Şimdi Ara

SEAT LEON SIRALI SİSTEM LPG HAKKINDA BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SEAT MARKA ARACA UYUMLU SIRALI LPG TAKTIRAN ARKADAŞLARIMDAN UYUM VE PERFORMANS HAKKINDA BİLGİ EDİNMEK İSTİYORUM.TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM

• izmitte tanıdığım bi abimin arkadaşında var.yaz kış hiç problem yaşamadı nazar değmesin.siyah leon.
    üstelik üzerinde performans hava filtresi, son susturucu, seat body kit ve 18 inch jantlar var.

ben o aracın lpgli olduğunu bilmiyordum.ki içine kaç kere bindim...
    yalnızca sohbet arasında lpg li olduğu söylenince farkına vardım.

izmitte lpd dönüşümü yapan yerler dyno ya sokuyor aracı.
    beğenmezseniz paranız iade...

eğer 1.6 8V motorsa bence hiç korkma taktır.
    marka sorucaksın şimdi sen bana ama birazdan izmite gidicem.ancak öyle öğrenebilirim :)
    foruma girebilirsem hemen cvp atarım :)

hayırlı günler :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

izmitte tanıdığım bi abimin arkadaşında var.yaz kış hiç problem yaşamadı nazar değmesin.siyah leon.
    üstelik üzerinde performans hava filtresi, son susturucu, seat body kit ve 18 inch jantlar var.

ben o aracın lpgli olduğunu bilmiyordum.ki içine kaç kere bindim...
    yalnızca sohbet arasında lpg li olduğu söylenince farkına vardım.

izmitte lpd dönüşümü yapan yerler dyno ya sokuyor aracı.
    beğenmezseniz paranız iade...

eğer 1.6 8V motorsa bence hiç korkma taktır.
    marka sorucaksın şimdi sen bana ama birazdan izmite gidicem.ancak öyle öğrenebilirim :)
    foruma girebilirsem hemen cvp atarım :)

hayırlı günler :)

benim topic den hatırlarasın extremeenvy.leon beyaz

gerci su anda yakıt problemımız yok ancak ileriki zamanlarda okul bitince is hayati falan km ler aratacaktir .
    bende 8v li aracın lpg ye uyumlu oldugunu duymustum.zaten sorunsuz bir motor
    fazla bilgim de yoktur hatta kısa zaman oncesine kadar lpg ye cok karsiidim ancak bu sıralı olayı son zamanlarda kafama cidden yatmaya basladi.
    piyasa da hep zawolli,brc gibi sistemler donuyor.
    peki atiker i de benım için bir ogrenebilir misin.ssanırım atiker tamamen yerli malimiz imiş.
    eger aynı performans kalite ise neden italyan alınsın.atiker alınır değil mi?

• 1 saate kadar nasipse çıkıcam evden
    abiyle görüşürüm akşama öğrenir ayrıntıları unutmazsam yazarım...

hatta adamlar sanayinin girişine reklam asmışlardı.eğer beğenilmezse uygulama para iadesi var diye.

bi de bişi daha var gyrmannn eğer arkadaşın kapalı otoparkı bulunan alışveriş merkezlerine gidiyorsa kapalı kısma almıyorlar haberin olsun.ayrıca kapalı otoparklı deniz ulaşım taşıtlarına da alınmıyor.arkadaşın için sıkıntı yaratmasın sonradan...

biliyosun ki aracın altından bakılınca hemen görülüyor.belki son zamanlarda gizleme yolunu da bulmuşlardır.ne de olsa türküz :)

konuyu dağıtmadan;
    akşam öğrenir ve eğer unutmaz isem buraya ayrıntılı şekilde yazarım...

şunun da unutulmamasını istiyorum, lpgli araca binmek saattli bombaya binmeye benzer diyen arkadaşların teknik konudan yoksun olduklarını düşünüyorum...
    evlerinde kullandıkları tüplerin daha tehlikeli olduklarını hatırlatırım.ayrıca kontrolleri yetkili mühendis tarafından yapılmış bi sistem korkusuzca kullanılabilir.

eski sistemlerle yeni sistemin çalışma prensibi farklı.kaza anında cut-off denilen yakıt kesme sistemi bunlarda da var.

güvenlik işine girmiycem.çünkü abuk sabuk tartışmalar çıkıyor.yok ben tv de gördüm patladı, yok şöyle gördüm, yok youtube da video var...teknik bilgiden yoksun, kazanın gelişimi ya da arabanın durumu hakkında bilgi sahibi olmadan cahilce yapılan yorumlar...

elektirik de insanı benzetiyo ama doğru kullanınca çok işe yarıyo.aynı hesap...

ekleme: bu arada alakası yok ama yakın zamanda kullanıcı ismimi değiştiricem.türkçe konuşmayı savununca kendimden utandığım zamanlar oluyor...
    ismim salih :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeenvy -- 12 Kasım 2007; 13:37:05 >

• tesekkurler salih.
    kapalı otopark konusunu biliyorum ya.
    hadi genelde alişveriş merkezlerinin açık otoparki da var ki alişveriş merkezi konusu onemli tabii.nede olsa bir bayan:):):):)
    ama deniz ulaşimi sorun olabilir işte.ist-yalova-bursa olayı sorun cıkartabilir.
    onu bi dusunmek lazım.olmadi nasilolsa az yakıo diip korezden geze geze gidicek:)
    zaten dediim gibi su anda dusunulen birsey değil ama ileride gerek duyulabilir.
    evet bende sıralının bu cut-off (gazı kesme) olayını duyunca bi rahatladım.
    tabiikide bu işin bi muhendisligi var.gerekli onlemler alındıgında neden olmasin.
    goruslerine aynen katılıyorum.
    nitekim lpg de bi yakıt.o da butan-izobutan-propilen-propan karşimi.
    olaya bu yonuyle bakınca mantıklı hala geliyor lpg
  • kusura bakma gyrmann vaktim yoktu buluşamadım kimseyle.bişiler öğrenemedim.yarın yemekte karşılaşırsak soracağım.aklımda...

yalnız dediğim gibi idonun kapalı otoparklı feribotlarına lpg li araç kesinlikle alınmıyor.ancak pendik yalova hattında durum farklı.açık otoparklı feribot çünkü o :)

bu arada söylemeden duramıycam yine;

bi lpg tüpünün vanasını açıp gazı tutuşturduktan sonra yakıt bitene kadar güvenle yanar.
    ancak aynı şeyi bi benzin tankıyla denemek bile istemezsin.

lpg sistemindeki kaçak eğer açık havada ise ihtimaller doğrultusunda birikebildiyse biyerlerde gaz, küçük bi patlama, (ocağı yakarken gaz birikince hafif bi parlama olur ya, onun gibi) daha sonrasında ise sızan yerdeki gazın normal bi şekilde yanması şeklinde gerçekleşir.ama aynı şeyi benzinde düşünme bile...

allah korusun.iki sistemin de birbirine göre - leri var.
    doğru uygulanmış bi lpg sistemi en az benzinli araçlar kadar güvenlidir.
    anlatmak istediğim bu
    ama insanlar hala cahilce saatli bomba muamelesi yapmakta...

• quote:

kusura bakma gyrmann vaktim yoktu buluşamadım kimseyle.bişiler öğrenemedim.yarın yemekte karşılaşırsak soracağım.aklımda...

yalnız dediğim gibi idonun kapalı otoparklı feribotlarına lpg li araç kesinlikle alınmıyor.ancak pendik yalova hattında durum farklı.açık otoparklı feribot çünkü o :)

bu arada söylemeden duramıycam yine;

bi lpg tüpünün vanasını açıp gazı tutuşturduktan sonra yakıt bitene kadar güvenle yanar.
    ancak aynı şeyi bi benzin tankıyla denemek bile istemezsin.

lpg sistemindeki kaçak eğer açık havada ise ihtimaller doğrultusunda birikebildiyse biyerlerde gaz, küçük bi patlama, (ocağı yakarken gaz birikince hafif bi parlama olur ya, onun gibi) daha sonrasında ise sızan yerdeki gazın normal bi şekilde yanması şeklinde gerçekleşir.ama aynı şeyi benzinde düşünme bile...

allah korusun.iki sistemin de birbirine göre - leri var.
    doğru uygulanmış bi lpg sistemi en az benzinli araçlar kadar güvenlidir.
    anlatmak istediğim bu
    ama insanlar hala cahilce saatli bomba muamelesi yapmakta...

estaafurullah canım ne kusuru.
    dediim gibi bizim su anda oole bi durumumuz yok ancak yakıt problem oldugunda sıralı sistem mantıklı bi cozum.
    tabii dediin gibi lpg gazın yuksek basinç ile sıvılaştırılımıs turudur.
    butan gazi işte.
    basınc dan kurtuludu an yanı sızma yaptıgı an cok hızlı bir şekilde havada dagılır,cunku sıvı değildir.gaz molekulleridir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HONDA CRV HAKKINDA BİLGİ
    13 yıl önce açıldı
    Mazda 3 LPG Tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gyrmann araçta tartarini sıralı lpg varmış.abimize sordum nihayetinde :)
    hatta benim bindiğim tek araç o dğeilmiş.diğerlerini de anlattı ama işte dikkat etmediğim için yeni öğrenmiş bulundum.yalnız hepsinde tartarini var dedi.zaten sanayide hepsi aynı yere yaptırmış (izmit sanayi).sonuçtan gayet memnunlar, değiştiren ya da şikayet eden olmamış.
    yakıt konusunu da kullananları bi yakalayabilirsek onlardan öğreniriz artık :)
  • quote:

gyrmann araçta tartarini sıralı lpg varmış.abimize sordum nihayetinde :)
    hatta benim bindiğim tek araç o dğeilmiş.diğerlerini de anlattı ama işte dikkat etmediğim için yeni öğrenmiş bulundum.yalnız hepsinde tartarini var dedi.zaten sanayide hepsi aynı yere yaptırmış (izmit sanayi).sonuçtan gayet memnunlar, değiştiren ya da şikayet eden olmamış.
    yakıt konusunu da kullananları bi yakalayabilirsek onlardan öğreniriz artık :)

çok teseekkur ederim.
    tartarini,brc,zawolli falan bunlar herhalde kafa markalar.
    tabii yaptırılacak olur ise ben yerli urunlerimizi de araştırırım.
    araç zaten ya bursada yada izmitte donusume gecer.hatta buyuk ihtimal ile izmit olur.yanı lpg donusuuumu olursa iş hayati içerisinde olur oda buyuk ihtimalle izmit olur.
    oole bi durumda artik senden dirakt adress alırım şu dyno testi yapan yer falan

• YERİ BURASIMI ARKADAŞIM

LÜTFEN KONULARINIZI DOĞRU YERE AÇINIZ
  • quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann
    çok teseekkur ederim.
    araç zaten ya bursada yada izmitte donusume gecer.hatta buyuk ihtimal ile izmit olur.yanı lpg donusuuumu olursa iş hayati içerisinde olur oda buyuk ihtimalle izmit olur.

birebir irtibata geçebilirsek yaptıran kişilerle de buluştuturum seni.iş ciddiye bindiğinde özel msj yeterli.burda yaptırman için değil.kullananlarla konuş da gerisi her yerde hallolur.ayrıca seat foumlarına üye olursan oradaki kullanıcılarla da konuşabilir irtibata geçebilirsin.bizim leon tayfası hep orada :)

@attractivegipsy
    konu yanlış yerde ise şikayet butonuna basmayı unutmuşsun...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gyrmann
    çok teseekkur ederim.

birebir irtibata geçebilirsek yaptıran kişilerle de buluştuturum seni.iş ciddiye bindiğinde özel msj yeterli.burda yaptırman için değil.kullananlarla konuş da gerisi her yerde hallolur.ayrıca seat foumlarına üye olursan oradaki kullanıcılarla da konuşabilir irtibata geçebilirsin.bizim leon tayfası hep orada :)

@attractivegipsy
    konu yanlış yerde ise şikayet butonuna basmayı unutmuşsun...

cok teşekkurler.durum ciddiye bınerse başını agrıtıcam biraz sanırım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.