Şimdi Ara

Scooter tavsiyesi lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
19.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar. Arkadaşlar 42 yaşında 1,85 boy 95 kg civarındayım. İşimin evime mesafesi yaklaşık 10-12 km ve üç,dört km'lik kısmı rampa. İşe gidip gelirken kullanabileceğim 2 tekerli bir araç almak istiyorum.
    Bisikletten başka iki teker kullanmadım, korkuyor olsam da kullanabileceğimden şüphem yok.
    125 cc işimi görür diyorlar ama siz daha küçüğü de olur derseniz değerlendiririm.
    Önceliğim yakıt ekonomisi: 100km'de en fazla 2,5-3 lt maksimum ( daha az olursa da itiraz etmem )
    Hız önemli değil.
    Marka takıntım yok, sık sık problem çıkarmasın yeter.
    Geçenlerde 125 cc bir mondial znu'nun üzerine oturdum altımda kayboldu sanki, yani cüsseme biraz uygun olmalı.
    Sıfır ya da 2. el olabilir.
    Bu işe ayırabileceğim 2000-3000 bütçem var fakat çok cezbeden bir öneri olursa borçlanabilirim.
    Şimdiden teşekkürler.

• Hocam aynı yaştayız benim 5kg eksik sadece. Sym aldım ben işe gidiş geliş için kullanıyorum çok memnunum.
    Bütçe önemli tabi açıkçası 2000-3000TL lık scooterlar uğraştırır tavsiye etmem. Bir kere alacaksın sıfır al. mondial vb çin mallarından kimse memnun değil.
    Fakat önce bir eğitime katılmanı öneririm. kendi kendine zor öğrenirsin. Bu aşamalardan yakın zamanda geçtim her türlü sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

http://forum.donanimhaber.com/m_83129969/tm.htm

Ayrıca şunu belirtmekte yarar görüyorum. Baktınız eğer motosiklet kullanmaktan keyif almıyorsanız, rüzgardan rahatsız oluyorsanız, güvenlikli kıyafetler içlikler giymekten kask takmaktan hoşlanmıyorsanız, trafikteki tacizler ve embesillere tahammül edemiyorsanız, hiç bulaşmayın derim. Amaç sadece ucuza ulaşım ise diğer konular size eziyet gelir. Çünkü motosiklet başka bir sevda öyle 3 kuruşa gidip geleyim ayağımı yerden kessin olayı değil. Önce 125cc ile başlarsınız ekipmanın montun kaskın daha iyisini almaya başlarsınız sonra 125cc sizi kesmeyecek arada şehirdışı da yapayım derseniz 200-250cc ye geçeceksiniz. Bu masrafları düşünen motor almasın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 11 Mart 2014; 21:10:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Hocam aynı yaştayız benim 5kg eksik sadece. Sym aldım ben işe gidiş geliş için kullanıyorum çok memnunum.
    Bütçe önemli tabi açıkçası 2000-3000TL lık scooterlar uğraştırır tavsiye etmem. Bir kere alacaksın sıfır al. mondial vb çin mallarından kimse memnun değil.
    Fakat önce bir eğitime katılmanı öneririm. kendi kendine zor öğrenirsin. Bu aşamalardan yakın zamanda geçtim her türlü sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.

http://forum.donanimhaber.com/m_83129969/tm.htm

Ayrıca şunu belirtmekte yarar görüyorum. Baktınız eğer motosiklet kullanmaktan keyif almıyorsanız, rüzgardan rahatsız oluyorsanız, güvenlikli kıyafetler içlikler giymekten kask takmaktan hoşlanmıyorsanız, trafikteki tacizler ve embesillere tahammül edemiyorsanız, hiç bulaşmayın derim. Amaç sadece ucuza ulaşım ise diğer konular size eziyet gelir. Çünkü motosiklet başka bir sevda öyle 3 kuruşa gidip geleyim ayağımı yerden kessin olayı değil. Önce 125cc ile başlarsınız ekipmanın montun kaskın daha iyisini almaya başlarsınız sonra 125cc sizi kesmeyecek arada şehirdışı da yapayım derseniz 200-250cc ye geçeceksiniz. Bu masrafları düşünen motor almasın bence.

İlginize teşekkür ederim. Hastalık derecesinde alışkanlık yapacağı uyarısını herkes yapıyor. İnanın sadece ekonomik nedenlerden motora binmeyi düşünmeye başladım. Çok şükür dizel aracım var, ama tek başıma bir yere gitmek için bile sırtımda kocaman bir araç taşıyorum; bu da bana saçma gelmeye başladı. Bahsettiğiniz model gerçekten çok şık görünüyor ama fiyatı 5145 lira. Ben plaka masraflarının verilen fiyatın içinde olduğunu düşünüyordum ama değil sanırım.
    İlk motor için 5000-6000 lira fazla gibi geliyor. Diyorum ki, 2000-3000 liraya 2.el alsam ve baktım motor işi kafama yattı, aldığım motoru fazla zarar etmeden satıp, daha kaliteli sıfır bir motor alırım.
    Ben önce ehliyet başvurumu yapayım ve bu arada araştırmaya devam. Bir de Hondanın Wing go modeli var, çok çirkin görünse de fiyatı çok iyi ve çok az yaktığı söyleniyor.
    Bu konuda fikri olan var mı acaba?

• çok iyi düşünmüşsünüz 3000 4000 civarı fiyatlara honda nın scooter ları satılır 2 eli tabiki temiz bişey bulup alırsınız çin mallarına sakıngüvenmeyin A dan Z ye sorun demek başka bişey değil mesafenizde yakın gerci sizin işniiz 100 lük cup larda görür hem az yakar hem vergisi yoktur
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolas

çok iyi düşünmüşsünüz 3000 4000 civarı fiyatlara honda nın scooter ları satılır 2 eli tabiki temiz bişey bulup alırsınız çin mallarına sakıngüvenmeyin A dan Z ye sorun demek başka bişey değil mesafenizde yakın gerci sizin işniiz 100 lük cup larda görür hem az yakar hem vergisi yoktur

İlk motor için cub mu yoksa scooter mı daha uygun olur acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: piynst

quote:

Orijinalden alıntı: senolas

çok iyi düşünmüşsünüz 3000 4000 civarı fiyatlara honda nın scooter ları satılır 2 eli tabiki temiz bişey bulup alırsınız çin mallarına sakıngüvenmeyin A dan Z ye sorun demek başka bişey değil mesafenizde yakın gerci sizin işniiz 100 lük cup larda görür hem az yakar hem vergisi yoktur

İlk motor için cub mu yoksa scooter mı daha uygun olur acaba?

bence siz cup alın azıcık aşım ağrısız başım vergisi yok ilk motor zaten yaz sonu büyütmek isteyecek sataacaksınız muhtemelen yada nefret edeceksiniz bu işe baş koyan ya aşık oluyor ya nefret ediyor soğuyor cub sizin işniizi görür hem fiyatlarıda scooter lar kadar pahalı değildir ufak araştırmalar yapın sahibinden.com da

• önerim yarı otomatik almanız honda innova 125i gib
    ama ben alıyor olsam ikinci el yamaha ybr125 alırdım yada honda yeni model çıkrdı 4 vites ama yakıt tasarrufu bakımından çok ideal bi motor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çocuk Scooter tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yarı otomatiğin espirisi nedir? Vites değiştirmek gerekiyor mu? Debriyaj var mı? İlk kullanıcılar için bu ayrıntılar sorun teşkil etmez mi?
  • Hocam cup kullan dene istersen sonra tercih listene yaz. Cup lar debriyajsız yakıt cimrisi ve ölümsüz motorlardır. Ama rahatlık ve kalıp dolayısıyla tavsiye etmem. Bi deneyin bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az evvel Honda bayiine gidip baktım , üzerine oturunca biraz komik oldum sanırım. Fiyatı 3500 civarı , plaka, sigorta, kask derken 4000 den fazla olacak gibi. Önce ehliyete başvurup araştırmaya devam edeceğim, belki bu arada cazip bir 2.el denk gelir.
  • Merhaba piynst Bey,
    Şehir içi kullanım amacına hitap eden, az yakan motosikletler city urban bike (cub) olarak tanımlanır. Genellikle 4 vites yarı otomatiktir (debriyaj yok, vites var) bu sebepten rampalarda çekişi iyidir. Vitesleri aşağı basarak büyütür, yukarı çekerek küçültürsünüz.
    Cub'lar sukuterlerden ve çoğu manuel vites commuterlerden daha az yakıt yakar (100km'de ortalama 2 litre).
    Honda wing-go yerine yamaha crypton öneririm hem daha kaliteli, hem daha hesaplı (3190tl) :) ancak 110 cc olduğu için mtv ödersiniz.
    Lifan markasını da düşünebilirsiniz.(Lifan Tay) bu model de parasına göre iyidir (2000tl). 97cc olduğu için mtv'den muaftır.
    Kuba Kee100 var o da aynı şekilde değerlendirilebilir.
    Örnekler çoğaltılabilir ama benim gözümde sizin bütçenize en uygun olanlar bunlar.

Cublar (çin malı olsa bile) çok arıza çıkarmaz. Ancak çinli sukuterler için aynı şeyi söylemek zor.
    Kullanım amacını aşmazsanız sizi üzmeyeceklerdir.

Not: Hocam motor altımda küçük mü kalır vs demeyin, unutmayın önemli olan boyu değil işlevi. Burada amaç sizi evden işe-işten eve götürmesi ve az yakması

Saygılar sunarım.

• ufuqito kullanıcısına yanıt
    Açıklayıcı bilgileriniz için gönülden teşekkürler. Kiminle konuşsam cub tavsiye ediyor, ancak bu akşam yamaha bayiinde d'elight'ı inceledim. Küçük fakat gerçekten çok şık görünümlü. Bir scooter forumunda bu model ile (rodaj evresinde ) ile 4lt ile 165 km yapıldığı söylenmiş. Bu rakamlar doğru ise benim için oldukça uygun ama fiyatı plaka vs derken 5000 lirayı geçiyor.
    Bir de ehliyet işini sormak için kursa uğradım. Yazılı sınav yapılmadığını ve direksiyon sınavının vitesli motor ile yapılmaya başlandığını söyledi. Açıkçası bu biraz endişelenmeme neden oldu.
    Boyut ve işlev ile alakalı espirinize çok güldüm. Araştırmaya devam.
    Teşekkürler.
  • Hocam motor olayi hep bir fazlasini isteyerek buyur gider eger motora verecek paran da varsa.
    Bence honda yamaha gibi markalarin disina cikma biraz oaraya kiy suan populer olan pcx var onu bir incele derim sonucta gitgel 20 30 km yol tertemiz git gel tabi ekonomik durumun onemli

• Yamaha D'elight gerçekten çok şık bir model. Kalite akıyor resmen ancak sele altı bölmesine kask sığmıyor ki bu sukuterin doğasına aykırı ayrıca motor gücü fiyatına göre az.

Sıfır km alacak olduğunuzu varsayarsak satış fiyatının üzerine şunları ilave etmek zorundayız: plaka+tescil masrafları, sigorta, güvenlik ekipmanları ve çeşitli aksesuar (kask, mont, pantolon, eldiven, balaklava, buff, bellik, topcase, kilit, branda vs) bu durumda afedersiniz semeriyle 80 diyebiliriz. (Yamaha D'elight'ın size maliyeti 6.000i geçecektir)

Honda Pcx ise 125 cc güzel scooter ancak gereksiz pahalı (plaka hariç 6800 civarı)

Tecrübe kazanarak yüksek hacimli motora geçerim derseniz vitesli veya yarı otomatik (cub) tipi motorlar sizin için daha mantıklı olacaktır. İlle de sukuter derseniz nispeten büyük jantlı modelleri tercih ediniz. Tatlı tabağı ebadında jantlara sahip sukuterler (10-12" ölçüsünde) denge konusunda sizi tehlikeye atabilir. Malum yollarımız sağolsun(!).

Tercihiniz hangisi olursa olsun şimdiden hayırlı olsun. Motorcu kardeşliğine hoş geldiniz.

• Kesinlikle PCX gereksiz pahalıda değil kalite istiyorsanız paradan fedakarlık yapacaksınız mecburen,,üzmez sizi 100 km 11 lira yakar yolda şişmez bırakmaz ,,

1 kere alın kaliteli bişi alın derim ben
  • piynst P kullanıcısına yanıt
    hocam sana yamaha cygnus rs 125 öneriyorum bir ara sahip olmuştum diğer motorları pek bilmediğim için bunu öneriyorum.şöyle anlatayım japon malının vermiş olduğu konfor ve yumuşaklığı tamamen hissettiriyor ayrıca 80bin kmde olmasına rağmen motoruna hiç anahtar vurulmadı sadece statörü değiştirdim.performansı da gayet yeterli.yeni başlayacağın için komple koruma demirli olanını ve temizini bulursan hiç kaçırma bütçene de çok uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdvnbzgc -- 13 Mart 2014; 14:46:43 >
  • Yorumlara ve yeni fikirlere teşekkürler. Tavsiyeler geldikçe yelpaze genişliyor, genişledikçe de kafamın karışıklığı daha da artıyor. Bir arkadaşımız yamaha ybr 125 tavsiye etti sağolsun, bugün tesadüfen gördüm, gerçekten fiyatına göre on numara görüntülü bir makina. Ancak nedense büyük jant, ağırlık ve vites beni korkutuyor. İlk kez kullanmaya çalışacağım için scooter daha basit gibi görünüyor, belki de yanılıyorum, çünkü herkes büyük jantın avantaj olduğunu söylüyor.
    Ne alırsam alayım, belki bu yaştan sonra motor hastası olup daha iyisini, daha güçlüsünü almaya çalışacağım; belki de bu iş bana göre değil deyip bu sevdadan vaz geçeceğim. :) Şu anda iki seçeneği de istemiyorum, ne hastalık yapsın ne de vazgeçeyim. Eğer herhangi bir motor alıpta " motor işi bana uygun değil" kanısına varırsam, minimum zararla elimden çıkarabileceğim bir model olmalı. Kesinlikle az yakmalı.
    Yamaha d'elight çok hoş, fiyatı da iyi ama çok küçük. Honda pcx'i incelemedim ama herkes çok övüyor ancak çok pahalı, cub modelleri çok övülüyor ama çirkin görünüyor ve yarı otomatik de olsa vites meselesi kafama yatmadı.
    Ehliyet sınavının nisan sonuna doğru olacağı söylendi, bugün yarın kaydımı yaptırıp sınavı bekleyeceğim. Ehliyetimi almadan motoru satın almak istemiyorum, ama çevrem ve dostlarım vasıtasıyla " bu motoru kaçırma " diyecekleri 2.el denk gelirse ehliyeti almadan da satın alabilirim.
    Kısacası vaktim varken yapılacak her tavsiyeyi araştıracağım. ( Aslında bu huyumdan nefret ediyorum, ne alırsam alayım bokunu çıkarana kadar araştırıyorum ve kafam sepet gibi oluyor )

• Aslında bu huyumdan nefret ediyorum, ne alırsam alayım bokunu çıkarana kadar araştırıyorum ve kafam sepet gibi oluyor )

abi o durum bendede var ya çok kötü bişi bilirim...
  • Motosiklet tavsiyesi isteyenlerin her zaman kafası karışır hocam, haklısınız.

Bu durumda ikinci el çok temiz, elden kolayca çıkarabileceğiniz bir motosiklet edinin.

Vitesli olarak Yamaha YBR, Honda CBF.
    Sukuter olarak: Honda Spacy, Honda Fizy, Yamaha Cygnus L, Kymco Agility City, Suzuki AN125.
    Cub olarak: Yamaha Crypton, Honda Innova.

Viteslilerin (commuter) kurye motoru olmamasına dikkat edin (çok km yaparlar malum). Bir de manuel vites, otomatik vites ayrımında her ikisinin de birbirine göre artı/eksisi olduğunu bilmek gerekir. Oturuş pozisyonu, motora hakimiyet de çok farklı (sukuterlerde motosikleti bacak aranıza almıyorsunuz, taburede oturur gibi yol alıyorsunuz ama vites derdi olmaması sıkışık trafikte çok işinize yarayacaktır)
    Ağırlık konusuna çok takılmayın 100 kg ile 130 kglık motosiklet arasında yolda pek fark hissetmezsiniz.
    Bu arada vitesli motosiklet kullanmak çoook keyiflidir.

• Pcx pahalı falan değil kaliteli scooter kategorisinde gayet normal fiyatı

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.