Şimdi Ara

SEAT EXEO NEDEN TUTULMADI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
17.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu araç çok uygun fiyatla satıldığı dönemde 1.6Trendline Passat'lar 42.000 TL'ye satıldı, en etkin sebep bence bu.

Bir de Superb, Bravo gibi F/P oranı iyi araçlar neden tutulmuyorsa bu araç da ondan tutulmuyor. İkinci el, imaj, vs. vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

İşte doğru birşey söylediniz bu araçlar şimdi piyasada ve popüler. açıkçası özelliklerini duyan istiyor ve vir A4 ün kaputunu kaldırdığınızda Akünün yerine kadar aynı.

Tabi ilerleyen yaşlarında yedek parçası sorun olabilirmi diye akıllara gelebilir ancak talep edildiği taktirde Türkiyeye gelecektir. Tekrar söyleyeyim. Sadece Türkiyeye gelmiyor yurt dışında kullanılıyor. Şu anda skoda felicia nın kaputunu bile distrübütör getirtiyor. istenildiğinde başka parçaları zorda olsa geliyor. Bu birazda piyasanın talebi yetkili servise olan bağlılığı ile alakalı...

Yedek Parça kaporta dışında audi a4 parçası olarak rahat bulunur kanımca

• Biz 2003 yılında 0 Toledo aldık 1.9 TDI araç şuan 220000 de taş gibi araba maşalla aynı arabadan bi tanıdığımız taksi olarak kullanıyor oda sıfır almıştı araç 600 000 de hala kullanıyor toledonun corolla verso gibi bi modeli çıkmıştı o hiç tutmadı buda aslında güzel araç seat ın arabaları kaliteli oluyor neden tutmadığı reklam v.s. den dolayıdır sanırım
  • Bir insan exeo alınca neden satarki ??
    satmak için almadıgı belli adamın zaten.
    Bayilerdede sıfırı yok diye biliyorum..
  • Arkadaşlar polemik yaratmak istemiyorum ama bazı şeyleri de anlamıyorum. Yorumları
    okuyunca bazı arkadaşların 'seat exeo tutmadı diye birşey yok' demesine çok şaşırıyorum.
    Yani isterseniz bayi çalışanı olun, isterseniz seatın ceo'su olun, isterseniz fiyatı passata göre
    makul olmamış olsun, isterseniz motor seçenekleri kısıtlı olsun, isterseniz reklamı yetersiz olsun,
    isterseniz distribütör firma araç getirmeyi bırakmış olsun, isterseniz tipini beğenmeyin, isterseniz
    2. el kaygısı deyin, her ne derseniz deyin sonuç değişir mi?
    ÜLKEMİZDE SEAT EXEO TUTULMAMIŞTIR, önce bunu kabul ederek başlayalım isterseniz.
    Diğer bir mevzu da 'seat exeo neden tutulmamıştır?' başlığı altında 'seat exeo aslında tutulmamış değildir, çünkü...'
    diye yorum belirtmek bence abesle iştigal eder. Çünkü bunun aksini düşünenlerin bu foruma yorum yazmak yerine
    'ülkemizde seat exeo tutulmuş mudur, yoksa tutulmamış mıdır?' diye yeni bir konu açıp bu başlık altında
    yorum belirtmeleri bence daha uygun olurdu...
    Yanlış anlamayın lütfen, tabiki isteyen herkesin istediği her başlık hakkında yorum yapma özgürlüğü vardır,
    ve ben de bunu ve yorumlarınızı tabiki değerli buluyorum ama seat exeo'nun aslında çok tutulduğunu değil de
    neden tutulmadığını ve gerekçelerini belirttiğimize göre hepimiz seat exeo'nun tutulmadığını kabul ediyoruz demektir...

• Bu arada belirtmek isterim ki exeo hakkında olumsuz düşünen biri değilim; tipini, kalitesini,
    işçiliğini beğendiğim bir model olan exeo'yu sadece performansı nedeniyle tercih etmemiştim.
    Uygun fiyatlı 2,0 motor seçeneği karşıma çıkarsa aracımı sattıktan sonra değerlendirebilirim.
    Aracın tutulmamış olması benim almama engel teşkil etmez, zira bunca zaman pek de tutulmayan
    araçlara binip memnun kalmışlığım çoktur...
  • Exeo kullanıcısı olarak sanki devamlı kendimizi savunmak zorunda kalıyoruz neden aldınız bu aracı sataman ataman bunlar gerçektende sıkıcı bu aracın tutulmadığı elbette gerçek ama seat genel anlamda tutulmuyor.Ama bu kalitesiz araçlar olduğundan değil yani ben şunu söyleyim seatın her modeli opele,peugot,citroen reno gibi fransız karizma arabalara 10 basar.Sonuçta bizim memlekette halan 97 model doğan a 12-13 milyar istiyorlar başka söze gerek varmı.Ben tutulan araba alsaydım kesinlikle 98-99 brodvey alırdım
  • bence de tutulmadı
    ama en büyük sebep reklam ve artık getirilmeyişi

bende bi ara düşündüm seat exeo alsam ı diye ama mali durumlar nedeniyle erteledim sonrada vazgeçtim

ben şimdi ye kadar hep tutulmayan araçlar aldım hep de memnun kaldım
    piyasada kullandığım araçtan sebil gibi olması beni mutlu etmiyo
    bu nedenle symbol değil de dacıa logan aldım
    bu nedenle megane sedan değil de megane stwagon aldım

bindiğim arabanın herkeste olmaması beni mutlu ediyo

bundan sonraki aracımıda yine piyasada pek olmayan modellerden seçicem yüzde 99

ama bizim türk mileti bi tuhaf
    ben wagon megane alınca mahallede bir abimiz
    bu ne kadar güzel bi araba dedi 1 hafta sonra megane sedan aldı
    neden wagon almadın dedim

onlar tutulmuyomuş muş dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 26 Mayıs 2011; 10:35:22 >

• Fiyatı pahalı - daha doğrusu yakın fiyata Jetta alınabiliyor. İkinci eldeki Volkswagen avantajı düşünüldüğünde Exeo tercih sebebi olmadı.
    Kasa, şase, motor, herşey Volkswagen olmasına rağmen satarken yaşanan dezavantaj satın alma kararını olumsuz etkiliyor kanaatindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Tutsaydı ayıp olurdu, bu kadar çirkin bir araba tutmamalı...

+1

Ayrıca hayatımda gördüğüm en küçük arka sinyallere sahip (fiat bravo'dan da kötü)....Sürücü frene bastığı zaman geceleyin hiç görünmüyor.. Aşti'nin önünde bir kez aksi bir durum yaşadım bu yüzden.

Resimde bile gözükmemekte ısrarcı...

SEAT EXEO NEDEN TUTULMADI?

SEAT EXEO NEDEN TUTULMADI?

hocam bravo'nun nesi görünmüyor anlamadım

•  SEAT EXEO NEDEN TUTULMADI?

Geceleri frene basıldığı zaman; stoplardan gelen yoğun kırmızı ışığın altında bu minnacık sinyalleri göremiyorum...5 Litrelik su şişelerinin kapağı kadar sinyal lambası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Gunay

Fiyatı pahalı - daha doğrusu yakın fiyata Jetta alınabiliyor. İkinci eldeki Volkswagen avantajı düşünüldüğünde Exeo tercih sebebi olmadı.
    Kasa, şase, motor, herşey Volkswagen olmasına rağmen satarken yaşanan dezavantaj satın alma kararını olumsuz etkiliyor kanaatindeyim.

Jetta nere Exeo nere, Exeo Passatla kıyaslanacak bir araç, hadi başka markaların çatısı olsa tamam diyeceğim de, ikisi de VW grupta, ayrıca Exeo malzeme kalitesi, işçilik vs. Jettanın hiç bir yönden gerisinde kalmaz. İlk çıktığında Exeo da 1.4 TSI 140hp + DSG olsaydı şu an bunları konuşuyor olmazdık. Öyle bir imaj oluştu ki, sanki VW ve Audi eski parçalarını toplayıp bir araba yaptılar. Bence şu an 2.0 dizel ve DGS li modeli hey yönüyle mantıklı bir araç olurdu, mantıklı derken ben alımı kastederim, benim kriterlerime kime kaça satacağıma göre araç almak girmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Medelhavet -- 26 Mayıs 2011; 12:15:10 >

• @alfazeki ve diğer merak eden arkadaşlar

Ben Ankara ata skoda-seatta çalışıyorum ve size şu şekilde ifade edeyim.

Exeolar ilk geldiğinde hemen satıldı ve doğuş grubu öncelikli marka olarak Audi ve vw markalarını önde tutar. bunun yanında öteki markalarında payları vardır ancak seatta spor arabaya yatkın araçlar skodada ise daha oturaklı araçlar vardır. audi ve vw çoğunu ünyesinde barındırır. exeo lar bazı noktalarda F\P oranında a4 lerin önüne geçtiğ iiçin Türkiye de satımı durduruldu. ancak araç başka yerlerde satılmıyor değil. dolaysı ile siz parçasını tedarik etmek istediğinizde zaten motor noktasında sıkıntı çekmeyeceksiniz. Tabi kaportada ise biraz bekletebilir. şuda bir gerçek bu araçlar için 2.0 motor kesinlikle gerekliydi...
  • Fiyat listesinde Exeo yok..kasa mı değişecek yada getirilmeyecekmi bundan sonra?
  • Bundan sonra Türkiyeye gelmeyecek...
  • arkadaslar bir exeo sahibi olarak size aracin neden tutmadigini soyleyeyim. seat exeo kulubunde paylasimlarim var zaten faydalanabilirsiniz. Arac Turkiyeye 2009 yilinda giris yapti ve sadece 250 adet getirildi. 100 100 ve 50 olarak uc seferde. (hic reklam yapmadan). Araclarin ilk 100u hemen satildi cunku herkes sasirdi araclar 41 binlira referance ve 43 500 style olarak. sonraki yuze sira verdiler ama o siralar bir turlu gelmek bilmedi cunku arac yurddisinda cok tutuldu. beklemekten slklLan herkes baska araclara gittiler velasilkelam diger yuz geldiginde onlarda satildi fakat bu arada dogusoto arac satislari nerdeyse durdu wv audi skoda vs. exeo da dogus otonun kar marji diger araclarindan dusuk oldugundan dogusoto aracin satisini durdurdu. sonradan gelen 50 tane ise aracin satisi durdugundan satilmadi ve kampanya acildi ve exeolar nerdeyse gelis fiyatlarina indirildi. EXEO D sinifi bir aractir ve jetta hatta passat ile kiyaslanamaz bile.
  • 1.6 hitler motor bence en önemli sebebi.

O sıra şuanki passatlardan bile dolu 1.6 trendline passatlar satılıyordu malum xenon farlı vs.

Reklam yapılmadı şahsen ben aracı sokakta görmüştüm ondan sonra internetten bakmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suhasonisik

arkadaslar bir exeo sahibi olarak size aracin neden tutmadigini soyleyeyim. seat exeo kulubunde paylasimlarim var zaten faydalanabilirsiniz. Arac Turkiyeye 2009 yilinda giris yapti ve sadece 250 adet getirildi. 100 100 ve 50 olarak uc seferde. (hic reklam yapmadan). Araclarin ilk 100u hemen satildi cunku herkes sasirdi araclar 41 binlira referance ve 43 500 style olarak. sonraki yuze sira verdiler ama o siralar bir turlu gelmek bilmedi cunku arac yurddisinda cok tutuldu. beklemekten slklLan herkes baska araclara gittiler velasilkelam diger yuz geldiginde onlarda satildi fakat bu arada dogusoto arac satislari nerdeyse durdu wv audi skoda vs. exeo da dogus otonun kar marji diger araclarindan dusuk oldugundan dogusoto aracin satisini durdurdu. sonradan gelen 50 tane ise aracin satisi durdugundan satilmadi ve kampanya acildi ve exeolar nerdeyse gelis fiyatlarina indirildi. EXEO D sinifi bir aractir ve jetta hatta passat ile kiyaslanamaz bile.

gayet mantıklı, diğer modellerden daha uygun D segmenti bir araç VW etkileyebilirdi

• Yeniden getirseler talep görür.

Ön ve arka far ve stoplara güzel bir makyaj ile çok satar.

1.2 TSI ve 1.4 TSI seçenekleri de gerekli. 1.6 TDI da gelirse tamam olur.

Fiyat aralığı da 40-55.000 arası oldu mu tamamdır.
  • Arkadaşlar yeni kasası çok güzel, Birkaç seat bayisini aradım, merkez oğuş dahil net bişey söylemiyorlar, hatta yarım ağız gelir bile demiyorlar. VW BORA nın başına gelenler sanırım EXEO içinde gerçekleşecek, ama işin kötü tarafı BORA binlerce sattı toplam kaç tane EXEO var acaba 2009-2011 arasında satılan. Sanırım 200 adet... Ben 1 haftadır anadolu yakasında çok sık lokasyon değiştiren birisi olarak hala bir exeo göremedim.

Parça konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum gecikmelide olsa gelir ama, kasko fiyatları ve 2. el olarak sanırım bu aracı kaybettik TR şartlarında...

Buyrun 2012 EXEO, yeni jetta kıvamında. Yeni motorları ile TR ye ye girse bile, halihazırda ki eski hitler motorlu araçların 2. eli ülkemizde inşallah araç sahiplerini üzmez.
    http://www.youtube.com/watch?v=5J1Tv41dnrs&feature=related

Kalitesine ve fiyat performansına diyecek yok ama, gerçekleride göz ardı edemeyiz. Ben 2. elini almayı düşünüyordum, Seat resmi sitesinden kaldırınca işler değişti.

Fakat işin kötüsü geleceği yönünde net bir şey yok 8 aydır web sitesinden kalkmış bir model ve hep bir bekleyiş var. Net olarak yetkili bir ağız bence, kim ne derse desin web sitesinde yada tv de reklamları çıkmaya başladığı zamandır. Yoksa bu demiş şu demiş gelecekmiş, hep miş miş de kalır. gerçek olan ortada EXEO yok.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.