Şimdi Ara

Satranç; Zeka işimidir ? Taktik işi mi ? Yoksa ikisi birlikte mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi ben yahoodan satranç oynuyorum. Ama 2-3 seneden beri hiç satranç oynamamıştım. Önüne gelen yeniyor beni. Hangi piyon ne işe yarıyor biliyorum ama adamları yenemiyorum. Şimdi bu zeka işi midir ? yoksa taktik, tecrübe işi midir ? Veya ikisi birlikte mi ?

We satranç oynamak zekayı vve kişinin hayatına dair birşeyleri geliştirir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuisudra -- 30 Ağustos 2008; 19:45:09 >

• Aslında hepsi vardır fakat tecrübe daha ağır basıyor.Uzun süre oynamayışın da tecrübeni kaybettiğin anlamına geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichardStarr -- 30 Ağustos 2008; 19:25:34 >
  • İkisi de olacak fakat zeka daha önemli. Satrançta belli bir taktiğe bağlı kalamazsın. Rakibin ters hamlesinde başka türlü oyun stratejisi izlemen gerekir. Burda da zeka devreye girer
  • ileri görüş...
  • taktik gelistirmek icin zekaya ihtiyac var.
  • Peki sizce satranç oynamak zekayı ve kişinin hayatına dair bazı şeyleri geliştirmeye yarar mı ?

1. Sorum hala geçerli... Satranç; Zeka işi midir ? Taktik mi ? Yoksa ikisi birlikte mi ... ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuisudra -- 30 Ağustos 2008; 19:28:13 >
  • Tatkiği oluşturan zekadır zaten...

Örneğin;Rakibin ispanyol açılışıyla başlar senin ona göre Taktik uygularsın..

İspanyol Açılışıı Bilmek Zeka işdir..

Bu benim görüşüüm

bu arada playchess.com u dene ..

Yene Bilecegin insan bayağı vardır orada
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Paragraf için taktik var mı
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zeka + Tecrübe
  • Eğer turnuvalara felan katılmıyorsan zeka işidir. Profosyonel satranç oyuncusu olacağım diyorsan %90 taktik ve oyun bilgisi %10 zekadır.
  • Satranç; zeka, taktik, tecrübe ve sonraki hamleleri görebilme işidir. Bu da tecrübeyle sabittir.
    Ne kadar çok çalışırsan-oynarsan yeteneğini-taktiğini o kadar geliştirirsin ve buna bağlantılı olarak ileride oynanabilecek hamleleri daha iyi görebilirsin. Yani bir bakıma tecrübe kazanırsın. Tabii belli bir seviyeden sonra zeka da gerekiyor ileriki hamleleri görebilme işi tecrübe ve zeka işidir...

Nereden mi biliyorum ? 3 turnuva birinciliğim var.
  • Bir satranç hastası olarak söylüyorum.Oyunda taktik atak dışında hiçbir yerde yoktur.Çünkü karşındakinin ne oynayacağını asla kestiremezsin(Tıkanılan yerler hariç)

Zeka + Tecrübe
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

Eğer turnuvalara felan katılmıyorsan zeka işidir. Profosyonel satranç oyuncusu olacağım diyorsan %90 taktik ve oyun bilgisi %10 zekadır.

Tam tersi.
  • quote:

Eğer turnuvalara felan katılmıyorsan zeka işidir. Profosyonel satranç oyuncusu olacağım diyorsan %90 taktik ve oyun bilgisi %10 zekadır.

Mantıklı aslında
  • bol praktik işidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altitute5000 -- 30 Ağustos 2008; 19:38:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: £¢h¡n

quote:

Tam tersi.

allah allah Hangisi doğru
  • Türkiye dereceli biri oalrak yorumlamam gerekirse...

Her şekilde oynarak eşitlenebilir.

Belirli bir ileri görüş ve zeka olması gerekir

3k zeka+1k çalışma+2k tecrübe=Derecendir
  • quote:

Orjinalden alıntı: £¢h¡n

quote:

Tam tersi.

Neye dayanarak tam tersi olduğunu söylüyorsunuz? Ben 15 senedir satranç oynuyorum sayısız turnuvaya katıldım ve birçok derecem var. Türkiye'de ilk 20de olan bir kişi şuanda ev arkadaşım.
  • Satranç harika bir şey ilk zamanlar berbat oynuyordum hatta bana satrancı öğreten arkadaşım beni bu yıl yenemezsin demişti ve 2 hafta sonra almıştım boyunun ölçüsünü bazen öyle hamleler yapıyorumki ben bile inanamıyorum.
  • quote:

Satrancın esası onun ne olduğunu düşünmektir

• quote:

Orjinalden alıntı: jamais-vu

taktik gelistirmek icin zekaya ihtiyac var.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.