Şimdi Ara

SCIROCCO (58. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.608
Cevap
20
Favori
271.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TremoR666

quote:

Orijinalden alıntı: mamilim90

xenon far var ama kitapçıktaki gibi kenarda far açma düğmesinin yanında ayar yeri yok internetten bakıyorum başka arabalarda var bende yok

Sonradan takılma sadece zenon fardan oluşan zenon olmasın hocam sendeki ? Benim aracım da öleydi zenon far var dendi bende dikkat etmedim. Aracı eve getirdim sonradan fark ettim zenonlar sonradan sadece ampul olarak takılmış 2 tanede beyin var sağ ve sol çamurluğun orda içe gizlenmiş şekilde. Sizin dediğiniz gibi otomatik ayar yok o yüzden de TÜV den geçmiyor.

Hocam valla sonradan takılmamı onu tam ben bilmiyorum ama benim dediğim olay bende şu yok altaki resimde sağ taraftakiler bu fabrika çıkışlı birşey olması gerekiyor Xenonda olsa olmasada bu olması gerekn birşey değilmi bu arada arabayı çalıştırdığımda farlar otomatik aşşağı yukarı yapuyor ilk başta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamilim90 -- 18 Ocak 2016; 15:20:17 >

• quote:

quote:

quote:

xenon far var ama kitapçıktaki gibi kenarda far açma düğmesinin yanında ayar yeri yok internetten bakıyorum başka arabalarda var bende yok

Sonradan takılma sadece zenon fardan oluşan zenon olmasın hocam sendeki ? Benim aracım da öleydi zenon far var dendi bende dikkat etmedim. Aracı eve getirdim sonradan fark ettim zenonlar sonradan sadece ampul olarak takılmış 2 tanede beyin var sağ ve sol çamurluğun orda içe gizlenmiş şekilde. Sizin dediğiniz gibi otomatik ayar yok o yüzden de TÜV den geçmiyor.

Hocam valla sonradan takılmamı onu tam ben bilmiyorum ama benim dediğim olay bende şu yok altaki resimde sağ taraftakiler bu fabrika çıkışlı birşey olması gerekiyor Xenonda olsa olmasada bu olması gerekn birşey değilmi bu arada arabayı çalıştırdığımda farlar otomatik aşşağı yukarı yapuyor ilk başta

Tamam aşağı yukarı yapması ilk açılışta normal bende de yapıyor. Ama o sağdaki tuşun olması lazım çünkü o atıyorum arabanın bagajına epey yüklü bişi koydunuz doğal olarak arabanın önü kalkıyor. ordaki tuşu 2-3 filan yatığınızda farlar aşağı doğru iniyor ki karşıdakinin gözünü almasın. Bu tuşun her araçta olması gereken bir özellik diye biliyorum eğer o tuşu soruyorsanız.

• quote:

quote:

quote:

Tamam hocam öğrendim sanırım :) orjinal zenonlarda o aşağı yukarı tuşu olmuyormuş. Çünkü zenonon içinde motor olduğu için kendi ayarlıyormuş size müdahale ettirmiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam hocam öğrendim sanırım :) orjinal zenonlarda o aşağı yukarı tuşu olmuyormuş. Çünkü zenonon içinde motor olduğu için kendi ayarlıyormuş size müdahale ettirmiyor.

Hocam bu cok kotu birsey valla onumu goremiyorum :) ama manuel ayarlama varmis baktim farlarin ordan ayarlaniyormus bu zenonlarin sadece uzunlarini sevdim sellektor yapinca filaş patlar gibi oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• EVET arkadaşlar aracı aldım hepsinde F1 kulakçıkları olmuyormuş onu öğrendim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emredemirci

EVET arkadaşlar aracı aldım hepsinde F1 kulakçıkları olmuyormuş onu öğrendim :)

Hayırlı olsun Hocam

Allah kaza bela vermesin. Aracın resimlerini bekliyoruz :)
  • Merhaba arkadaşlar biraz konu dışı olacak kusura bakmayın ama, stock 160hp ve yazılım yaptırmış veya stock 211hp scirocco ile roll yapmak istiyorum bende de stock 136hp yazılımlı 116i var.Istanbul, dostane araçları denemek isteyen olursa özelden ulaşabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caballos -- 25 Ocak 2016; 12:27:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caballos

Merhaba arkadaşlar biraz konu dışı olacak kusura bakmayın ama, stock 160hp ve yazılım yaptırmış veya stock 211hp scirocco ile roll yapmak istiyorum bende de stock 136hp yazılımlı 116i var.Istanbul, dostane araçları denemek isteyen olursa özelden ulaşabilir.

Merhaba Hocam

stock 211hp yok diye biliyorum. 2.0 motor 255 hp.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar biraz konu dışı olacak kusura bakmayın ama, stock 160hp ve yazılım yaptırmış veya stock 211hp scirocco ile roll yapmak istiyorum bende de stock 136hp yazılımlı 116i var.Istanbul, dostane araçları denemek isteyen olursa özelden ulaşabilir.

Sonuç aşağıdaki gibi olacaktır büyük ihtimal ile.

https://www.youtube.com/watch?v=3UkbUjnXrVU
  • quote:

quote:

Yok benim arac 210hp civari, videodaki farklı.

• quote:

quote:

Merhaba Hocam

stock 211hp yok diye biliyorum. 2.0 motor 255 hp.

makyajlı ilk çıktığında 2.0 211hp satılıyordu ama su an satılmıyor sanırım.
  • quote:

quote:

quote:

136hp yi 210 a iyi arttırmışlar ben 170hp dir filan diye o videoyu koydum. Senin motoru epey zorlamışlar dikkatli ol ayağının altından kaçar gider o araç. Frenleri filan da değiştirmişsindir umarım yoksa o aracı durdurman çok zor. Allah kaza bela vermesin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

136hp yi 210 a iyi arttırmışlar ben 170hp dir filan diye o videoyu koydum. Senin motoru epey zorlamışlar dikkatli ol ayağının altından kaçar gider o araç. Frenleri filan da değiştirmişsindir umarım yoksa o aracı durdurman çok zor. Allah kaza bela vermesin.

Teşekkürler. Bu motorun standartı böyle, yazılım yapınca 200+ oluyor.

• quote:

quote:

Hayırlı olsun Hocam

TEŞEKKÜRLER :)

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun Hocam

TEŞEKKÜRLER :)

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: emredemirci

quote:

Orijinalden alynty: TremoR666

quote:

Orijinalden alynty: emredemirci

EVET arkada?lar aracy aldym hepsinde F1 kulakçyklary olmuyormu? onu ö?rendim :)

Hayyrly olsun Hocam

Allah kaza bela vermesin. Aracyn resimlerini bekliyoruz :)

TE?EKKÜRLER :)

Hocam ma?allah aracynyz çok güzel nazar de?mesin in?allah. Allah kaza bela vermesin güle güle kullanyn.

• enfes araç, güle güle kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: soylukan

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu beygir rakamları malesef ki Türkiye'deki benzinin kalitesizliği ile tam olarak birşey ifade etmemekte. Nihai gücün 190-200 arası çıkacağını tahmin ediyorum.

@Tremo hocam hafife alma, tuning potansiyeli yüksek bir motor tabi 4 silindirli 1.6 136 hp lik olanı diyorum, yenilerindeki 3 silindirli olanlar patates. 320ed de de bulunan 170 hp lik motor ile sadece yazılım farkları mevcut, zaten bmw nin ürünün gamında oldukça geniş bir beygir skalasında hep bu motor oldu arkaplanda. Ama özünde ayni motor olduğu için hepsinin limit olarak ulaşabileceği güç benzer oluyor. (yani 170 lik olanı da düz mantık 250 yapamıyorlar :)

118(170hp) ile Scirocco(160hp) yu kaldırmış oldukları video nun da biraz yanlı olduğunu düşünüyorum çünkü scirocco forumunda birebir denendi ve hiçbirinde bu kadar fark olmadı. Ama 10 beygire ulaşan farklarda hem aktarma kayıpları daha az olduğundan hemde DSG sayesinde Scirocco 180km ye kadar bir boy alacaktır. Sonrası muamma

Ama şu da var ki eğer her iki araç da chipli ise Rocco nun kalkışlarda kompresörden dolayı ciddi kazanımları oluyor. Her ne kadar aktarma kayıpları minimalize edilmiş olsa da önden çeker bir araca karşı kalkışta çok zorlanır 116. 100-160 veya 100-200 gibi hızlanma değerleri baz alınmalı.

Valla dostum bu konularda kağıt üzerinde konuşulunca herkesin farklı fikri var, mesela siz kalkışta kompresörün artısından bahsettiniz ben de kalkışta araçların ağırlık merkezi arkaya kaydığı için ön çeker araçta çok fazla tork steering oluyor bu yüzden arkadan çeker araç daha avantajlı derim. o yüzden en iyisi denemek diyorum :) forumlarda 200-230 hp arasında denk araçlar arıyorum, araçları yolda görmek lazım. ayrıca yazılımdan yazılıma da fark oluyor, o yuzden aynı araçla bile bakmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caballos -- 26 Ocak 2016; 20:57:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-464C58F11

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: soylukan

quote:

quote:

Orijinalden alynty: caballos

quote:

quote:

Merhaba arkada?lar biraz konu dy?y olacak kusura bakmayyn ama, stock 160hp ve yazylym yaptyrmy? veya stock 211hp scirocco ile roll yapmak istiyorum bende de stock 136hp yazylymly 116i var.Istanbul, dostane araçlary denemek isteyen olursa özelden ula?abilir.

Sonuç a?a?ydaki gibi olacaktyr büyük ihtimal ile.

Yok benim arac 210hp civari, videodaki farkly.

136hp yi 210 a iyi arttyrmy?lar ben 170hp dir filan diye o videoyu koydum. Senin motoru epey zorlamy?lar dikkatli ol aya?ynyn altyndan kaçar gider o araç. Frenleri filan da de?i?tirmi?sindir umarym yoksa o aracy durdurman çok zor. Allah kaza bela vermesin.

Bu beygir rakamlary malesef ki Türkiye'deki benzinin kalitesizli?i ile tam olarak bir?ey ifade etmemekte. Nihai gücün 190-200 arasy çykaca?yny tahmin ediyorum.

@Tremo hocam hafife alma, tuning potansiyeli yüksek bir motor tabi 4 silindirli 1.6 136 hp lik olany diyorum, yenilerindeki 3 silindirli olanlar patates. 320ed de de bulunan 170 hp lik motor ile sadece yazylym farklary mevcut, zaten bmw nin ürünün gamynda oldukça geni? bir beygir skalasynda hep bu motor oldu arkaplanda. Ama özünde ayni motor oldu?u için hepsinin limit olarak ula?abilece?i güç benzer oluyor. (yani 170 lik olany da düz mantyk 250 yapamyyorlar :)

118(170hp) ile Scirocco(160hp) yu kaldyrmy? olduklary video nun da biraz yanly oldu?unu dü?ünüyorum çünkü scirocco forumunda birebir denendi ve hiçbirinde bu kadar fark olmady. Ama 10 beygire ula?an farklarda hem aktarma kayyplary daha az oldu?undan hemde DSG sayesinde Scirocco 180km ye kadar bir boy alacaktyr. Sonrasy muamma

Ama ?u da var ki e?er her iki araç da chipli ise Rocco nun kalky?larda kompresörden dolayy ciddi kazanymlary oluyor. Her ne kadar aktarma kayyplary minimalize edilmi? olsa da önden çeker bir araca kar?y kalky?ta çok zorlanyr 116. 100-160 veya 100-200 gibi hyzlanma de?erleri baz alynmaly.

Do?rudur Hocam

Bakalym bende 160 roccoma megachip de stage 1 yazylym attyrmak istiyorum. 200hp yapycam ama kararsyzym yapsam my yapmasam my emin de?ilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: soylukan

quote:

quote:

Orijinalden alynty: soylukan

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkada?lar biraz konu dy?y olacak kusura bakmayyn ama, stock 160hp ve yazylym yaptyrmy? veya stock 211hp scirocco ile roll yapmak istiyorum bende de stock 136hp yazylymly 116i var.Istanbul, dostane araçlary denemek isteyen olursa özelden ula?abilir.

Sonuç a?a?ydaki gibi olacaktyr büyük ihtimal ile.

Yok benim arac 210hp civari, videodaki farkly.

136hp yi 210 a iyi arttyrmy?lar ben 170hp dir filan diye o videoyu koydum. Senin motoru epey zorlamy?lar dikkatli ol aya?ynyn altyndan kaçar gider o araç. Frenleri filan da de?i?tirmi?sindir umarym yoksa o aracy durdurman çok zor. Allah kaza bela vermesin.

Bu beygir rakamlary malesef ki Türkiye'deki benzinin kalitesizli?i ile tam olarak bir?ey ifade etmemekte. Nihai gücün 190-200 arasy çykaca?yny tahmin ediyorum.

@Tremo hocam hafife alma, tuning potansiyeli yüksek bir motor tabi 4 silindirli 1.6 136 hp lik olany diyorum, yenilerindeki 3 silindirli olanlar patates. 320ed de de bulunan 170 hp lik motor ile sadece yazylym farklary mevcut, zaten bmw nin ürünün gamynda oldukça geni? bir beygir skalasynda hep bu motor oldu arkaplanda. Ama özünde ayni motor oldu?u için hepsinin limit olarak ula?abilece?i güç benzer oluyor. (yani 170 lik olany da düz mantyk 250 yapamyyorlar :)

118(170hp) ile Scirocco(160hp) yu kaldyrmy? olduklary video nun da biraz yanly oldu?unu dü?ünüyorum çünkü scirocco forumunda birebir denendi ve hiçbirinde bu kadar fark olmady. Ama 10 beygire ula?an farklarda hem aktarma kayyplary daha az oldu?undan hemde DSG sayesinde Scirocco 180km ye kadar bir boy alacaktyr. Sonrasy muamma

Ama ?u da var ki e?er her iki araç da chipli ise Rocco nun kalky?larda kompresörden dolayy ciddi kazanymlary oluyor. Her ne kadar aktarma kayyplary minimalize edilmi? olsa da önden çeker bir araca kar?y kalky?ta çok zorlanyr 116. 100-160 veya 100-200 gibi hyzlanma de?erleri baz alynmaly.

Do?rudur Hocam

Bakalym bende 160 roccoma megachip de stage 1 yazylym attyrmak istiyorum. 200hp yapycam ama kararsyzym yapsam my yapmasam my emin de?ilim.

Araç manueldi diye hatırlıyorum senin, garanti de bitmişse ben yaptır derim araç çok keyifli hale geliyor. Özellikle 100-200 süresinde çok ciddi farklılık oluşuyor. DSG olmadığı için tork limitörü kaygıların da olmaz.

Ben yaptığım araştırmalar neticesinde ülkemizdeki koşullara en uygun yazılımın RSA da olduğuna karar kıldım. Ama bir süre daha stock binme niyetindeyim. Şu an aklımı çelen daha çok coilover doğrusu. Coiloverlı bir rocco kullandım, hiç alakası yoktu bizimkilerle:)

Evet manuel hocam. Ne fark oluyor coilover takınca bilgilerini aktarırsan çok sevinirim. Roccoyu daha ne kadar keyifli kullanabiliriz ki :) ben stock halinden bile inanılmaz zevk alıyorum. Yorumlarını bekliyorum hocam.

• stock halindeki yaylara kimse iyi diyemez cunku gercekten kötü. hem aracı yüksek gosteriyor hem de konfordan uzak roccolara neden bu yayları ısrarla taktıklarını anlamış değilim.
    coil bence fazla pahallı, ben gerek duymadım hiç bir zaman.
    eibach 50mm yaylar bence hem aracı çok güzel düşürüyor hem de konforlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidWorks Eğitmeni -- 28 Ocak 2016; 12:21:50 >
  • 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.