Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (276. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58.431
Cevap
357
Favori
2.705.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: wappocan

Aynen ben de çok rahat duyuyorum depodan gelen sesi her kırmızı ışıkta fren yaptığımda,normal fren ile yavaşlayıp tekrar gaza basınca,yani yumuşak gaz fren hareketlerinde bile duyuyorum.Eski aracım astra h sedan dizelde asla böyle bir ses yoktu.Çok takılmıyorum ancak ingilizceye hakim bir arkadaş yabancı sitelerden araştırıp benzer bir şikayet var mı diye bizi bilgilendirse idi çok makbule geçerdi

Yabanci sitelerde arastirma yaptim. Genelde dizellerde var bu ses deniyor. Ve depo yaridan fazlaysa duyuluyormus. Yabanci forumlardan birinde, Birisi arka koltugu sokup depo uzerine yalitim yapilabilirmi diye arastirma icerisindeydi.

Genel olarak bizdeki tespitlerle ayni, depoyu tam doldurdugumda tekrar kontrol edecegim bu sesi.

Aslinda arac sahipleri kisa bir yaziyla motor tipi ve ses var yok yazsa bir istatistik elde etmis oluruz. Ben baslatayim, devami gelir umarim.

1.2 tsi dsg - simdilik ses yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lotus1 L kullanıcısına yanıt
    güzel fikir hocam..herkes katılırsa süper olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: forgiver

park sensörünün bir olayı yokki basit tiplerin
    tampon sökülcek, montaj
    bir de geri vites lambasına bağlantı
    bir tek tampon da arka far temiz yol var mı o önemli

Her model park sensörü VW grubu araçlara uymuyor diye okudum bir yerlerde, CANBUS sistemine uyumlu olmazsa arıza lambası yakıyormuş.

Orijinalden alıntı: lotus1
    Yabanci sitelerde arastirma yaptim. Genelde dizellerde var bu ses deniyor. Ve depo yaridan fazlaysa duyuluyormus. Yabanci forumlardan birinde, Birisi arka koltugu sokup depo uzerine yalitim yapilabilirmi diye arastirma icerisindeydi.

Genel olarak bizdeki tespitlerle ayni, depoyu tam doldurdugumda tekrar kontrol edecegim bu sesi.

Aslinda arac sahipleri kisa bir yaziyla motor tipi ve ses var yok yazsa bir istatistik elde etmis oluruz. Ben baslatayim, devami gelir umarim.

1.2 tsi dsg - simdilik ses yok

Yalıtım olayı benim de aklıma geldi, depo arka koltuğun tam altında, Dynamat gibi bir malzemeyi bu kısma kaplamak sesi azaltabilir. Dizel araçlarda ses geliyor olmasının sebebi de mazotun benzinden daha ağır olması olabilir belki.

1,5 depo benzin harcadım ama farketmedim sesi, aracım 1,2 TSI DSG.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Enes

Hocam bende FR sahibiyim öyle bir sesle karşılaşmadım. full depo ile şehir içi dur kalk da yaptım byle bir durum söz konusu değil.
    Genel şikayet dizellerde geldiği yönünde

Yüreğime şu serptiniz hocam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: metomurti

quote:

Orijinalden alıntı: ps3boy

ben yaptırdım ender elektornikde 30tl tuttu çok faydalı ama keşke geri görüş kamerası olaymış arabada

Liste fiyatı 40 TL. İndirimli yaptırabilmeniz guzel.

Eski leona 35 tl karşılığında birçok özellik ekliyorlarmış.

Yeni leona az özellik daha fazla para.. :)
    Ürün Özellikleri :
    Kontağın ilk açılışında ibrelerin sona vurup geri gelmesi
    Fabrikasyon Park sensörü olan araçlarda radyo ekranına park sensörü göstergesinin gelmesi

Bu özellikleri servise söylesek yapmazlar mı ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: metomurti

quote:

Orijinalden alıntı: ps3boy

ben yaptırdım ender elektornikde 30tl tuttu çok faydalı ama keşke geri görüş kamerası olaymış arabada

Liste fiyatı 40 TL. İndirimli yaptırabilmeniz guzel.

Eski leona 35 tl karşılığında birçok özellik ekliyorlarmış.
    http://www.enderelektronik.com.tr/oem-yedek-parcalar/seat/leon-1p/1355/urun-detay

Yeni leona az özellik daha fazla para.. :)
    Ürün Özellikleri :
    Kontağın ilk açılışında ibrelerin sona vurup geri gelmesi
    Fabrikasyon Park sensörü olan araçlarda radyo ekranına park sensörü göstergesinin gelmesi

http://www.enderelektronik.com.tr/oem-yedek-parcalar/seat/leon-5f/1394/urun-detay

Bu özellikleri servise söylesek yapmazlar mı ki?

geçtim ben servisinden de antalyada yaptırabiliceğimiz bi yer yok mu

• quote:

Orijinalden alıntı: FolloFush

quote:

Orijinalden alıntı: -Enes

Hocam bende FR sahibiyim öyle bir sesle karşılaşmadım. full depo ile şehir içi dur kalk da yaptım byle bir durum söz konusu değil.
    Genel şikayet dizellerde geldiği yönünde

Yüreğime şu serptiniz hocam :)

Bende FR sahibiyim bende de benzin depo sesi yok. Ayrıca bu konu sayfalarca çok uzatılmadı mı ? Herkesin sorunu var ve kimse servise gitmiyor sadece burada konuşuluyor.

Orijinalden alıntı: wappocan

quote:

Orijinalden alıntı: ysf_aydin

En caylagindan forum uyesi olarak sormak istedigim soru su gerci belki baska baslik vardir ama ben hic denk gelmedim 1.4 tsi fr kirmizi sunroof+led paket aldik pazartesi teslim alicaz araci acaba kasko icin tahmini fiyatlar ne civarda olucaktir araclarini yeni alanlar bir yardimci olabilir mi bu konuda ?? Tesekkurler..

benim yaşım 26 ilk aracım ilk kaskom 06 plaka euroka 3100 e yaptırdım,trafik sigortası da 330 allianz tan.Dışarda en ucuz 2500 tl çıkmıştı benim adıma.Örneğin axa kasko için de sordum astra cosmo dizel e 2500,corolla elegant dizel e 3500,leon tdi dsg style a 4800 çıktı.Seat a fazla çıktı hep nedense.

Hocam ben araci babamin uzerine yaptiriyorum ilk kasko yas 45 istanbul plaka fr model icin 2000 tl fiyat aldim hic bi indirim hakkimiz yok net fiyat olarak 2000 diyolar sizce normal midir ?? Bide kasko islemi uygulanirken donanim faktoru etkili olur mu acemiyim bu konularsa kusura bakmayin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: selcuk_3277

Ya millet bizim arkadaş tdı dsg style alıcak araba gayet dolu ama park sensörü yok. Bu olayı nasıl çözer, doğuş biz yapamayız demiş. Yaptıran varmı, nerede ve nasıl

Ben ilk olarak style plus tan önce syle opsiyonlamıştım onun için de ücretsiz park sensörü sözü almıştım,sonradan style plus aldım.Yani bi fikir olsun diye diyorum servis ücretsiz takacağı sözünü vermişti bana

Orijinalden alıntı: xense

bende zaten ibre sona kadar gidip gelior. sadece park sensorlerinin ekran görüntüüsü için yaptıracağım.

1.2 Style.. Ben de yok

Orijinalden alıntı: xense

bende zaten ibre sona kadar gidip gelior. sadece park sensorlerinin ekran görüntüüsü için yaptıracağım.

Aynen, bende de oluyor bu, ben de OPS eklettirmek istiyorum. Sizde geri viteste ayna aşağıyı gösteriyor mu peki (hangi özellik hangi araçlarda var onu anlamaya çalışıyorum)?
    Oluyorsa onu da eklettirmek istiyorum, bence faydalı bir özellik.

• Arkadaşlar, Ses konusunu Seatmerkeze yazın. Yazmazsanız, burada kalır...

www.seat.com.tr
    404 - File or directory not found.
    http://www.seat.com.tr/iletisim/iletisim-formu.aspx
  • Led aydinatma konussunda arkadaslari aydinlatmak amaciyla cikabilorsrm bu gece cikacam ve foto cekicem kisa uzun olarak aksilik cikmassa en gec yarina yuklemis olurum fotolari

Orijinalden alıntı: DogrucuMustafa

Arkadaşlar, Ses konusunu Seatmerkeze yazın. Yazmazsanız, burada kalır...

http://www.seat.com.tr/iletisim/iletisim-formu.aspx

Katılıyorum.Ben de yazdım.Hepimiz yazmalıyız.Bu arada yakıt azaldıkça ses de azaldı ben de
  • Öncelikle belirtmek isterim ki depo sesi sıkıntısı yaşayan arkadaşlar için sanki kendi aracımmış gibi üzüldüm. Sıfır arabadan böyle sesler gelmesi gerçekten can sıkıcı. Yine üzülerek belirtmek isterim ki bu sorun sadece dizel Leonlara özgü değil. Golf 7'de bununla ilgili sayfalarca şikayet durumu var. Aynı husus son kasa passat için de geçerli. Bu araçların tümünün ortak noktası ise dizel olmaları. Benzinlilerde şikayet daha okumadım. İnsanlar çok servis kapısı aşındırmış. Sorunlar ilgili merkezlere iletilmiş fakat ne yazık kı çözüm yok. Çünkü bu durum bir arıza ya da kusur olarak kabul edilmiyormuş. Deponun yapısı böyle, ses gelmesi de normal olarak değerlendiriliyormuş. Sonuç olarak Seat merkezin de pek birşey yapabileceğini sanmıyorum. Bu araçların kaderi böyle demek ki. İçinde problemin çözülebileceğine dair umut taşıyan arkadaşlar işin peşine bırakmasınlar tabii. Ne diyelim umarım kalıcı bir çözüm üretilir.

• arkadaslar dogus merkezi aradım, sunroof lu araçların temini konusundaki sıkıntı devam ediyo. Kasım Aralık teslim dediler. olsun, sabredip bekliycez artık. bu arada bende dizel arac almayı düşünüyorum ve bu depo sesi benim için problem degil. iyice doldurmam olur biter. ki zaten depoyu fullemek pek benim harcım degil..

bu arada yıllık 15 bin km ortalamam olacak, bazen benzinliye kayıyorum sonra dizele geri donüyorum :) gel-git ler hic bitmiyor

Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.