Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (117. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.651
Cevap
209
Favori
1.282.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4 yıldır bu illetle uğraşıyorum. burun çevremde geçmek bilmeyen seboreik dermatitim var.hepimizin yaptığı gibi bir çok doktora gittim sayısız kremler kullandım ama kremleri bıraktığım an tekrar başladı. burun çevremin derisi o kadar incelmişti ki artık acıyordu ve fondoten kulanmadan sışarı çıkamıyordum burun çevrem sürekli kızarıktı.

bir gün sayfalarda çare ararken lavantanın egzamaya iyi geldiğini okudum ve bir umut belki bana da iyi gelir diye aktardan lavanta aldım. Seboreik dermatitle egzamanın bir çok noktada birbirine benzediğini okumuştum. 15 gün boyunca yatmadan evvel bir çay kaşığı lavantayı yarım çay bardağı su ile kaynattım ve ılıyıncaya kadar bekledim ve yüzüme uyguladım. geçmez diye bekliyordum ama gerçekten işe yaradı.şimdi 15 gün boyunca uyguladım ve bıraktım bu gün 5. günüm.. halen tekrarlamadı. Tekrarlasa bile lavantayı kullanmayı bırakmamayı düşünüyorum çünkü kimyasal kremleri kulanmaktan artık gına geldi. Saç derisinde bu problemi yaşayan arkadaşların da aynı şekilde lavanta suyu ile saçarını yıkamalarını tavsiye ederim.

• Merhaba arkadaşlar bende de bu hastalıktan var ve yazın başından beri aralıksız Protopic kullandım, kullandığım zamanlarda yüzümde kızarıklık olmadı ama Protopic yağ bazlı oldugundan Sebclair aldım şuan yine kızarıklıklar yok, ama bu kremlerin uzun süreli kullanımında bir zararı olurmu korkuyorum açıkçası. Sizce bir zararı olabilirmi devamlı kullanmanın? Bilgilendirirseniz sevinirim (bırakmayı da düşünmüyorum aksatmadan her akşam sürüyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bob Kelso -- 5 Eylül 2014; 10:52:29 >
  • Yıllardır kurtulamadım şu lanet hastalıktan, betasalic+konazol şampuan kullanıyorum doktor tavsiyesiyle, eskiye göre azaldı ama hala saç derisinde var tamamen geçirmenin yöntemini bulana duacı olucam
    AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe
  • Arkadaşlar prozinc nasıldır tavsiye eder misiniz?
  • saçları kontrol almaya başardık fakat kaşları ihmat ettik.

sebclair şampuan saçlarımı toparlamış ancak krem aynı etkiyi göstermemişti... şampuan uzun süre idare etti ama.. 1 kutu kullandım ve 1 yıldan fazla rahat ettim. sonra aldım aynı etkiyi göstermedi..

vichy yeşil kapak kullanıyorum 1 yıl kadardır. kepek sorunundan kurtuldum. ara ara farklı şampuana geçmeyi deniyorum bi hareketlenme oluyor sonra yeniden kullanınca toparlıyor.. ancak yağlanma sorunum hala devam ediyor. bunu çözebilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim..

yüzdeki döküntülere gelince.. sebclair krem işe yaramadı.. travocort bu iş için biçilmiş kaftan ama yan etkisi çok. kortizon içeriyor malum. haftada 2 kez kullanımla bebek gibi oluyorsunuz ama bırakınca çok daha kötü oluyor..
    son zamanlarda tavsiye üzerine coresatin krem kullanıyorum.. başlarda 1 hafta her gün kullandım.. sonra 2 günde 1 kullanmaya başladım.. şimdilik işe yarıyor. kortizon içermiyor. bebekler için üretilmiş bi krem. yan etkisi mutlaka vardır ama diğerlerine göre daha azdır diye düşünüyorum..

herkeste işe yarar mı bilmem.. ama tavsiye edebilirim.. bikaç kişinin bile derdine çare olursa ne ala..

• srvngrc S kullanıcısına yanıt
    saç dökülmen nasıl
  • Arkadaşlar bana doktor şu ilaçları verdi, kullananlardan yorum alabilir miyim? (henüz başlamadım)

-Protopic %0,1 30GR POMAD

-Codermo 0,1 30ML Losyon

- Itraxyl 100MG 28 Mikropellet Kaps.

Ayrıca benim kepeklenmeler burun kenarı, çene altı ve saç derisinde, beyaz kepekler kuru halde. Yağlanma bazen fazla bazen az ve saç derisinde sivilce şeklinde kızarıklıklar oluyor, patlatınca kanıyor ve yara oluyor.

Orijinalden alıntı: maestro2

Arkadaşlar bana doktor şu ilaçları verdi, kullananlardan yorum alabilir miyim? (henüz başlamadım)

-Protopic %0,1 30GR POMAD

-Codermo 0,1 30ML Losyon

- Itraxyl 100MG 28 Mikropellet Kaps.

Ayrıca benim kepeklenmeler burun kenarı, çene altı ve saç derisinde, beyaz kepekler kuru halde. Yağlanma bazen fazla bazen az ve saç derisinde sivilce şeklinde kızarıklıklar oluyor, patlatınca kanıyor ve yara oluyor.

Protopic etkili bir krem kızarıklıkları falan geçiriyor kortizon da içermiyor. Saçtaki kepekler için kesinlikle Vichy Dercos öneririm. Benim saçımda da kızarıklık ve kepek vardı ikisini de geçirdi ama kalıcı mı bilmiyorum halen kullanıyorum ve kepek sorunum ortadan kalktı
  • Beyler ben 10 gündür felan seboreik dermatit için Zoretanin 20 mg ve Kerium DS krem kullanıyorum.Çapa cildiyeye gittim doktor bunları verdi.Ancak internette seboreik dermatit için zoretanin kullanan pek görmedim daha çok sivilce tedavisi için.Ayrıca bende biraz sivilce de var.

Orijinalden alıntı: streamin

ds krem hiçbir işe yaramiyor ..coresatin sarı 30 mg daha etkili .

Zoretanini de bırakıp sadece coresatin alsam olur mu ?

ancak ds krem bir işe yaramiyor onun yerine coresatin alırsanız ve hergün sabah - akşam kullanırsanız en azından yüz bölgenizde sıkıntıyı nispete geçirmiş olursunuz onun dışında da gene vichy dercos yeşil şampuan çoğumuzun saçında etkili sonuçlar verdi bu açıdan onu da saç için kullanırsanız sıkıntınız nispeten azalacaktır !

zoretanin hakkında bir bilgim yok ..coresatin ile değişimli olarak kullanıp sonucu denersiniz ..malesef coresatin de ucuz bir krem değildir tabi (30 tl , 30 gr'lik tüpü)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 16 Eylül 2014; 11:32:02 >
  • quote:

şimdi şunu bir netleştirelim dostum ..istediğiniz her türlü jel, krem, sabun, şampuan deneyin bu hastalığı yenemeyeceksiniz !

ancak ds krem bir işe yaramiyor onun yerine coresatin alırsanız ve hergün sabah - akşam kullanırsanız en azından yüz bölgenizde sıkıntıyı nispete geçirmiş olursunuz onun dışında da gene vichy dercos yeşil şampuan çoğumuzun saçında etkili sonuçlar verdi bu açıdan onu da saç için kullanırsanız sıkıntınız nispeten azalacaktır !

zoretanin hakkında bir bilgim yok ..coresatin ile değişimli olarak kullanıp sonucu denersiniz ..malesef coresatin de ucuz bir krem değildir tabi (30 tl , 30 gr'lik tüpü)

Hocam ben de pullanma da var ama asıl sıkıntı seboreik dermatitin neden olduğu burun çevresi kızarıklık.Kızarıklık ağırlıklı SD için de coresatin sarı etkili mi ?Bodyye başlamayı düşünüyorum spor da yapıcam.Seboreik Dermatititi azdırır mı spor yapmak ? Ve bu coresatin kremin spor-body yapmakla ilgili olumsuz bir ilişkisi var mı ? Teşekkürler.

• Yeah Science kullanıcısına yanıt
    sinir, stres, aşırı yağlı beslenme ve aşırı protein ağırlıklı gıdalar ( süt ve süt ürünleri, yumurta..v) ve mevsimsel etkiler

bu hastalığı azdıran, içinden çıkılmaz hale getiren, yenemeyeceğini düşündürten etmenlerdir dostum ..Body sporunda nasıl beslenme gerektiğini bu hastalığa göre şekillendirmen gerekecek yani günde 5-10 tane yumurta ne bileyim bol bol zeytinyağı, tereyağı yiyemezsiniz ..yerseniz sd felaket bir şekilde azar .

yumurta, süt ürünleri ve yağlı yiyecekler konusunda dikkatli olursaniz ve kremi (her gün 2 kez) , şampuanı (2-3 günde 1 ) kullanırsanız nispete azalır yada en azından Azmaz ..

Yoksa bu hastalığı zaten yenemeyeceğiniz için çok da üstüne gitmemek , Hayatı birazda akışını bırakmak lazım

Benim bu hastalıktan dolayı, kaş, burun, alın, göğüs , sırt bölgemde leke, kaşıntı, kepek herşey var ..Ve 15 yıldır yenemedim..Beraber yaşamayı öğrenmek lazım .

• quote:

sinir, stres, aşırı yağlı beslenme ve aşırı protein ağırlıklı gıdalar ( süt ve süt ürünleri, yumurta..v) ve mevsimsel etkiler

bu hastalığı azdıran, içinden çıkılmaz hale getiren, yenemeyeceğini düşündürten etmenlerdir dostum ..Body sporunda nasıl beslenme gerektiğini bu hastalığa göre şekillendirmen gerekecek yani günde 5-10 tane yumurta ne bileyim bol bol zeytinyağı, tereyağı yiyemezsiniz ..yerseniz sd felaket bir şekilde azar .

yumurta, süt ürünleri ve yağlı yiyecekler konusunda dikkatli olursaniz ve kremi (her gün 2 kez) , şampuanı (2-3 günde 1 ) kullanırsanız nispete azalır yada en azından Azmaz ..

Yoksa bu hastalığı zaten yenemeyeceğiniz için çok da üstüne gitmemek , Hayatı birazda akışını bırakmak lazım

Benim bu hastalıktan dolayı, kaş, burun, alın, göğüs , sırt bölgemde leke, kaşıntı, kepek herşey var ..Ve 15 yıldır yenemedim..Beraber yaşamayı öğrenmek lazım .

Hocam çok çok teşekkür ederim.Son bir şey sorcam coresatin kremi temizlenmiş yüze mi sürecez yoksa direk sürsem olur mu ? La Roche Posayın Effaclar H temizleyici köpüğü var La Roche Posay Kerium DS'yi köpüğü kullandıktan sonra sürüyordum.Neyseki ben de sadece yüzde var saçda ve ya vücutta yok ayrıca yüz için güneş kremi sürmek fayda sağlar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeah Science -- 16 Eylül 2014; 12:01:52 >

• Yeah Science kullanıcısına yanıt
    la roche'in hiçbir ürünü sd 'ye yaramaz o yüzden parana yazık , kullanma onları ..ilk önce kükürtlü yada katranlı bir sabunlar iyice bir yıkayıp , havlu ile kepekleri kazıyarak sil sonra coresatin kremi iyice yedirerek bol bol sür ..bu sana 7-8 saatlik bir koruma sağlar ..bunu günde 2-3 kez yapman lazim yoksa gene cildinin kepeklendiğini göreceksin.
  • 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.