Şimdi Ara

Saygı duyuyorum demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sizin düşüncenize, yaşamızınıza, hayata bakışınıza, politik Vb, gibi onlarca konuya inanmıyor desteklemiyor, katılmıyorum ama saygı duyuyorum

Sizce bu ne kadar samimi yada etik

Karşınızdakinin hiçbirşeyine katılmıyorsunuz ama saygı duyuyorum diyorsunuz, doğrusu budurda acaba kaçımız cidden içi dışı bit, yada bu ne kadar samimi bir söylem.

Bir de belirli bir düşüncenin kendisine saygı duymak var ki onu ben de anlamıyorum...
    Aslında anlıyorum. Düşünce (veya fikir) sayılabilecek her şey saygıyı hakeder. Fakat o şey düşünce (veya fikir) sayılabilirse..
    Benim anlayışıma göre bilginin bazı aşamaları vardır.
    Varsayalım ki önümüzde bir kişi var ve varsayalım ki biz bu kişiye farklı istatistiksel analiz yöntemleri nedir onu öğretiyoruz.
    Örneğimiz bu olsun. Normalde bu kişi şu türden aşamalardan geçer:

A aşaması
    1. (bilgi aşaması) Kişi bilgiyi alır Bu önemli bir aşamadır. Çoğu kişi eğitimini almadığı veya en azından hakkında hiç bir şey
    okumadığı konular hakkında yorum yapar.
    2. (anlama aşaması) Kişi aldığı bilgiyi anlar Bu da önemli. Çoğu kişi anlamadığı bilgiler hakkında yorum yapar.
    3. (kavrama aşaması) Kişi aldığı bilgiyi kullanmaya başlar Bu da önemli. Aslında kişinin bilgi sahibi olup olmadığının
    en temel göstergelerindendir. Bir bilgiyi bilen o bilgiyi kullanmayı da bilir. Yani bir kişiye istatistiksel analizi öğretmişiz
    ama adam kullanamıyor bu bilgiyi. E ne anladım bu işten ben? Aldığı bilgiyi kullanamayan adamın görüşüne ne kadar değer verilebilr ki?

B aşaması
    4. (analiz aşaması) Yıllar içinde bu eleman bilgiyi kullana kullana kazandığı deneyimler sonucu farklı istatistiksel analiz
    yöntemlerinin olumlu ve olumsuz yanlarını görür. Hangisinin ne tür sorunları vardır ve nasıl daha da iyileştirilebilir fark eder.
    Yine örneğin hangi analiz yönteminin hangi durumlarda daha iyi sonuç verdiğini falan da görür. Örnekler uzatılabilir.
    5. (sentez aşaması) Bu gördüklerinin ardından mevcut istatistiksel analiz yöntemlerinin sorunlarına çözüm üretmeye çalışır.
    Veya yapabiliyorsa, yepyeni bir istatistiksel analiz yöntemi ortaya koyar. Yani her iki şekilde de ortaya bir şey koyabilecek, yani yeni bir
    düşünce, fikir, yol, yöntem, anlayış getirebilecek bir duruma gelir ve ortaya koyar.
    6. (Değerlendirme aşaması) Bu kişi artık konunun uzmanlarındandır. Literatürü bilir ve konuya ilişkin gerek kuramsal bilgiye
    ve gerek uygulama tecrübesine sahiptir. Yeni bir şey bile ortaya koymuştur. Bu adam istatistiksel analizin gelmişin ve olası geleceğini
    bilir. Yeni bir istatistiksel analiz konusu etrafında yeni bir kural koyabilecek durumdadır ve bir bütün olarak istatistiksel analiz
    konusunu her yönüyle değerlendirebilecek bir kişidir.

Şimdi benim anlayışıma göre, adına düşünce denilebilecek şey, şu B aşamasını bitirmiş veya en azından bu B aşamasının içindeki
    kişilerin görüşleri ve yorumlarıdır. Bir kişi şu B aşamasının içindeyse isterse benim görüşüme karşıt bir görüş koymuş olsun
    saygı duyarım. Fakat eleman kahvehane filozofu gibi her şey üzerine atıp tutuyorsa bu kişinin görüşüne neden saygı duyayım ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 7 Haziran 2012; 16:28:01 >

• @.DeDe. merhaba;
    ifade edişlerimizin arkasında duruyorsak,kendimize karşı dürüst ve samimiysek ve buna rağmen ortada sorun görünüyorsa kaynağını kendimizde aramayız,problem muhatabımız olan kişidedir ve bu durumda tabii ki kendisini 2. sıraya yerleştiririz.Bildiğiniz gibi iki türlü zemin var,sözlü ve yazılı ifade edişlerimiz.Bende kullanıyorum,her ikisinde de samimiyet ve dürüstlük sorgulanır.Birebir konuşmada sorun yok beden dili,mimikler ve kalıp amiyane deyişle numarayı doğrudan verir.Yazılıda durum çok da farklı değil aslında giriş cümlesi,imlâ,bitiriş ve varsa tabii ki imzanın kendisi,hepsi tek tek belirleyicidir.İmza vezirde yapar rezilde yapar;yok parmağım zamanında kırılmıştı,yok solağım;hepsini geçiniz düzgün ve karakterli olması gerek şarttır.Mesela ben solağım,yetmezmiş gibi işaret parmağım bir tarihte kırılmıştı,her iki durum benim daha fazladan üzerinde çalışmamı gerektirdi.Toparlarsam eğer,kendimize saygımız olduğu ölçüde karşımızdakine aynısını yansıtırız.Başlığınıza konu olarak aldığınız kalıp cümlesi hem akıcılığı sağlamak anlamında kolaylaştırıcı ya da yol açıcıdır hem de yukarıdaki hususlar göz önüne alındığında tanıtıcıdır.Medeni ilişkiler çerçevesinde kullanılışı sohbete renk katar diyebilirim.Sorunuzun bana ilk anda düşündürdüklerini yazmaya çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erom? -- 7 Haziran 2012; 18:03:44 >

• Bu kullanımı çokça kullanan var ve ben büyük çoğunlukla samimi bulmuyorum. Zaten irdeleyince mantığı da zorlayarak, inandırıcılığı kaybediyor. Çünkü saygısızlığa da saygı duymaya kadar gidiyor.

Ayrıca şunu belirtmeliyim ki, saygı duymayı benimsemek negatif tutum ve olumsuzluk sergileyenlerin bir tutamacıdır. Çünkü üzeri kapalı olarak "yaptığım/yarattığım olumsuzluğa saygı duy" dayatmasını içerir.

Tıpkı amerikan dizileri gibi hep dile pelesenk olmuş cümledir ''bilirsin işte gibi''.
  • Saygı duymak demek aba altından sopa göstermek olarakta algılanır. Samimane durumu ifade etmek içinde söylenir. veya başka birşekildede söylenir.

Ancak saygı duymak demek bence ve uyguladığımca bir insana düşüncelerinden dolayı tepki vermemektir. Bu düşünceye varmamızın bir sebebi olmalıki saygı duyalım. Mesela Ben evrim teorisini savunan bir insan değilim ve kendimce doğru bulmadığım tarafları vardır. Ama bu durumda karşıdakinide yok saymam. Zira ben bu noktada nasıl çabalayarak emek göstererek hareket ettiysem elbette karşımdaki insanda belli bir bilgi birikimine ve akla sahiptir. Ayrıca bu düşüncede bir insan saygı duyuyorumda demez zaten ifadesi konuşması yazması kendini ifade eder.

Bir insanın senelerce uğraştığı ve emek verdiği birşeyi saygısızca eleştirirseniz aynı şekilde karşılık görürsünüz. Yine evrim teorisinden örnek vermem gerekirse, bu teori saçmalıktan ibaret değildir. Bugün bu çalışmaların altında bilimsel olarak birçok bilimsel değer bulunmuştur. Belkide hastalıklar, insanların yaşam tarzları vb birçok durum. Dolayısı ile bu çerçevede bakamazsanız sonuç olarak karşınızdakine ya istemesenizde saygı duyuyorum dersiniz veya size galip gelmiştir susmanız gerekmiştir geri çekilir saygı duyuyorum dersiniz veya kendinizi ifade ederek yazınızla bunu belli edersiniz bu kadar basit...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abdullahors fikirlerine katilmiyorum ama sana saygi duyuyorum dersem, bu anlasamadimiz noktalar dostlugumuzu, samimiyetimizi etkilemeyecek demektir.

Fikirlere saygi duymak ise o fikirleri elestirememek degil o fikirlerden dolayi o kisinin yasama hakkini elinden almamak demektir mesela.
  • her birey aynı düşüncede olacak diye bir şart veya zorlama yok bilindiği üzere, fikirlerine saygı duyuyorum derken herkes farklı düşünebilir bu iradenize saygı duyuyorum ve kısaca saçmalamalarınıza daha fazla katlanamayacağım demektir.
    intelligence everywhere
  • Riyakarlık;ağır bir itham olmasını görmüyorum bile çünkü bakmıyorum;savuşturma sorunu yaşamam.Benim üzerinde durduğum husus doğrudan hakaret içermesidir.
    El Fuego;'kabul ediyorum' ile 'saygı duyuyoum' kalıpları arasındaki farkı görmem beni riyakar yapmaz ama sizi...
    Kalan boşluğu ben doldurdum fakat yazmıyorum,siz tamamlayın hep birlikte okuyalım.

Orijinalden alıntı: erom?

Riyakarlık;ağır bir itham olmasını görmüyorum bile çünkü bakmıyorum;savuşturma sorunu yaşamam.Benim üzerinde durduğum husus doğrudan hakaret içermesidir.
    El Fuego;'kabul ediyorum' ile 'saygı duyuyoum' kalıpları arasındaki farkı görmem beni riyakar yapmaz ama sizi...
    Kalan boşluğu ben doldurdum fakat yazmıyorum,siz tamamlayın hep birlikte okuyalım.

''Kabul etmek'' mi, yoksa cehalet yüzünden ''kabul etmek'' zorunda kalmak mı belirtmemişsiniz. İlaveten ''kabul ettirmek'' gibi despotluk içeren bir yaklaşımı da gözden kaçırmamak gerek.

Neyse; konunun özüne bakalım. Dilden dökülen her cümlenin doğru olduğuna ben inanmıyorum. Sözde saygı duyma ile, sözde hoşnutluk gösterme ile dediğiniz arasında ciddi farklılık mevcut. Nedir ''saygı duymak'', neye ve kime istinaden?

Peşin hükümlü olmayan kaç insan vardır dünyada, sayabilir misiniz? O yüzden de bu cümlenin sözde kaldığına, göreceli olarak karşı eylem gerektirmediğine; fakat insanın kendi vicdanında tam aksi yönde düşünceler barındırdığına tanıdığınız çoğu insanı sayabilirsiniz.

Umarım anlatabilmişimdir.

• Hangi şartlar altında saygı duyabileceğimi konuya gönderdiğim ilk mesajımda açıkladım.Medeni ilişkiler çerçevesinde karşılıklı konuşmalar sohbet havasında geçer,amaç birbirimizi anlamak ve bu yolla tanımaktır.Kestirip atmak çözümden sayılamayacağı gibi arkasında duruş bulunan,samimi ve dürüst bir dille ifade edilen düşünceye saygı duyulması ödün vermek değildir,riyakarlık hiç değildir.

Orijinalden alıntı: El Fuego

Türlü fikirlere karşı çıkıp da sonra da ''saygı duyuyorum'' demek riyakarlıktır.

Eleştirmek saygısızlık değildir. Saygı duyması için herhalde saygı duyduğu kişinin fikirlerini benimsemesi gerekmiyor.
  • hiçbir ahmağa ve zırvalarına saygı duyduğumu söylemem. ahmaklar saygıya layık değildir.

Lath.Crusader'ın bahsettiği tanımlamadaki b grubu içinde kim olursa olsun ona saygılarımı iletirim elbette bunu da eklemem lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 8 Haziran 2012; 15:47:36 >

Orijinalden alıntı: El Fuego

Türlü fikirlere karşı çıkıp da sonra da ''saygı duyuyorum'' demek riyakarlıktır.

işte bu kadar. noktasına kadar katılıyorum . gerçi ben riyakarlık değil de ikiyüzlülük derdim.
  • Birde şöyle yazanlar var.
    "senin gelmişine, geçmişine, sülalene, yedi ceddine ...........
    .... yazdığım yerde saygı duyarım kastedilmiştir."

Bu mesaja karşı bütün insanların görüşü bir yana kb yöneticisinin görüşü öbür yana.
    Görüş farkı işte...

Orijinalden alıntı: erom?

ödün vermek değildir,riyakarlık hiç değildir.

Sizi anlıyorum; ancak tavizlerin sınırı yoktur. Tıpkı ''demokrasi'' adı altında istenen tuhaf, tutarsız ve gerçekleşmesi imkansiz talepler gibi. Karşıt görüş azgınlaşmadığı ve sınırı aşmadığı sürece benimsenmeyen fikirli insanlarla halihazırda içiçeyiz zaten, öyle değil mi?

Marjinal görünme hevesi uğruna insanların yaptıkları kepazelikleri hep birlikte görüyoruz. İçi başka, dışı başka... Ben saygı falan duymuyorum. Ne zaman ki yaşamımın ilke ve sınırlarımı ihlal etmeye kalkarlarsa aynı sertlikte de cevap vermek benim hakkım.

İnsanlar nankördürler hocam. Acı belki; ama gerçek.
  • @El Fuego;ben de sizi anlıyorum,daha doğrusu anlamıştım;dolayıdır ki yazışabiliyoruz.Başlığın çerçevesi var ama yok,birazda bundan kaynaklandı diyelim.Her görüşü düşünce temelinde değerlendirecek miyiz?Ya da her görüş saygın mıdır?Her farklılığı olgunlukla mı karşılayacağız?Saygı nerde başlar ve nerde biter,adını koymayacak mıyız?
    @El Fuego;ben başlığı not ettim,umarım zenginleşerek sürer.

Herkese iyi forumlar...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.