Şimdi Ara

Seagate Barracuda ( ilginç bi sorun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilginç bi durum geldi başıma fikir belirtirseniz
    sevinirim:
    Seagate 40 gb harddiskim var.Bios bunu 40022 megabyte gösteriyor.(bi ara 38000lerde göstermişti).Geçenlerde okurken harddiskten, acayip yavaşladı scandisk yaptım (Me) bir sürü hata verdi 20 kadar (fiziksel hasar olabilir dedi)Ancak scandisk çok uzun sürdüğü için yarıda kestim.Bende aldığım yere götürene kadar windows yazmasın diye Linuxta formatladım ve windows görmedi. Sonra götürmeden bide XP de deneyeyim dedim scandiski ve XP düzeltti.Ancak şu anda windowstan baktığımda harddiskte 1905 megabyte kadar bir yer görünmüyor ve eskiden varmıydı onu da bilmiyorum.Yorumlarınızı bekliyorum.Saygılar...

• İyi güzel okuyoruz da hiç mi önerisi, fikri, bilgisi olan yok?
  • linux ntfs dosya sistemli microsoftta ise 2000 ve üzeri ntfs dosya sistemli linuxta formatladığın hddyi me nin görmemesi doğal ve şuan xpde denemişsin düzelmiş zaten me nin görmesi için fat olarak formtalaman gerekli
    ayrıca windowstan bir kısmı görememen doğal nedeni ise üreticiler 1000kb =1mb hesabı yapmıyor 1024=1mb diyor bu 24lerin birikmesi de hddnin bir kısmını kullanamıyomuş gibi sanıyosun bir sorun yok yani
  • Bende de aynı diskte şu var.Bios bilgisayarı aldığımdan beri 40022 mb gösteriyor,benchmarklar da normal olarak dediğin hesaba göre 39.1 gb gösteriyor.Fakat C sürücüsü 19.5 gb,D ise 17.7 olmak üzere toplam 37.2 gb kullanabiliyorum.Scandisk yüzey taramasından sonra fiziksel hata bulamıyor.Fdisk menüsünde bilgi göster dediğimde yüzde 52-48 olarak bölümlenmiş gösteriyor.Sizce bu olay neden kaynaklanıyor?Acaba fdisk yapsam düzelirmi?
    (diyeceksiniz şimdiye kadar neredeydin,fdisk yapıp da D'deki arşivi uçurmak istemiyorum)
  • CEVAP:
    Herkesin bildiğini tahmin ediyorum, ukalalık olarak almayın ama bütün disk üreticileri yanlış değerler bildiriyor. Şöyleki 1 Kbyte = 1024 Byte 1 MByte = 1024 Kbyte ve 1 GByte = 1024 MByte olduğuna göre 37 küsur GByte = 40,000 küsur MByte eder. Dolayısıyla adamlar disk kapasitesini aslında bin MByte cinsinden yazıyor. Olay bu.

Ancak, ben de Baraccudazedelerden biri olarak şöyle bir sorun tespit ettim. 80GB Barracuda IV diskim var. Win ME yüklüydü. Dellendim XP Pro yükledim NTFS attım. Herşey yolunda. Ama benim eski DOS tabanlı 8051 assemblerlerim çalışmıyor, baktım olacak gibi diil; dedim ki ben ME ye geri döniym. Tabii fdisk yaptım. FAT 32 ye çevirdim. Sonra format c: haliyle..... İki saat format yaptı sonuç: 65Mbyte bad sector..... Daha iki aylık disk... Şimdi gidip toptancıya versem, aylarca bekle geri gelsin diye. Sonra yedek diskim 5 GB, o kadar datayı naapcam?

Bana bi akıl verin allaaşkına..

• drhardware bi ara bana 8051 assembler'ı yollayabilirmisin?

evren@donanimhaber.com
  • Kaç tane istiyorsun? ve hangisini? Ben 10-15 tane var.... Ama bi tanesini akşam yolluyorum...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ntfs windows nt tabanlı işletim sistemlerinin format tipi olduğundan dos tabanlı bir işletim sisteminin görmemesi doğal, dos tabanlı programında çalışmamasının sebebi bu olmalı. miharbifx muhtemelen daha öncede bahsettiğin kayıp vardı sen farketmemişsindir diye düşünüyorum arkadaşlar açıklamış yeterince ama birde şu olabilir linux kurulurken swap için ayrı partion ister xp kurulum sırasında onu görememiş olabilir. O yüzden sana tavsiyem eğer bir daha formatlamayı denersen fdik i önce linuxla yapmayı dene, bakalım tum oluşturduğu partionları kaldırmış mı? Hdd de sorun olmayabilir scandisk iyüzeysel yaparsan bad sectorleride tarıycaktır ve o alanları kullanmaman için mark lıycaktır ama ben sorunun bu olduğunu sanmıyorum bazenwindows diskte luşan bazı karışıklıkları bad sctor olarak algılıyor benimde başıma gelmişti bir kere.
  • HORRRTT
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.