Şimdi Ara

School Days(Anime Tanıtım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
12.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  School Days(Anime Tanıtım)


    Anime'nin İsmi: School Days(スクールデイズ )
    Kategori: TV Serisi
    Tür: Drama,Romantizm,Okul,Ecchi
    Bölüm Sayısı: 12

    Yönetmen: Keitaro MOTONAGA
    Senaryo: Makoto UEZU
    Müzik: Kaoru OKUBO
    Dizayn: Junji GOTO


    Makoto Itou, her gün okuldan evine trenle gitmektedir. Ancak ikinci dönemin başlangıcında, kendisiyle aynı trene binen bir kıza aşık olur. Kotonoha Katsura isimli bu kız ise ne yazık ki, Makoto’nun varlığından habersizdir. İkili, aynı okulda okumalarına rağmen, aynı sınıfta değillerdir. Makoto, Katsura’nın gözüne girebilmek için onun yakın bir kız arkadaşından yardım ister: Sekai Saionji. Sekai ise aslında Makoto’ya aşık olmasına rağmen yardım etmeyi kabul eder. Böylece üç genç kendilerini, yaşamlarını değiştirecek bir aşk üçgenin ortasında bulurlar. (Anime.gen.tr'den alıntıdır.)

    ____________________________________________

    Yorum:

    Animedeki karakterin aşırı cinsel arzusu birçok yerde canınızı sıkabilir ama animede verilen dram ve karakterler çok etkileyiciydi.İlk bölümlerde biraz sıkıcı gibi geldi fakat sonrası çok iyiydi.Animenin içinde mantık ve gerçekçilik arayanların sevebileceği bir anime değil,bu nedenle animeye kendinize verip bu animenin dünyasında yaşıyormuş gibi izlemenizi tavsiye ederim.

    ____________________________________________

    Animenin bir tartışma konusu açılmış ama tanıtım konusu yoktu,çok sevdiğim bir anime olduğu için tanıtımı açtım.







  • Yıkıcı bir dram. Herkesi aynı anda mutlu edemezsin ki. İnsana ben olsam bende aynısını yapardım dedirttiriyor. İşin içinden çıkış kesinlikle yok. Çok düşündüm, taşındım, tasarladım ama doğru olan çıkışı bulamadım. Sonuç olarak "Nice boat!"

    Ama sonunda Sekai'de karar kıldım. Yinede düşündüğümde diğerlerine acımıyor değilim, onlarında kendi haklı sebepleri var ama bu sekizgenin ortasında ben olsaydım Sekai'yi alır giderdim.
  • Kız arkadaşımla oturup sıkılmadan tek seferde bitirdiğimiz tek anime.Hatta kız arkım daha sonrasında seriyi fansub haline getirdi .İşin ilginci bu animeden nefret eden insanlarda bayağı bulunmakta bense tabiki çok sevenlerden biriyim gerek tema işleyişi gerek şarkıları bence arşivde bulunması gereken serilerden birisi
    http://www.soulofanime.org/forum/viewtopic.php?t=1904&start=0 buradan tartışmaları ve türkçe altyazılı olarak indirmeniz mümkün (gizli reklamda yaptım çaktırtmadan) ayrıca hayran istekleri doğrultusunda bir kaç farklı sonuda bulunmakta nette rahatlıkla bulabilirsiniz




  • Bende izledim fena anime değil çizimleri güzel olsa favorilerimden biri olurdu hemen.
  • Sanırım benden 1000 anime tavsiyesi istense 1000. sırada bile sayamzdım. Hentai'ler haricinde kızları bu kadar ucuz ve bu derece kolay elde edilebilen varlıklar olarak gösteren bu tür bir Anime çok azdır sanırım. Magical Heart OVA'sını sevmiştim sadece, onun da sebebi seriyle alakası olmayan bir komedi bölümü olmasıydı. Bir hikaye var mıydı yok muydu, farkında bile olmadım, bana tek anımsattığı inanın ortaokul tuvaletlerinde yapılan muhabbetlerden ötesi değildi. Belki bilerek kötü yanlarından baktığımı düşünüyorsunuz ama iyi niyetimden yazıyorum, bu anime'yi sevmek için ya çok anime izlememiş olmak , ya bilinçaltındna kendisini Makoto ile bir tutmak yada istismar sineması türüne zaafı olmak gerek.

    KKNJ yada KOR gibi animelerin yanında açıkçası isminin telafuz edielbileceğini bile sanmıyorum. Ucuz beyaz et sömürüsü yada içinizi gıdıklayan bir istismar anime'si arıyorsanız School Days aradığınızı verecektir, aksi halde zaman kaybı, başka da birşey değil. İzledim, izliyorum, fena değil diyen arkadaşlar varsa saygım sonsuzdur, iyi seyirler der geçerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akuma_Blade -- 28 Haziran 2009; 9:58:28 >




  • @Akuma_Blade sen de işe hep sosyal mesaj yönünden bakıyorsun. İşte kızları kolay lokma göstermiş, kendini makotoyla bir tutmuş falan gibi.. Yalnız dram'ı harbi dram. Yani kızlar evlenmeden öptürmem deseydi bu dramı nasıl yazacaklardı? Ayrıca böyleleri yok mu? Bizde bile vardır.


    Kotonoha çekiniyordu da ne oldu? Çocuk gitti Sekai'ye.
  • Fazla söze gerek yok sadece Makoto Ito desem yetecek aslında. Sırf sonunu ( şok edici olduğu söylenen sonunu ) görebilmek için izlemiştim. Kayda değer iki - üç sahne vardı beni etkileyen
    zaten gerisinde makotoyu görüyoruz farklı farklı kişilerle. Aslında burada suçu Sekai'ye atmak istemesem de Makoto kadar o da suçlu. Güzelim Kotonoha'yı ne hale getirdiler! Dramdan çok entrikalar animesiydi benim için. Sekai durumu biliyordu ama kendi istedi, Sekai'nin arkadaşı durumu biliyordu ama kendi istedi vs. neyse...


    Konuyu bırakıp izlenebilitesine gelecek olursam on üzerinden ancak beş-altı falandır benim için belki o da iyi niyete ve bahsettiğim 3-5 sahnesinin hatrına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsuntsunemori -- 29 Haziran 2009; 17:16:38 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: eray.gns

    Sekai durumu biliyordu ama kendi istedi, Sekai'nin arkadaşı durumu biliyordu ama kendi istedi vs. neyse...



    Maydanozun da sapı var ama kopararak yiyiyoruz.
  • güzel laf
  • School Days, benim en sevdiğim animelerden biri.
    Nedeni belki Akuma_Blade'nin tespiti gibi Makoto'dan kaynaklanabilir.(Her ne kadar kendimi bir tutmasamda.)

    Çünkü Mokoto karekteri genel olarak erkeklerin kızlara bakışını yansıtıyor.
    Hani toplumumuzda çapkın dediğimiz o kişiliği...(Ben çapkın değilim)
    Çoğu animelerde bunu göremezsiniz. Başroldeki karekterler genelde dürüst bir kişilik sergiler ama Mokoto'nun böyle bir derdi yok.
    Erkeklerin büyük bir bölümü için aşkı ararken yaşadığı o karmaşayı çok başarılır bir şekilde yansıtıyor.

    Sekai ve Kotonoha karekterlerinin de iyi yaratıldığını düşünüyorum.
    Kotonoha iyi bir aileden gelen kültürlü bir kızken Sekai ise tam tersi bir karekterde. İkisinin tek ortak noktası Mokoto'yu elde etme arzusu. Bunun için savaş veriyorlar. Bu gerçek hayatta arasıra yaşanıyor.

    Seride olumsuz bulduğum nokta
    7. veya 8. bölümdeki(tam hatırlamıyorum) okuldaki diğer kızları mokoto ile ilişki yaşama arzusudur. O bölümde "hass..ir, b..unu çıkardınız" diye bir kaç argo kelime kullanmıştım, kendi kendime.

    Final bölümünü beğendim. Nesini beğendin diye sorarsanız net bir cevap veremem.
    Belki de insanları şaşırtarak seriyi kesin olarak noktalaması.


    School Days Ovalarından olan "Valentine Days" izlemenizi de öneririm. School Days'in serisinin olumsuz gördüğüm noktaları ile resmen dalga geçiyordu. Baya eğlendirdi beni.

    Müzikler çok başarılır. Her bölüm sonuna farklı bir müzik konması kendini yine diğer animelerden ayrıyan farklı bir özellik olarak görüyorum. Kısaca bence seyredilmeye değer bir yapım.




  • Dün itibariyle DVD Rip MKVlerinin ilk 2 bölümü yayınlandı. Tokyotosho'dan edinilebilir.
  • Ben School Days (ONA)'yı merak ediyorum.
    http://www.anime.gen.tr/animetanitim.php?id=1454

    Neyin nesi bu (ONA) ? Seyreden var mı, aranızda?

  • İlk izlediğimde vay be ne ilginç bir son olmuş falan derken sonra ne kadar boş bir seri olduğunu farkettim. Cidden çok kötü, bütün kızların Makoto'nun altından geçmesi çok gülünç. Akuma'nın dediği gibi kadınların bu kadar değersiz varlıklarmış ve aptalmış gibi gösterilmesinden erkek olarak rahatsız oldum.

    Bi de bu son benim bildiğim oyundaki sonlardan biri (kötü sonlardan biri oluyor herhalde) adamlar bi oyunu animeleştirip bu kadar kötü bi anime olduktan sonra bari sonunu şok edici yapalım da ilgi çeksin demişler. (Çünkü izleyenlerin çoğu bu animenin sonunu bilerek izlediler) Ayrıca sonlardan birinde Makoto iki kızı da hiç bir şey olmamış gibi evine götürüyordu. E ne diyeyim böyle kimin eli kimin cebinde olmadığı bir animeye kesinlike böyle bir son olmalıydı.

    Ayrıca Akuma, sana şunu sormak istiyorum Elfen Lied'ten nefret ettiğini görmüştüm, School Days mi Elfen Lied mi daha iyidir? Çünkü EL de bittikten sonra SD etkisi yaratmıştı bende iyiymiş dedim fakat sonra başka animeler izleyince o kadar da ahım şahım değilmiş dedim ama yine de Elfen bu seriye 10 basar.




  • @hipernova
    Valla birisi Japonya'daki tüm kızlara çakma yolundayken durdurulan bir gencin dramatik (?) hikayesi diğeri "are you wanna suck my breasts?" türü zeka yüklü diyaloglarıyla olayı bitirmiş bir anime, seçim yapmak zor bence.
  • Ne çok tutulduğum bir anime nede çok kötü bir anime derim.Herkesin damak zevki ayrıdır.Onun için bıdı bıdı yapmaya gerek yok.İzleyipte çok beğenenler olabiliyor.

  • Konuyu hortlatayım.Yeni bitirdim.Açıkçası alt üst etti beni.Benim gibi hassas olanlar kesinlikle izlememeli.
    Şu 7-8 sawanaga'mıydı neydi.Onu seven kızın Makoto ile yatması zaten animeyi bitirdi bi kere.İzlerken Makoto'ya çok küfür ettim.Kendi başını yaktı.Gece gece çok etkilendim bak şimdi.Bundan sonra Shoujo harici anime seyretmem.Manga okurum.Eğer bu animenin mangasını okusaydım , etkilenmezdim bir gram.
  • Halbuki school days beni gidişatta animelerden soğuturken sonu imdadıma yetişti animelere yeniden bağladı.Yoksa ben mi psikopatım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: comand.com kardeş

    Halbuki school days beni gidişatta animelerden soğuturken sonu imdadıma yetişti animelere yeniden bağladı.Yoksa ben mi psikopatım?

    Beni çok pis etkiledi usta ne yapıyorsun sen ya.
    Uyuyamadım bitirdiğim gece.Kesinlikle -18'ler(benim gibiler) izlemesin.Ciddiyim çok fena bir anime.Of of o tekne ile denize açıldıkları sahne.Sonra içinde birşey yokmuş dediği sahne of of aklıma geldi gene




  • Spoiler vermeyin bakim
  • Abi bırak vereyimde kimse izlemesin şunu ya
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.