Şimdi Ara

Seagate 1tb ST1000DM003 mi yoksa WD Cavier Black 1tb mi? Kafam çok karışık...Lütfen Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun bir inceleme yaptım bu iki hdd için. Fakat bir türlü karar veremedim. Düşündüğüm 2 hdd şunlar.

1- SEAGATE 3,5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK

http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/seagate-st1000dm003-3,5-1tb-barracuda-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=59053

2- WD 3.5" 1TB CAVIAR BLACK SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/wd-wd1002faex-35-1tb-caviar-black-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=44252

Arada 60-70 tl oynuyor. Benim için önemli olan dayanıklılık ve performans. Ses çok önemli değil. Bir de seagate'in 7200.11 sersinde sorun olduğu söyleniyordu, bu yukarıdaki seagate ürünü bu ürün değil, değil mi? Bu işten anlayanlardan bir yardım bekliyorum.

WD'nin aşırı sesli olduğunu söylüyorlar, ve seagate'in performansının daha iyi olduğunu söylüyorlar (eğer yukarıdaki model numarası 7200.11 değilse) Ben anlayamadım farkı. Şöylede bir karşılaştırma var.

Seagate 1tb ST1000DM003 mi yoksa WD Cavier Black 1tb mi? Kafam çok karışık...Lütfen Yardım!

Sizce hangisini almalıyım? Teşekkürler şimdiden.

• Bende aynı cevabı bekliyorum hocam bulunsun mesajım 1-2gün içinde alıcam yorum gelmezse şuan için WD de karar kılmış durumdayım.
  • wd kullanıyorum, okuma yazma yazma esnasında eski model hdd lerde olduğu gibi tır tır ediyor sadece. kimileri "odanın içinde boeing uçağı uçuyor sanki" gibi rektal sallama yorumlar yapsa da bu yorumlar pek de dikkate alınmamalı. normal çalışma sesini de fanlar bastırıyor zaten.
  • arkadaşlar asus p5q deluxe board bu harddiskleri desteklermi... ayrıca bu hdd ler usb 3 diyo benim board da usb 3 desteği yok.
  • Okuma yazma hızları olarak seagate st1000dm003 daha iyidir. Ancak caviar black in erişim süresi daha kısa olduğu için uygulamalarda daha hızlıdır.

Sonuç: Sık sık veri koyalama işlemi yapılacaksa seagate öneririm. Sistem diski olarak kullanılacaksa WD bi nebze daha iyidir.
  • Arkadaşlar son araştırmalarımı da yaptım aklımda küçük bir soru işareti kaldı. Onu da sizlerle paylaşayım.

Şimdi benim alacağım hdd sistem diski olacak. Boyutuna göre belki oyunları falan da ona kurabilirim. Araştırmalar sonucu wd almaya karar vermiştim ki, şöyle bir soru geldi aklıma. Bir yerde ucuz fiyata ssd buldum 60gb. Okuma yazma hızı 500lerin üstünde. Şimdi şöyle diyorum, ben ssd alsam ve bunu sistem diski olarak kullansam, geriye kalan samsung 250 gb ve 500 gb seagate'ide yedek olarak tutsam, tabii oyunları da oraya kuracağım. Bu yaklaşımım performans için daha mantıklı değil mi?

Yani ssd ye işletim sistemi ve diğer programlarımı kuracağım, geriye kalan 2 hddye de oyun vs falan kuraacğım, hem de yedek olarak kullanacağım. Bu sizce mantıklı mı, performans için?

Yoksa wd 1tb alıp, hem sistem diski, hem oyunları kuracağım disk hem de yedek disk olarak mı kullanmalıyım? Ssdye vereceğim parayla wdye vereceğim para neredeyse aynı 300 tl civarında. Ne dersiniz? Bir de sistemim sata 2 destekliyor, ssd den yeterli performansı alır mıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: tibet53

Arkadaşlar son araştırmalarımı da yaptım aklımda küçük bir soru işareti kaldı. Onu da sizlerle paylaşayım.

Şimdi benim alacağım hdd sistem diski olacak. Boyutuna göre belki oyunları falan da ona kurabilirim. Araştırmalar sonucu wd almaya karar vermiştim ki, şöyle bir soru geldi aklıma. Bir yerde ucuz fiyata ssd buldum 60gb. Okuma yazma hızı 500lerin üstünde. Şimdi şöyle diyorum, ben ssd alsam ve bunu sistem diski olarak kullansam, geriye kalan samsung 250 gb ve 500 gb seagate'ide yedek olarak tutsam, tabii oyunları da oraya kuracağım. Bu yaklaşımım performans için daha mantıklı değil mi?

Yani ssd ye işletim sistemi ve diğer programlarımı kuracağım, geriye kalan 2 hddye de oyun vs falan kuraacğım, hem de yedek olarak kullanacağım. Bu sizce mantıklı mı, performans için?

Yoksa wd 1tb alıp, hem sistem diski, hem oyunları kuracağım disk hem de yedek disk olarak mı kullanmalıyım? Ssdye vereceğim parayla wdye vereceğim para neredeyse aynı 300 tl civarında. Ne dersiniz? Bir de sistemim sata 2 destekliyor, ssd den yeterli performansı alır mıyım?

Sata 2 ile 200'ün üzerinde olur okuma yazma hıızn(forumdaki örenkerli öyleydi) Ama 60 gb ss az gelebilir.Bende 120 gb var 55 boş yer kaldı.Programları da ssd'ye kurunca baya yer doluyor.Bütçeni biraz daha rattırabilrisen 120 gb lık bir ssd al derim.Sata 2 ile bile baya bir fark ettiri.İlerde sata 3 portu olan bir anakartta aldınmı ssd nin tadını çıkartırsın :)

Bu arada bende hdd alamyı düşünüyorum.Bende SEAGATE 3,5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk'i düşünüyordum ama sen WD de karar vermişisin.Neden seagate yerine wd yi seçtin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 tb hdd tavsiyesi lütfen
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CAVIAR BLACK ten uzak durmanı tavsiye ediyorum,felaket gürültlü bi disk
  • performans için black ama çok ses yapar.yerinde olsam seagate alırdım.eger performans istiyorsan ssd almalısın.
  • Öncelikle sistemimi yazmak istiyorum.

Ankartım Asus M4A77Dhttp://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2Plus/M4A77D/
    Ramler OCZ 2 GB DDR2 1066 MHZ KIT(2X1GB) REAPER - HPC + 2Gb Kingston toplamda 4gb.
    Ekran kartı ati 6850
    Hdd Seagate 500 gb 7200.10 + Samsung 250 gb baya eski birşey
    İşlemci AMD PHenom II X4 B55. Ben bir çekirdeğini açabildim toplamda 3 çekirdek çalışıyor.

Arkadaşlar son karar olarak ssd almayı düşünüyorum. Cümle düşük oldu ama. :D

Modeller şunlar;

1- 120 GB SSD SATA3 SDSSDX-120G-G25(550/510) SANDISK 285 tl
    2- 120GB MX-DS FUSION 2.5 SSD SATA3 (550/495) MACH 270tl
    3- 120 GB AGILITY 3 SERI 2.5 SATA3(525/500MB/s)OCZ 265tl
    4- 120 GB VERTEX 3 SERI 2.5 SATA3 6Gb(550/500MB/s)OCZ 334 tl
    5- 120GB FORCE GT 2.5 SATA3 6Gb(555/515 MB/s)CORSAIR 352 tl
    6- 120GB FORCE 3 2.5 SATA3 6Gb(550/510 MB/s)CORSAIR 300tl
    7- 120GB XTREEM S2 2.5 SATA3 6Gb SSD(550/510MB/s)TEAM 278 tl
    8- 120 GB 2.5 SSD TURBO SATA3 500-350 MB/S HI-LEVEL 288 tl
    9- 120GB FORCE GT 2.5 SATA3 6Gb(555/515 MB/s)CORSAIR 352 tl

Arkadaşlar 120 gb genelde 250-350 tl arası değişiyor. Benim bütçem 200-300tl arası. Ama 352 tl olan 120 gb ssdlerde var, 300 tl vereceğine 50 tl daha ver onu al ileriye yatırım yap der misiniz? Ama ben ssdyi sistem diski olarak kullanacağım, hızlı ve sorunsuz olması en önemli kriter. O yüzden bu ssdler hakında fikir sahibi olan var ise lütfen bana yardımcı olsun. Sizce hangisi?

1- 60GB FORCE 3 2.5 SATA3 6Gb(525/490 MB/s)CORSAIR 182tl
    2- 60GB MX-DS FUSION 2.5 SSD SATA3 (550/495) MACH 203tl
    3- 60 GB VERTEX 3 SERISI 2.5 SATA3 (535/480MB/s)OCZ 178tl
    4- 60 GB AGILITY 3 SERISI 2.5 SATA3(525/475MB/s)OCZ 167tl
    5- 60GB FORCE GT 2.5 SATA3 6Gb(555/495 MB/s)CORSAIR 209 tl
    6- 60 GB XTREEM S2 2.5 SATA3 6Gb SSD(550/480MB/s)TEAM 178tl
    7- 60 GB XTREEM S3 2.5 SATA3 6Gb SSD(550/510MB/s)TEAM 200tl

60 gblıklarda 160-250 tl arası değişiyor. Yukarıda yazdığım kriteler bunlarda da geçerli. Ayrıca sizce 120 gb almama gerek var mı? Şuan ki windowsumun kapladığı alan 40gb civarı. Ne dersiniz, fazladan para verip 120 mi alsam, yada 60 gblıklardan hangisini önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kriptoescobar -- 26 Nisan 2012; 2:16:58 >

• @tibet53
    Verdiğiniz fiyatlar hangi siteye ait (Büyük ihtimal Pazarland)

Ayrıca @ErenOlca nın vermiş olduğu linkteki ürünü de gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Testlerde Corsair Force GT ile hemen hemen aynı sonuçları almış bir ürün. 10 gün beklemektense 1 günde elinizde olur ürün...

• selam kardeş eger hala HDD almadıysan sistem diski arıyorsan ben corsair force gt 120 gb kullanıyorum sata 3 olarak gerçekten harika bir şey 452 tl ye almıştım yüzde 25 indirimli şimdi dahada ucuzladı sanırım 90 gb lıgıda boş ver bu diski öneririm sana bir kullanıcı olarak çok güzel ayrıca seagate ST1000DM003 diskimde var 2 si bir arada gayet performaslı mekanik alacaksan ST1000DM003 bunu al bende WD hdd leri seviyorum ama bu hdd sahiden süper forumlarda çok araştırdım sahiden WD lerde sata 3 modellerden çok sayıda şikayet var AYRICA DİKKAT ET CORSAİR in GT modelini al kırmızı olan saygılar

CORSAİR FORCE GT 120 GB
    SEAGATE ST1000DM003
  • tibet53 sen de benim geçmişte yaşadığım gibi aralarda derelerde kalmışsın. belli ki oldukça fazla araştırma içindesin ve heveslisin. aynen benim gibi.

öncelikle iki diski de kullandım, hatta kullanmaktayım. sayısı bir hayli fazla bilgisayar ve donanım sahibiyim. wd black caviar serisi diskler sesli. hem de çıkardığı tenekevâri ses bu konulara hassas insanları rahatsız edecek düzeyde. ancak wd caviar black 7200rpm 64mb disk seagate barracuda 7200rpm 64mb diskden daha üst performansta. seagate sessiz bir disk. ve ayrıca wd caviar black 1tb disk 320TL civarında, seagate barracuda 1tb disk 260TL civarında. sonuç olarak aradaki fiyat farkına değecek bir performans farkı yaşamayacağını belirtir, seagate almanı öneririm.

SSD disklere gelince; bende senin düşündüğün gibi SSD diski sistem ve program diski olarak iki bilgisayarımda benzer yapıda kullanıyorum, data'lar ikinci mekanik disk üzerinde. 120GB altında bir sistem diski düşünmeni önermiyorum. 50-60GB zaten kuru kuruya windows 7 64-bir ultimate kullanıyor. ilk kurma sonunda 40GB gibi bir kapasite lazım ancak zamanla kurduğun programlar ve işletim sistemi güncellemeleri bu kapasite kullanımını çok rahatlıkla 60GB'lara çıkartıyor. bir de kuracağın programları hesaba katarsan 90GB bile limitlerde kalıyor. elbette oyun programları gibi sistem diskine kurma zorunluluğu olmadıklarını mekanik diske kuracağını varsayarak bu yorumu yapıyorum. yani lafın özü 120GB altı SSD disk düşünmeni ben önermem.

SSD disk marka seçimine gelince ala OCZ önermiyorum. hem kendim hem yakın arkadaşlarım OCZ aldık ve pişman olduk. OCZ SSD diskler yaklaşık bir veya en fazla iki sene sonunda pert oldular. işin daha vahim durumu ise temsilci (başka temsilci olduğu söyleniyor, araştırmadayım) Akortek firması son derece nazlı ve eli yavaş bir firma. mağdur olmak çok fazlaca mümkün. sorun yaşama riskini azaltmak ve daha uzun süre SSD kullanabilmen için sırasıyla INTEL, KINGSTON veya CORSAIR markalarından birinden seçim yapmanı öneririm. diğerlerine hiç bulaşma bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 29 Nisan 2012; 23:23:35 >

• eski bir CAVIAR BLACK kullanıcısı olarak gecelerı sanki odamda pcyi yüke bindirdiğimde sanki apartmana bi kat daha cıkıyorlar sanarsın sırf buyüzdn gidip paraya kıyıp ssd almak zorunda kaldım yaklasık birhaftadır kullanıyorum Corsair ForceGT 120GB 10numara ssd ilk aklında bu ssd bulunsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.