Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (620. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.162
Cevap
141
Favori
1.410.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Merhaba bnde araniza katildim 2008 scenic 2 privilege sunroofsuz versiyon... 34bine aldim... Tek sıkıntı akum..:) orjinal akusu duruyormus hala. Onuda deisip yoluma bakicam... Bilmem gereken bisey varsa önerilerinizi bekliyorum..hyrli forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: therammsteiner58

Merhaba bnde araniza katildim 2008 scenic 2 privilege sunroofsuz versiyon... 34bine aldim... Tek sıkıntı akum..:) orjinal akusu duruyormus hala. Onuda deisip yoluma bakicam... Bilmem gereken bisey varsa önerilerinizi bekliyorum..hyrli forumlar

Benim arac 2005 model bu yaz aracım çalışmaz oldu akü artık iyice ölmüş dediler değiştirdik. benim aracında üstünden orijinal akü çıktı. 10 yıl dayanmış güzel aküymüş.Değiştirmenizi tavsiye ederim. ben değiiştirdikten sonra sanki araç rahatlayıverdi marş basması falan daha anlı oldu. ben 70 amper inci taktırdım. Üstünden çıkan akü mav renault xxx markaydı aynısını bulamadım.

2005 Scenic II
    1.6 Pirivelige
  • Arkadaşlar Aracımın hararet sorunu mu var sizce ?. su eksiltme yada su kaynatma yok ama hararet ibresi bu durumda daha önce hiç dikkat etmedim kimi normal diyo.

aracı bilgisayara bağladığımızda sıcaklık falan filan arızası verdi. usta net bilgi vermedi. bu böyle iken fan devreye girince 1 çubuk aşağı iniyor. ve araç seyir halinde iken de düşüyo.

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM

• Aracım megane 2 scenic 2004 model otomatik vites dijital klimali kalorifer calisirken fan zor donuyor gibi bıcır bıcır vıcır vıcır rahatsiz edici ses geliyordu.aracin kalorifer fanı dreksiyonun tam arkasinda on cam dreksiyon arasinda otomatik el freninin oldugu plastiği sokerek ulasmaya calistik olmadi on dirk kapamalarini ust goğüsü gostergeleri torpidoyu, vites alt ve ust plastiklerini teybi ve tum kablo baglantilarini komple sokmek zorunda kaldik fana ulastik ustten iki vidasinida soktukten sonra fani çıkardik ve fanin donen bobinin demirinin paslandiğini farkettik elimizde o anda bulunan motor yağı ile yağlayıp pasini akittiktan sonra test ettik ses kesildi.biraz daha yağlayıp yerine yerleştirdik.Butun parçaları toplayip kapattik. Amator sekilde bir yildiz bir tork yildiz kullanarak arizayi giderdik. Kolay değil ama biraz el beceriniz varsa zorda değil. Bulunduğunuz ilde ustaniz 150 TL ve ustu rakamlar verirse kendinizin yapmasini tavsiye ederim. Harcanan zaman iki kişi tahmini 3 saat.

• 2008 105bg dizel scenic sahibiyim. Rolantideyken motordan periyodik olmayan bir ugultu geliyor. usta motor basinç müşürü değişmeli dedi. Bu musur mazot pompası müşürü mu yoksa başka bir musur mü. 350 tl fiyat verince bakmak istedim eğer mazot pompa müşürü ise 135 tl görünüyor

Orijinalden alıntı: turanthefirst

kaptör değişmesine rağmen hala ilk seferde motor çalışmıyorsa:

1- LPG li araçlarda LPG beyninde sızıntı varsa sabaha kadar araç bloğuna gaz dolacağı için sabah araç boğulur, çalışmaz. Anlamak için LPG beyninden çıkıp motor bloğuna gire hortumu gece çıkarın, sabah çalıştırmadan takın. (BU hortumu çıkarınca bir sızdırmazlık testi yaparsanız daha güvenli olur ve kesin bilgi verir). Bu durumda 150 TL bir masrafınız vardır, beyin değişir.
    2- Düğmeyi kullanarak aracı direk LPG'de çalıştırmayı deneyin. (Çalışırsa benzin pompanızda arıza var demektir) Araç motoruna ilk çalıştırmada benzin gelmiyor olabilir.

Bunun dışında araç beynindeki bir yazılım sıkıntısı varsa araç ekranda arıza verir, görürsünüz.

Not: Bu arada bir benzinciden en az çeyrek depo temiz bir benzin almış olun. daha önce yakıt aldığınız yerin yakıtı dandik olabilir.

S.A. Dediğini yaptım her türlü denedim olmadı ilk marşta bir türlü çalışmıyor kaptör yeni buji yeni bobinler sağlam akü saglam hava filtresi yeni rölanti valfi sökülüp temizlendi hata kodu yok benzinde de lpg ile de ilk seferde çalışmıyor 3-4 marşta anca çalışıyor marş otomatiği de arada kaçırmaya başladı çevir çevir bir kaptımı sonra kapat aç kibrit var mı başka tavsiyeniz öneriniz yoksa scenıc lerde kronik bir durummu

• 1454meta kullanıcısına yanıt
    Benzinde de LPGde de denenmesine rağmen ilk marşta çalışmıyor ise, kaptör yenilendi ise, ateşleme sistemi kalıyor bir tek geriye. Motor kaputunu açtığınızda size göre motor bloğunun sol alt tarafında spiral şekilde gelene benzin hortumu vardır. onu motor bloğundan ayırın ve kontağı orta pozisyona geitirn (anahtarlıysa), kartlıysa kartı takın ve frene basmadan START tuşuna basın. benzin pompası devreye girecek ve aracı ilk çalıştırma esnasında kullanılacak benzini göndrecektir. Hortumdan benzin gelecektir. (bir pet şişenin içine hortumun ucunu sokarsanız, benzin ortalığı batırmaz.)
    Eğer benzin geldiyse sadece ateşleme sorunu olduğundan emin olabilirsiniz. bir sebeple bujilerinize araç elektriği geç yolluyordur. Tavsiyem bu şekilde ihtimal çemberini iyice daraltmanızdır. yoksa ustalar genel olarak değiştirerek bulmayı tercih eder. Masraf çok olur.
    Bir de aracınızdaki tüm ampullerin sağlam ve çalşır olduğundan emin olun. Bizim gibi beyinli araçlarda çalışmayan bir ampul bile hiç olmadık yerlerde garip sıkıntılar oluşmasına sebep olabiliyor. Artık nasıl bir mantıksa..

Bu kronik bir durum değil diye biliyorum ben.

• bize cvp yokmu arkadaşlar :D
    Karar verme süreci ve şimdiye kadar kullanımınız hakkında
    bilgi verirseniz çok memnun olurum.
    Aracı kaça aldınız ,bende aynı aracı düşünüyorum.
    Malum aileyiz ve geniş araç istiyor insan.
    Yakıtı da ideal olsun diyor.
    Ama scenic e karşı müthiş bir önyargı var.
    Her kime söylediysem.
    Her gün en az 40 km yol yapacağım için parça
    ve yakıt benim için çok önemli.
    Yıllık ortalama 20000 km yapıyorum.
    Ayrıca kullanan herkesten de yardım bekliyorum.,
    Şimdiden herkese çok teşekkür ederim, hayırlı geceler.

Benzinde de LPGde de denenmesine rağmen ilk marşta çalışmıyor ise, kaptör yenilendi ise, ateşleme sistemi kalıyor bir tek geriye. Motor kaputunu açtığınızda size göre motor bloğunun sol alt tarafında spiral şekilde gelene benzin hortumu vardır. onu motor bloğundan ayırın ve kontağı orta pozisyona geitirn (anahtarlıysa), kartlıysa kartı takın ve frene basmadan START tuşuna basın. benzin pompası devreye girecek ve aracı ilk çalıştırma esnasında kullanılacak benzini göndrecektir. Hortumdan benzin gelecektir. (bir pet şişenin içine hortumun ucunu sokarsanız, benzin ortalığı batırmaz.)
    Eğer benzin geldiyse sadece ateşleme sorunu olduğundan emin olabilirsiniz. bir sebeple bujilerinize araç elektriği geç yolluyordur. Tavsiyem bu şekilde ihtimal çemberini iyice daraltmanızdır. yoksa ustalar genel olarak değiştirerek bulmayı tercih eder. Masraf çok olur.
    Bir de aracınızdaki tüm ampullerin sağlam ve çalşır olduğundan emin olun. Bizim gibi beyinli araçlarda çalışmayan bir ampul bile hiç olmadık yerlerde garip sıkıntılar oluşmasına sebep olabiliyor. Artık nasıl bir mantıksa..

Sağ ol hocam dediğinizi yaptım aynen hortumdan benzin geldi konta kapatıp tekrar açtım yine geldi pompa çalışıyor, hocam araç 2001 RXT otomatik kilometre 165000 LPG kiti atiker safe fast 1 yıllık aldığımda marş 1 kerede alıyordu usta bujilere baktı değişelim dedi değiştirdi takılan buji resimdeki doğru buji mi dir hocam,bunların ateşleme sigortası var mı bi bakalım oksitlenme filan yapmasın,usta triger diş atlamış diyor ama araç bir çalıştımmı çekişi mükkemel köpek gibi gidiyor ilk çalıştırmak sorunlu, bir arkadaş da beynine yeni yazılım attır diyor,hocam şimdiden ilginiz için teşekkür ederim saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1454meta

quote:

Sağ ol hocam dediğinizi yaptım aynen hortumdan benzin geldi konta kapatıp tekrar açtım yine geldi pompa çalışıyor, hocam araç 2001 RXT otomatik kilometre 165000 LPG kiti atiker safe fast 1 yıllık aldığımda marş 1 kerede alıyordu usta bujilere baktı değişelim dedi değiştirdi takılan buji resimdeki doğru buji mi dir hocam,bunların ateşleme sigortası var mı bi bakalım oksitlenme filan yapmasın,usta triger diş atlamış diyor ama araç bir çalıştımmı çekişi mükkemel köpek gibi gidiyor ilk çalıştırmak sorunlu, bir arkadaş da beynine yeni yazılım attır diyor,hocam şimdiden ilginiz için teşekkür ederim saygılar.

rsm zor yükledim hocam
     SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM

• quote:

Orijinalden alıntı: mgnydn

Öncelikle hayırlı olsun.
    Kazasız belasız nice km ler inşaallah.
    Karar verme süreci ve şimdiye kadar kullanımınız hakkında
    bilgi verirseniz çok memnun olurum.
    Aracı kaça aldınız ,bende aynı aracı düşünüyorum.
    Malum aileyiz ve geniş araç istiyor insan.
    Yakıtı da ideal olsun diyor.
    Ama scenic e karşı müthiş bir önyargı var.
    Her kime söylediysem.
    Her gün en az 40 km yol yapacağım için parça
    ve yakıt benim için çok önemli.
    Yıllık ortalama 20000 km yapıyorum.
    Ayrıca kullanan herkesten de yardım bekliyorum.,
    Şimdiden herkese çok teşekkür ederim, hayırlı geceler.

Bu müthiş önyargı neymiş acaba? yazsanız çok merak ettim doğrusu.

Sanırım genelde bunları galericiler çıkarıyor gibi geliyor bana.

+ Abi bak bende şu var, bi de bu var canavar gibi arabalar sorunsuz binersin.
    - Doğrudur. Bir de Scenic ilgimi çekiyor, geniş olması parçası filan..
    + (Onda yok ya, ki genelde galerilerde bulamazsınız) Abi scenicden uzak dur, çok problem çıkarır onlar....dır....dir.....dur onlar. Sen şuna bin bak memnun kalacaksın.

Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !

• 1454meta kullanıcısına yanıt
    Manyetik kaptörün volan dişlisi denilen bir dişli önünde hareket ettikçe bujilere elektrik gitmesini sağlar. Manyetik kaptörün diğer adı volan sensörü olduğu için muhtemelen bu dişli de volan dişlisidir. Bir sebepten dolayı volan dişlisinde bir sorun varsa, manyetik kaptörün dişliyi algılaması engelleniyor olablilir.

Bujiler ile ilgili bir sigorta yoktur. zaten öyle bir sorun olsa çalıştıktan sonra da sıkıntı çıkarır.

Bir ihtimal: Değişen manyetik kaptörün soketi gevşektir. Motor bloğunun size göre sağ tarafında kolunuzun ulaşabileceği bir yerdedir. Denemeye değer.

Buji uyumluluğu konusunda benim bir bilgim yok maalesef.

D sınıfı bir araç almaya karar verdiyseniz, artık diğerleri ile kıyaslamamak gerekir. İç hacim mükemmel geniş. Bu yüzden B sınıfı araçtan 1 litre ya da 2 litre fazla yakabilir bu araçlar.
    2005 privilige otomatik aracım şehir içinde 12 litre civarında LPG yakıyor. Bulabileceğiniz en düşük değerlerden biri olur bu.

Scenic önyargısı derken ne kast ettiniz bilmiyorum ama, sıkıştığınızda hemen elinizden çıkaracağınız, parçası ucuz olacak, bakımı kolay yapılacak bir araç derseniz Renault 9 Broadway'dan başka araç kalmaz listenizde :) Ben 5 yıl kullandım onu, harika bir araçtır bu arada.

günde 40 km yol yapacaksanız: LPG 2.2 TL ise

Az yakan araç: 100 kilometrede 10 litre LPG 22 x 40 km: 8.8 TL

Ortalama Yakan araç: 100 kilometrede 12 litre LPG 22 x 40 : 10,5 TL

Oha dediğimiz araç: 100 kilometrede 14 litre LPG 22 x 40 : 12,3 TL

yakar.

en iyisi ile en kötüsü arasındaki fark bile günde 3,5 TL x 5 gün, haftada 17,5 TL, o da ayda 70 TL fark çıkar.

Ben senelerce yakıt hesabı yapmış bir kişi olarak diyorum ki: Aracınızı 12 litre yakacak temizlikte tutmak için sanayide araç bakımı için ustalara ödeyeceğiniz rakam çok çok daha yüksek olacaktır. Kesinlikle ve kesinlikle yakıt hesabı günde 40 km için değmez.

Bir scenic kullanıcı olduğunuzda göreceksiniz ki fazla bile yaksa, değer. Zira D sınıf araçlar içinde en rahat ve geniş olanlardan biri.

Yok, az yaksın derseniz, tavsiyem size 1500 kilo bir araç almamanızdır. 1200 kg B sınıfı bir araç alın, az yaksın, küçük olsun, yere daha yakın giderek ferahlığınızdan fedakarlık edin.. :)

• ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanthefirst -- 29 Aralık 2015; 0:07:12 >
    Aracı size cevap verebilecek başka bir ustaya götürün. Hararet çok yüksek görünmüyor ama sıcaklık ile ilgili bir hata mesajı verdiyse araç, çok ciddi olabilir durum. Allah muhafaza tık der durursa ciddi masraflar çıkarır size.

"Sıcaklık falan filan"dan daha net olarak tekrara takılınca aracınız, bilgisayardan hata mesajının kodunu ve açıklamasını tam yazın bir kenara. Motor kapunun altındaki alan çok dar olduğu için ustalar 100 tl isteyecekleri işe 150 istiyor haklı olarak. Motor büyük masraf çıkarmasın size.
  • 2008 105bg dizel scenic sahibiyim. Rolantideyken motordan periyodik olmayan bir ugultu geliyor. usta motor basinç müşürü değişmeli dedi. Bu musur mazot pompası müşürü mu yoksa başka bir musur mü. 350 tl fiyat verince bakmak istedim eğer mazot pompa müşürü ise 135 tl görünüyor. ne yapmamı tavsiye edersiniz

Megane ve focus C sinifi, scenic ve cmax ise mpv denen siniftadir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.