Şimdi Ara

SEAT LEON 1.2 TSI STYLE hakkında?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
21.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Leon 1.2 TSI STYLE almayı düşünüyorum. Şu an 40.900'e bırakıyor bayi. Bu aracı kullanan var mıdır önerir misiniz? STYLE donanım seviyesinde ESP yok fakat alırken farkını verip bu araca ESP ekletebilir miyim? Bir de bu aracın yokuşta çekişi nasıldır bilen var mı? Yaşadığım yer baya inişi çıkışı dik olan bir yer:)

• quote:

Orijinalden alıntı: sakaryadicle

Arkadaşlar Leon 1.2 TSI STYLE almayı düşünüyorum. Şu an 40.900'e bırakıyor bayi. Bu aracı kullanan var mıdır önerir misiniz? STYLE donanım seviyesinde ESP yok fakat alırken farkını verip bu araca ESP ekletebilir miyim? Bir de bu aracın yokuşta çekişi nasıldır bilen var mı? Yaşadığım yer baya inişi çıkışı dik olan bir yer:)

Dostum 40.900 e bırakıyor bayii diyebirşey yok, fiyatı zaten 40.900. Bence metalik renkle beraber 40bin fiyat ver, liste fiyatı 41800 falan oluyor metalik renkle...

Sorunu da seatın internet sitesine bakarak cevaplayabilirdin ama ben yine de yardımcı olayım, forum kardeşliği adına :)

ESP + EBA + DSR + Lastik Basınç Sensörü + XDS + Hill Holder Paketi 1.407TL

Eğer araç bu paketle gelmişse, 1407 lira ek vererek bu paketli bir aracı alabilirsin. Ama eğer bayinin elinde bu pakete sahip bir araç yoksa, üzgünüm alamazsın...

Yani bayiye soracağın şu: elinizde ESP paketli Leon 1.2 Tsi Style var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: sakaryadicle

Arkadaşlar Leon 1.2 TSI STYLE almayı düşünüyorum. Şu an 40.900'e bırakıyor bayi. Bu aracı kullanan var mıdır önerir misiniz? STYLE donanım seviyesinde ESP yok fakat alırken farkını verip bu araca ESP ekletebilir miyim? Bir de bu aracın yokuşta çekişi nasıldır bilen var mı? Yaşadığım yer baya inişi çıkışı dik olan bir yer:)

ben de şunu ekliyim : yokuşta çekmiyor gibi bi durum yok.. diğer 100-110 beygir arası araçlar yokuşta nasıl çekiyosa bu onlardan biraz daha iyi çekiyo.. çünkü tsi' ların torku normal motorlardan daha yüksek...

"bu araba 1200 motor, yokuşta çekmez" diyen birisi daha önce 1,2 tsi kullanmamıştır...
  • aracın fiyatı da artk 43.100 ! malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekizkozalak

aracın fiyatı da artk 43.100 ! malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: goktanglyz

quote:

http://www.seat.com.tr/seat/fiyat_listesi/fiyat_listesi.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimiferhat

quote:

Orijinalden alıntı: goktanglyz

quote:

http://www.seat.com.tr/seat/fiyat_listesi/fiyat_listesi.aspx

Teşekkür ederim evet 43.100 lira malaseff

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goktanglyz -- 20 Ocak 2012; 0:40:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aracın fiyatı 40700 tl anahtar teslim.
  • Konuyu hortlatmak istedim.arkadaşlar anladığım kadarıyla 1.2 bu arabayı kaldırmaya yetiyor.arabanın iç hacmi ve bagajı dört kişilik bir aile için yeterli olur mu?Leon çok hoşuma gidiyor.Donanım açısından çok dolu.Bir de 1.2 olursa sıfır km araba alabilirim diye düşünüyorum.Önceki arabam 5 kasa golf idi.İç hacmi çok da yetersiz değildi aslında.Aile için uygun değil derseniz 45000-46000 arası hangi arabayı önerebilirsiniz?Aslında arabayı en yakın 2013 kasım civarı alabilirim nasipse. Ama araba bende bir hastalık.Şimdiden uykularım kaçıyor.Saatlerim bilgisayar başında geçiyor.

Leon dışında;

1)Jetta 1.2 tsi style highline(Malzeme kalitesi düşündürüyor)
    2)Skoda yeti 1.2 elegance(Fiyat düşündürüyor)
    3)Octavia 1.4 elegance
    4)Astra J
    5)Renault megane 1.5 dci privilige hb ya da 1.5 dci sport tourer(Temizlerini bulabilirsek.)
    6)Scenic
    6)Toyota corolla 1.6 elegant(Motor teknolojisi düşündürüyor)
    7)Avensis 1.6 elegant(Motor teknolojisi ve ikinci eli düşündürüyor)
    ......Bu liste uzar da uzar.

1)Aileye uygun.Bagaj kargo ile de gönderilir.Ama iç hacim önemli.Yılda bir iki kez Denizli-Gümüşhane arası 1400 km civarı yol yapılacak.
    2)Sağlam bir araba(Mesela Jettalar için çok iyi olduğunu savunanların yanında çok kötü olduğunu söyleyenler dolu)
    3)Donanımı dolu olmalı(45000-46000 arası fiyat olacak.Donanımı aşırı derecede çok takıyorum.)
    4)Ekonomik,masrafsız(Önceki arabam golf 1.6 tour idi.8.0 litreden aşağı düşmedi hiç. Hitler motoru takılı idi.8.0 litrelere kadar tüketim çok da koymıyacaktır.)
    5)İkinci eli üzmemeli(Sizlere danışmadan aldığım golf arabamı elimden çıkarmam biraz zor oldu.Sağ tarafı komple boyalı idi.31000 liraya 96000 km'de aldım.118.000 km'de 29.000 liraya çok zor sattım.)

Neyse arkadaşlar.Daha da sayfalarca yazabilirim.45000-46000'i zar zor biriktireceğim.Daha çok vakit var diyeceksiniz biliyorum.Kısacası aileye uygun 45000-46000 liranın hakkını verecek bir araba olmalı.Şimdiden teşekkürler.

• Toledo style.
    Bekleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bi de o var.Zaten el mahkum bekleyeceğiz.
  • toledo benim de ilgimi çekti... fiyatı da uygun gözüküyor...
  • bende 1.2 leon ile 1.2 GOlf arasında kaldım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mago

bende 1.2 leon ile 1.2 GOlf arasında kaldım...

hocam bu konu eski kasa leon için açılmış ve konuşulmuş bir konu.

farketmediyseniz uyarayım dedim.

önerim ise, 1.2 golfü baz donanımla alacaksanız style leon derim. full alacaksanız tipi hoşuna gideni tercih edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mago

toledo benim de ilgimi çekti... fiyatı da uygun gözüküyor...

Biz de paketli 1.2 referance ile 1.2 paketsiz style araainda kaldik. Yalnız paketli referancelar nisan mayis gibi gelebilirmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende ibiza 1.4tdi kullanıcısıyım ort. 4.5-5 lt tdi sakin kullanımda yakar...arac 75bg 190nm tork var bilindiği üzere ben memnunum perf. ataklığından yokuşlarda 1.6 2.0 ları dikizdende bakarım... Yakın zamanda 1.2 tsi leona transfer olmak istiyorum perf. olarak kasa büyüceği için o ataklığı yaşarmıyım 1.2tsi 105bg ama torku düşük sanırım bu gücü güç üretirken düşük torkta eski ataklığı bulamam mı acaba?? birde yakıt olarak beni üzer mi? aklım depoda kalmasın... birde 1.2 tsi 6 ileri sanırım 120 km de 6 vites devir bandı ne noktadadır, araba bağırıp durur mu? yardımcı olursanız sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: caver

bende ibiza 1.4tdi kullanıcısıyım ort. 4.5-5 lt tdi sakin kullanımda yakar...arac 75bg 190nm tork var bilindiği üzere ben memnunum perf. ataklığından yokuşlarda 1.6 2.0 ları dikizdende bakarım... Yakın zamanda 1.2 tsi leona transfer olmak istiyorum perf. olarak kasa büyüceği için o ataklığı yaşarmıyım 1.2tsi 105bg ama torku düşük sanırım bu gücü güç üretirken düşük torkta eski ataklığı bulamam mı acaba?? birde yakıt olarak beni üzer mi? aklım depoda kalmasın... birde 1.2 tsi 6 ileri sanırım 120 km de 6 vites devir bandı ne noktadadır, araba bağırıp durur mu? yardımcı olursanız sevinirim..

Tsi motorlar bağrıltılmaması üzere geliştirilmiş motorlar zaten mk2 ler 3500 de 150 görüyorlar, yeni kasalardaki şanzıman oranlarını bilmiyorum ama tahminim 2500 deviri geçmez 120 km hızla. yakıt olarak üzmez ama pompada biraz farkeder benzinli turbolu araç nihayetinde dizelden sonra biraz etkileyebilir çok yol yapıyorsanız, performans olarak tabiki hissedersiniz, çok hoşunuza gidecek TSI kullanımı satın almadan önce mutlka test sürüşü yapın.

• teşekkürler hocam, perf. konusunda sorum kalmadı elbette bi deneme sürüşü yaparım.

kısa bi yakıt hesabı yaparsak;

pompada dizel den sonra ltde 0.5 tl fark edicek. 4.10 dizel - 4.60 benzin
    şuan ibiza 1.4tdi ile 5 lt/ 100km
    1.2 tsi leon alsam 5.5-6 lt/ 100 km deniyor

1.4tdi dizel ile; 5 * 4.10 =0.20 kuruş
    1.2 tsi ile; 5.5 * 4.60 = 0.27 kurus
    yaklaşık %25 bir artış olucak ayda 800km yaklaşık yapıyorum, 1000 km desek ayda 70 tl gibi yakıt masrafımda artış olucak yılda 840 tl eder...

Birde 2.el fiyatlara bakalım;
    Dizel bir 1.6 tdı cr style 2012 düşük km yaklaşık 47000 bandında
    benzinli seçeneneğimiz 1.2 tsi style 2012 düşük km yaklaşık 35-37000 bandında

perf. ve donanım olarak 1.6 tdi ile 1.2tsi arasında fark yok ise gerçektende yaklaşık 10000 tl fark vermek saçma..
  • quote:

Orijinalden alıntı: caver

teşekkürler hocam, perf. konusunda sorum kalmadı elbette bi deneme sürüşü yaparım.

kısa bi yakıt hesabı yaparsak;

pompada dizel den sonra ltde 0.5 tl fark edicek. 4.10 dizel - 4.60 benzin
    şuan ibiza 1.4tdi ile 5 lt/ 100km
    1.2 tsi leon alsam 5.5-6 lt/ 100 km deniyor

1.4tdi dizel ile; 5 * 4.10 =0.20 kuruş
    1.2 tsi ile; 5.5 * 4.60 = 0.27 kurus
    yaklaşık %25 bir artış olucak ayda 800km yaklaşık yapıyorum, 1000 km desek ayda 70 tl gibi yakıt masrafımda artış olucak yılda 840 tl eder...

Birde 2.el fiyatlara bakalım;
    Dizel bir 1.6 tdı cr style 2012 düşük km yaklaşık 47000 bandında
    benzinli seçeneneğimiz 1.2 tsi style 2012 düşük km yaklaşık 35-37000 bandında

perf. ve donanım olarak 1.6 tdi ile 1.2tsi arasında fark yok ise gerçektende yaklaşık 10000 tl fark vermek saçma..

ortada yanlış anlaşılma da var onu fark ettim

bahsettiğiniz leon yeni kasa değilse ibizanın 5 litre yaktığı yerde tsi leonu 5.5 hesaplamayın, 7 civarı yakacaktır. ama değer orası ayrı konu.

edit: başka bir forumdan güvenilir 2012 1.4 Fr kırmızı çok düşük km de hatasız 40.000 lira satılık var şu gün araç alacak olsam 1.2 filan uğraşmaz direk FR'a sarılırdım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimiferhat -- 17 Mayıs 2013; 22:50:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.