Şimdi Ara

SD yayınlarda Next 15000HD'den hangi çıkışı kullanmalı? HDMi mi? Scart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bazı konularda bağlantı kablosu olarak; HD yayınlarda HDMi kablonun, SD yayınlarda ise altın uçlu scart kablonun LCD/Plazma TV'lerde daha kaliteli görüntü verdiğini okuyorum. SD kanallar HDMi kablodan iletilince görüntü kalitesi altın uçlu scart'a göre DAHA KÖTÜ oluyorMUŞ.
    ACABA; gerçekten yazıldığı gibi mi? Eğer öyle ise;
    1- NEXT YE 15000HD uydu alıcısının hem HDMi hem de scart çıkışını plazma TV'me bağlamam gerekecek AMA aynı anda 2 farklı çıkışı plazma TV'ye bağlarsam görüntü hangisinden iletilecek?
    2- Görüntünün nasıl iletileceğini, Next 15000HD'nin TV ayarlarından mı seçmek gerekecek? YOKSA plazma TV'nin "görüntü kaynakları" seçeneklerinden mi?
    Plazma TV'den seçilecekse iş biraz daha kolay
    AMA SD-HD kanal değiştirdiğimizde (görüntü daha kaliteli olsun diye) her seferinde Next 15000HD'nin ayarlarına girip burada RGB-Compoiste ile HDMi arasından seçim yapacak ise yandık.
    3- Next 15000HD ile plazma TV arasında aynı anda hem HDMi hem de scart kablonun takılı olmasının cihazlara bir zararı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 12 Haziran 2010; 20:47:06 >

• Bende samsung plazma var.Next15000 içerisinden çıkan hdmı kablo ile bağladım hem HD hemde SD yayınlar çok iyi.
    Bence hiç uğraşma.
  • Bu konu bir bakıma PC'ler için LCD monitörler yaygınlaşmaya başladığındaki;
    "daha kaliteli görüntü için ekran kartının (VGA çıkışı yerine) DVI çıkışını, DVI kablo ile, LCD monitörünüzün LCD girişine bağlayın"
    "VGA çıkış analog, DVI çıkış ise dijital iletim sağlar ve DVI ile görüntü iletiminde kayıp olmaz" konusuna benziyor.

HD uydu alıcılarının da; HDMi çıkışı dijital, scart çıkışı ise analog iletim sağlıyor. Uydu yayını SD de olsa dijital, HD olsa zaten dijital. Bu durumda dijital uydu yayınını, uydu alıcının dijital (yani HDMi) çıkışından, dijital (yani HDMi) kablo ile TV'nin dijital (yani HDMi) girişine iletmek TEORİK olarak daha kaliteli görüntü VERMELİ gibi geliyor AMA işte bazı konularda bağlantı kablosu olarak; HD yayınlarda HDMi kablonun, SD yayınlarda ise altın uçlu scart kablonun LCD/Plazma TV'lerde daha kaliteli görüntü verdiğini okuyorum.

• bencede hdmi den daha iyi görüntü alman zor scartla falan uğraşma ben şahsen 2 tv birden bağlıcam çünkü kompenet ve hdmi aynı anda görüntü veriyo menüden ayırma yok hdmi ayarları kompenet içinde geçerli (denedim oldu) kumandanızda diğer odadan çekiyosa değme keyfine.... gece yartarken ve sabahları on numara olucak !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ParsOne -- 29 Haziran 2010; 16:39:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.