Şimdi Ara

Satın almayın Sahiplenin. Lütfen üst konu olsun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
3.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugüne kadar hem T.Vde hemde yazılı basında sık sık yazılıp çizilsede, hala sahipsiz cins hayvanları sahiplenmek yerine, gidip satın alanlar var. Bir hayvansever bunu yapıyorsa bilgi eksikliğinden olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde gerek hayvan koruma gruplarının facebook gibi sayfalarında, gerek barınaklarda ve R.Mde, gerekse özel ilanlarda, aradığınız köpek cinslerini bulmak çok kolay. Lütfen cins hayvan üretip satanlara para kazandırmayın. O hayvanların ne koşullarda üretildiğini görseniz, özellikle annelerin durumunu zaten almassınız. Küçük köpek olsun ama safkan olması önemli değil diyorsanız, seçeneğiniz dahada artıyor, 2-3 katına çıkıyor. Lütfen duyarlı olun, özellikle küçük köpeklerin sahiplendirilmesi lazım çünkü sokakta kısa süre içinde ölüyorlar. Bilimsel olarak dingo gibi vahşi köpekler hariç, köpeklerin doğal ortamı insanların yanıdır. Tek başlarına yaşayamazlar. Bugün insan ırkı yeryüzünden silinse, arkasından nesli tükenecek ilk ve belkide tek ırk köpek ırkıdır. Hal böyleyken, özellikle küçük cinslerin sokaklarda yaşaması mümkün değil. Ben evimde 2 köpek bakıyorum, biri jack russell terrier, diğeri ingiliz setter. İkiside sokaktan toplama. Setter gibi avda kullanılan, üretimi yapılan satılan değerli bir köpeği bile 2 aylıkken sokaktan alıyorsam, biraz araştırma ile istediğiniz cinsi sahiplendirme ile bulursunuz. Facebookta grup olarak veya web sitesi olarak yada barınak ziyaretleri ile araştırma yapabilirsiniz.

• Chum lee C kullanıcısına yanıt
    merhaba

yazınızın her bir cümlesine katılıyorum.yavru köpek ürettirp satışını yaparak geçim sağlayan rant yapanları kınıyorum sizin çocuklarınızı da böyle satıp para kazandırılsa hoşunuza gider mi vicdanen soruyorum? yollarda otoban kenarlarında öyle güzel cins yavruları sokağa bırakıyorlar ki :((
  • tarçın-gulten kullanıcısına yanıt
    Kanunlar yetersiz. Forumda bile satış ilanları oluyor, şikayet ediyorum, 1 haftada anca siliniyor. Bu bölümle ilgilenen yok doğru dürüst. Geçen gün bir konuda yardım için, korsan oyunla ilgili ripper adı verdim sadece, anında 4 gün ban yedim eziğin tekinden. Şu konu üst konu olsun, yada bir yönetici ayrıca bunla ilgili konu açsın ve üst konu yapsın diyorum ses yok.
  • Chum lee C kullanıcısına yanıt
    insanoğlu heryerde duyarsız maalesef :(
  • Duyarlı oluşunuz için teşekkürler. Bende kedimi yedi tepe hayvan barınağından bir arkadaşım sayesinde sahiplendim yaklaşık 8 ay kadar oldu ve daha yüzlercesi orada bir yuva için bekliyorlar.Keşke insanlarımız duyarlı olsalar da buralardaki yavrularımızı alsalar.Bölümle ilgilenen bir yönetici yok sanırım.Ben ilgilenmek adına başvuru yaptım.Eğer kabul edilirse bu şekilde bilinçlendirmeyi el birliğiyle daha yukarılarda sürekli yapalım lütfen.Her bir dostumuzun bize ve yeni bir yuvaya ihtiyacı var sürekli olarak orada.
  • Biraz önce başka bir bölümde, bir mesajımda bir yöneticiyi eleştirdim, 2-3 dakika içinde eleştirdiğim yönetici geldi, mesajımı sildi, ukalaca mesaj attı, işte ban yemezsiniz uyarı puanı alırsınız diye vs. Aynı hızı ve ilgiyi şu bölümede gösterseler. Yapacakları basit; satış ilanlarını silmek ve bu ilanları açanlara bölüm ban cezası vermek. Köpek ırkı tavsiyesi isteyenleri ise barınağa yönlendirmek. Ayrıca bu konum üst konu olsun diye hem ilgili forum öneri bölümüne hemde forum desteğe mesaj attım, kaç gün oldu yine cevap yok. Maalesef genel olarak internetteki bu tür ortamların gelir kaynağı reklamlar, reklamların nedeni üye sayıları yani üyeler olduğu halde, hiçbir zaman üyelerin dedikleri olmaz, dedikleri dikkate alınmaz. Sonuçta sanal ortam işte. Siyaset yapanı siyaset yaptı diye banlarlar, kendileri parti reklamı alırlar. Umarım bu dediklerimde haksız çıkarım ve istediklerimiz olur. En azından isminde "yönetici" olan birinin, köpek tavsiyesi isteyeni barınaklara yönlendirmesi, normal üyelerin yönlendirmesinden daha etkili olur.

• Burada sanırım ısrarcı olmamız bizi bir yere ulaştırabilir.Sitenin yönetiminin hayvan satış konusuna sıcak yaklaştığına inanmıyorum ama bölümle ilgilenen kimse olmadığından diğer bölüm yöneticilerinin ilgilenmesi de zaman alıyor olabilir.Bunu da bilen fırsatçılar satış ilanlarını yayınlıyorlar maalesef.
  • Yöneticilerden kimse üst konu yapmadığına göre, bizim arada sırada üste çıkarmamız lazım bu konuyu.
  • İyi güzel de 1 yaşında hayvan bize nasıl alışacak? Yoksa bence de tabi daha mantıklı barınaklarfan almak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CDBurnerXP kullanıcısına yanıt
    Size alışması için yaşının önemi yok, ayrıca barınak veya sahiplendirme yoluyla 1 yaşının altında birçok köpek var. Hem safkan cins, hem kırma, hem tamamen sokak köpeği vs. Sadece barınak değil, hatta barınaktan daha çok hayvanseverlerin geçici yuva sağladığı, sahiplendirilmeyi bekleyen köpek var.
  • köpek üretimi yapanlar saf ırk cins vs .. deyip hayvanseverlerin duyguarıyla hislerine hitap edip rant yapıyorlar para kazanıyorlar.
    sokaklar bu dostlar ile dolu ormanlara terk ediyorlar otoban kenarlarına bırakıyorlar bu soğuk kış gününde onlar sahipsiz aç ve korkuyla yaşam mücadelesi veriyorlar.. :((
    elim kolum çok uzaklara ulaşamıyor ama yakın çevremde gördüğüm her dosta kedi,köpek yiyecek su veriyorum ..seviyorum onları bi okşayış bile onları mutlu ediyor
  • sokağa atanlar kadar sizde suçlu ve günahkarsınız
  • Up.
  • bu konu da çok üzücü bi durum paylaşmak istiyorum
    insanlar bu dostları sahiplenip daha sonrasında yine sokağa ormana barınağa bırakıyorlar..bu çok acımasızca geliyor bana.. sokaklarda onları öyle mazlum görünce içim sızlıyo nolur bakamayacak sahiplenemeyecek bu sorumluluğu alamayacak taşımayacak olanlar bi süre zevk uğruna hevesle almayın bunları :((
  • Up!

Forumun bu bölümüyle ilgilenilmesi gerekiyor.
  • sahiplendirme diye giriyorum siteye arıyorum milleti para para para alın bir yerinize o parayı
  • camel paketindeki camel kullanıcısına yanıt
    Sahibinden.com'dan bahsediyorsun sanırım. Ücretsiz sahiplendirme paylaşımları konusunda paylaşılan ilanlarda böyle bir durum olursa lütfen bildirin. Bu ilanlar genelde birkaç gün içinde pasif olur, yani sahip bulunur, ama yinede eskilerede göz gezdirmekte fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzIrmk -- 12 Aralık 2014; 22:28:10 >
  • Mesajlarım birilerine dokunmuş demek ki silinmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Up"lanmalı bu konu.
  • yeri değil belki ama sormak ıstıyorum sımdı benım bır arkadssım var sibirya kırması oldugunu soyledı kopeklerı var elınde bende almak ıstedım kendısınden fotoğrafıonı koyuyorum ben köpeği aldım almasına merak ettıgım sey buyuyunce nasıl olur yanı anlamıyorum yardımcı olursanız nasıl bakılır ne yapılır ılk zamanlar bılmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freedom058 -- 3 Haziran 2015; 0:34:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.