Şimdi Ara

sayfalarımın uzantısını nasıl gizleyebilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba, bir siteyle uğraşıyorum daha yolun başında sayılırım yeni yeni öğreniyorum bir çok şeyi. Bir kaç sorum var. Sayfalarımın uzantısını değiştirmek istiyorum.
    index.php?=login şeklinde değil de index/login şeklinde olsun istiyorum. Biraz araştırma yaptım htaccess ile ayarlanabiliyormuş fakat benim sunucu windows tabanlı olduğu için htaccess çalışmadı öncelikle bunu çalıştırmanın bir yolu var mı? yoksa urlyi nasıl bu şekilde düzenleyebilirim? Hosting de hem php desteği hem de asp desteği var. Asp kullanarak php uzantılarına müdahale edebilir miyim? Yardımınızı bekliyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Windows sunucularda .htaccess yerine web.config dosyası kullanılıyor. Linkleri bu şekilde değiştirmek için sunucuda "URL Rewrite Modulü" kurulmuş olması lazım.

    Kendi linklerinin yapısına göre web.config hazırlanması lazım.
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim . Bir kaç sorum daha olacak. Sunucuya bağlanmanın uzak masaüstünden başka bir yolu var mıdır? Plesk panelde uzak masaüstü izni kapalı görünüyor tekrar aktifleştiremedim bu yüzden bağlanamıyorum. Açıkçası ücretsiz sahip olduğum için sunucu windows mu bundan bile emin değilim htaccess çalışmayınca dedim herhalde windows. Pek bilgim yok bu konularda kusura bakmayın saçma sapan sorular soruyorum bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim fakat çok boş bir eğitim alıyorum bu yüzden kendi başıma bir şeyler yapmam gerekiyor .Bu şekilde az buçuk bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Tekrar kusura bakmayın...
  • Greyback sev7n G kullanıcısına yanıt
    Windows sunucular hakkında bilgim yok. Uzak masaüstünü de bilmem yakın masaüstünü de bilmem. Plesk panel kullandığınız için büyük ihtimal Windows sunucu kullanıyorsunuz. Plesk panele girdiğiniz zaman bir yerlerde sistem bilgisi yazar.

    Hiç bir şey bilmiyorsanız. Bir metin dosyasına aşağıdaki kodu yazın.

    <?php
    phpinfo();
    ?>


    Bu dosyanın uzantısı ".php" olacak şekilde kaydedin ( mesela bilgi.php ) sitenize atın ve çalıştırın. Bu dosya bir çok bilgi verir. Sunucudaki işletim sistemi, versiyonu, php versiyonu, Apache mi NGINX mi IIS mi... vs bir çok bilgi verir.
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Sunucu windowsmuş ve FastCGI kullanıyormuş... Linux sunucuya geçmek tek çözüm gibi duruyor . Önerebileceğiniz bir yer var mı acaba?
  • Greyback sev7n G kullanıcısına yanıt
    Linux'a geçmek tek çözüm değil. PHP'nin doğal yaşam ortamı Linux'tur ama Windows sunucuda da çalışır. Ama ben PHP çalışacaksam Linux'u tercih ederim.

    Bulunduğunuz hosting şirketine Linux sunucuya geçmek istediğinizi söyleyin yardımcı olabilirler. Windows yerine Linux verebilirler. Benim tavsiye edebileceğim adam gibi bir yer yok. Çok methedilen yerlerin bile fos çıktığını acı şekilde tecrübe ettim. İlle de bir yer söyle dersen kötünün iyisi olarak Natro diyeyim.
  • Bir web tasarım kursunun yanında ücretsiz hosting vermişlerdi onu kullanıyorum değişim gibi bir durum olmaz sanırım. Linux sunucu kullanmaya karar verdim. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için yeni şeyler öğrenmeme vesile oldunuz sağ olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.