Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (653. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.160
Cevap
142
Favori
1.356.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 651652653654655
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: braveheart76

    Doğru söylüyorsunuz herkesin face hesabı olmak zorunda değil..Ben işte iken genelde burayı açarım, elimden geldiğince ben de cevaplamaya çalışacağım..Yaklaşık iki senedir Scenic 2 privilege kullanıcısıyım... Otomatik benzin+lpg li..

    Alıntıları Göster
    Merhabalar,

    Bende scenic almak üzereyim ve otomatik tüplü bir araç buldum 100bin küsürde, ama otomatik olmasından yana sorunlar olabilir eski arabanın otomatiğine bulaşma diyenler oluyor. Siz sorun yaşadınız mı, bir sıkıntı var mıdır? Aracınız ne kadar yakıyor acaba otomatik yakıtı çok arttırıyor mu? Ve tabi birde çekiş nasıl acaba.

    Biraz fazla sormuş olabilirim ama yardımcı olursanız memnun olurum.




  • Mutlaka şanzıman yağını değiştirme zamanını öğrenin.. Değiştirmedi ise aracı alacak iseniz; değiştirin. Ben sorun yaşadım ama araba çok hoşuma gittiği için yaptırdım; yağ kaçağı vardı. çözüldü çok şükür. Araç fazla gaza basmaz iseniz şu an yeni zamlarla 37-38 kr. yakar. İndirimli lpg denk gelirse 35 kr a düşebilir..(Opet/İzmit) Şehir içi... Şehir dışı şu an yapmadım bilmiyorum... Otomatiğin verdiği rahatlık sayesinde gözünüz inanın fazla yakıtı görmez emin olun. Çok rahat bir araç. Benimki full-privilege versiyon.

    Çekiş tabii ki lpg de düşük. Benzinde çok güzel gider..Ayrıca otomatik olan bu araçlarda ilk kalkış manuellere göre ağırdır. Bilginiz olsun. Araç yüklü iken daha da ağır olur tabii ki.. 1450 kg civarında oturaklı ağır bir araç çünkü...
  • Sanziman yagi hic degismemis ve arac 115bin de. Yag degisim masrafi ne kadardir. Bazi sitelerde ise yagi degismez deniyor.

    Yag kacagi sorunu ne kdarlik bir masrafla cozuldu acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyJoy -- 8 Eylül 2018; 15:6:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, scenic 1 sunroof motorunun mavi parçasınını switch konumunu ayarlayamadım. Sunroof kapalıyken konumu ne olması gerektiğini veya nasıl ayarlandığını bilen varmı? yardımcı olabilir misiniz?
  • Merhaba. İlk Renault aracım olduğundan usta ve servis konusunda pek fikrim yok. İzmir'de Renault'yu iyi bilen, Clio'nun dilinden anlayan, işinin ehli bir özel servis/usta tavsiyesi verir misiniz?
  • Energetic kullanıcısına yanıt
    facebook tan görmüştüm bir ara Renuz özel servis... İzmirde değilim oralarda sorarsanız mutlaka söylerler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: braveheart76

    facebook tan görmüştüm bir ara Renuz özel servis... İzmirde değilim oralarda sorarsanız mutlaka söylerler..
    Cevabınız için teşekkürler hocam. Sanırım bornova'da bahsettiğiniz yer. bir bakayım.

    cem servis'i de methettiler bu arada; parçaları kendim alarak yaptıracağım için filtreler mann, yağ motul, bujiler ngk olacak şekilde.

    hangisi sadece işçiliğe ok derse ona gideceğim.
  • Arkadaşlar Scenic 2 aracımın sol arka kapısında aşağıdaki fotoğrafta yeşil ile işaretlediğim alandaki siyah plastik çerçeve yerinden çıkıyor sürekli. Camı kapattığımdaki baskıdan ve/veya kapı kapanınca oluyor bu.

    Parçanın adını da bilmiyorum ama bilgisi olan var mı, bu parça klipsleri olan bir parça mıdır yoksa yapıştırmak mı gerekir?


  • Arkadaşlar benzinli 79binde scenikim 52 binde tiger değişti ama triger 5 seneyi geçtiğinden zaman aşımından dolayı Kastamonu-bartın ve karabükte bildiğiniz bu arabadan anlayan iyibir usta varmı.bekliyorum cevaplarınızı akadaşlar genel bakım yaptıracağım.
  • "Direksiyon Kilidi Devrede"

    Bugün ana gündemim bu oldu. Aracı park ettikten sonra tekrar çalışmadı. START tuşuna basınca bir iki saniye bekliyor sonra göstergede bu hata mesajı çıkıyor. Hiç marşa basmıyor bile araç.

    ÇÖZÜM:
    * Direksiyonun üstünde ve altında bulunan iki kapağı alttaki iki vidayı sökerek çıkarın. (sinyal kolunun ve silecek kolunun arasında kalan kapaklar)
    * Kapakları çıkardıktan sonra eğilip direksiyonun altından bakınca siyah küp şeklinde bir kutu göreceksiniz. (direksiyon kilidi denen malzeme bu)
    * kilit kutusunun önündeki büyük vidayı sökerek yerinden çıkarın.
    * Bundan sonraki kısımlar internette video olarak var. Kutunun nasıl açıldığı, neyin onarıldığı gibi. Sadece kutuya nasıl ulaşıldığını bulamamıştım. Onu da ben anlattım :)

    ÖNEMLİ: Kutunun kapağını açmadan önce sabitlemeniz gereken bir parça var. Onu sabitlemeden açarsanız geri kapatmak için uğraşmanız lazım. Fotoğrafta X ile işaretlediğim kısım hareketli. Çizdiğim gibi bir bant ile kapağı açmadan sabitleyin onu. Ben çözene kadar 3 saat uğraştım :)



    Başına gelen olursa yardım ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cidelimemo

    Arkadaşlar benzinli 79binde scenikim 52 binde tiger değişti ama triger 5 seneyi geçtiğinden zaman aşımından dolayı Kastamonu-bartın ve karabükte bildiğiniz bu arabadan anlayan iyibir usta varmı.bekliyorum cevaplarınızı akadaşlar genel bakım yaptıracağım.
    Arkadaşlar birde bana scenic 1 için
    1 Firen diskleri
    2 triger kayışı ve seti
    3 arka amortisörler
    Bana bunların orjinal parçalarının linklerini ve hangi marka almamız gerektiğini bir yazan olursa çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cidelimemo -- 6 Kasım 2018; 19:54:43 >
  • Arkadaşlar 2005 model Scenic merkez konsolun üstü sıcaktan erimeye başladığı için yapış yapış bir doku oluşmaya başladı.

    Aşağıdaki yerden bahsediyorum, TR'de nereden bulabilirim ? Daha önce bu sorunda değiştiren oldu mu ?







  • selam scenic 1 2001 model oluklu tavan cıtası lazım sag sol nereden bulbilirim orjinal veya yansanayi
  • Merhaba arkadaşlar. 2004 scenic var aracın sileceğini degistiremedim sıkışmış mı ne oldu anlayamadım video da bulamadım yardımcı olur musunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba; 2008 model Scenic Privilege 1.6 BVA otomatik aracımla aranıza katıldım. Aracı Kocaeliden aldım, Bursa'da yaşıyorum. Tecrübeli arkadaşlardan birkaç fikir almak istiyorum.
    -Aracın park sensörleri çalışmıyor, herhangi bir elektrikçi yapabilir mi yoksa servise mi gitmeli?
    -Ekspertizde şanzımanda yağ kaçağı görüldü, Bursa'da bildiğiniz bu şanzımanı bilen usta var mı kime gösterebilirim?
    -Ön göğüste vitesin monteli olduğu panelde yıpranmalar var, boya atığı gibi nasıl çözebilirim?
  • Tekrar merhaba, aracımı haftasonu sanayiye götürdüm. Durum şöyle,
    -Aracın park sensörleri için Karakaş Oto Elektrik çözdü, sigorta kutusunu açıp tek tek hepsini kontrol ettiler ve bir sigortayı değiştirdiler. Sensörlerin birinin de klipsi çıkmış onu taktılar, sorun çözüldü.
    -Şanzıman yağ kaçağı için "çok normal değil" yorumu yapıldı. 1 ay önce (ben almadan) Adapazarı Bosch Serviste şanzıman kutusu, şanzıman yağı ve şanzıman filtresi değişmiş. Görüştüm bu firmayla ve "şanzıman yağını çok koymuşlardır fazlasını atıyordur, tapaları açtırıp tamamen boşalttır, 3.5 litre şanzıman yağı koydur iyice temizlettir, yine yaparsa getir 2-3 gün kalsın araç çözeriz" gibi bir yorum aldım ama çok tatmin olmadım açıkçası. Ne tavsiye edersiniz? Ben Bursadayım, burdan adapazarına gidip 2-3 gün arabayı bırakmak da pek akıl karı gibi görünmüyor.




  • Merhabalar, benim şöyle enteresan bir problemim var. Araç 2001 scenic full otomatik 1.6 megane 1. LPG takılı.

    Araç ısınana kadar giderse çok ağır gidiyor ve gaz yemiyor. Bazen ise ısınmadan gidersem biraz ilerledikten sonra gazı kesiyor ve yavaşlıyor sonra yeniden hızlanıyor. Bazen de çok sert bir şekilde vuruntu yapıyor (aracı vurdurarak çalıştırmak gibi vuruntu, içeride deprem geçiriyoruz. ) . Isınınca hiç bir sorun kalmıyor. Araç LPG sıralı sistem. Isınınca LPG ye geçiyor ve OBD sistem olmadığı için ön ayarları ile gidiyor ve hiç sorunum olmuyor. Yaşayanlar olmuştur yardım bekliyorum. Yaptıklarıma gelince;
    1-Vites olabilir diye düşündüm fakat yağını vs değiştirdiğim gibi, bir de araç lpg ye geçince sorun olmadığına göre viteste sorun yok. Zaten ısınınca süper konforlu gidiyor.
    2-Benzin filtresi değiştirildi.(Belki araç iyi benzin çekmiyordur diyerek.)
    2-Bobinler veya bujiler sorunlu olsa lpg de de sorun çıkartır.

    Bir sensör hatası olduğunu düşünüyorum..Bilemiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Bir de bu sabah farkettim, hava çok soğuk idi çalışırken egzostan buhar gibi duman atıyor. Bu bir sorun mudur?




  • Arkadaşlar benzinli 79binde scenikim 52 binde tiger değişti ama triger 5 seneyi geçtiğinden zaman aşımından dolayı Kastamonu-bartın ve karabükte bildiğiniz bu arabadan anlayan iyibir usta varmı veya yakınlarda..bekliyorum cevaplarınızı akadaşlar genel bakım yaptıracağım.

    Arkadaşlar birde bana scenic 1 için
    1 Firen diskleri
    2 triger kayışı ve seti
    3 arka amortisörler
    Bana bunların orjinal parçalarının linklerini ve hangi marka almamız gerektiğini bir yazan olursa çok sevinirim.
    Lütfen yardımcı olursanız sevaba girersiniz.
  • Bendede 2004 otomatik scenic vardı o kadarda iyi baktığım bakımlarını hiç aksatmadığım halde maalesef bu araçlarda sorun hiç bitmiyor çok fazla elektronik olduğu için devamlı arıza çıkartıyor dijital ekran kararması serviste 1250 TL değişim kalorifer rezistansı 250 TL orta konsol arızası 150 TL lastik basınç sensörlerinden biri arıza yaptı 100 TL park sensörü sadece bir gözü orjinal 750 TL ekranda elektronik arıza var yazısı zeminden geçen kablolarda kısa devre var kabloların değişimi 1000 TL sanruf tıkırtısı badem değişimi 100 TL otomatik el freni arızası 450 TL diye gidiyorda gidiyor

    Motor ile otomatik şanzımana bir diyeceğim yok ama bu elektirik ve elektronik arızalı en sonunda aracı satmama neden oldu










    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • JackGhosen J kullanıcısına yanıt
    Scenic 1 ve 2lerde var bu olay. Önce sökün sonra güzel bir zımpara. Daha sonra astar, boya ve vernik atın olay tamam 40 liraya yaparsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 651652653654655
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.