Selamlar. Elimde SD card to SATA aparatı mevcut. Bir kaç tane de kapasiteleri 4-32 gb arası değişen SD kart var. Ürün şudur: Şimdi eski bir laptop anakartı bu aleti BIOS'ta HDD olarak gördü ancak Windows kurulumu bu kartı HDD olarak tanımıyor. Amacım eski bir laptop canlandırıp Teams, EBA, Zoom ve günlük işler için çalışır hale getirmek. CD yuvasına da normal HDD takılıp hayatına devam edecek bilgisayar. SSD kadar olmasa da CLASS 6 kart ile SSD'ye yakın performans alır mıyım SD karttan? Normal bir HDD ile kurulum yapıp sonra SD karta klon yapsam PC düzgün açılır mı? Windows 8.1 için 8 gb yer yeterli midir? Evet bilgisayar uzmanları fikirleri alalım. Teşekkür ederim. |
SD kartı HDD olarak kullanmak.

-
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: potti34Bu tam olarak benim yaşadığım sorun değil ama farklı fikirler için yine de teşekkürler.
Burada PC'nin SD kart girişinde ya da USB aracılığı ile SD kartla Windows çalıştırmaktan söz edilmiş.
-
Sd kartı kart yuvasına takıp içine windows yükleyebilirsiniz. Sonrasında dediğiniz aparatı kullanarak bilgisayarı kullanabilirsiniz. Fakat bana sorarsanız pek iyi fikir değil. Hafif bir linux sürümü yüklemek veya windows xp çalıştırmak denenebilir ama güncel sürümler sd kartı çok yoracaktır. Sd kartların rastgele okuma-yazma hızları pek iyi değil ve bu şekilde kullanıldığında bilgisayar gerçekten yavaş çalışır. -
quote:
Orijinalden alıntı: zwanzig
Sd kartı kart yuvasına takıp içine windows yükleyebilirsiniz. Sonrasında dediğiniz aparatı kullanarak bilgisayarı kullanabilirsiniz. Fakat bana sorarsanız pek iyi fikir değil. Hafif bir linux sürümü yüklemek veya windows xp çalıştırmak denenebilir ama güncel sürümler sd kartı çok yoracaktır. Sd kartların rastgele okuma-yazma hızları pek iyi değil ve bu şekilde kullanıldığında bilgisayar gerçekten yavaş çalışır.Çok teşekkür ederim, sata biriminin hızı yüksek olduğundan kartı tam verimle kullanacağını düşünüyorum. 20-25 mb yazma hızı verse bana şimdilik yeterli gelir. Bir deneyelim, deneyimlerimi buradan paylaşırım...
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: potti34Bunu almayı çok istedim ama hem dolar çok yüksek hem de ne kadar gümrük vergisi çıkacağı belirsiz. Evdeki tüm eski SD kartları RAID modunda tak üzerine, takılsınlar bilgisayarda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 9 Ocak 2021; 21:7:31 >
-
Günlük kullanım için değil test için uygun bunlar hocam. Boşuna bu işe yatırım yapmayın. Ya SSD ya HDD.
-
hocam letgoda 20 liraya 160 gb hddler var . çalışmazsa da bi şey kaybetmezsin hiç sd kartla uğraşma performanslı olmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 10 Ocak 2021; 16:57:38 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bencede sd kart alma 16 GB lik alsan sistem dosyası zaten 5 GB falan bide güncelleme gelir birşeyde indiremezsin hdd al -
Bir bilgisayarda test edildi ve başarılı bir şekilde Ubuntu çalıştırdım. Ancak windows kuramadım hdd olarak görmüyor kartı nedense.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X