Şimdi Ara

Seat Leon mu Honda Civic mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
13.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. 60 bin TL'ye kadar otomatik araba bakıyorum. Seat Leon'da 1.2 TSi Dsg modeli sıfır 63 bin lira ama pazarlıkla 60'a alınır diye düşünüyorum. Kafamda Dsg'nin sorunları var ve ikinci elde 1.2 motorun değeri fazla olmaz gibi geliyor. Diğer seçenek 2013, 2014 model Honda Civic Lpg'li. Bütçe 60 bin olduğu için ikinci el olur Civic heralde. Bir de seneye kasası değişecek bu modelin. Fiyat listesinde çok fazla Civic'in fiyatları ama yinede bir bayiye uğramak lazım. Siz ne düşünüyorsunuz ? Sıfır Leon mu ikinci el Civic mi? Ikiside otomatik olacak.

• Hocam. Iki aracada sahibim. Inanmayabilirsiniz belki ama :) leonu al gec hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon u almadan önce civic test sürüşü yapmıştım.
    Alman arabalarına alışkın olduğum için civic in konsol göstergeler bana çok yabancı gelmişti.
    Bir de leon 1.4 olunca motor zayıf gelmişti bana. Ve leon u almıştım. Daha 2 gün önce arkadaşımın civic ine bindim. Güzel araba.
    Arka tekerler bağımsız suspansiyonlu civicte
    alinip da pisman olunacak bir araba degil.
    Geri görüş kamerası standartmis. Çok hoşuma gitti çok kullanışlı. Leon a göre artıları var yani. 1.6 atmosferik motor da 1.2 tsi dan geri kalmaz. Hatta yüksek hızlarda çok daha iyi olur. 120 den otesine gerek yok derseniz 1.2 tsi fazlasıyla yeter.
    Ama leon beni daha çok çekmişti. Daha spor. Konsol da klasik alıştığım tarzda. Lpg ile uğraşmıyorum.1 depo 1 ay gidiyor sehir ici 750 km
    Uzun yol 1000 km yi buluyor.
    Leon un sıfır olması büyük avantaj. Hayatimda ilk defa sıfır araba almıştım Leon la. Gerçekten çok iyi oluyor.
    Ikisini de test edin. Eğer arada ciddi fark gormuyorsaniz, ıkisine de eşit mesefadeyseniz sıfır olması nedeniyle leon u tercih edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BojanBogdanovic -- 22 Aralık 2015; 7:14:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2. el dendiği an leon orada lahana turşusu olur,bir de üstüne dsg li araba.al satçının adresi civictir.
  • hertürlü sıfır leon alınır, benim gözlemim dsg de sorun yaşayanlar genelde 1.6tdi motor kullanıcıları, torku tam sınırda olduğu için. 175 tork kolay kolay zarar veremez bu şanzımana isterseniz garantiyide 5 yıla çıkarırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKVll -- 22 Aralık 2015; 10:02:25 >
  • Sıfır araba alabilecekken 2. ele bakmayın hocam bu şartlarda. 2. elde sıkıntı çekmezsiniz Leon'la 1.2 TSI olsa bile. 1.2 TSI'lar kendini kanıtladı zaten. DSG için garanti uzatma yaptırırsanız çok iyi olur. Bu aracı satarken de faydasını gösterir. Civic de kötğ değil ama 2. el olması başlı başlına bir handikap. Bir de iç mekanı dar gibi hiç rahat edememiştim içinde. Boyum 1.90 ama Leon gayet ferah bir iç mekana sahip.
  • Civic'in avantajları, fabrika çıkış lpg, yumuşak ve konforlu sürüş, sorunsuz ve pürüzsüz şanzıman, geniş ve oldukça ferah iç mekan, orta karar bagaj, iyi motor ve rüzgar izolasyonu yüksek donanım, yumuşak rahat yormayan sürüş karakteri. Kötü yönleri içi ful sert plastik, atmosferik motor, kötü yol izolasyonu, benzinde 10l üzeri tüketim.

Leon'un avantajları, turbo motor, hızlı ve ekonomik şanzıman, civic'e göre biraz daha iyi izolasyon, tatminkar performansa karşı düşük tüketim, daha tarz dış ve iç tasarım, biraz daha iyi malzeme kalitesi, dezavantajları, sürüşü civic'e göre daha gergin ve sert, konforu daha düşük, iç mekan civic'e göre oldukça basık ve karanlık ferahlık hissi kötü, çift kavrama şanzıman, dsg riski, uyuz vw servisleri, civic'e göre daha narin ve bozulmaya müsait bir araba olması, trim sesleri.

Sürmediyseniz bir civic sürün son kasa, sürüşü çok yumuşak çok rahat bir araç. Şanzımanda kavrama vs saçmalığı olmadığı için hiçbir koşulda titreme vs yapmaz, kavrama bitti derdi olmaz çalışma prensibi olarak dsgden daha güzel. Ama gel gelelim atmosferik motorla birleşince bu tüketim ve performansa yansıyor. Tüketimi lpg ile çözmüşler. Ama performans eh. Kağnı değil ama bu arabayı azıcık bile performans beklentili olan almamalı. Fakat araç şehir içinde lokum konforuyla. Honda civic'i bol donanımlı olsun sakin keyifli şehir içinde süreyim diyen adam alsın, onun için biçilmiş kaftan. 90km üzeri lastik, davlumbaz sesi eski focusları andırıyor malesef.

Leon'da daha genç adam işi, konfordan ziyade azıcık da olsa performans beklentisi olan, daha tarz, daha teknolojik araba isteyen adam arabası.

Ben bu ikisi arasında şanzıman konforu, donanımı ve rahatlığı nedeniyle civic tercih ederdim. Bana sorarsanız style leon alınacak araba değil. 1.2tsi öyle çok matah bir motor da değil. Üstüne dsgnin kavramalı tip şanzıman olması sinir bozuyor. Leon alınacaksa fr veya 1.6tdi alınmalı o arabanın olayı o bence. 1.2tsi istiyorsanız golf almak çok daha mantıklı olur. Tabi ikinci el civic sıfır leon tadını vermez ama bütçenizi 3-4 arttırırsanız 2015 model 1-2binde sıfır ayarı elegance civicler bulmanız da gayet mümkün. Unutmayın tam otomatik şanzımanın konforunu başka hiçbirşey veremez hele ki şehir içinde. Cvt de sürdüm, robotize de, dsg de tam otomatik de.

cvt ilk kalkış ve düşük hızlarda çok iyi, ilk gaz tepkisi anlık, vites geçiş hissi yok pürüzsüz. Ama hızlanmak istediğinizde facia, arabayı kavraması bitmiş gibi bağırttırır. Performanstan çalar. Ama uzun süre sorunsuz, uzun zaman sonra bile hep aynı performans.
    robotizeler en saçma şanzımanlar. İlk gaz tepkisi kimisinde iyi kimisinde kötü, vites geçişleri çoğunda çok yavaş ve sarsıntılı, şanzımanlar aptal ve sürekli kararsızlık yaşar vs. Kavrama bitti derdi yine var. Çok kötü çok. Performans giderek düşer.
    dsg, ilk gaz tepkisi geçikmeli, vites geçişleri pürüzsüz, genel olarak akıllı ama kalibrasyonu üçkağıtlı çabuk kavrama bitirsin diye ayarlanmış. Anında 2-3 atarak baskıyı zorluyor, titreme yapabiliyor, kısa zamanda balata bitiriyor. Masraflı. Performans başta iyi ama kavramayı yedikçe giderek düşer.
    tam otomatikler, ilk gaz tepkileri cvt gibi anlık hatta daha iyi, vites geçişleri çoğunda pürüzsüz, modern hemen hepsi akıllı. Güncel versiyonlar tork ve performanstan minmum düzeyde çalmakta. Kavrama bitti araba titredi derdi yok. Cvt gibi uzun süre hatta daha uzun süre sorunsuz, uzun zaman sonra bile hep aynı performans.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel astra mi ford focus mu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2015 model 10 bin geçmemiş 1.6 tdi de bulabilirsiniz o fiyata ama beyaz renklerin %99'u kiralık çıkması.
  • 3 Yıl Honda Jazz'a binmiş biri olarak ve 3 aylık bir tüm C segment arabaları kıyaslama sonucu (test sürüşleri dahil) Leon aldım!

Bu 3 ayda binmediğim araba kalmadı Alfa Romeo Gulietta dahil. Test sürüşlerinde Leon 1.2 TSI DSG sürdüğünüzde etkilenmemek mümkün değil! Hele ki 1.4 ACT TSI'ı alsaydım nasıl bir mest olurdum bilemiyorum. Audi'nin bile TSI motorlar ile yürüdüğünü düşündüğümde motor konusunda gerçekten VW group önde.

Hondanın motoru kötü mü? Tabikide değil harika motorları var! Özellikle spor ve uzun ömürlü motorlarıyla harikalar. Ama konu sadece uzun ömür ve spor ve ayrıca motor değil.

Çok kısa bir arkaplan verisi vermek istiyorum. Seat Leon bir VW Group üyesi araba firmasıdır.

VW group'un sahibi olduğu firmalarını sıralarsam;
    1- Lamborghini
    2- Porsche
    3- Bugatti
    4- Bentley
    5- Audi
    6- Volkswagen
    7- SEAT
    8- Škoda
    9- Ducati Motor
    10- Scania
    11- MAN

Şimdi bu firmalar arasında bilgi alış verişinin olmama ihtimalini düşün? Öyle bir şans yok... İlk 5 sırada saydığım firmalar, ayrıca ducati, scania, MAN gibi firmalarıda düşünürsek motor ve kalite konfor konusunda baya ağır bir tecrübe var bu tabloda. Özellikle turbolu motorlar konusunda maşallahları var. Birde Saab'ı katsalardı bu guruba varya tadından yenmezdi ah ahhhh...

Burada nasıl bir şey düşünülür peki? VW Group elinde feci bir tecrübeyle istediği kesime araba üretebilir. Özellikleri kısarak daha orta sınıfa da araba üretebilir. Nitekim VW, Skoda, SEAT ile bunu yapıyor. VW'de kaliteyi biraz yüksek tutuyor, SKODA'da ve SEAT'da kaliteyi biraz düşürerek fiyatı aşağıya çekiyor. Ama bunu belli başlı şeylerde yapabilir. Ne bileyim torpido kapağını,süspansiyonları kalitesiz yapıyor, arabanın içinde kullanılan alt gövde plastik kelitesini düşürüyor, yalıtımı azaltıyor v.s.

Ama dikkat etmeniz gereken nokta şu ki bunu bilerek yapıyor.

Peki HONDA'da ne var? Muazzam bir motor tecrübesi. Peki Honda'nın en üst düzeyde sunabileceği top yekün araba tecrübesiyle yukarıdaki bütün firmaların sunabileceklerini kıyaslarsak Honda firma olarak sadece karakteristik özellikleriyle önde olurken genel olarak geride kalacak :( ki Honda'yı çok severim... Tabi bu firma kıyaslaması, bizim konu Civic ve Leon ama önden bu bilgileri hissetmekte fayda var.

Şimdi gelelim Civic - Leon kişisel kıyaslamama.

Honda Civic'de Seat Leon'a göre gördüğüm avantajlar.
    1- Otomatik şanzumanın sorunsuzluğu ve ömrü. DSG'ye göre aşırı problemsiz bir şanzuman.
    2- Uzun ömürlü atmosferik motor. 1.000.000 KM rahat! Turbo sorunları yok! Turbo yok :) Masraf yok.
    2- Üst devirlerde 6500 - 7000 devir bandında daha keyifli bir spor sürüş yapısı.
    3- Çarpışma testlerindeki sağlamlığı! Hava yastıklarının açılış süreleri, konumları ve insanı koruma oranları çok iyi. Harika bir şasi.
    4- İç elektronik donanımda ufak farklar. Mesela yolcu koltuğunda ağırlık sensoru var. Kemer takmazsan ötüyor. Leon'da STYLe pakette bu sadece sürücü koltuğunda var. Honda da arka kemerlerde bile sensor olması lazım. Yanlış biliyor olabilirim.
    5- Koltukları Leon'dan baya iyi.
    6- Süspansiyon kalitesi daha iyi.
    7- Servisleri çok iyi.
    8- 2. Eli muazzam! Arsa'dan sonra para yatıracağım yer :) Araba ucuzlamıyor arkadaş... Bindikçe pahalılanıyor.
    9- Farları çok daha iyi.

Seat Leon'da Honda Civic'e göre gördüğüm avantajları
    1- DSG şanzumanın geçişi muazzam farklı. Sıfır gecikme. Ayrıca Civi 5 ileriyken Leon 7 ileri. Geçiş hissi sıfır!
    2- Aracın ön konsol malzeme kalitesi Civic'e göre çok iyi.
    3- Her ne kadar Seat ispanyol bir firmadan gelme ama resmen Alman olmuş. Bu da gayet normal VW Group sonuçta. Konfor kesinlikle daha iyi.
    4- Motor konusuna gelirsek alt devirlerde TSI muazzam! Kesinlikle Civic'e göre daha çok beğendim. Motor 1.2 ama kimse inanmaz. Elbette Turbo var işin içinde. Verdiği Tork verilerine göre 1.7 - 1.8 atmosferik motor davranışı sergiliyor. Üst devirlerden bahsetmiyorum elbette. 4500 devire kadar Turbo tadı harika. 5000 devirden sonra elinizde 1.2 Motor kalıyor :) Civic'in güzelliği 5000 devirde başlıyor ve Civic üst devirlerde daha keyif veriyor. Ama hangi motoru tercih edersin dersen kesinlikle 1.2 TSI. Leon gerçekten DSG şanzumanında katkısıyla daha seri ve sürüşü daha keyifli bir motora sahip.
    5- Yakıt tüketimi Turbo olmasına rağmen Civic'den daha az. İşin garip yanı karışık tüketimde Honda Jazz CVT'den az yakıyorum. 5,5 LT ortalamalardayım. Hadi şehir içi çoğalırsa max 6,5 olur. Abartalım 7,5 diyelim.
    1.2 TSI motor ile 1.6 TDI 100.000 KM'de maliyet kıyaslaması yapıldığında 1.2 TSI 10.000 TL fazla maliyet üretmiş. Bu oranı yakalayan pek benzinli motor yok. Hemde böyle güzel performans veren...
    6- Boya kalitesi daha iyi.
    7- Yalıtım daha iyi ki alman araçlar arasında Leon en kötüsüdür yalıtımda. Hondanın durumu bu konuda iyi değil.
    8- Aküsü daha iyi demeden geçemeyeceğim zira japonlar berbat akü kullanıyor :( Japon arabalarını 10 gün garajda tut sonra takviye kablolarını almayı unutma. Leon'u 20 gün hareketsiz tuttum bir kerede marş aldı. Elbette akü dediğin şeyin maliyeti nedir ki değiştirebilirsiniz.
    9- Ses sistemi daha iyi. Gerçekten baya iyi. Arabada acaba subwoofer mı var dedim. Ama yokmuş. İstersen fiyat farkıyla oda oluyor.

Şahsi zevkimle alakalı yorumumu sorarsan
    1- Leon dış tasarım olarak Civic'den çok önde!
    2- İç tasarım olarak'ta Civic'den daha iyi.
    3- Özellikle panoramik cam tavan seçeneği ile Leon harika. Civicde 90'lardan kalma sunroof çok kötü ya :(

Uzun süre kalite kokusunu daha çok hissederek keyifle binmek istiyorum satmayacağım dersen ben Leon derim.
    2 yılda bir araba değiştiriyorum diyorsan değer kaybından dolayı Civic derim. Ama şunuda zamanla göreceğiz, son kasa Leon ile Seat ciddi bir pirim yaptı. Eskisi gibi serseri arabası sınıfından kendini kurtarmaya başladı demek yanlış olmaz. Çünkü fiyatı epey arttırdılar. Sessiz sakin ve arabasını modifiye etmeden Leon sürenlerin sayısında artış var :). 2014'ün dü sanırım bir çeyreğinde en çok satan 3. araba idi. Şu anda kaçıncı sıradadır bilemiyorum ama baya satıyor. 2. El değeri eskisi kadar kötü olmayacağı aşikar. Sahibinden ilanlarına baktığımda 10.000 KM'de ki ilanlar sıfır fiyatıyla neredeyse aynıydı ve işin ilginci beklemek istemeyen adamlar alıyordu. Ben bekledim açıkcası...

Sonuç;
    Arka arkaya Leon ve Civic sürdüğünde elin Leon'un anahtarına gidecektir... İşin ilginç yanı fiyat olarak'ta Leon daha ucuz bir araba. Yani ikisinide sıfır düşünelim. Leon'un en boş olan STYLE paketinde çift yön iklim klimasından tutta, otomatik kararan iç dikiz aynası, çelik jant, yağmur sensoru, dijital dokunmatik ekran, far sensoru, sis lambası, buğu çözücü yan aynalar. Sadece arka perde hava yastıkları ile yolcu ağırlık sensoru eksik.

Leon aldım diye taraf tuttuğum falan yok. Ben Honda'ya daha çok sempatisi olan biriyim. Ama sürünce konfora daha çok önem veren biriysen böyle düşünemiyorsun. Ki Leon'un sürüşü Civic'e göre sert. Buna rağmen Leon daha konforlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 22 Aralık 2015; 11:30:15 >

• Menow kullanıcısına yanıt
    Leon alasım geldi be ne güzel yazmışsınız hocam resmen yaşadım yeminle

• Konu sahibine tek önerim . Ne kadar Golf kullansam ve Vw grubu sevsemde .
    Full bi Honda Civic Otm yerine ,
    1.2 motorlu Dsg'li Sıfır km Leon , önerenleri engelle geç dost değil .
    Düşmanlardır .
    Aldın Leon'u vurdun marşı , 10 bin lira değeri düştü .
    1.2 motordan gitti sana gene bi 5 bin .
    Leon'a selam verdin 15 bin lira zarar ettin .
    Hayırlı uğurlu olsun .
    Ama Civic Aslan gibi arabadır .
  • Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Ayrıntılı bir şekilde yazmışsınız. Sıfır olması ve Lpg'yi sevmemem yüzünden Leon alacağım sanırım. İkinci elde çok önemli değil açıkcası. En az 5 yıl binerim zaten. Garanti uzatılırsa bir problem olmaz diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HELP.

Konu sahibine tek önerim . Ne kadar Golf kullansam ve Vw grubu sevsemde .
    Düşmanlardır .
    Hayırlı uğurlu olsun .

İkinci el full bir Honda Civic fiyatı şu anda sanırım sıfır bir Leon 1.4 TSI ACT DSG FR fiyatıdır.
    İkinci elde yorumunuz biraz abartılı olmuş sanki. Gözümle görmedem inanmazdım ama Leon 2. elde bu kasayla dediğiniz şekilde değil.
    Şu anda temiz bir son kasa Leon'u ikinci ele koyun, kolunuzu kopartırlar. 5 sene sonra ne olur bilemem.
    1.2 motorların Leon'da daha çok tutulduğunu biliyormusunuz. Yakıt ekonomisi ve vergi yüzünden...

Leon eskisi gibi alayım hız yapayım, modifiye edeceğim spor arabam olsun değil, Golf segmentine kaydırılan bir araba. Bunu göz önüne alırsanız 1.2 daha çok tutulacaktır ki satışları da o yönde zaten. 2. elde 1.2 arabanın değeri neden düşüyor anlamadım ben. Renault, Ford'un 0.9 lt motorları var piyasada artık. O zihniyet biraz zor devam ettirilir. 1.2 lt TSI dediğiniz motor 175 Nm tork 110 HB güç üretiyor. Civic dediğiniz 1.6 lt araç daha çok yakıt yakarak 157 Nm tork 125 HP güç üretiyor. Civic max hızda daha üstün ama 0-100 KM hızlanmada Leon'un gerisinde kalıyor. Gerçi konu motor odaklıda değil ama.

Civic aslan gibi araba zaten laf söylemek kimin haddine de sizin yorum baya sert.

Yani ben şu anda konu sahibi arkadaşın düşmanı oldum :) O derece hatalıyım. Bu konu hakkında çok yanlış düşünüyorum. Ve en iyisini sadece siz biliyorsunuz :) Bu yorumunuzun anlattığı bu, yanlış anlamayın kötü bir şey demek istemedim. Yorumunuzun ne manaya geldiğini söylemek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 22 Aralık 2015; 13:20:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Menow

quote:

Orijinalden alıntı: HELP.

Konu sahibine tek önerim . Ne kadar Golf kullansam ve Vw grubu sevsemde .
    Düşmanlardır .
    Hayırlı uğurlu olsun .

İkinci el full bir Honda Civic fiyatı şu anda sanırım sıfır bir Leon 1.4 TSI ACT DSG FR fiyatıdır.
    İkinci elde yorumunuz biraz abartılı olmuş sanki. Gözümle görmedem inanmazdım ama Leon 2. elde bu kasayla dediğiniz şekilde değil.
    Şu anda temiz bir son kasa Leon'u ikinci ele koyun, kolunuzu kopartırlar. 5 sene sonra ne olur bilemem.
    1.2 motorların Leon'da daha çok tutulduğunu biliyormusunuz. Yakıt ekonomisi ve vergi yüzünden...

Leon eskisi gibi alayım hız yapayım, modifiye edeceğim spor arabam olsun değil, Golf segmentine kaydırılan bir araba. Bunu göz önüne alırsanız 1.2 daha çok tutulacaktır ki satışları da o yönde zaten. 2. elde 1.2 arabanın değeri neden düşüyor anlamadım ben. Renault, Ford'un 0.9 lt motorları var piyasada artık. O zihniyet biraz zor devam ettirilir. 1.2 lt TSI dediğiniz motor 175 Nm tork 110 HB güç üretiyor. Civic dediğiniz 1.6 lt araç daha çok yakıt yakarak 157 Nm tork 125 HP güç üretiyor. Civic max hızda daha üstün ama 0-100 KM hızlanmada Leon'un gerisinde kalıyor. Gerçi konu motor odaklıda değil ama.

Civic aslan gibi araba zaten laf söylemek kimin haddine de sizin yorum baya sert.

Yani ben şu anda konu sahibi arkadaşın düşmanı oldum :) O derece hatalıyım. Bu konu hakkında çok yanlış düşünüyorum. Ve en iyisini sadece siz biliyorsunuz :) Bu yorumunuzun anlattığı bu, yanlış anlamayın kötü bir şey demek istemedim. Yorumunuzun ne manaya geldiğini söylemek istedim.

Ben ısınamadım bu motorlara kardeşim ,
    Bende a3 1,2 tfsi Sportback almak üzereydim 15 gün önceye kadar .
    Araştırmasınıda yaptım ,
    Hızlanmalar süper , Çekiş süper .
    Yükle uzun yol süper .
    Yakıt gayet cimri .
    Çekmiyor , gitmiyor diyen cahildir .
    Ama ,
    1,2 motoru , 1.2 motor gibi kullanmak gerektiğini anlatan bir sürü video'da izledim bunun yanında .
    Uzun vadede , küçük hacimli , aşırı beslemeli motorun , araca göre kullanılmamasından kaynaklı oluşabilecek yıpranmalar açık .
    İsteğe göre değilde , arabaya göre kullanım çok saçma ve kalıplara sıkışmak bana göre .
    Bu yüzden Golf 7 tdi aldım .
    Eğer sıfır almak gerekmiyorsa , ötv muafiyeti gibi sebeplerden . 0 araç alımınada karşıyım .
    Bu arkadaşımız aldı 1.2 leonu biniyor diyelim .
    5-6 sene binecem diyor ama diyelim ki sevmedi aracı ,
    İhtiyaçtan dolayı sedan almak istedi , Veya keyiften dolayı daha büyük motorlu bi araç almak istedi .
    Satınca en kötü ihtimalle 0-2. el farkından 10 binlira zararda .

• HELP. kullanıcısına yanıt
    Olayı 2. elmi sıfır mı dersek zaten 2. el araba daha mantıklıdır genelde. Yani o zaman 2. El bir Leon'da bakabilir.

Turbo motorlar çok eskiden beri var. 1.2 TSI bir motor gereğinden fazla güç vermiyor. Turbo bir motor için 175 Nm tork gayet normal. 1.4 TSI bir motor 250 Nm tork üretiyor. Yani hadinden fazla bir basınç artışı ile motorun ömründen fazlaca yenecek bir sonuç yok ortada. Kaldı ki AUDI bunu yapmaz sanıyorum. Motor teknolojisi her zaman daha iyiye gidecek. Buda bunun bir sonucu. Ben bu motorların ömrünün kısa olacağını sanmıyorum. Tek düşündüren yanı DSG şanzıman bana sorarsanız. Acaba arıza yapar mı? Onun dışında motor sağlamlığı bakımından iki aracında kendine göre üstünlükleri var.

Şuna her zaman katılırım, Honda 2. Elde çok daha iyidir. Ama Leon'un 2. eli dediğiniz kadar kötüyse o zaman 2.el bir Leon almak lazım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Menow

Olayı 2. elmi sıfır mı dersek zaten 2. el araba daha mantıklıdır genelde. Yani o zaman 2. El bir Leon'da bakabilir.

Turbo motorlar çok eskiden beri var. 1.2 TSI bir motor gereğinden fazla güç vermiyor. Turbo bir motor için 175 Nm tork gayet normal. 1.4 TSI bir motor 250 Nm tork üretiyor. Yani hadinden fazla bir basınç artışı ile motorun ömründen fazlaca yenecek bir sonuç yok ortada. Kaldı ki AUDI bunu yapmaz sanıyorum. Motor teknolojisi her zaman daha iyiye gidecek. Buda bunun bir sonucu. Ben bu motorların ömrünün kısa olacağını sanmıyorum. Tek düşündüren yanı DSG şanzıman bana sorarsanız. Acaba arıza yapar mı? Onun dışında motor sağlamlığı bakımından iki aracında kendine göre üstünlükleri var.

Şuna her zaman katılırım, Honda 2. Elde çok daha iyidir. Ama Leon'un 2. eli dediğiniz kadar kötüyse o zaman 2.el bir Leon almak lazım :)

Benim demek istediğimde aşşa yukarı bu :)
    Leon insanın hoşuna gidiyorsa , Leon alınacak bunu tartışmaya gerek yok .
    Ama 2. el Civic'le - 0 1.2 Leon kıyaslanıyorsa benim fikrim bu yönde .
    Bide söylemek istediğim ,
    Mesela ben Golf'umu alalı tam 10 gün olmuş , 1100 km'de daha şuan .
    Ben ötv indirimli aldım ve 5 sene satamıyorum .
    Ama paramla alsaydım ve 2. el alsaydım , satardım . Memnun değilim araçtan , mutluda değilim .
    Karakteristik olarak , vites geçişlerinde takılma oluyor , Takılma değilde , 2 kademeli geçiyor mesela 3'ten 4'e çekerken . Tık , Tık 2 kademeli geçiyor .
    Bunun üzerine golf forumlarındada 12 sayfa yazı yazılmış .
    Daha fazla güç uygulamam gerekiyor bu yüzden , Antalya , Mersin yolunu bilen bilir . Dağlardan , sürekli viraj , iniş , çıkış .
    Git , gel çok yordu beni . Mersin'e gelir gelmez , Golf'u bırakıp , 2004 Clio'mla bi yere gittim .
    O kadar alışmışimki Golf'te vitese güç uygulamaya , ilk 5 dk alışana kadar kıracaktım Clio'nun vitesini .
    Yani bu bi başkasına görede tok vites geçişi olarak tanımlanıp , çokta sevilebilir .
    Satın alan arkadaş , yarın gözünün üstünde kaş var diyip , sevmeyebilir yani .
    Bu yüzden zarar etmeye gerek yok
    Ve Bana göre , Narin , küçük motor ve Narin şanzuman . 0 araç alacağıma .
    Honda alır aslanlar gibi binerim .
    Bu benim fikrim arkadaş kararını vermiş zaten daha tartışmaya gerek yok .
    Dost , düşman laflarımı geri alıyorum .
    Teşekkürler :)

• Menow kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.2tsi leon kullanıcısı olarak yorumlarınızı çok beğenerek okudum ve altınada imzamı atarım. Burda çoğu insan leonun yolcu koltuğuna bile oturmadan boş beleş sallıyor. Mutlaka iki araç arasında tercih yapmadan test sürüşü yapın. Yaptıktan sonra zaten leonu seçeceksiniz.

• Ben olsam leon alırım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HELP. kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumlarınızın hiçbir şekilde elle tutulur bir yanı yok. Boş konuşup insanları yanlış yönlendirmeyin.bir seat bayisine gidip en çok hangi motor araç satıyorsunuz diye bir sorun bakalım. Size ne cevap verecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperzengin -- 22 Aralık 2015; 14:05:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperzengin

Hocam yorumlarınızın hiçbir şekilde elle tutulur bir yanı yok. Boş konuşup insanları yanlış yönlendirmeyin.

Bence Leon kullanıcısı olarak , Leon 1.2 motor'u tercih etmeyen ve bunun sebeplerini söyleyen birine sırf kendi aracın diye boş konuşuyor diyeceğine .
    Konu sahibi arkadaşa , kullanıcı olarak gördüğün - yönleri söylede , sen dolu konuşmuş ol .
    Böylece almadan dikkat eder ve daha sonradan canını sıkıp pişman olacağı şeyleri önceden bilir .
    Böylece sen yardımcı olmuş , kendi malını eleştirebilmiş , faydalı ve dolu bir insan olursun .
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.