Şimdi Ara

ScenicII de Zavolli tüp taktırdım.. ilk KM lerde Çok yakması normalmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Pazartesi Günü Scenic II aracıma Polaris'in istanbul şubesinde Zavolli Marka LPG taktırdım.. ordaki arkadaşlar işçilik açısından beni tatmin etti.. aracımda çekişte en ufak bir değişiklik yok.. mesela 100 le rampa çıkarken benzinde ayağımı gazdan çekmeden gaza alıyorum.. en küçük bir yığılma yok.. ancak aracım neredeyse benzindeki değerlerine yakın yaktı.. benzinde 30 YKR ile 35 YKr arası yakan aracım ilk aldığım 20 YTL lik yakıtla 63 Km yol yaptı.. Ayar felan yapıldığında çok yakar dediler.. bende ses etmedim.. ancak ikinci sefere depoyu fulledim ve 73 Km yaptıktan sora bidaha değoyu fulledim 20,62 YTL lik gaz aldı.. yaklaşık 282 YKR yakmış aracım.. sizce bu normalmi ilk seferde herkes 18, 20 YKR yaktığını söylüyor aynı araç aynı sistemde sizce bukadar düşermi bu ???
    Usta 1500 Km sora düşer diyor 20 YKR ye ama ne biliyim içim rahat etmiyor..



  • Dur daha bismillah yeni taktırmıssın..Takılınca hemen göstermez kendini..Hem öyle benzine alayım gaza geceyim gibi kullanma..Eskiden nasıl kullanıyorsan öyle kullan..Benim lpg yi takan ustalar 4. depo bitince gel demişlerdi.Bende tam olsun diye Bin km yi geçince gittim..Panik yok aceleye hiç gerek yok : )
  • yani yakıtın düştümü? ilk zamanlarki yakıtına göre şuankiler nasıl?? yani benim endişe ettiğim 200 YKR nin üstünde olması.. çok da sakin kullanmaya çalışıyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: downahar

    yani yakıtın düştümü? ilk zamanlarki yakıtına göre şuankiler nasıl?? yani benim endişe ettiğim 200 YKR nin üstünde olması.. çok da sakin kullanmaya çalışıyorum..


    kendini fazla kasmadan kullanmaya çalış. lpg benzin yakışındaki gibi depoyu fulleyerek ölçülmez.(fulle bir daha fulle. para/km.) çünkü lpg gnleşebilir. en güzel ölçme yöntemi gaz bitince 10-15 ytl.lik lpg alıp km. yi sıfırladıktan sonra bitince çıkan km.de: 10-15 ytl/km. dir. lpg.yi başka türlü sağlıklı ölçemezsiniz. canınızı sıkmayın kolay gelsin.
  • teşekkürler sabırla bekliyorum yakıtın düşmesini kaldı 800 Km ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.