|
Merhaba hocam öncelikle zaman ayırıp ayrıntılı yazdığınız için çok teşekkür ederim. Şarj akımı ve uzun ömürlülük konusunda kafamdaki soru işaretleri gerçekten çok azaldı sayenize. Ben 500-750mah akım değerini hızlı şarj olarak düşünmüştüm hep. Ama dediklerinizden anlıyorum ki C değeri olarak baktığımızda 1C değerinin üzerine çıkmadıkça yeni nesil piller için tehlike oluşturacak bir durum yok. 1900mah pil için 180-200mah değerindeki bir cihazın daha uzun süre ve düşük akım ile daha sağlıklı olacağını düşündüm okuduklarım dolayısı ile. Fakat dediğinize tamamıyla katılıyorum günümüz dünyasında bir pili şarj etmek için bu değerlerle 16 saat, 20 saat beklemek pek çağa uygun gelmiyor bana da. Bu "hızlı şarj pilin kapasite ve ömrünü çok düşürür, döngüsünü azaltır" söylemleri daha çok eski nesil piller için geçerli diyebilir miyiz? Yada bu söylem biraz ezber olmuş diyebilir miyiz? Birde şunu sormak istiyorum hocam ben 1900mah 2 pili cef 22 ile şarj etmek istediğimde 0.7C akımla yakşalık 1.5 saatte şarj işlemi bitiyor. Yazılanlara göre 6-10 saate göre bu süre inanılmaz kısa ve hızlı. Bu süre sağlıklı bir süre midir? Pil ömrüne şarj tutabilme durumuna vs etki eder mi? Bu tehlikeli olup olmama durumunda şarj süresi de kriter midir? Pil ile alakalı bir sorum da şu Ladda 1900mah seçimi doğru bir seçim midir? 2450 kapasiteli olanı alsam daha büyük şarj kapasitesine sahip, bu kullanımda çok büyük fark yaratır mı kullanım süresi olarak? Yüksek kapasite daha düşük döngü ama daha az sıklıkla şarj demek. Yada genel anlamda ni-mh piller için 2000mah kapasite üstü pil almamak mı gerekir net olarak? Cihaz konusu da kafamda cef 14 almak vardı. Hatta bu yazdığınız değerlere göre cef 22 bile alabilirdim bahsettiğim fiyata. Fakat bu fiyatlardan uzak durun söyleminiz ile cihaz konusunda tekrardan boşluğa düştüm. Duracell cihazlar led göstergeli eski tip ama vartanın ve diğerlerininde ürünleri 400-500 bandında zaten bu tip led göstergeli olanlar. Bahsettiğiniz 2 cihaz barındığı özellikleri ile daha teknolojik daha çağa uygun görünüyor kesinlikle ama bana çok yabancı isimler olduğu için sanırım bu kararsızlığa düşüyorum. Genel anlamda şarj cihazları konusunda biraz daha yorumunuzu rica edebilir miyim? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt