paralar söz konusu yapan birkaç ülke var zaten...Piyasa sıkıntısı olmasın diye daha "ölümcül" hastalıklara para yatırılıyor...Keza yeni çıkan bir Hepatit C ilacı var...Fiyatı 20000 TL den fazla...Fazla görmeyin ...yıllarca uzmanlara- deneklere- deneylere ödenmiş büyük paralar var ve bi şekilde geri kazanılması lazım...Hatta biri anlatmıştı diyelim ki bir molekül üzerine ana tasarım yapılıyor...etkisi artsın ve yan etkisi azalsın diye 60-70 tane modifiye şekli tasarlanıp üretiliyor hepsi aşamalı olarak deneniyor...Hepsi için ödenen paralar ,harcanan yıllar ve sonuçta ulaşılan karar kılınan tek bir molekül...İlaç üretmek çok uzun ve masraflı bir süreç...

• quote:

Orijinalden alıntı: kova yaşar

Ulan seboreik çıldırtacaksın beni ya.

Son üç dört mesajdır saç konusunda şikayet ediyorum yine edicem artık mecburum. Prozinc kullanıyorum mor olandan ilk 1 ay saç dökülmesini kesti ama sonra tekrar başladı acayip saçıp dökülüyor hadi onu geçtim de ama saçlarım koyun kılına döndü o kadar kalitesiz ki bunda fön kullanmam da etkili ama saçlarımı kestiyorum iki gün sonra koyun kılına dönüyor kırıklar cansızlık iyice ayarı kaçtı. Saç derimde de bölge bölge seboreik var. Ne yapıyım ben arkadaşlar bişeyler söyleyin ya allah aşkına sokağa çıkarken utanıyorum artık saçlar çığrından çıktı. Yaptığınız herhangi bi bakım var mı benle aynı sıkıntıyı yaşayanlar var mı saç konusunda ?

Evet Prozinc'in mor kutusu saçları gerçekten çok kurutuyor. yıkadıktan sonra kremle saçlarıma bakım uyguluyorum. en azından o cansızlığı falan gidiyor.
    Dökülmenin artması normal çünkü anlattığına göre saçların baya bakımsız kalmışa benziyor. sıcak değil de soğuk suyla yıkamayı dene. ayrıyetten fönü, düzleştirmeyi de en aza indirmeye çalış. saçların kendi kendine kurusun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johan Hegg

quote:

Evet Prozinc'in mor kutusu saçları gerçekten çok kurutuyor. yıkadıktan sonra kremle saçlarıma bakım uyguluyorum. en azından o cansızlığı falan gidiyor.
    Dökülmenin artması normal çünkü anlattığına göre saçların baya bakımsız kalmışa benziyor. sıcak değil de soğuk suyla yıkamayı dene. ayrıyetten fönü, düzleştirmeyi de en aza indirmeye çalış. saçların kendi kendine kurusun.

Hocam keşke sadece bakımsız kalsa bakımsızın da bakımsızı. Saçlarım zaten çok dalgalı eğer fön yapmazsam yani kendi halinde kurumaya bırakırsam saç yine çığrından çıkıyo. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası saçımı da çok kestirmiyorum kısa saç hiç yakışmıyo bana. Soğuk suyun faydası var mı yıkayım dediğiniz gibi. Krem olarak ne kullanıyosunuz yağlandırmıyo mu ?

• quote:

Hemen hemen aynı şikayetler bendede mevcut, erkek tipi dökülmenin stresiyle 2008 de ortaya çıktı seboreik dermatit, 2009 da saç ekimi yaptırdım sonuç hüsran oldu.Şu an saçlarım aynı senin anlattığın gibi 2 yıldır bütün ilaçları kestim hiçbirşey kullanmıyorum, çünkü ilaç işininin deneye deneye yalan olduğunu gördüm.Son 2 aydır saçlarımda aşırı dökülme mevcut üstlerde zaten kalmadı gibi birşey erkek tipi dökülme ve seboreik dermatit sağolsun, yanlar, arkalar, ense heryerden saç dökülüyor ve saçlar keçe gibi cansız ve seyrek sosyal hayatın içine sıçtı özgüven filan kalmadı.Günlük saçımı yüzümü iyice yıkamazsam sokağa çıkmıyorum.

• arkadaşlar tamamen geçirmez ama uzun süreli yok eden formül var bende uzun zamandır yoktu fakat dün tekrar belirdi formülü uyguladım çok şükür geçti . Yapacağınız ilk önce saçınızı sirke ile yıkamak çok önemli daha sonra 5 dk. bekledikten sonra çörekotu ve sarımsağı ezip yağ haline getirin ve saç diplerinize sürün yaklasık 4-5 saat saçınızda kalsın saç dipleriniz emsin. Fakat bunu 1 - 2 hafta uygulamalısınız benim yüzümdede egzama var bunu uyguluyorum geçiyor uzun süreli çözum bu
  • Beyler burnum ve çevresinde cidden yardım ihtiyacım var kremler geçirmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: xsince1910x

arkadaşlar tamamen geçirmez ama uzun süreli yok eden formül var bende uzun zamandır yoktu fakat dün tekrar belirdi formülü uyguladım çok şükür geçti . Yapacağınız ilk önce saçınızı sirke ile yıkamak çok önemli daha sonra 5 dk. bekledikten sonra çörekotu ve sarımsağı ezip yağ haline getirin ve saç diplerinize sürün yaklasık 4-5 saat saçınızda kalsın saç dipleriniz emsin. Fakat bunu 1 - 2 hafta uygulamalısınız benim yüzümdede egzama var bunu uyguluyorum geçiyor uzun süreli çözum bu

arkadaşın bahsettiği yönteme buradan ulaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bob Dylan

Beyler burnum ve çevresinde cidden yardım ihtiyacım var kremler geçirmiyor

Öncedende belirtmiştim tekrar söylüyorum burun ve çevresindekilere en etkili yol blue cap krem çoğu eczane'de var. 80 TL civarında. Çok az uygulayın. 1 Tüp rahat 1 yıl gider. 1 gecede etki eder. Kaşıntı ve döküntü tekrarladığında ( tekrarlayacak zaten kesin çözümü yok bu rahatsızlığın) azar azar sürersiniz 15-20 gün rahatlatır sizi. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dante06

quote:

Hemen hemen aynı şikayetler bendede mevcut, erkek tipi dökülmenin stresiyle 2008 de ortaya çıktı seboreik dermatit, 2009 da saç ekimi yaptırdım sonuç hüsran oldu.Şu an saçlarım aynı senin anlattığın gibi 2 yıldır bütün ilaçları kestim hiçbirşey kullanmıyorum, çünkü ilaç işininin deneye deneye yalan olduğunu gördüm.Son 2 aydır saçlarımda aşırı dökülme mevcut üstlerde zaten kalmadı gibi birşey erkek tipi dökülme ve seboreik dermatit sağolsun, yanlar, arkalar, ense heryerden saç dökülüyor ve saçlar keçe gibi cansız ve seyrek sosyal hayatın içine sıçtı özgüven filan kalmadı.Günlük saçımı yüzümü iyice yıkamazsam sokağa çıkmıyorum.

Saç ektirme dışında hemen hemen aynı durumdayız. Benim de 2008'den beri dökülüyor. Ense hariç çoğu bölgede seboreik var. Her gün saçımı yıkamak zorundayım.
    Barbie oyuncakların saçı bile benimkinden daha canlı diyebilirim Ama buna da şükür.

Yukarıdaki sirke, sarımsak, çörek otu yağı formülünü denemeyi düşünüyorum. Özellikle sirke ve sarımasağın saç derisini temizleyip gözenekleri açacağı düşüncesindeyim.
    Geçici bi süre de olsa belki seboreikten kurtarır belki.
    Yine yorumlara güvenip beklentimi yüksek tutacağım. Umut.avi

• quote:

Orijinalden alıntı: Majorümsü Minör

quote:

Orijinalden alıntı: dante06

quote:

Saç ektirme dışında hemen hemen aynı durumdayız. Benim de 2008'den beri dökülüyor. Ense hariç çoğu bölgede seboreik var. Her gün saçımı yıkamak zorundayım.
    Barbie oyuncakların saçı bile benimkinden daha canlı diyebilirim Ama buna da şükür.

Yukarıdaki sirke, sarımsak, çörek otu yağı formülünü denemeyi düşünüyorum. Özellikle sirke ve sarımasağın saç derisini temizleyip gözenekleri açacağı düşüncesindeyim.
    Geçici bi süre de olsa belki seboreikten kurtarır belki.
    Yine yorumlara güvenip beklentimi yüksek tutacağım. Umut.avi

Valla hocam umut avı diye diye deney tahtasına dönmüştüm.Bıraktım 2 yıldır umut avını nasıl olsa öylede aynı böylede aynı.Ben hala çözemedim bu işi dünya üzerinde yokmu bu hastalığı tamamen geçen biri,nasıl oluyorda bu seboreik dermatit denen illet bir çıktımı birdaha ömür boyu gitmiyor?

• 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.