Şimdi Ara

Sattığım araba motor ışığı yakmış.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi geceler. Gün içinde bir araba sattım. Adam alırken ekspertiz yaptırdı, kullandı ve her şeyi gördü. bunun sonucunda indirim isteyip arabayı benden aldı. Geri dönüş yolunda motor ışığı yaktığını ve geri vermek istediğini söyledi. Ben de kabul etmedim. Bunun sonucunda hukuki olarak ne olabilir?


    Araba 2005 Chevy Lacetti Otomatik, 90 binde bu arada.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokomayi -- 29 Haziran 2021; 22:49:34 >



  • Boş yapıyorsunuz. Ekspere ustaya baktırdı ve noterde okudum yazdı imzasını attı. Bu is bitti. Arıza lambası söndürmüş zaten bedavadan. Araba su kaçırdığı icin hortum parasını bile benden istedi. Ben de yüzüne kapattım telefonu haliyle. Aracı 71.500’e verdim. Ben de isterim arabanın 10 bin TL olmasını. Ne yapayim arabanın piyasası 70-80 bin TL ise benim suçum değil. Git devlete zirla bana degil. O kadar boş yapmışsın ki okumadım bile hepsini.

  • Gizlediğin bişe var mıydı, eğer sen kendinden eminsen vicdanın rahatsa sıkıntı yok. Araba bu nerde kimde bozulcağı belli olmaz ki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rıza Baba52 kullanıcısına yanıt

    hayır zaten istediğin ustaya da gösterebiliriz dedim ama gerek görmedi ki bu adımı atmadı. 0 araba da satmıyorum zaten. 16 yaşında bir araba. opel motorları tüp ile çok uyumlu değil ve arıza ışığı yaktığını söyledim. ekspertiz de söyledi. fakat arıza ışını çok fazla büyüttüğünü düşünüyorum. motorda bir sorun kesinlikle yok zaten.

  • olacakları söylemişsiniz muhtemelen supaplar erimiştir. expertiz de söylemiş. rapora da bunu yazdıysa bir şey talep edemez. yok yazmadıysa ve mahkeme yoluna giderse aracı geri almak durumunda kalabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    O şekilde mahkemeyi kazanabileceğini sanmıyorum mümkün değil.

    Araba sattıktan hemen sonra motor ışığı yakarsa araç geri iade edilir diye bir kanun yoktur yani komik olur.

    Yani olabilir araç bu kısmet okadar baktırmış etmiş almasaymış 16 yıllık araba sonuçta.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Expertiz yaptırmış mı kendi istediği yere mi göstermiş. Bitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mariachi@ kullanıcısına yanıt
    geçen aylarda emsal bir karar çıkmıştı expertiz yaptırılıp sorun yok denilip 1 hafta içerisinde sorun çıkınca araç sahibi geri almak durumunda kalmıştı. ha araç sahibi expertize de dava açıp zararını alıyor o da ayrı mesele. şahsen umrumda olmazdı olanı söylemişim alıcı da bunu bilerek almış. sonuçta mekanik bir alet ne zaman arıza vereceği belli olmaz aldıktan 1 km sonra bile arıza verebilir. böyle çetreflli durumlarda expertiz raporu ve noter satış sözleşmesine bu durumları ekletmek çok önem taşıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @emir.ksk @ozgutozkan @Mariachi@


    arabanın tüpü daha yeni prins tüp. zaten almasındaki sebep de buydu. 2 bin km bile sürmedim arabayı. subaplarda bir şey olma şansı yok bence. zaten motor arza ışığı yanması arıza olduğu anlamına gelmiyor. arabada bir şey yok yani. sadece arabadan soğuyup geri vermesi bana kabul edilebilir gelmiyor. ben de arabayı aldığım gün yolda kaldım arabayı zar zor avm otoparkında bırakmak zorunda kaldım ama hiç eski sahibini aramadım. çünkü o araba artık benim ve beni bağlar. böyle şeyler olunca sinir oluyorum. oldu olacak bakımlarını da ben yaptırayım. mal onun para benim.


    arabanın ne zaman bozulacağı belli olmuyor. airbag açmıştır ben açmadı demişimdir eyvallah. şaseler, direkler, tavan bagaj işlemlidir eyv. ama her sorunda beni ararsa engelleyeceğim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cokomayi -- 30 Haziran 2021; 5:58:23 >
  • yeni aldığı arabaya öküz gibi abanıp bi yerlerini bozmuştur.

  • Neden arıza ışığı yaktığı önemli. Bi bilgisayara bağlasın. İşin ucu sizin aracı geri alıp tüm masrafları karşılamanıza kadar gider. Eğer tüm masrafları tekrar karşılarsa alın aracı geri derim. Bu kadar pimpirikli alıcı ile alışveriş yapılmaz.


    Küçükte bir anımı anlatayım. 2015 linea vardı satılığa koydum. Araç 60 binde hiç kazası boyası yok tertemiz bir araç. Arka tamponunda avuç içinden büyük olmayan ufak bi vuruntu vardı. Biri aradı aracı görmek istediğini söyledi. Ama aracı getirmemi rica etti ortalama 20 km'ye yakında bi yol. Benimde paraya ihtiyacım var satmam lazım dedim gidiyim baksın araca. Sağına soluna baktı hiç bi sorun bulamadı aracın. Arka tamponu gösterdim dedim bak burda ufak bi iz var. Paşa bey bi başladı bunun tampon gitmiş beni çok uğraştırır falan. Dedim ilk baş fiyat kırmak için yapıyor ama sonradan baktım eleman pimpirikli. Dedim hocam sen bin arabaya, ilerde bi fiat bayisi var. Gidelim sana 0km bi egea alalım boşver bunlarla uğraşma. Sonra bana eyvallah dedim kaçtım ordan.





  • Sorunuz hukukiyse, evet ekspertize göstermiş olsa da kısa sürede çıkan bu tarz sorunlar ayıp sayılır. Tedavi yükümlülüğünü yerine getirse de arabalardaki çoğu ayıp gizli ayıp sayılıyo. Bu da öyle bi durum. Ayıplı malla ilgili de alıcının hakları var. Onarım, satış bedelinden indirim, sözleşmeden dönme, ayıpsız benzeriyle değişim. Satıcı ise derhal ayıpsız benzerle değiştirerek veya alıcının zararını gidererek satıcının bu haklarını kullanmasını önleyebilir.

    Sorunuz insaniyse, 2005 model lpgli bi araç. Motor arıza ışığı yakabilir. Önce bi kontrol ettirmeli. Lpgden yakıyo o araçlar arıza ışığını. Yüksek olasılıkla öyledir. Arıza lambası için sübap yanması da gerekmiyo. 16 yaşında araba sonuçta. farklı bi durum olsa neyse de bu haliyle arabayı geri vermek hakkaniyete uygun değil. Alıcı gitsin bi baktırsın araca. Kayda değer bir sorun olduğunu düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 30 Haziran 2021; 11:13:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Millet iyice sıyırdı. 15-20 yaşında araba alır, sıfır km kondisyonu bekler. Hiç umursamayın bir şey çıkmaz, telefonunu da açmayın. İade de neymiş. Ekspere soktu mu soktu, kaporta-yürüyende gizlenmiş hasar (kesme, ekleme, change vs.) yok mu iş bitti.


    Işık yandı diye arabadan soğuyacağına bilgisayara bağlasın da görsün hata kodunu. İş bilmeyen adamlardan ziyada bir de işi bilip çakallık yapanlar türedi.

  • Hocam kaça sattınız iyiymis 90 binde sedan demi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi general4242 -- 30 Haziran 2021; 11:56:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @general4242

    @crssover


    tesekkurler. Cok haklısınız.


    arac beyaz hb 1.6 otomatik lacetti hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cokomayi kullanıcısına yanıt
    Kaca verdiniz soylemediniz ama

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alıcı dava açarsa bal gibide geri almak durumunda kalabilirsiniz. Ancak bu durum tabi ki arızanın sebebine bağlı. Araç diyagnostik cihazına bağlandığında son arıza kaydının ne zaman silindiği ortaya çıkar. Eğer siz satmadan 2 3 gün önce arıza kaydı silinmiş ve alıcı aracı kullanmaya başladıktan sonra arıza ortaya çıkmışsa kusurlu mal satmış olursunuz. Arıza muhtemelen lpg kaynaklı oksijen lamda sensörünün hava yakıt karışımını ayarlama yapamadığı için yanmıştır eğer iyi bir ayar yapılmamışsa.
    Benim değinmek istediğim konu sizin konunuza yazan arkadaşlar hakkında. Evet 15 16 yıllık araçlar satıyorsunuz ancak hepiniz de o dandik araçlara 90 100 bin liralar istiyorsunuz. Bugün 90 bintl 9 bin doların biraz üstü yapar. Ederi var mı bu aracın bu kadar? 2003 2004 model araçlara bu paraları istiyorsanız, insanların hatasız istemelerini hor görmeyeceksiniz. Ha siz sorunu söyler dürüst olur ve alıcı aldıktan sonra sorun çıkarırsa bir söz söyleme hakkınız olur. Arabada şase öyle darbe almış, kollar içe bükülür, ilana hanginiz yazıyor şase düzeltildi vs diye? İkinci el otomobil bu ülkede milletin birbirinin arkasından nasıl yolarım hesabı yaptığı bir sektör haline gelmiş. Sıfır araba satmıyormuş, adamın istediği fiyata sıfır araba kaynıyor piyasa. 5 yıllık tenekenin sıfırı ile istediği para arasında 10 15 bin ya var ya yok. Kendisini pahalı aldı diye illa kar edip satacak diye piyasayı pişirmeye çalışıyor. Yok böyle bir olay kapital dünyada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxbar10xx -- 30 Haziran 2021; 22:39:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Boş yapıyorsunuz. Ekspere ustaya baktırdı ve noterde okudum yazdı imzasını attı. Bu is bitti. Arıza lambası söndürmüş zaten bedavadan. Araba su kaçırdığı icin hortum parasını bile benden istedi. Ben de yüzüne kapattım telefonu haliyle. Aracı 71.500’e verdim. Ben de isterim arabanın 10 bin TL olmasını. Ne yapayim arabanın piyasası 70-80 bin TL ise benim suçum değil. Git devlete zirla bana degil. O kadar boş yapmışsın ki okumadım bile hepsini.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • general4242 kullanıcısına yanıt

    71.500


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.