Şimdi Ara

SCIROCCO (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.610
Cevap
19
Favori
275.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: emrdzy

bugün gittim konuştum ben bu doğuşun anlayışına hastayım ya. adamlar araba satmak istemiyor ben anladım.

DSG li beyaz 160 lık SR lu scirocco 58000TL ok. 1000TL kapora alıyor. arba temmuz ağustosa geliyor. KUR FARKI olursa, aracın FİYATINDA değişme olursa o anki fiyattan işlem yapılıyor ))

Yok dedim öyle olmaz. Ben size 58000 i şimdi vereyim trink siz onunla ister € alın ister altın alın ister TL tutun beni ilgilendirmez, bana da arabamı temmuzda ağustosta verin. araba ister 50000 e düşsün ister 70000 e çıksın beni ilgilendirmez. Kabul etmediler tabii

Ben de almadım

Bu arada standart donanımda katlanır ayna, far yağmur sensörü, follow me home yok ek paket alınması gerk. ama detaylara girmedim almayacağım için.

bi de satıcılar bir ilgisiz bir ilgisiz. kıl ya! Doğuşa mail atıcam bu araç siparişi ile ilgili. Seat Leon FR de de aynı durum var.

aynı aracı ben de düşünüyorum ve kur farkı olayı problem olabilir doğru , ancak sen 58000 tl lik parayı euroya cevir koy bankaya gelince ver nolcak ki , ben ole yapabilirim diye düşünüyorum. Tabi euro da düşüş beklerken merkel arttırıcaz diyor ya o da risk. bence at euro yu bankaya arkana bakma

• quote:

Orijinalden alıntı: wreith
    aynı aracı ben de düşünüyorum ve kur farkı olayı problem olabilir doğru , ancak sen 58000 tl lik parayı euroya cevir koy bankaya gelince ver nolcak ki , ben ole yapabilirim diye düşünüyorum. Tabi euro da düşüş beklerken merkel arttırıcaz diyor ya o da risk. bence at euro yu bankaya arkana bakma

ancak şuan euro satış kuru 1.92TL ancak VW sabit kuru 1.89TL (ben konuştuğumda 1.84tü). yani arada fark var.

Euro nun olabileceği en düşük seviyeyi kestirip o noktadan alış yapılabilir. zaten 1.9TL nin altına inerse aracın parası kadar euro alıp bankaya koyacağım.
  • arkadaşımın rocco suna adana egzozcu suayip de egzoz ve cold air intake taktık sonuç= FELAKET :D araç gaza bas diy tetikliyor tabiki aç kapa mekanizması koyuldu yoksa polislerden yana baş ağrısı olur.
  • euro yu takip ediyorum 1 aydır dibi kaçırdık ya 1.90 dan alacaktım .... ama aşağıya gitmesi beklenirken yukarıya döndü euro bu almanyanın yüzünden... bu haftasonu olan şu G20 zirvesi geçsin de bi nolacagı belli olsun

eger abd nin istedigi olursa ki risk var... euro tahmin ettigimiz gibi düşecek . yok almanya kasarsa.... o zmn euro yukselir ama düşük bi ihtimal ki karısık isler var.. temmuz bası yön belli olur arkadaşlar 1 hafta euro almayın
    3) sizce her gün 20 dk. köprü trafiğinde gittiğimi varsayarsak benzin tüketimim ne olur? (forumdaki arkadaşlar çok farklı değerler vermişler, şehir içi 650 km giden de var 400 km giden de o yüzden sordum)
    4)gündüz yanan farlar dediği şey audi'lerdeki LED değil de, sinyalin yanındaki küçük park lambaları galiba? (bu pek soru olmadı gerçi )
    5)yakın zamanda araç için bir makyaj operasyonu düşünüyor mu vw?
    şimdilik aklıma gelenler bunlar. hepimize kazasız belasız sürüşler.

• ben sadece 3 ü cevaplıyorum

köprüde 20 dk ile 500 km üzerine çıkman 160 lık makina ile mümkün değil bence
    122 lik olsa ayrı

almak isteyen arkadaslar icin kotu bir haberim war..

turkiyeye ait arac siparis kotasi dolmus(!!!) bu sebep ile yeni alacak arkadaslar sizlere dogus ot yetkilisinin su sozunu ileteyeim..

min 2.5 ile 8.5 ay arasi bekleme suresi war

acikcasi temmuz2010da 2011 model araba siparis werip mart 2011 de teslim almak, we teslim aldiktan 4 ay sonra 2012 modelin gelmesi (makyaj degisiiklik vs olmasi muhtemel, arac 2. yasini doldurcak piyasada) biz yeni alicilar icin bayagi zor bir secim ortami olusturuyor..

oncelikle darsheas snn 2 sorunu yanitlayabilirim
    cilalanmis intergaloslar, zencilerin kromaj yapilmis 4x4 lastikleri modunda.. jant olarak cok guzel ama sciroccoya yakistirmadim ben, arkadasimda war.. bence cilasisi daha guzel (kendi siparisimi cilasis wericem)
    gunduz yanan farlar ise, kisa ve uzun farlarin haricinde 3. bir far.. park lambalarina gore daha canli, kisalara gore daha sonuk... led oldugundan ekonomik.. kesinlikle audideki gibi degil.. kaputa yakin olan mercek icinde [logo ya yakin)

smdide kullanan arkadaslara 1-2 sorum olucak
    *1.4 dsg 160 ps almayi dusunuyorum ustune intergalos normal jant+bixenonfar+sunroof ekleyecegim

sizlerin onereceginiz bir aksesuar warmi? hani bnm aracta yok, ama olsa guzel olurdu, yada bnde war cok memnunum sunuda ekle diyebileceginiz?

son olarakta [aracin gelis suresine bagli olarak] abt body kit dusunuyorum..abt/scirocco fiyati hakkinda bilgisi olan warmi? ozllikle arka/on tampon dusunuyorum.. marspiyel jant we plaka cercevesini ise fiyata gore ekleyebilirim. ki eger jant fiyati uygunsa siparisten intergalosu cikartirim.

ayrica garanti kapsaminda chip tuning yaptiran oldumu hic? [210hp/290nm][+50hp/+50nm] 3000 lira diye duydum, garaanti kapsaminda olmasi nedeni ile belki kabul edilebilir geldi bana.. ama asil merak ettigim, yakita etkisi nasil?

forumdan okudugum kadari ile 122 ile 160 arasinda ciddi tasarruf farki war.. ayni fark tuning sonrasida olusurmu ki?

smdiden teskkurler.. herkese guvenli surusler..
    MM/SV Hunter
    IMBA Rogue

• Alan arkdaşlara hayırlı olsun gerçekten verilen paranın karşılığını fazlasıyla alabileceğin bir araba kazasız belasız keyfli sürüşler
  • Aracın fiyatı sitede 26.000 € civarında bide kendi scırocco nu kendin yap var. İşte olay orda kopuyor herşeyi koyasım geldi aracı bazı şeylerden kaçınsamda benm yarattığım aracın fiyatı 45.000 € oldu

biri bu

tık1

diğeride buki adamı yerden yere atar resmen, murcialago görmüş kadar etkilenirim :) bu nası bi tripdir böle yaw
    tık2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DriveMaN -- 17 Temmuz 2010; 3:55:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Carpediem

quote:

Orijinalden alıntı: El Cazador

Bu arabalar 5-6 sene sonra 2. el olarak kaç lira civarı olur ?

Walla hocam arabanın şuandakı 2. el fıyatları sıfırlarından daha pahalı:=) kım ne derse desın 5-6 sene ıcın kımse bırsey dıyemez:)

Sağol hocam çok güzel araba ya bizim gibi fakirler anca bakar.

Steady as she goes..
  • Bölüm ne kadar hareketsiz ya.

Steady as she goes..
  • p.tesi veya salı 2011 model aracımı plakayla birlikte doğuş otodan alıyorum

acaba araca neler yaptırmamı önerirsiniz

3 ay kullanmak için tsi 160hp scirocco kiraladım.
    size bi sorum olacak;
    aracın içinde telefon özelliği var, eşleşme yapıyorum ama sürekli uzak sim moduna geçiyor.
    cep telefonumda ki sinyal gidiyor ve haliyle cep çekmiyor, konuşma olamıyor.
    bu bağlantıyı sorunsuz nasıl yapabilirim?
    tşk.ler

param bu kadar... :)
  • Arkadaşlar bu model araç için özellikle (160 hp lik sanırım) hiç iyi konuşmuyorlar. Ben aydın da oturuyorum. Araba yıkatma servisinde scirocco sahibi olan bir arkadaşla tanıştım. Araçtan muhabbet açılınca kesinlikle agresif kullanmaya gelmeyen bir araç olduğundan bahsetti. Neden diye sorunca da aracı sıfır aldıktan 15.000 km den sonra motorunu değiştirdiğini söyledi. Malum araç turbolu ve 160 hp olunca yüksek devir yaparak kullanmış.Ve motor bloğunu mu ne çatlatmış. Servis de kullanıcı hatası felen demiş ama eleman bastırınca servis kabullenmek zorunda kalmış. (bütün şirket arabaları vw miş) Bi daha mı vw hayatta bakmam diyor.. Hadi arada bir böyle bir durum olabilir dedim. Yarım saat sonra vw passat tsi araç geldi.. Onunla da muhabbet edince de onda da oyle bir durum olduğunu genelde araçlarda (özellikle passat ve scirocco ) sanki genel bir sorunmuş gibi anlattılar.. Hatta vw servislere sorun dediler motorunu değişmesini bekleyen kaç tane scirocco var diye.. Ben sadece duyduklarımı aktarmak istedim. Bi de burada 2.el scirocco lardan bahsedilince sanki bana durumun doğru olma ihtimali geldi.. Özellikle Scirocco alacaklara fikir vermek için paylaştım.. Kesinlikle araca karşı bir ön yargım oluştu.

• arkadaşlar 160 DSG scirocco ların teslim süresi kaç ay ?

Yeni aracımı 19 Ağustos da Hyundai Tuna bayisinden almıştım.

Araca Tuna'nın hemen yanında E-5 yan yolda Kadıköy istikametine doğru Opet Benzin İstasyonu (Acar Petrol) var, oradan 100 tl. ye parolu kartımla Eurodizel yakıt aldım.100 km. ye kadar bir problem yoktu ondan sonra devir saatinin sol tarafında bir ışık yanıp sönmeye başladı,ben ilk başta pek önemsemedim, ama sonradan yana ışık sönmemeye başladı.3-4 gündür de İst. dışında olduğum için ilgilenmemiştim.

Bugün İş yerime yakın olan Elmas Servisine gittim, belki kısa bir şeydir, hemen yapılır diye ümit ederken,oradaki elaman aracı makinaya bağlayıp,aracın mazotunun sulu olduğunu söyledi.Bana 280-300 tl. gibi bir rakam çıkardı.Aracın deposunu açtılar içinden mazot örneği aldılar,mazotun Eurodizele benzer bir tarafı yoktu tamamen limonata rengindeydi.Aracı toplattım,direk mazotu aldığım Opet (Acar Petrol) istasyonuna gittim.Yanımda götürdüğüm aracın deposundan alınmış sulu mazotu oradaki yetkiliye gösterdim.Karşılığında bir özür beklerken bi küfür yemediğim kaldı.Adam benim bu sulu mazotu oradan aldığıma inanmıyor,beni yalancılıkla suçluyor.En sonunda kamera kayıtlarını inceleyin dedim. 19/08 saat 15:13 bakın dedim.Anca o zaman benim o istasyondan aldığıma kani oldular.Bu seferde başladı nereden yan çizeriz diye iftiralara " ben senin bunun içine su koymadığını nereden bileyim, Tuna'nın sana bu arabayı sattığında içindeki mazot suluymuş gibi ipe sapa gelmez iftiralar sıralamaya başladı.Beni tanımadıkları belli, bunu yanlarıma bırakır mıyım hiç? Aradım Müş. Hiz. ni durumu anlattım:ama şunu öğrendim böyle durumlarda olayı sıca sıcağına halledeceksiniz.Müş.Hiz bekleyin,sıraya aldık,gibi yuvarlak laflar etmekte.Opetin gezici yakıt kalite kontrol birimi var.Onun gelmesi için bu gün tam 5 sefer M.H. aradım.Gelsin ki sulu mazot aracın deposundayken örneğini alsın,sonradan beni zor durumda bırakacak iddialarda bulunmasın.
    M.H. ile görüşürken komiğime giden şey; bana 1 litrelik 6 tane CAM şişe bulmamı, sulu mazotu bunlara koymamı istediler
    Yav bırakın CAM şişeyi ben burada pet şişeyi zor buluyorum,o kadar gerekliyse senin opet istasyonun versin bana dedim.Onlarda da yok ki.

Oranın sahibi sonradan geldi efendi birine benziyor,o zamana kadar benimle muhatap olan oranın müdürü olan yeğeniymiş.
    Opetin hemen yanında Hyundai bayisi Hunko var.Oranın sahibi gösterdiğim örneğe inanmak istemedi ki aracı birde Hunko servisine göstermek istedi.aracı makinaya bağladılar,makina mazotta su var ukatılımı verdi,Servis elemanı bunu tanıdığından kem kim etmeye başladı,sonra Mazot filitresini söktük içindeki mazotu bir şişeye boşalttık.Bir görmeliydiniz içindeki suyu.Öylece yağ gibi ama ağır kütle gibi şişenin dibinde bir parmak kalınlığında koyu renkli öylece duruyordu.Amcamın artık diyecek bir şeyi kalmadı,ben M.H. ile görüşürken sessizce sıvışıp gitti.Aracı hemen orada toplattım, adamlar şaşırdı.Aracı yaptıracağımı sanıyorlardı.

Hemen Tuna ya geçtim.Aracın deposunu açtırdım, o sırada opetin gezici kalite kontrol elemanı da geldi.Örnek almak için 1 litrelik 6 tane cam şişeyi çıkardı, aracın deposundaki sulu mazottan örnekleri aldı.2 şişeyi bana bıraktı,diğer 4 şişeyi tahlil için aldı.
    Size 1 hafta içinde dönülür dedi.
    Benim aracım daha 346 km. de içindeki de ilk aldığım yakıt.
    Serviste Yakıt filitresini değiştirdim,aracın yakıt deposundaki sulu mazotu komple boşalttırdım, içine yeni yakıt koydurdum.Yeni yakıt alınırken de küçük bir anlaşmazlık oldu sanırım; ben Shelden alınsın dediğim halde elamanın gönderdiği kişi gidip yakıtı Opetten almasın mı Baktım opet fişi, "kardeş ben o yakıtı aracıma bir daha koymam,6 saattir bunların pisliği ile uğraşıyorum ben size opetin hemen arkasında Shel var oradan alın, gidin ne yaparsanız yapın,benim araca Shelden alın" dedim.Sonara gidip shelden aldılar artık.Ona para vermedim.İlk aldıkları yakıtı naptılar bilmiyorum.Bu bana 202 tl. + 50 lik yakıt 252 tl ye maal oldu.

Siz siz olun Opetten yakıt alırken dikkatli olun derim.Ben opetin her zaman müşteri yanında olduğunu düşünürken böyle bir olayın başıma gelmesi bendeki opet fikrinin değişmesine sebep oldu.

Bunlar olup bittikten sonra yaklaşık 1.5 ay sonra OPET in Müş.Hiz.den aradılar( bir hafta da belli olu demişlerdi 1.5 ay sonra aradılar).Nereden bir bahane uyduracaklarını bilemediler.Laboratuvar sonuçları depodaki sulu yakıtın opetin yakıtı olduğu ve sulu olduğu yönünde çıktığı için bahane olarak aracı satan bayinin sıfır aracı satarken deposundaki mazot suluymuş dediler baktılar olmuyor bu seferde aracın deposundan laboratuar için alına 6 litrelik yakıt örneklerinin konduğu cam şişelerin içinde su olduğunu iddia etti.Onlara dedim ki cam şişeleri sizin kalite kontrol elamanı getirdi, su mu yok içinde sıfır ambalajından çıkardı cam şişeleri( ben bunların başıma geleceğini bildiğim için bizzat kalite kontrol aracının gelip aracın deposundaki sulu yakıttan örnek almasını ısrarla istemiştim ) yukarıda 1.5 ay önce yazmıştım bunu.
    Sonra Müşteri hizmetlerindeki bayana dedim, ben 252 tl ile ne batarım ne çıkarım ama bu OPET in ayıbı olarak daima kalacak ve anılacaktır.
    Şimdi burada OPet belki şöyle düşündü.Sulu yakıtı kabul etsek Opet bayisinin (Opetin) sulu yakıt sattığını kabul etmiş olacakları için gerçeği red edelim, inkar edelim yoluna gidiyorlar.
    Ama bilmiyorlar ki bu gerçek onlara daha çok zarar verecek.Her platformda bunu dile getireceğim.

Bununla ilgili şikayetvar.com a da yazdım.Yazmışken bir bakayım Opet hakkında sulu yakıt ile ilgili başka şikayetler varmı dedim.Birde ne göreyim 3-5 ay içinde 7-8 tane sulu yakıtla ilgili bir sürü şikayet,mağduriyet meydana gelmiş ve Opet hiç biriyle ilgilenmemiş.Hatta bir tane si yanlış hatırlamıyorsam balayına giderken yolda kalmış Opetten aldığı yakıttan dolayı.Ama o büyük diye geçinen OPET kendine toz kondurmamış yine.Onları okuduktan sonra yaşadıklarıma ve OPET e daha farklı bakar oldum.

Artık bütün bunları okuduktan sonra araçlarına değer veren siz araç kullanıcıları gönül rahatlığı ile OPET ten yakıt alabilecek misiniz? Yada bana değmeyen yılan bin yıl yaşasın mı diyeceksiniz ?

• verdigin bilgiler icin tesekkurler opetten aldigim yakitlarin icinde bir damla su varsa haram zikkim olsun.
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.