Şimdi Ara

schaup lorenz 32' plazma 850 ytl tavsiye edermisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • migroslarda satılan 32" plazma var 850 ytlye schaup lorenz marka tavsiye edermisiniz yoksa bu fiyatlara alabilecegim lcd plazma varmı yavsiyelrinizi bekliyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: murat2580

migroslarda satılan 32" plazma var 850 ytlye schaup lorenz marka tavsiye edermisiniz yoksa bu fiyatlara alabilecegim lcd plazma varmı yavsiyelrinizi bekliyorum

arkadaşa,izmir kipada 899 ytl sony vardı 66cm lcd ekran süperdi,parana yazık etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yumuyumu -- 23 Mart 2008; 14:56:48 >
  • kipada 999 ytl ye de sony bravia lcd var 26" ekran olanı hangisi daha iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat2580

kipada 999 ytl ye de sony bravia lcd var 26" ekran olanı hangisi daha iyi

dostum bence biraz para biriktir düzgun bır sey al..
    Benim bir kere ağzım yandı..zor sattım.

Bence.samsung 32r81 al bu aralar kampanya var..
  • arkadaşım ucuz olan ürünler en alt modellerdir sonradan pişman olmamak için daha üst serilere bakmanızda fayda var,en azından bilindik markalar olsun
  • kesinlikle tavsiye etmem, urun HD ready bile degil ve kablolu TV uyumlu degil....
    bunun yerine 32" LCD almani tavsiye ederim
  • Arkadaşlara katılmamak mümkün değil. Niyetiniz panel almak ve verebileceğiniz rakam 1.000 lirayı bulabiliyorsa piyasayı takip edin. Çok daha kaliteli cihazları o fiyat aralığında taksitle almanıza imkan verecek kampanyalar düzenleniyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    65 inç Tv tavsiye.
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum ben sorduğun cihazı cuma akşamı aldım migrostan.
    Kısaca hikayemi anlatayım; birkaç aydır yatak odama 82 ekran plazma almaya niyetliydim. Tam LG marka 82 ekran almak üzereyken birgün doğubankta bu cihazı farkettim. Epey bir gittim geldim doğubanka, birkaç kez hem LG'yi hemde bunu inceledim, hatta uydu üzerinden aynı kanalları ve dvd player ile aynı filmleri iki cihazda da denedim. Bazı zamanlar Schaub lorenz'in daha iyi olduğu hissine kapıldım, ancak bir türlü karar veremedim. Doğubankta bu cihaza verilen fiyat ile LG arasında 150-200 ytl fiyat farkı vardı. Bir yanda Schaub Lorenz için garantisi kim servisini kim verir güvenilirmidir gibi soruları cevaplamaya çalışırken (eskiden Imper Elektronik bu markanın distribütörüyken, şimdi Fes Elektronik markayı devraldı dedi doğubanktaki satıcı), diğer yanda ise sadece az bir farka digicom garantili LG satın alınabiliyordu.
    Neticede doğubanktan böyle bir markayı almaya cesaret edemediğim için LG'ye karar vermiştim ki Cuma sabahı gazetede migrosun ilanını gördüm ve akşamına gittim bir tane aldım Schaub Lorenz. Zaten baştan beri niyetim 1 hafta veya 15 gün benzeri iade garantisi veren bir yerden bu ürünü alıp denemek, memnun kalmazsam da iade etmekti ancak doğubankta böyle bir imkan yoktu. Bu arada cihazın migros fiyatı 12 taksite 849 ytl iken, doğubank peşin fiyatı 950 ytl, 12 taksite ise 1.100 civarı bir rakamı buluyor. Migrosun kampanyasıyla Schaub Lorenz ile dışarıdan alacağım LG arasındaki taksitli fiyat farkı 450 ytl.ye ulaşınca, kaybedecek neyim var beğenmezsem iade ederim dedim ve aldım.
    Neyse lafı uzatmayayım, cuma akşamı migrostan ürünü aldım, eve geldim, ilk önce televizyonun yerini, digiturk ve dvd player ile bağlantı kablolarını hazır hale getirdim ve son olarak kutuyu açtım. Cihaz standıyla monte edilmiş olarak ambalajlanmış. Kutusundan çıkardım, yerine yerleştirdim ve üzerindeki ambalaj kağıdını kaldırdığım anda gördüm ki ekran 4-5 yerinden çatlamış!
    Aynen kutusuna geri koydum, bantladım ve gerisin geriye aldığım migrosa. Müşteri hizmetlerine durumu anlattım, hatta mağaza müdürünü de çağırmalarını istedim. Sağolsunlar en ufak bir sorun çıkarmadan ürünü geri alıp, yerine yeni bir tane getirdiler. Bu sefer mağazada beraber açıp kontrol ettikten sonra teslim aldım. Almayı düşünenlere bunu mutlaka tavsiye ederim, alırken kontrol edin.
    Yenisini kurduğumda ilk anda bir hayalkırıklığı oldu, çünkü doğubankta tecrübe ettiğim görüntü kalitesinden uzaktı. Ancak biraz da acelecilikten tabi, hiçbir ayar yapmadan en iyi kaliteyi almayı beklemişim. Yaklaşık 1 saat filan uğraştıktan sonra televizyon izlenebilir hale geldi.
    Cuma gecesinden beri kullanıyorum, digitürk kanallarını, maçları ve bolca dvd/divx seyrettim, genel olarak izlenimim "bu fiyata göre" yeterli olduğu yönünde, ancak eksilerini (düşük çözünürlük, hd ready olmaması, rf tuner bulunmaması vb.) bilerek aldığınız taktirde.
    Ama ucuz etin yahnisi de yavan oluyor tabi. Sony tüplü televizyonumdaki renk doygunluğunu ve görüntü kalitesini bu cihazda bulamadım. Sanki yeterince ve canlı renk üretemiyormuş gibi geldi. Tabi menülerde renk sıcaklık ayarları vs. herşey mevcut.
    Dün akşam bir ara yarım saat kadar 4:3 formatında televizyon seyrettim, sonra 16:9 formatına çevirip dvd seyretmek istediğimde görüntünün pikselleştiğini ve bulanıklaştığını farkettim. 5-10 dk kadar izledim böyle, düzelmeyince kapattım ve evden çıktım, bu sabah geldiğimde o pikselleşme düzelmişti.
    Şu ana kadar tespit ettiğim en büyük sorun ise, logoların ekranda iz bırakması (görüntü yapışması deniyor sanırım buna). Misal, çok kısa bir süre için bile olsa dvd playerın veya uydu receiverin ayarlarına girdiniz ve tekrar yayına döndünüz diyelim, o menüleri oluşturan tablo grafiklerin ekranda izi kalıyor. TV seyrederken çok farkedilmiyor ancak dvd izlerken ekranın altında ve üstündeki siyah alanlarda bu hayalet görüntüleri farkedebiliyorsunuz, hatta dvd altyazılarının bile izi kalıyor. Plazma tv.lerde saatlerce aynı kanalı izlediğinizde logo yapışması olağan bir sorun olabilir ancak schaub lorenzde 10-15 saniyelik bir görüntü bile en az 15-20 dakika boyunca ekranda iz bırakıyor. Üstelik bunu gidermek için white wash benzeri bir yöntemde bulunmuyor cihazda.
    İki günlük kullanım süresinde edindiğim ilk izlenim bunlar.
    Gereksiz uzattıysam kusura bakmayın.
    Saygılar..

• Olanda bu işte... Yani ürün alınırken tercihler ve kullanım alanı dikkate alınmalı, tercihler bu doğrultuda yapılmalı ve kesinlikle ürünün fiyatına göre karar verilmemeli.
    Yaptığınız en mantıklıca davranış ürünü doğubanktan almamak olmuş, hem iade ve hemde satış sonrası yaşayacağınız mağduriyet sebebiyle çok yanlış bir tercih olurdu.

Bende yeni bir lcd kullanıcısı olarak tv mi almadan önce çok araştırmış ve size en çok rahatsızlık veren ekrandaki iz kalması sebebiyle plazmadan vazgeçmiştim...
  • schaub-lorenz maceram sona ermiştir.
    yetersiz renk ve düşük görüntü kalitesi nedeniyle 10 günlük kullanımdan sonra dün cihazı migrosa iade ettim.
    mağaza müdürü bu ürünle ilgili bazı müşterilerden vınlama şikayeti de geldiğini ifade etti ancak böyle bir sorun tecrübe etmedim.
    schaub-lorenzin alternatifi 82 ekran lg olacaktı ancak geçen hafta panasonic garaj günlerinde uygun bir fiyat yakalayınca 37pv7f aldım, dünya varmış.
    çok bariz bir kalite farkı var, 850 ytl bile olsa paranızı sokağa atmayın derim.
  • bu ürünü ben de kipada gördüm. bir arkadaş görüntü çözünürlüğü düşük ve renkleri kötü diyor, ama bu kadar zamandır bütün markalara baktım lg toshiba olsun hatta kipada bu tvnin yanında toshiba da vardı, ikisinde de transformers vardı. arkadaşımla dvd yi durdurduk yeniden başlattık menüden falan ama dediğin gibi izler çıkmadı ve görüntü kalitesi bize çok iyi geldi. diğer plazmalarda tv yi geçtim dvd ler de bile karelenme varken bu tvde ben hiç karelenme görmedim dvd filmi sırasında, tabi tv kanallarında durum nasıldır bilemem.
  • dostum bu cihazı bende doğubankta ilk keşfettiğimde seninle aynı hisse kapılmıştım. hatta işyerim çok yakın olduğu için birkaç kez daha gidip inceledim, her seferinde aynı şekilde etkilendim. ancak migrostan alıp 10 gün kullandığım süre boyunca sürekli birşeylerin eksik/yetersiz olduğu hissine kapıldım. görüntü kalitesinde o kadar büyük bir sorun yok belki ama renkler konusunda gerçekten yetersiz olduğunu düşünüyorum, biraz daha paraya kıyıp panasonic 37" plazma alınca farkı farkettim zaten.
    kıyasladığın diğer plazmalarda SD yayın ve dvd.lerde karelenme olması normaldir çünkü hepsi bundan daha büyük ekran ve daha yüksek çözünürlüğe sahip, piyasada schaub-lorenz ve LG dışında 852x480 çözünürlükte başka 32" plazma yok zaten, varsa da 42" veya üzeri eski modellerdir.
    çözünürlüğün düşük olması standart tv kanalları ve dvd/divx izlerken sana avantaj sağlayacaktır.
    görüntü/logo yapışması dediğim durum mağazada farkedilmiyor, gece karanlıkta dvd izlerken durdugun bir anda ekran karardığında veya kanaldan kanala geçerken anlayabilirsin. bu durum bütün plazmalarda var hemen hemen, kiminde az kiminde fazla.
    sonuçta cihazdan beklentin ve ne için kullanacağın önemli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.