Şimdi Ara

Seagate 7200.12 kullanıcıları , Reallocated Sector Hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
11.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende soru nvar sanırım biri 500gb olanda biri 1,5tb olanda sizce ne yapmalıyım degerlerin artmasınımı bekleyeyim yoksa hemen göndereyim

Seagate 7200.12 kullanıcıları , Reallocated Sector Hk.

bendeki bilgiler bu yardımcı olursanız sevinirim iyi akşamlar

birde hd tune 3,50, everest 5 ve speed fan ile baktıgımda 3 programda farklı sonuc veriyo resimdeki degerler için speedfan ve hdtune normal diyo speed fan ise bi hdd için spin retry count diyo degerler ise value 100, worst 97, warn 97, data 1032( bu bilgiyi hdtune den aldım )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Arslan -- 21 Şubat 2009; 20:45:13 >

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!

• Bilal abi disk boşsa temiz bi format + tam checkdisk yapmanı tavsiye ediyorum.

Eğer yine düzelmezse direkt servise gönder derim, sektör problemleri çok sıkıntılı, hele bi de artıyosa çok fena.

uzun bir kullanım sonrası şunu diyebilirim ki dikey kayıt teknolojisi güvenilir değil..
  • iki adet ST3320620AS diskim var. Birisi 3.AAE birisi 3.AAJ firmware'ine sahip. İkisi de dikey yazma teknolojisini destekliyor. 3.AAJ olan diskin board tasarımı da farklı. Bu güne kadar ikisinde de hiç sorun yaşamadım çok şükür. Yalnız 3.AAJ olan diskimde click noise var. Dizinleme sırasında bu ses çıkıyor. Sinir ediyor bazen beni. Çok fazla çıkmıyor ama yine de taktım ben bu sese. Bunları söylememdeki amaç şu: dikey yazma teknolojisi ile ilgili bir sorun yok bence sorun 7200.11 serisi ile başladı. 7200.12'lerde sorun devam ediyor mu bilmiyorum. Benim aynı model iki diskim arasında bile fark var. Onu da belirtmek isterim.
  • click noise zaten alışılır bir hal aldı, onu sorun bile etmiyorum. ancak smart verilerini dikey kayıt kullanmayan bir harddisk ile karşılaştırırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. çok fazla okuma ve seek hatası da var. sanki daha çok geliştirilmeliydi piyasaya çıkmadan önce. 7200.12 lerde bile sadece plaka başına kayıt miktarı artmış, bir de akustik düzenleme özelliği getirilmiş (ki çalıştıramadım, yani sessiz mod da performans mod da aynı şu anda), ama dikey kayıt hakkında bir gelişme yok. raw read error rate ve seek error rate 7200.11 ler ile aynı.
  • Valla dikey kayıt teknolojisini şu an birçok disk kullanıyor. Almayı düşündüğüm WD5001AALS ve WD1001FALS diskleri de bu özelliğe sahip yanlış bilmiyorsam. Ben seagate'de bu tip hatalar olmadan önce hdd'ler ile hemen hemen hiç ilgilenmezdim. Bu olaylardan sonra ilgilenmeye başladım. SMART verilerinden kastınız sanırım dikey kayıt yapmayan disklerde değerlerin daha iyi olduğu. Eğer bu karşılaştırmayı yaptıysanız diyecek birşeyim yok. Ama şu da var. Serilerde sıkıntı olduğu için diskler kötü değerler üretiyor olabilir. Adam gibi disklerle test yapmak lazım diye düşünüyorum. Yani testleri 7200.11 serisi disklerle yapıp ona göre konuşuyorsanız o zaman o testler pek sağlıklı olmayabilir. Çünkü seride sıkıntı var zaten. Yine de demek istediğinizi iyi anladım. Bakalım disk alabilirsem ben de testleri vermeye çalışacağım.

WD kullanmadım yeni serilerden o yüzden yorum yapamam, ancak şu anda tam 6000 küsür saat kullandığım bir WD 160 GB harddiskim var , 0 taşınan sektörlü ve okuma , seek hataları yaklaşık 200 saattir kullandığım 7200.12 den daha iyi. birçok proje sakladığım için disklerimde veri güvenliği önemli benim için. raid 1 kullanıyorum ama iki disk de 7200.11 olunca tabii diken üstünde oluyor insan ayrıca şunu belirteyim , bu kadar fazla error var da niye farketmiyoruz biz diyenler olabilir, bir reaktör , proses çalışması yaptığınızda, atıyorum, 6 - 7 GB gibi data kullanıyorsunuz diyelim. 7200.11 ve 12 üzerinde yaptığınızda bu çalışmayı, 7-10 çalışmada bir hata alıyorsunuz. ama diğer diskler (birçok samsung ve WD modelleri, ki eski olmalarına rağmen) tek bir hata bile vermiyor yüzlerce proseste.

bir de hızlı diye okula da 7200.11 aldırdım, uykularım kaçıyor artık birşey olursa disklere diye. gerçekten hızlılar , ama dediğim gibi random hatalar alıyorsunuz..

• durumunu tahmin edebiliyorum. Hele bir de birisine tavsiye ettiysen durum daha da kötü oluyor. Eski diskler hakkaten iyi. Bu kadar umut bağladığım WD beni yarı yolda bırakırsa çok kötü olacak. Zira bende de birçok proje, film ve müzik arşivi var. Çoğunun da yedeği yok. Sadece önemli veri ve programları yedekliyorum. Hayırlısı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 22 Şubat 2009; 16:05:31 >

Orjinalden alıntı: StrangerXT

öyle ümit, kaç format attım chkdsk yaptım ben de bilmiyorum. hayır bir de vatandan aldım diski, sorun çıkaracak servisleri biliyorum.
    direkt dist. ile görüşmek tek seçenek galiba. ama merak ettiğim tüm disklere has birşey olup olmadığı.

uzun bir kullanım sonrası şunu diyebilirim ki dikey kayıt teknolojisi güvenilir değil..

Abi benim daha önce vatan faturalı bi Seagate 250GB harddiskim vardı, ST3250410AS modelinden.

Disk bad sektör yaptı, kilitleniyordu vs vs artık dayanamadım gittim vatan teknik servise, hemen arıza kaydı yaptılar, ben zaten durumunu anlatınca bad sektör olduğuna da ikna oldular. Yaklaşık 10 gün kadar sonra yerine sıfırı gönderildi şubeye, gidip sorunsuzca geri aldım.

Vatanın teknik servisi bence kötü değil, şansını bi dene istersen.

Şu an kullandığım 3 disk de 7200.10, galiba dikey kayıt teknolojisi vardı.
    Ben hiç sorun yaşamıyorum, ses de çıkarmıyorlar o kadar.

5000 saat civarı çalışmış diskim, durumu gayet iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 23 Şubat 2009; 0:35:59 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

öyle ümit, kaç format attım chkdsk yaptım ben de bilmiyorum. hayır bir de vatandan aldım diski, sorun çıkaracak servisleri biliyorum.
    direkt dist. ile görüşmek tek seçenek galiba. ama merak ettiğim tüm disklere has birşey olup olmadığı.

Abi benim daha önce vatan faturalı bi Seagate 250GB harddiskim vardı, ST3250410AS modelinden.

Disk bad sektör yaptı, kilitleniyordu vs vs artık dayanamadım gittim vatan teknik servise, hemen arıza kaydı yaptılar, ben zaten durumunu anlatınca bad sektör olduğuna da ikna oldular. Yaklaşık 10 gün kadar sonra yerine sıfırı gönderildi şubeye, gidip sorunsuzca geri aldım.

Vatanın teknik servisi bence kötü değil, şansını bi dene istersen.

Şu an kullandığım 3 disk de 7200.10, galiba dikey kayıt teknolojisi vardı.
    Ben hiç sorun yaşamıyorum, ses de çıkarmıyorlar o kadar.

5000 saat civarı çalışmış diskim, durumu gayet iyi.

vatan servisi kötü değil, rezalet bence.. pc toplamıştım orda, msi anakartım arıza yaptı, 1.5 ay 30 iş günü beklettiler, anakart servise gidiyor geliyor çalışmıyor. hiç birşeyi beceremediler, en son gün sorununuz bulduk, anakartı tekrar yollayalım mı dediler. artık patlamak üzeredeydim ve hayır dedim.. ürünü iade ettim, 1.5 sene sonra ve paramı aldım.. 1.5 ay onlar yüzünden bilgisayarsız kaldım.. teknik servis bi sorunu bile bulamadı..

bende wd alicam gibi, seagate te bence artık hdd sorunlu olduğunun farkında ve garantiyi 3 yıla çekti.. oda sattığı ürünlerle fazla uğraşmak istemiyor, wd ise aksine 5 yıla çıkarıyor.. araştırdım biraz gayet iyi, 1tb baktım ama piyasada yok.. 500gb alicam..

• Benim kullandığım aynı model disk için speedfan ve hdtune sonuçları aşağıdaki gibi. Şimdi benim kulllandığım bu diskte de sizdeki gibi bir sorun var? Bu resimlerden onu mu çıkarmalıyım? Daha doğrusu hangi değerin bu hata ile ilgili olduğunu anlamış değilim. [data, current?]

Geri sayım sen doğduğunda başladı! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin ölümden! Bil ki (7) düvele sultan dahi olsan yerin (6) mekan olacak sana. En fazla (5) metre kumaş götürebileceksin! Kapatacaksın (4) açsan da gözlerini! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsan da nafile. Ecel geldiğinde (1) gün öleceksin! İşte, o an her şey (0) dan başlayacak.

• 7200.10 serisi sorunsuz arkadaşlar bende de 250 gb var

şu anda 78 reallocated sector. harddiske yazılan tüm dosyalar hemen hemen bozuk yazılıyor. sata kablosu vs vs aklınıza gelebilecek her türlü şeyi farklı farklı denedim ancak sonuç aynı.

servise gönderdiğim ürün ise "hatasızdır" denilerek geri gönderildi. seagate harddisk alırken bunları göz önüne almanızda fayda var

• Değerin düşük olması sorun mu teşkil ediyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATTN -- 26 Mart 2009; 14:17:01 >

Orjinalden alıntı: fatih90216

Değerin düşük olması sorun mu teşkil ediyor?

Hayır tam tersi değerin düşük olması hd nin sağlıklı olduğunu gösteriyor... Ben de garantiden gelen 7200.12 sürümün içinde
    417 reallocated sector hatası çıktı.. Daha windowsu bile kurmadan aldığım sonuç buydu... Bakalım windowsu yükleyince ne olacak?
  • Benim 250 (410AS) 7200.10 serisi diskte de Spin Retry Count sarı işaretli idi. Değerler de 100,100,97 gibi bir şeydi sanırım.

Tüm konuyu okudum ama net sonuç çıkaramadım. Şuanki değerler yakın gelecekteki bir sorunun habercisi midir? Bu diski kullanırken nadir aralıklarla kitlenme ve ardından açılışlarda chdisk gerekliliği sorunları yaşar bunları sisteme yaptığım hızaşırtmaya bağlardım. Ama aynı sistem imajıyla WD 500 Black kullandığımdan beri bu sorunları yaşamamaktayım. Ne dersiniz? Garanti 5 yıllık olmalı, garantiye mi göndereyim?

Orjinalden alıntı: pillout

Benim 250 (410AS) 7200.10 serisi diskte de Spin Retry Count sarı işaretli idi. Değerler de 100,100,97 gibi bir şeydi sanırım.

Tüm konuyu okudum ama net sonuç çıkaramadım. Şuanki değerler yakın gelecekteki bir sorunun habercisi midir? Bu diski kullanırken nadir aralıklarla kitlenme ve ardından açılışlarda chdisk gerekliliği sorunları yaşar bunları sisteme yaptığım hızaşırtmaya bağlardım. Ama aynı sistem imajıyla WD 500 Black kullandığımdan beri bu sorunları yaşamamaktayım. Ne dersiniz? Garanti 5 yıllık olmalı, garantiye mi göndereyim?

reallocated sector count değeri ne?.. Aynı diskden ben de kullanıyorum.. Şu ana kadar değer sıfır...
    Özellikle reallocated sector count değerini takip et!.. Günden güne artıyorsa sorun çıkacak demektir.

• Şuan takılı değil, ilk fırsatta bakayım.

Öyleyse son olarak şunu sorayım. Spin Retry Count değeri tam olarak neyi ifade ediyor?

ingilizce tanımı böyle tam olarak bilmiyorum

HD Tune Pro Sonucu;

HD Tune'de Sarı Renkle Neden Çizmişler Anlamış Değilim.

EDİT; Seagate 500GB 32MB 7200.11.500320

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNKaWaReZ -- 23 Nisan 2009; 13:11:52 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.