Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (872. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.785
Cevap
372
Favori
2.013.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Giriş

Aşağıda belirttiğim şekilde 14,4v Ni-Mh pil yapım var. Bunun yerine aşağıdaki gibi bir li-ion pil yapısı ile çalıştırmak istiyorum.

Bu pil düzeninde cihazım çalışır mı? şarj sıkıntısı yaşar mıyım? Benim için artı ve eksiler ne olur.

Bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

• Herkese merhaba.

Aşağıdaki pilleri Xbox One gamepad için düşünüyorum. GP nin daha iyi ve uzun ömürlü başka bir modelini göremedim. Var ise bilgilendirirseniz memnun olurum.

Başka marka ve model önerilerinizi de duymak isterim var ise.

Teşekkür ederim.

| Asus ROG X570 Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) | AMD Ryzen 9 5900X | Asus ROG Strix RTX 3080 O10G | G.Skill Trident Z Neo 2x16GB B-die 3600 CL16.16.16.36 | Samsung 970 Evo Plus 1TB + Samsung 970 Evo Plus 500GB | Corsair AX850 80 Plus Titanium | EK-AIO 360 D-RGB | Phanteks P600S White | Corsair ML140 PRO RGB 3x | Corsair RGB LED Lighting PRO | Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile Rapidfire | Razer DeathAdder Elite | Razer Destiny 2 Goliathus Mousepad | LG 27GL850-B 2K Nano IPS 1MS GSYNC | HP Color Laser Jet Pro M477FNW | ASUS DSL-AC55U | Edifier S530DW High-end 2.1 | Brillo 1277R Chair |
  • Selamlar, USB kablo ile güneş paneli üzerinden pilleri şarj edebileceğimiz hangi şarj cihazını önerirsiniz? GP'nin GPX411 modeli var mesela ama çok ısınıyor diye yorumlar okudum. Alternatifler nelerdir?

bu adaptör aküye şarj edilebilir adaptör mü bilemedim

Bu adaptör ile aküyü şarj edebilir miyim mi demek istedin yoksa başka bir şey mi sormaya çalıştın?

evet aküyü şarj edebilirmiyim demek istedim

Edersin.

• 2 sene önce 50 liraya aldığım dörtlü GP Recyko Pro AA pil şimdi 160-200 lira olmuş maşallah.

|| AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • Güncel onerdiginiz bir sarjvaleri ve şarjlı pil varmı? Oyuncaklar için alacağım şarj aleti + 8 pil dusunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braddock26 -- 7 Ağustos 2022; 19:38:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • braddock26 B kullanıcısına yanıt

2 gün araştırmam sonucunda duracel cef 14 de karar kıldım hocam.uzun ömürlü olsundiye uzun süre araştırıp öyle karar verdim.

Pilleri çok çok nadir, belki yolda 2 3 defa kullanıyorum bu ara. Kamp kafa ve çadır lambalarına ait

Genelde %40-%60 arasında bir doluluk oranıyla oda sıcaklığında tutuyorum. Bir kaç ayda doldur boşalt yapıyorum, LiitoKala şarj cihazı ile.

Doğru mu yapıyorum?

Değilse en doğru saklama koşulları nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 8 Ağustos 2022; 8:8:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153559667#153559667q

Bunu açıklayacak kimse var mı?

VARTA Recharge Accu Power 2AA 2600 mAh, yeşil/gri
    amazon
    VARTA Recharge Accu Power 2AA 2600 mAh, yeşil/gri
    https://www.amazon.com.tr/dp/B007FD5W3K/ref=cm_sw_r_cp_api_i_V6X4ZXERG51E1613Q3KH

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    | ASUS PRIME Nvidia RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 | AMD Ryzen 7 9800X3D | XPG DDR5 5600 Mhz 32 GB Ram |Cooler Master Mwe Gold-V2 850 W PSU | Samsung EVO 1 TB m2 nvme SSD | MSI B850 Tomahawk Max Wifi | PHANTEKS P400A RGB KASA | Playstation4/steam id: Bilgennyk |

• Varta da ambalajlar mı değişti?

• Duvar saatleri için şarj edilebilir pil alacağım. Hangi marka, kaç mah lik alayım tavsiyeniz nedir? Uzun ömürlü olması iyi olur. Alkalin al diyorlar ama kullan at olayını sevmiyorum, ayrıca fiyatını amorti ve çevre kirliliği de ayrı bir konu.

• Duvar saatinde şarjlı pilin ömrünü sadece sıcak ya da nem bitirir, ömrü muhtemelen sizden uzun olur. O yönden bilinen markalardan hepsi olur. Duvar saatinde self discharge ı düşük pile de gerek yok, yük altında pil kendi kendine pek bitmez. Varta ready 2 use, recyko gibi 2000 mah düşük self discharge pil yerine 2700 Mah, daha ucuz ama self discharge rate i yüksek pil alabilirsiniz. Saatte seri bağlı iki pil varsa biri bittiğinde diğer bitmemiş olan biteni ters polarize eder, seri bağlı piller varsa buna dikkat etmek lazım, biri sıfır volta düşmeden şarj etmek gerekir. Tek pil varsa sıkıntı yok, sıfır volta da düşebilir. Başka yerlerde de kullanırım, kaliteli olsun isterseniz Japon pil her zaman daha iyidir, yüksek akım altında voltajı düşmez. Zaten Japonya'da birkaç fabrika var, hepsi iyi, Japon olsun, markası farketmez. Eneloop, Panasonic, varsa Murata (eski Sony), kendi markası olan İkea pili iyidir, ikea pil Japon üretimi, ucuza denk gelirse bolca alın. GP recyko pro da epey uzun ömürlü, o da gayet iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus000 -- 4 Eylül 2022; 0:1:4 >

• Merhaba arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum.

Xbox series s cihazımın gamepad i için duracell cef 14 sarj aleti + gp pro sarjlı pil aldım. 8 saat civarı oyun oynadıktan sonra titreşim seviyesi oldukça azalıyor (pil sarjı yarıda gösteriyor) voltaj olarak ölçtüğümde 1.15 civarı oluyor. bu seviyede sarja taksam pil için bi zararı olur mu?

Veya hergece sarja taksam gündüz pilleri takıp devam etsem ne olur?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

900, 1000 mah gibi düşük mah piller duvar saati için dayanıksız mı olur?

Hayır olmaz ama daha sık şarj etmek durumunda kalırsınız. Şimdi ne durumda bilmiyorum ama bilinmedik markaların pilleri eskiden sıkıntılı idi, üstündeki değeri vermezdi. Bilindik markaların pilleri bence daha alınası. Yüksek kapasiteli daha ince izolator kullanan pil yerine 2000 mah, self discharge ı daha az, şarj sayısı daha çok pil benim tercihim olurdu. Ama duvar saatinde şarj sayısı az olacağı için hepsi olur. Bu arada sırf duvar saatinde kullanmak için pil almaya bence gerek yok. Ama evde daha çok güç tüketen alet için alınıp da boşa çıkan pili duvar saatinde kullanmak mantıklı. 10 seneden uzun sürede kendini amorti eden düşük tutarlı tüm yatırımlar benim gözümde zarar.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.