Şimdi Ara

Sartli Gecis Ne Demek??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
35.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar sartli gecisin sarti nedir donem sonumu yoksa okul sonumu ortalamanizin 2.0'in ustunde olmali?



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Şartlı Geçiş Nedir?

    Şartlı geçiş, bir elektrik devresinde akımın yalnızca belirli koşullar sağlandığında akmasına izin veren bir cihazdır. Bu koşullar genellikle anahtarlar, düğmeler veya sensörler tarafından tetiklenir.

    Şartlı geçişler, elektrik sistemlerinde çeşitli amaçlar için kullanılır. Örneğin, bir ışığın yalnızca bir düğmeye basıldığında yanmasını sağlamak veya bir makinenin yalnızca belirli bir sıcaklığa ulaşıldığında çalışmasını kontrol etmek için kullanılabilirler.

    Çalışma prensibi, anahtarın veya sensörün devreyi tamamlayarak akımın akmasına izin vermesi veya devreyi keserek akımı durdurmasıdır. Bu şekilde, akımın yalnızca istenen koşullar sağlandığında akması sağlanır.

    Şartlı geçişler, elektrik projelerinde çok yönlü ve kullanışlı cihazlardır. Elektrik sistemlerini daha güvenli, daha verimli ve daha kullanıcı dostu hale getirmeye yardımcı olurlar.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ortalaman 2'nin altında kalırsa bidahaki dönem şartlı geçtiğin dersi zorunlu olarak tekrar almak durumunda kalırsın.
  • İyi guzel de abi benim arkim erciyes unisinde okuyor adam uc yil alttan derslerle gecti hala sartli gecmistir seklinde yazior dersleri kaldi ya donmedi yani bu nasil oluyor ben anlamadim?
  • Arkadaşının durumunu tam anlatamamışsın o yüzden anlayamadım.

    Şartlı geçmek demek ortalamanın 2'nin altında olması durumunda son 2 dönemki şartlı geçtiğin dersleri zorunlu olarak tekrar almak durumunda kalmak demektir genelde.Uygulama okuldan okula değişiklik gösterebilir tabi.
  • Hmm o zaman uniden uniye degisiyor demekki. Cunku dedigim gibi arkadasim her donem sartli bir ders gecti ama hic tekrar o dersleri almak zorunda kalmadi. İns benim universitemde de durum boyle olur:))
  • Lisans eğitiminin dördüncü yarıyılı sonu itibariyle GNO’su 1.80’in altında olan öğrenciler öncelikleGNO’larını yükseltmek için başarısız oldukları veya C’nin altında not aldıkları dersleri tekrarlamak veya hiç almadıkları alt dönem derslerini almak zorundadır. Bu durumdaki öğrencilerin üst yarıyıllara ait dersleri almaları, danışman önerisi ve FYK kararı ile olur. Başarısız oldukları ders seçmeli ise bunun yerine başka bir seçmeli ders alınabilir.

    (6) Mezun olabilmek için bütün derslerden şartlı geçer not aldığı halde GNO’su 2.00’ın altında kalan öğrenciler, GNO’sunu yükseltebilmek için C veya daha düşük not aldıkları dersleri tekrar alır.


    Sanirim bunlar bizim unide durumu acikliyor. 2.sinifin sonundaki ortalama onemli.

    Soz konusu universite : istanbul sehir universitesi
  • D ve D+ aldı aldığın dersleri geçtim diye düşünüp havalara girme gno düşük gelirse tekrar alırsın D ve D+ derslerini demek kısaca
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.