Şimdi Ara

Scroll Lock tuşu ne işe yarar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet var mı bileniniz? Klavye de yer alan Scroll Lock tuşu ne işe yarar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Scroll Lock Tuşu: İşlevi ve Kullanımı

Scroll Lock ne işe yarar? Scroll Lock tuşu, klavyende bulunan özel bir tuştur. Birçok modern klavyede, genellikle sağ üst köşede yer alır.

Scroll Lock tuşu, iki ana işlevi yerine getirir:

• Klavye Girişini Sayfa Kaydırmaya Dönüştürür: Scroll Lock etkinleştirildiğinde, ok tuşlarını kullanarak metin belgeleri veya elektronik tablolar gibi belgeleri kaydırmak yerine giriş yapmaya başlarsın. Bu, büyük veritabanları veya kod editörleri gibi içeriği yatay olarak kaydırman gereken durumlarda kullanışlıdır.

• Bazı Yazılımların Özel İşlevlerini Etkinleştirir: Scroll Lock tuşu, bazı yazılımlarda özel işlevleri etkinleştirmek için de kullanılabilir. Örneğin, bazı web tarayıcılarında, Scroll Lock etkinleştirildiğinde sayfa yukarı veya aşağı kaydırmak yerine sola veya sağa kayar.

Kullanımı:

Scroll Lock tuşunu kullanmak için aşağıdaki adımları izle:

1. Scroll Lock tuşuna bir kez basarak etkinleştir.
    2. Etkinleştirildiğinde, Scroll Lock tuşu üzerindeki ışık yanacaktır (bulunan modellerde).
    3. Metin belgelerini veya elektronik tabloları yatay olarak kaydırmak için ok tuşlarını kullan.
    4. Scroll Lock işlevini devre dışı bırakmak için tuşa tekrar bas.

Not: Scroll Lock tuşu, tüm klavye düzenlerinde ve yazılımlarda aynı işleve sahip olmayabilir. Bazı durumlarda, tuş farklı işlevler için yeniden atanabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet hakkatten ne işe yarar acaba ?
  • İmleci kilitlemeye yarar.
  • Aşağı kaydırma tuşudur.

Fare kullanılmaya başlandıktan sonra bir de yeni işletim sistemleri neticesinde günümüzde pek de önem arz etmeyen bir hal kazanmıştır.

Scroll tuşu ile yön tuşlarını aktif olarak kullanırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 8 Ağustos 2008; 14:34:15 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ileri iade -- 8 Ağustos 2008; 14:34:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: semtex960

sağ taraftaki rakamları kitler (sanırım öleydi bayadır laptop kullanıomda)

O numlock. Scroll Lock tuş kilitlemez

@Ömer

Aşağıda kaydırmaz o tuş.

Bir arkadaş biliyormuş. İmlecin sağa sola , aşağı yukarı hareket etmesini engeller. Normalde excel gibi hücre çalışması yapan arkadaşlar veya metin yazarları bu tuş kilitlediğinde afallar( benim başıma geldiği gibi ).
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans
    @Ömer

Aşağıda kaydırmaz o tuş.

Bir arkadaş biliyormuş. İmlecin sağa sola , aşağı yukarı hareket etmesini engeller. Normalde excel gibi hücre çalışması yapan arkadaşlar veya metin yazarları bu tuş kilitlediğinde afallar( benim başıma geldiği gibi ).

Özelliklerinden bir tanesi de aşağıya kaydırmasıdır.
    İstersen deneyebilirsin Şadan.

Şimdi bir tane word ya da excell dosyası açın. Yön tuşları ile sayfanın altlarına inmeye çalışın inemezsiniz. Ancak yön tuşlarıyla aynı zamanda scroll tuşuna basın bakalım ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 8 Ağustos 2008; 14:38:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSP DE HOLD TUŞU NE İŞE YARAR
    14 yıl önce açıldı
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynen
    scroll lock ile tanışmam böyle olmuştu.
  • Bağzı oyun ve programlarda çok işe yarıyo.
  • Ömer hocam

Diyorum ki o tuş aşağıya inmeyi sağlamaz. Normalde yön tuşları o tür belge dosyalarında hücresel hareket yapar. Fakat scroll lock tuşunu aktif kılarsanız hücresel hareketi engeller sadece barı hareket ettirmenizi sağlar. Zira o tuşu kilitleyince eğer excel gibi bir program açıksa sağa sola hareket ederkende bütünlük kendini korur. Hücreler arasında gezemez hale gelirsiniz sadece sayfa hareket eder.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Ömer hocam

Diyorum ki o tuş aşağıya inmeyi sağlamaz. Normalde yön tuşları o tür belge dosyalarında hücresel hareket yapar. Fakat scroll lock tuşunu aktif kılarsanız hücresel hareketi engeller sadece barı hareket ettirmenizi sağlar. Zira o tuşu kilitleyince eğer excel gibi bir program açıksa sağa sola hareket ederkende bütünlük kendini korur. Hücreler arasında gezemez hale gelirsiniz sadece sayfa hareket eder.

Aynı şeyi söylemeye çalışıyoruz aslında sen söylebiliyorsun da ben becerip anlatamıyorum.
    :)
  • bu tuşun fonksiyonunu en iyi Excell de anlarsınız.

bu tuşa basmadan herhangi bir yön tuşuna basarsanız seçili hücrenin imleci hareket edecektir.
    Yani D3 de iken sağ tuşa basarsanız seçili hücre E3 olur.
    Oysa Scroll Lock tuşluna basarsanız seçili hücre D3 de sabit kalır ama ekran bir bir hücre sola kayar.
    Yani imleci sabit tutup ekranı hareket ettirir.

Düzeltiyorum :
    Zaten bir üstteki mesajında yazmışsın.... hepsini okumamıştım mesajlarının.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bashful.Man -- 8 Ağustos 2008; 16:55:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.