Şimdi Ara

SEAGETE 500 GB HARICI SORUN/YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba ben 2 ay once seagete 500 gb harıcı hdd almıstım vatan computerden.baslarda bı sorunum yoktu yaklasık 200gb kadar verıde vardı ıcınde normalde gunde 8-9 saat maksımum acıktı makınamla bırlıkte pc yı kapatıncada fısınıde cekmıyordum ztn. ancak bı kac gundur ekrana sag alt koseye

wındows gecıkmelı yazma basarısız

wındows g:\$mft dosyasının verılerını kaydetmeyı basaramadı.verı kaybı oldu.bu hataya bılgısayarınzın donanımdakı yada ag baglantısındakı bır arıza neden olmus olabılır lutfen bu dosyayı baska yere kaydetmeye calısın dıyor.

bu hata ıle 5dk da bır karsılasmaktayım bırde yıne son 2-3 gundur pc baslattıgımda dıskı gormuyor dırek yenıden usb kablo takıyorum aynı hatayı alıyorum yada gordugunde cok bekletıyor ardından otomatık kullanıyorum dosyalarda hala ıcınde ama yınede yukardakı hatayı alıyorum bunun sebebı nedır ve nasıl cozebılırım lutfen yardım arkadaslar bu kadar dosyam gıtsın ıstemıyorum....cozum onerılernızı beklıyorum

• Verilerinizi biran önce yedeklerseniz iyi olur. Eğer yedekleyebilirseniz. muhtemelen yedekleme sırasında da bu hatayı alacaksınız. O nedenle küçük küçük dosyalar şeklinde verilerinizi yedekleyin ve sonrasında harici hdd nizi yetkili servisine gönderiniz. Muhtemelen değişim yapacaklardır.

Servise gönderin diyorum çünkü bu sorunun çözümü yok.
  • format atmayı dene sorun hala devam ederse, hdd'den bilg'a giden usb kablosunun yenisini al ama orjinal olsun
  • Benim bildiğim harici harddiskler gerektiğinde veri yedeklemek için kullanılır.
    9-10 saat gibi uzun süre neden açık tutulur bunlar?
  • Bende aynı diski kullanıyorum…Küçük boyutlu kalabalık çerçöp dosyalar attığımda ben de bazen gecikmeli yazma başarız hatası alıyorum. Harici disklerde olağan bişey bu zaten.
    Ama Burak arkadaşımın dediği gibi sürekli açıksa ısınmadan ötürü sorun oluşmuş olabilir. Harici diski sadece yedekleme yapma için kullanman gerekir…10 saat çok uzun bi süre…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperio -- 22 Nisan 2008; 6:58:31 >
  • bende seagate free agent serisi bi harici hdd kullanıyorum ve saat konusunda verdiğiniz değerlerin çok üstünde hdd yi açık tuttuğum oldu ve şu ana kadar bi sorunla karşılaşmadım ne ısınma ne de başka bi durumla...sonuç olarak biz bu ürünleri alırken yok şu kadar saat açık tutun veya tutmayın gibi uyarı yok ve olmaması da gerekir..bu durumdan dolayı bi sorun oluşursa o tamamen üretici firmanın ayıbıdır yani...
  • Peki harici harddisklerde bulunan açma-kapama düğmesini neden koymuşlar?
    Madem sürekli açık kalacak...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD DONUYOR %100 YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • süs diye koymamışlar heralde ama ürün alırken kağıt mı imzalatıyolar 8 saati geçerse bi arıza olursa sorumluluk kullanıcıya ait diye...
  • aston dostum benı hatırlamısındır belkı 2 ay once falan sızın ıncelemenız vardı forumda onu okuyarak almıstım ztn seagete urunu orda sızde belırtmıstınız saat sınırlaması yok dıye...yanı fısını cekerım yınede artık ama dun pc yenıden baslattıgımda gecıkmelı yazma sorunu vermedı 2-3 saat acıktı makınam.pekı seagete 500gb uyan usb kablosunu teklı nerde bulabılırımkı satılırmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: MOURINHO

aston dostum benı hatırlamısındır belkı 2 ay once falan sızın ıncelemenız vardı forumda onu okuyarak almıstım ztn seagete urunu orda sızde belırtmıstınız saat sınırlaması yok dıye...yanı fısını cekerım yınede artık ama dun pc yenıden baslattıgımda gecıkmelı yazma sorunu vermedı 2-3 saat acıktı makınam.pekı seagete 500gb uyan usb kablosunu teklı nerde bulabılırımkı satılırmı

kablo için illa ona özel olmasına gerek yok usb girişleri standart zaten o yüzden çok rahat bulabilirsiniz.sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum.sizin üründe belki başka bi durum olmuş olabilir şöyle diyim ben neredeyse 1 gün süreyle açık bıraktım hiç bi sorunda olmadı...şöyle bi mantık yürütücem bağlantıyı sağlayan modül çıkarılabilir benim harddiskte ve orası hakkaten ısınıyor ama bi soruna yol açmadı şu ana kadar belki orda bi sorun olmuş olabilir..

bu arada sizin harici hdd seagate free agent desktop serisi olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.sadece usb arayüzlü olan model olması gerek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aston -- 22 Nisan 2008; 18:25:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: aston

süs diye koymamışlar heralde ama ürün alırken kağıt mı imzalatıyolar 8 saati geçerse bi arıza olursa sorumluluk kullanıcıya ait diye...

Bazı harici harddisklerin reklamlarında "50 bin saat kullanım garantisi" diye neden yazarlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak[Alper] -- 22 Nisan 2008; 15:34:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Burak[Alper]

quote:

süs diye koymamışlar heralde ama ürün alırken kağıt mı imzalatıyolar 8 saati geçerse bi arıza olursa sorumluluk kullanıcıya ait diye...

Bazı harici harddisklerin reklamlarında "50 bin saat kullanım garantisi" diye neden yazarlar?

bilmem yazana sormak lazım ama benim kullandığım ürünün hiç bi reklamında böyle bi şeyle karşılaşmadım...

• quote:

quote:

aston dostum benı hatırlamısındır belkı 2 ay once falan sızın ıncelemenız vardı forumda onu okuyarak almıstım ztn seagete urunu orda sızde belırtmıstınız saat sınırlaması yok dıye...yanı fısını cekerım yınede artık ama dun pc yenıden baslattıgımda gecıkmelı yazma sorunu vermedı 2-3 saat acıktı makınam.pekı seagete 500gb uyan usb kablosunu teklı nerde bulabılırımkı satılırmı

kablo için illa ona özel olmasına gerek yok usb girişleri standart zaten o yüzden çok rahat bulabilirsiniz.sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum.sizin üründe belki başka bi durum olmuş olabilir şöyle diyim ben neredeyse 1 gün süreyle açık bıraktım hiç bi sorunda olmadı...şöyle bi mantık yürütücem bağlantıyı sağlayan modül çıkarılabilir benim harddiskte ve orası hakkaten ısınıyor ama bi soruna yol açmadı şu ana kadar belki orda bi sorun olmuş olabilir..

bu arada sizin harici hdd seagate free agent desktop serisi olması lazım yanlış hatırlamıyorsam.sadece usb arayüzlü olan model olması gerek..

evet free agent desktop aston bugun baktım usb arayuzlu model bu baglantıyı saglayan modul cıkarılabılır derken cıkarmamı onercegınız dızaynda bı yermı var?

• bendeki modelin arayüz bağlantı modülü çıkarılabiliyor ama desktop modellerinde böyle bi durum olmaması lazım...
  • Bende de yaklaşık 350 gb'lik bir Seagate var.1 günden çok daha fazla açık bıraktığım olmuştur.Fakat hiçbir sorun yaşamadım.
  • quote:

bende seagate free agent serisi bi harici hdd kullanıyorum ve saat konusunda verdiğiniz değerlerin çok üstünde hdd yi açık tuttuğum oldu ve şu ana kadar bi sorunla karşılaşmadım ne ısınma ne de başka bi durumla...sonuç olarak biz bu ürünleri alırken yok şu kadar saat açık tutun veya tutmayın gibi uyarı yok ve olmaması da gerekir..bu durumdan dolayı bi sorun oluşursa o tamamen üretici firmanın ayıbıdır yani...

aynen katılıyorum.Harici HDD ile bilgisayarda takılı olan HDD arasında hiç bir teknoloji farkı yok ki.Bilgisayar uzun zaman çalışınca HDD arıza mı veriyor ki bu durum harici HDD de olsun
  • arkadaslar tekrar merhaba bugun yedekleme yapmayı denedım ancak yıne aynı hatayı aldım konuyu actıgımda bır arkadasımızda belırttı bu durumu.eger bı usb kablosu alırsam yenı aynı hatayı alırmıyım yada fat32 formatına cevırebılırmıyım hddyı
  • quote:

arkadaslar tekrar merhaba bugun yedekleme yapmayı denedım ancak yıne aynı hatayı aldım konuyu actıgımda bır arkadasımızda belırttı bu durumu.eger bı usb kablosu alırsam yenı aynı hatayı alırmıyım yada fat32 formatına cevırebılırmıyım hddyı

usb kablo ile çözülürse çok iyi olur senin açından.fat32 ye çevirmek için biçimlendirme yapman gerek bu da veri kaybı anlamına gelir göze alabiliosan yap bence çünkü garantiye göndersende hdd veriler kaybolucak bu durumu atlmamak lazım....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.