Şimdi Ara

SEAT EXEO NEDEN TUTULMADI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
0
Favori
17.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bikaç aydır yakından takip ediyorumda bu yeni seat exeo pek tutulmadı galiba çevremde 2-3 tane gördüm fazla değil aracı inceleme fırsatımda oldu ve kaliteli bir araba yapmış ispanyollar ama nedense ülkemizde bir seat leon bir cordoba ibiza kadar tutulmadı acaba neden?

• eski kasa a4 kopyası olduğu için olabilir. birde seatın sedanlarıda pek tutulmuyor. dizel seçeneğindede 1.6 seçeneği yok tabi buda bir etmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2
    eski kasa a4 kopyası olduğu için olabilir. birde seatın sedanlarıda pek tutulmuyor. dizel seçeneğindede 1.6 seçeneği yok tabi buda bir etmen.

Evet aslında 1.6 dizel olmaması büyük bir eksiklik
  • Çünkü

SEAT EXEO NEDEN TUTULMADI?
  • Bana kalırsa bu aracın tutmamasının sebebi
    Eski Audi A4 kasasının kullanılmış olması(B7 Audi A4)
    İç tasarımının b7 Audi A4e çok benzemesi
    Bundan tam emin değilim ama aracın 102 HP olması
    Bunlara rağmen fiyatının yüksek olması
    Şu gün Chevrolet Cruze bile 124 HP
  • Aslında 38500 liraya style modelini satıyorlardı ve donanımına göre fiyatı gayet güzeldi ,LPG'ye de uyumluydu fakat satışını kestiler.1.6 TDİ motoru koysalar yine satar bu araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

eski kasa a4 kopyası olduğu için olabilir. birde seatın sedanlarıda pek tutulmuyor. dizel seçeneğindede 1.6 seçeneği yok tabi buda bir etmen.

cevap bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault twingo neden alınmaz ?
    16 yıl önce açıldı
    Kia Rio neden tutulmuyor?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu aracın dışı A4(06-08), içi ise A4 Cabrio. Yani eski A4'ten daha üstün bir araç.

Eski A4'ün aynı motora sahip 2006 modelleri 40.000TL'nin üzerindeyken; Exeo'nun Style donanımıyla 38.500TL'ye satılmaması tamamen yanlış satış politikasından ibarettir.
  • öyle bir araçmı vardı
  • bu aracin tutmamasinin tek nedeni satildigi donemde 3 asagi 5 yukari ayni fiyata asagi yukari denk donanimda ayni motorlu ve ici daha genis ve ferah passatin satista olmasidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam
    satılmamasının akla yatkın bi mantığı olduğuna inanmıyorum
    ülkemiz piyasası ve insanları yani biz
    beğendiğim bi araç
    almak istesen yok diyorlar
    ne aldın exeo o ne be?
    ne aldın jetta , oooooooooooo süper araba abi = mahalle baskısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgut reis -- 21 Mayıs 2011; 23:50:33 >
  • bence bu tamamen pazarlama statejisi ile alakalı. seat exeo çok güzel bir araç olduğuna inanıyorum. hiç kullanmadım ama üreticisinin referansı yeter bunu söylemek için.
  • Seat exeo tutulmadı.Eski audi a4 ile aynı parçalar ı kullanmasın arağmen tutulmadı.Aslında çok kaliteli bir araç ancak;
    1-1.6 tdi Dizel seçeneğinin olmaması,
    2-Yetersiz tanıtım
    3-Heyecansız tasarım(özellikle ön kısmını beğenmiyorum)
    gibi nedenlerden tutulmadı diyebilirz.
  • Aslında 1.2 TSI olsaydı tutardı.

Yada 1.4 TSI.

Seat bu aracı Avrupa'da daha geniş bir motor seçeneği ile satıyor.
  • yetersiz reklam, halkımızdaki gösteriş merakı ( neredeyse en boş passat fiyatına aynı model en full exeo alınabiliyordu ) vs.vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

yetersiz reklam, halkımızdaki gösteriş merakı ( neredeyse en boş passat fiyatına aynı model en full exeo alınabiliyordu ) vs.vs.

o boş passat ile full donanım exeonun donanımları arasında bir kaç ufak ayrıntı dışında fark yoktu.
    24.02.2010 tarihinde yaptığım test sürüşünün ardından yazdığım bir yazının en son paragrafını aynen kopyalıyorum.

"gelelim herkesin bu aracı ilk kıyaslayacağı araç olan 102 lik trendline passatla benim açımdan kıyasına ben hem arka diz mesafesinin daha geniş oluşu hem bagajının daha geniş oluşu hemde oturmuş bir ikinci el pazarının varlığı, donanımsal olarakta arada dağlar taşlar kadar fark bulunmaması ve fiyatlarınında neredeyse aynı olması nedenlerinden dolayı passatı tercih ederdim.
    ama en baştada dediğim gibi iç dizaynı ve yumuşak malzemesi nedeniylede her zaman aklımın bir köşesindede exeo kalırdı.
    saygılarımla.. "

o zaman aynı paraya (1000 lira civarı bir fark vardı) passat 1.6 trendline veya exeo alma kararından hangisinin daha iyi bir karar olduğunu 2010 model exeo ve passat trendline fiyatlarına internet üzerinden bakarak yorum yapabilirsiniz.

• selam
    passatla exeo değilde jetta kıyaslanabilir
    arada sınıf farkı var diye biliyorum yanlış da biliyor olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

yetersiz reklam, halkımızdaki gösteriş merakı ( neredeyse en boş passat fiyatına aynı model en full exeo alınabiliyordu ) vs.vs.

o boş passat ile full donanım exeonun donanımları arasında bir kaç ufak ayrıntı dışında fark yoktu.
    24.02.2010 tarihinde yaptığım test sürüşünün ardından yazdığım bir yazının en son paragrafını aynen kopyalıyorum.

"gelelim herkesin bu aracı ilk kıyaslayacağı araç olan 102 lik trendline passatla benim açımdan kıyasına ben hem arka diz mesafesinin daha geniş oluşu hem bagajının daha geniş oluşu hemde oturmuş bir ikinci el pazarının varlığı, donanımsal olarakta arada dağlar taşlar kadar fark bulunmaması ve fiyatlarınında neredeyse aynı olması nedenlerinden dolayı passatı tercih ederdim.
    ama en baştada dediğim gibi iç dizaynı ve yumuşak malzemesi nedeniylede her zaman aklımın bir köşesindede exeo kalırdı.
    saygılarımla.. "

o zaman aynı paraya (1000 lira civarı bir fark vardı) passat 1.6 trendline veya exeo alma kararından hangisinin daha iyi bir karar olduğunu 2010 model exeo ve passat trendline fiyatlarına internet üzerinden bakarak yorum yapabilirsiniz.

hocam ikisinide kullandım uzun süre hatta avensis, yeni mondeo, vectra . bana göre exeo dururken passat almak mantıksız geliyor.iş sadece almaklada bitmiyor wv parçasından tutunda servis fiyatına kadar hepsinden daha yüksek fiyat çekiyor. arada yapılan indirimler olablir ama genelde böyle bu durum. wc zaten audinin kopyası gibi olmaya başladı son serilerde kaldı ki exeoyu audi üretiyor bence gayette mantıklı olur exeoyu almak bence. bu benim fikrim hem passatın en full modeli ile exeonun en fullmodeli arasında 1bin lira filan oynamıyor en son exeo satıştayken en az 8 bin tl fark vardı .

• quote:

Orijinalden alıntı: turgut reis

selam
    passatla exeo değilde jetta kıyaslanabilir
    arada sınıf farkı var diye biliyorum yanlış da biliyor olabilirim

Seat Exeo, Audi A4/S4/RS4 gibi B7 (PL46) platformunda, D segmentinde bir arabadır. Jetta ise C sınıfında.
  • 1.6tdi motora bakar...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.