Şimdi Ara

Seagate 7200.12 kullanıcıları , Reallocated Sector Hk. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
11.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     Seagate 7200.12 kullanıcıları , Reallocated Sector Hk.
  • "0" görünen wd testte good olarak notlanırken "6" tane görünen seagate very good olarak notlanmış

500gb Seagate 7200.12 ST3500410AS

1tb WD Caviar Black WD1001FALS-00K1B0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technics -- 24 Nisan 2009; 22:57:22 >

Gol attıktan sonra , çok fazla sevinmeyin çocuklar, rakip takıma ayıp olur.-Süleyman SEBA-

• Neredeyse bütün seagatelerde bu sorun var sanırım. Geçen arkadaşımın 7200.11 diskinde de reallocated kısmı bir olarak gözüküyordu.
    | AMD Ryzen 5 5500 3,6GHz@4,2GHz | MSI B450M Mortar Max | Sunbeam Core-Contact Freezer | Adata XPG Gammix D10 32 GB DDR4 (4x8GB) 3000MHz@3200MHz | AFOX GeForce RTX2060 SUPER 8GB@1,65GHz-14,0Gbps | | Philips 27" 273E3LHSB/00 1ms | Corsair Carbide Spec-05 550w | Kingston 500GB A2000 M2 SSD(R:2200-W:2000)|

| Asus TUF A15 | AMD Ryzen 7 7735HS 3,2GHz@4,8GHz | 32 GB DDR5 (2x16GB)4800MHz | GeForce RTX4050 6GB 140W | 15.6" FHD 144Hz AUO | Crucial P3 Plus @1 TB M.2 SSD |

•  Seagate 7200.12 kullanıcıları , Reallocated Sector Hk.

Benim 7200.12'de başka değerler de ofsaytlı, her gün daha yeni hatalar çıkıyor
    Smart, "Reliability of this hard drive is low" diye uyarı vermeye başladı

Seagate için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 27 Mayıs 2009; 3:01:23 >
  • bende 500gb Seagate 7200.12 ST3500410AS hdd aldım daha windows ilk kurdugumda reallocated sector değeri 1di daha sonra bu değer 2 oldu.bende vatandan almıştım vatanın teknikerleri bu hatayı değişim sebebi saymadılar.dahasonra biraz daha kullandıktan sonra bu deger4 oldu bende DATAGATE firmanın garanti kapsamında servisine yollayıp değişim talep ettim. datagate servisi diski sıfırlayıp üzerine SAĞLAM yazıp geri yolladılar.hdd geldiginde reallocated sector degeri 0 olmuştu.diski 2 hafta kullandıktan sonra yine aynı reallocated sector hatası bu sefer reallocated sector değeri 8 kadar yükseldi her gun bu deger birer ikişer artmaya başları.ben bu sefer hd tune ve EVEREST Ultimate Edition programlarından ekran göruntüsü alıp diskle beraber bu yazdıklarımı aynen üzerine yazıp servisine değişim talebiyle tekrar yolladım.inşallah bu sefer değiştirirler.değiştirilene kadar uğraşıcam.
    SEAGATE

• Allah kahretsin daha diski açtım taktım, ilk formatı attım ve sonuç:
    Reallocated Sector Count: 18'de
    Şimdi ben buna nasıl güvenip datalarımı aktarayım.
    Keşke WD Caviar Black alsaydım!
    Değerlerin daha yükselmesini beklemeden Vatan'a aynen geri götürsem mi?
    Yada denemek için bir iki şey yükleyeyim, değerler yükselecektir muhtemelen onların da SS'sini alıp öyle götüreyim, daha iyi olur değil mi?

• Gui-Wan

hemen format sonrasımı Reallocated uyarı verdi ?
    Bu adamlar için "birey" "insan" diye bir şey yoktur, sadece yönetilmesi ve sömürülmesi gereken "yığınlar" vardır. Ve siz bu düşüncedeki yaratıkların insanların iyiliğini amaçladığını zannediyorsanız, siz kendi kafanızın içinde bambaşka bir dünya kurmuşsunuz ve orada yaşıyorsunuz demektir.
  • evet. sıfır diskin poşetini açıp taktım. ilk partitionu yaratıp ilk formatı attım. ardından hemen 3 farklı disk programıyla smart değerlerine baktım. küt, reallocated sector count değeri 18.
    dün diski, aşağıdaki 3 ss'li bir dilekçeyle birlikte iade yada wd caviar black ile değişimi için vatan müşteri hizmetlerine verdim.
    verirken, bu serilerde bu probleme sıkça rastlanıyor, hem seagate'in forumunda hem de farklı donanım forumlarında sıkça rastlanıyor, hatta bundan 1 önceki seride (7200.11) de firmware problemi vardı kendim tamir ettim dedim. müşteri temsilcisi kız, yok öyle birşey, karalamak için yazıyorlardır dedi
    bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuiWan -- 26 Temmuz 2009; 21:14:59 >

• hakikaten diskin yeniymiş daha 27 saat calışmış sonuc hoş değil, umarım değişim olur, benimde samimi söğliyim 2x500gb raid yapasım vardı 7200.12 lerden ama bu kadar kısa sürede sorun cıkarması beni baya bi soğuttu
    Bu adamlar için "birey" "insan" diye bir şey yoktur, sadece yönetilmesi ve sömürülmesi gereken "yığınlar" vardır. Ve siz bu düşüncedeki yaratıkların insanların iyiliğini amaçladığını zannediyorsanız, siz kendi kafanızın içinde bambaşka bir dünya kurmuşsunuz ve orada yaşıyorsunuz demektir.
  • diskler zaten sorunlu geliyor. 2nci ss'yi 9ncu saatte almışım. zaten ilk 7-8 saat uzun format atmayla geçti. yani eminim ki partition yapmadan önce bile baksaydım gene böyle çıkacaktı. bad sectorlu diskleri gönderen seagate zihniyetini kınıyorum. yabancı forumlarda da çokça insan bu dertten muzdarip. bir süre sonra biçok kişinin önce verileri, sonra diski kullanılamaz duruma gelmiş.

quote:

Orijinalden alıntı: cavador

hakikaten diskin yeniymiş daha 27 saat calışmış sonuc hoş değil, umarım değişim olur, benimde samimi söğliyim 2x500gb raid yapasım vardı 7200.12 lerden ama bu kadar kısa sürede sorun cıkarması beni baya bi soğuttu
  • bendeki disk de yeni daha 1-2 hafta oldu, geçen gün windows normalden 5 kat daha yavas açıldı ve deli gibi harddiskten okuma sesi geliyordu, kıllandım bende şu programı kurdum ve sonunda yolum buraya düştü işte resimdende anlcaaanız üzere bence seagate dandik, bide utanmadan smart açıklamalarında seagate in yeni disklerinde bile bu değer yüksek olur demişler.

ama bende sectorler tasınmış bayaa, bence tüm seagatelerde problem var

• bu arada yedeklemeye başlasam iyi olur, bunca sendir bilgisayar kullanıyorum böyle güvenilmez disk ilk defa görüyorum yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkel2001

bu arada yedeklemeye başlasam iyi olur, bunca sendir bilgisayar kullanıyorum böyle güvenilmez disk ilk defa görüyorum yaa

Kesinlikle yedekle. Ben uyarılara aldırmadığım için verilerimin bir kısmını kaybettim. Şu anda disk bir kenarda yatıyor. Servise versem de aynı modelden vereceklerinden eminim. Değiştirdikten sonra satıp kurtulmayı düşünüyorum.

Şu SSD'lerin ucuzlayacağı günler çabuk gelse de kurtulsak mekanik disklerden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 30 Kasım 2009; 16:23:33 >
  • kopyaladığım dosyaların veri bütünlüğünü kontrol eden bi program biliyormusunuz? Çok fazla raw read error rate verio ve sürekli artıyor, yedeğini aldığım dosyaların bozuk kopyalanmasından korkuyorum
  • quote:

kopyaladığım dosyaların veri bütünlüğünü kontrol eden bi program biliyormusunuz? Çok fazla raw read error rate verio ve sürekli artıyor, yedeğini aldığım dosyaların bozuk kopyalanmasından korkuyorum

Boyut dışında veri bütünlüğünü doğrulamak biraz zor ama disk bir anda çöküp yazma hatası gözlemlemeden önce verileri kopyaladıysanız sorun yoktur. Reallocated sector count değerinde bir artış olduktan sonra eğer kullanım dışı bırakılan sektörlerde veriniz varsa zaten onlara ulaşmanız da pek mümkün olamıyor. Bazı verilerimin başına geldiği gibi.

birde seatools kurdum seagate in sitesinden ve çok uzun süren o testleri de yaptırdım sorun yok dedi. Firmware update de yokmuş benim model için.
    Benim anlamadığım bu disk ne kadar yedek sektor barındırıyor ve 47 sini kullandıgına göre kaç tane yedek kaldı, bu yedektekiler tükenince ne oluyor?

Şu scandisk aracı ile bozuk bölümleri tara ve düzeltmeye çalış desemmi, gerçi 500 gb sanırım yıllar sürer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkel2001 -- 1 Aralık 2009; 1:54:10 >
  • quote:

ben çok önemli olanları zaten kopyaladım,
    ama uçupta benim fark etmediğim verilerim olabilir mi acabaa?

birde seatools kurdum seagate in sitesinden ve çok uzun süren o testleri de yaptırdım sorun yok dedi. Firmware update de yokmuş benim model için.
    Benim anlamadığım bu disk ne kadar yedek sektor barındırıyor ve 47 sini kullandıgına göre kaç tane yedek kaldı, bu yedektekiler tükenince ne oluyor?

Şu scandisk aracı ile bozuk bölümleri tara ve düzeltmeye çalış desemmi, gerçi 500 gb sanırım yıllar sürer

Verileri tek tek kontrol etmenizden başka yapacak bir şey yok malesef.

Sorunlu sektörler işaretlendikten ve kullanım dışı bırakıldıktan sonra Seatools veya HD Tune tarzı HDD yazılımları diskte herhangi bir sorun olmadığını bildiriyorlar. Birçok yazılım denedim hepsi aynı şekilde sonuç verdi. Asıl dikkat edilmesi gereken şey SMART bilgileri.

Firmware konusundaysa yüklemeye gerek olsa bile boşuna yüklemekle uğraşmayın çünkü bozuk sektörler ortaya çıktıktan sonra artık bunun geri dönüşü yok malesef. Zamanla artacaktır ve bunun bir sınırı yok.

Scandisk aracı ise bozulan sektörleri MFT tablosundan çıkarmaya yaramakta. Sorun donanımsal olduğundan tümden yok etmesi imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 1 Aralık 2009; 2:55:27 >

• 65 e kadar çıktı bu reallocated değerei, bende gidip 1 tb lık bi samsung aldım... bi dahada tövbe ettim seagate e..

ancak anladıgım kadarı ile servis bunu değişim gerekcesi görmüyor, yada gönderseniz bile fabrika ayarına döndürüp geri veriyorlar(zaten bildigim kadarı ile türkiyede hdd nin içini acabilecekleri bir ortamı yaratabilen lab bile yok. Yani yurtdisina gondermeleri lazim tamir icin...

neyse şu hdd yi biraz zorlayıp bad sector olusturamazmıyız???? bad sectore de hyr diyecek firmanın alnını karışlarım :D
  • Millet babasının malı gibi savunuyordu.Hadi bakalım.

Ben başılarına gelince görürüm o seagate fanatiklerini

(Bunlara bi örnek de benim.Fanatik değildim ama hep seagate tercih ederdim, ettirirdim)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.