Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (712. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.725
Cevap
369
Favori
1.965.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 710711712713714
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 0quz28

hızlı bir araştırma yaptım ama pek birşey bulamadım xbox 360 kolu için gp nin eski nesil 2500 lük pilerini kullanıyordum 1 sene içerisinde bozuldu 2 pilde farklı zamanlarda ama benimde suçum var herhalde bazen kolun içinde unuttum pilleri bundan kaynaklı olabilir şimdi varta pillerinden ve bu pilleri şarj eden güzel bi alet almak istiyorum en fazla 100 tl verebilirim. 4 pilli + şarj aletide olabilir fakat şarj aleti olup 2 pilde olabilir, birde vartanın yeni pilleri hangisi ready 2 use olanlarmı yoksa ready to use olanlarmı bunlarıda pek anlamadım dediğim gibi en kalitelisini alma planım var piller için açıkcası güzel birşeyler önermenizi bekliyorum ve teşekkürediyorum.

2 alternatiften birini tercih edin işinizi görür

http://ru.nkon.nl/charger/nimh/panasonic-eneloop-bq-cc17-advanced-charger-4-aa-eneloop.html

www.hepsiburada.com
    Duracell CEF 14 Pil Şarj Aleti Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    http://www.hepsiburada.com/duracell-cef-14-pil-sarj-aleti-p-OFISDURCEF14SARJ

www.hepsiburada.com
    Duracell Pil Şarjlı Aa Kalem 4 Lü 2500Mah Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/duracell-sarj-edilebilir-aa-kalem-pil-2400-mah-4-lu-paket-p-OFISDUR107991
  • 0quz28 0 kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Varta şarlı pil konusunda piyasa da en dandik markadır 1 yıl bile dayanmaz, forumda daha öncede konuşuldu. İndirimli bulabilirsen Türkiye'den idareten alınabilecek tek cihaz Duracell CEF14(20 lira) şarj cihazı ve 2000 mah civarında olan Varta ve Duracell'in made in China pilleri dışındaki Ready to use, Pre charged bilinen markaların pilini alabilirsin. Yüksek kapasiteye takılma 2000 mah üstü piller fazla dayanmaz çünkü kapasite arttıkça pilin ömrü ve şarj olabilme sayısı azalır. Yurt dışından bekleyebilirsen en kalitelisi Eneloop dur, BQ-CC17 şarj cihazı ve 4xAA Eneloop pil setini alabilirsin. 2000 mah üstü pillerde Eneloop üretimi Eneloop Pro, Fujitsu Pro ve Duracell(made in Japan) olanlar dışında hiç bulaşma rezalet. Tercih senin, mesela ya yeni nesil 2400-2500 lük pil alırsın bir şarjda 15 gün gider ama 2 yıl dayanır yada beyaz Eneloop alırsın bir şarjda 11 gün dayanır ama 6-8 yıl kullanırsın. Gp ReCyko+ 2050 mah 3-4 yıl dayanabilir.(Not:Sony de made in China Gp üretimidir aynı pildir, Gp den daha ucuzsa alınabilir, Toshiba Türkiye'deyeni satılmaya başlandı Eneloop üretimi ise alınabilir)
  • SAMET/ kullanıcısına yanıt
    Evet o model olması gerek.
  • Liitokala lii500 İncelemesi

Arkadaşlar daha önce forumda almak istediğim şarj aletlerini sormuştum.Opus mu Liitokala mı derken Bunlardan fansız çalışması, ekranının sunduğu özellikler ve cihazın sahip olduğu ayrıntılı özellikler yüzünden Liitokala lii500 modelinde karar kıldım ve satın aldım yaklaşık 1 ay önce. Cihaz bugün geldi.

aliexpress.com
    US $20.64 39% OFF|2019 New Liitokala lii500 LCD Charger for 3.7V 18650 26650 18500 Cylindrical Lithium Batteries,1.2V AA AAA NiMH Battery Charger-in Chargers from Consumer Electronics on AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/2015-New-Liitokala-lii500-LCD-Charger-for-3-7V-18650-26650-18500-Cylindrical-Lithium-Batteries-1/32363869902.html?spm=2114.01020208.3.1.ujGI5D&ws_ab_test=searchweb201556_1_79_78_77_82_80_62,searchweb201644_0,searchweb201560_1

-Öncelikle cihazın plastik kalitesi çok iyi. Kızaklar çok sağlam duruyor.

-Yerleştirdiğiniz piller hangi tip olursa olsun (18650,26650,14500, AA, AAA), hangi kanala yerleştirirseniz yerleştirin istediğiniz pili istediğiniz şekilde deşarj, Fast Test veya NOR Test ile kullanabiliyorsunuz. Yani Pil Kanalları tamamen birbirinden bağımsız. Bir pili Fast Test ile 1000mA ile test ederken diğer pili 300mA ile Charge edebiliyorsunuz. Bir diğerini 500mA ile Nor Teste tabi tutabiliyorsunuz.

-Decharge fonksiyonunda mA seçimini; 300-500mA ile Chargeda 250mA ile Decharge, 700-1000mA ile Chargeda 500mA ile Decharge ı otomatik olarak kendisi seçiyor.

-Fişi taktığınızda sizi 3 adet mod karşılıyor. Bunlardan istediğinizi MODE tuşuna basılı tutarak seçebiliyorsunuz.

CHARGE--------------Şarj
    FAST TEST------------Önce Full Deşarj-Sonra Full Şarj (Kısa sürüyor)
    NOR (Normal) TEST--Önce Full Şarj-Sonra Full Deşarj-Sonra yine Full Şarj (Uzun Sürüyor)

Fast Test ve Normal Test fonksiyonları işlem bittiğinde Pillerinizin kaç ampere sahip olduğunu ölçüyor ve size gösteriyor. Ayrıca bu fonksiyonlar Pilleri Canlandırmaya eskiyen pilleri hayata döndürmeye yarıyor.

-Cihazın fişini taktığınızda birkez seçtiğiniz fonksiyonu 1-2-3-4 kanal tuşlarına basmazsanız tüm kanallara aynı fonksiyonu uyguluyor. Kanal tuşlarına basıp tek tek tüm kanalları farklı mA ile farklı fonksiyonlar ile donatabiliyorsunuz. Hiç dokunmazsanız cihaz açıldığında standart olarak tüm kanallara 500mA ile Şarj yapmaya başlıyor. Currenttan tüm kanallara 300-500-700-1000 mA seçip gönderebiliyorsunuz. Ben genellikle 300 ile şarj yapıyorum. 300ü seçerseniz otomatik olarak kendisi 250 ile deşarj yapıyor testlerde.

-Cihazı Powerbank olarak kullanabiliyorsunuz. Cihaza istediğiniz kadar Lityum İon pil takıp cihazı prizden çektiğinizde, üzerindeki Usb girişine Telefonunuzu Usbden bağlayıp şarj edebiliyorsunuz. Bu özellik de çok güzel bir özellik açıkçası.

Uzun uzun anlatmaya gerek yok açıkçası.. ben fiyatından, cihazın özelliklerinden, sağlam yapısından, Lityum pilleri şarj edebilmesinden, ekranından çok memnun kaldım. Minimum 200 mA ile de şarj etmesini isterdim açıkçası. Minimum 300mA çok sorun çıkarmasa da daha düşük bir mA değerinin olması iyi olurdu isteyenler için. Onun dışında çoğu kullanıcının tüm ihtiyaçlarını giderecek bir model.

Çok daha ayrıntılı test için aşağıdaki link yardımcı olur.
    budgetlightforum.com
    Test/Review of Charger LiitoKala Engineer Lii-500 | BudgetLightForum.com
    http://budgetlightforum.com/node/41442

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 13 Ocak 2016; 5:08:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutu07

Liitokala lii500 İncelemesi

Arkadaşlar daha önce forumda almak istediğim şarj aletlerini sormuştum.Opus mu Liitokala mı derken Bunlardan fansız çalışması, ekranının sunduğu özellikler ve cihazın sahip olduğu ayrıntılı özellikler yüzünden Liitokala lii500 modelinde karar kıldım ve satın aldım yaklaşık 1 ay önce. Cihaz bugün geldi.

http://www.aliexpress.com/item/2015-New-Liitokala-lii500-LCD-Charger-for-3-7V-18650-26650-18500-Cylindrical-Lithium-Batteries-1/32363869902.html?spm=2114.01020208.3.1.ujGI5D&ws_ab_test=searchweb201556_1_79_78_77_82_80_62,searchweb201644_0,searchweb201560_1

-Yerleştirdiğiniz piller hangi tip olursa olsun (18650,26650,14500, AA, AAA), hangi kanala yerleştirirseniz yerleştirin istediğiniz pili istediğiniz şekilde deşarj, Fast Test veya NOR Test ile kullanabiliyorsunuz. Yani Pil Kanalları tamamen birbirinden bağımsız. Bir pili Fast Test ile 1000mA ile test ederken diğer pili 300mA ile Charge edebiliyorsunuz. Bir diğerini 500mA ile Nor Teste tabi tutabiliyorsunuz.

-Decharge fonksiyonunda mA seçimini; 300-500mA ile Chargeda 250mA ile Decharge, 700-1000mA ile Chargeda 500mA ile Decharge ı otomatik olarak kendisi seçiyor.

-Fişi taktığınızda sizi 3 adet mod karşılıyor. Bunlardan istediğinizi MODE tuşuna basılı tutarak seçebiliyorsunuz.

CHARGE--------------Şarj
    NOR (Normal) TEST--Önce Full Şarj-Sonra Full Deşarj-Sonra yine Full Şarj (Uzun Sürüyor)

Fast Test ve Normal Test fonksiyonları işlem bittiğinde Pillerinizin kaç ampere sahip olduğunu ölçüyor ve size gösteriyor. Ayrıca bu fonksiyonlar Pilleri Canlandırmaya eskiyen pilleri hayata döndürmeye yarıyor.

-Cihazın fişini taktığınızda birkez seçtiğiniz fonksiyonu 1-2-3-4 kanal tuşlarına basmazsanız tüm kanallara aynı fonksiyonu uyguluyor. Kanal tuşlarına basıp tek tek tüm kanalları farklı mA ile farklı fonksiyonlar ile donatabiliyorsunuz. Hiç dokunmazsanız cihaz açıldığında standart olarak tüm kanallara 500mA ile Şarj yapmaya başlıyor. Currenttan tüm kanallara 300-500-700-1000 mA seçip gönderebiliyorsunuz. Ben genellikle 300 ile şarj yapıyorum. 300ü seçerseniz otomatik olarak kendisi 250 ile deşarj yapıyor testlerde.

-Cihazı Powerbank olarak kullanabiliyorsunuz. Cihaza istediğiniz kadar Lityum İon pil takıp cihazı prizden çektiğinizde, üzerindeki Usb girişine Telefonunuzu Usbden bağlayıp şarj edebiliyorsunuz. Bu özellik de çok güzel bir özellik açıkçası.

Uzun uzun anlatmaya gerek yok açıkçası.. ben fiyatından, cihazın özelliklerinden, sağlam yapısından, Lityum pilleri şarj edebilmesinden, ekranından çok memnun kaldım. Minimum 200 mA ile de şarj etmesini isterdim açıkçası. Minimum 300mA çok sorun çıkarmasa da daha düşük bir mA değerinin olması iyi olurdu isteyenler için. Onun dışında çoğu kullanıcının tüm ihtiyaçlarını giderecek bir model.

bende lii-100 sipariş verdim,bakalım nasıl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutu07

Liitokala lii500 İncelemesi

CHARGE--------------Şarj

Düşük amperle şarj etmenin faydası nedir? 500ma ile şarj etmenin zararı varmıdır?

• Merhaba, Sayın Bipekkan'ın söylediği ve Panasonic satın almadan Eneloop sitesinde yazan açıklamayla en sağlıklısı pilin %10 kapasitesi kadar değerle şarj olmasıdır. Mesela pil kapasitesi 2000 mah ise 200 ma ile şarj olmasıdır, 350 ma değerine kadar kayıp az olur ancak bunun üstü değerler yükseldikçe pil ömrü azalır . Hızlı şarj ve pilin ısınması pilin kimyasal yapısını bozar ve geri döndürülemeyecek şekilde kapasite ve ömrü azalır. Maalesef pil üreticileri maliyeti yavaş şarj cihazı ile aynı olduğu halde 3-4 misli fiyata pil katili hızlı şarj cihazlarını gaskirliyorlar. Ben yavaş şarj cihazı ile 5 yıldır aynı performansta kullanırken, hızlı şarj cihazı olanlar 1-2 senede pilleri çöpe atıyor.
  • Arkadaşlar,
    15-20 gün olarak planladığım seyahat eğer havaların bozacağı belli olmasaydı epey uzayacaktı.Salı akşamı ancak Ankara'ya dönebildim.Pek göz atamadım ama şu adı CocaCola'ya (!) benzeyen "Liitokala" şarj cihazı ilk dikkatimi çeken alet oldu.Süper bir şarj cihazına benziyor.Bir hayli biriken PM' de olmuş bu arada.Eğer bu gün kar' dan vakit bulabilirsem onlarada bakacağım. Bu arada bir e-mail eki olarak gelen aşağıdaki fotografa hala gülüyorum.Koptum yaw! Ne süper zeka sivriler var bu ülkede, paylaşayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Arkadaşlar,
    15-20 gün olarak planladığım seyahat eğer havaların bozacağı belli olmasaydı epey uzayacaktı.Salı akşamı ancak Ankara'ya dönebildim.Pek göz atamadım ama şu adı CocaCola'ya (!) benzeyen "Liitokala" şarj cihazı ilk dikkatimi çeken alet oldu.Süper bir şarj cihazına benziyor.Bir hayli biriken PM' de olmuş bu arada.Eğer bu gün kar' dan vakit bulabilirsem onlarada bakacağım. Bu arada bir e-mail eki olarak gelen aşağıdaki fotografa hala gülüyorum.Koptum yaw! Ne süper zeka sivriler var bu ülkede, paylaşayım dedim.

• DX.com
    BT-C700 Smart 4-Slot Internal Resistance Testing Battery Charger for AA / AAA Battery - Grey
    http://www.dx.com/p/xtar-vc4-usb-4-slot-li-ion-charger-w-lcd-screen-for-all-batteries-black-410985

Orjinalmidir acaba. fiyat uygun gibi geldi de?
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu okudum ellerinize sağlık, dediğiniz gibi elektronik cihazlarda orjinal batarya kullanmakta fayda var ama illa yan sanayi olacaksa da ansmann önermişsiniz, ben de gopro hero 4 cihazıma yedek batarya arıyorum, orjinali biraz tuzlu olduğu için yan sanayi olarak iki tane alabiliryorum bi orjinal fiyatına ama 1800tl lik cıhazı 100tllik bir pil almadım diye de bozmak istemem o yüzden kaliteli yan sanayi pil arıyorum. Ansmann ın pili varmış ancak türkiyede satan bulamadım. Ayex diye bir marka buldum sizce nasıl bir markadır hiç tecrübeniz oldumu sormak isterim 3 kişiden memnunum şeklinde yorum aldım ama size de danışmak isterim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maskeli03 -- 22 Ocak 2016; 18:41:53 >
  • RadioLink AT9 Kumanda aldım, 8 tane kalem pille çalışıyor, aşağıdaki duracel pillerden 2 paket ve yine duracel şarj aleti alıyım diyorum sizce uygunmu?

www.hepsiburada.com
    Duracell Şarj Edilebilir AA Kalem Pil 2500 Mah 4'Lü Paket Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/duracell-sarj-edilebilir-aa-kalem-pil-2500-mah-4-lu-paket-p-OFISNTHOUSEAA2504

www.hepsiburada.com
    Duracell CEF 14 Pil Şarj Aleti Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    http://www.hepsiburada.com/duracell-cef-14-pil-sarj-aleti-p-OFISDURCEF14SARJ

Şu pillerin 12 tanesi 5,94 şeytan şunlardan bi ton al şarjlı pile bulaşmada demiyo değil

www.hepsiburada.com
    GP 12'li Greencell AA Boy Kalem Çinko Karbon Pil Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/gp-manganez-aa-kalem-pil-12-li-paket-p-OFISGP15AAMNG
  • Arkadaşlar, D boy pilleri şarj edebilecek şarj cihazı ve 6 adet D boy şarjlı pile ihtiyacım var. Ufaklığın dönencesinde kullanmak üzere... Ne önerirsiniz? EBay ve amazonda 20 dolara şarj cihazı var ama hiç duymadığım bi marka.

• Bu aletten aldım aliexpresten sorunsuz elime ulaştı. Aletin verileri ne derece güvenilir bilemiyorum.
  • bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Liitokala Lii500 kullanıyorum, sarj akımını 300-500-700-1000 mah olarak seçebiliyorsunuz. 3 sarj modu var, bildiğimiz normal sarj. Nor modu önce pili sarj edip, sonra desarj edip ardından tekrar sarj ediyor, hem pili test etmek hem de memory effecti azaltmak için. Fast Charge ise önce desarj ve sonra sarj ediyor.

Pilinizin gerçek değerini görmek için oldukça avantajlı. Ucuza aldığımız bir yığın pilin gerçek değerlerinin 300-500 mAh olduğunu görüyoruz...

EDIT: Yazmıştım ama yukarıda daha detaylı yazılmış zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wellwet -- 25 Ocak 2016; 11:15:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wellwet

Liitokala Lii500 kullanıyorum, sarj akımını 300-500-700-1000 mah olarak seçebiliyorsunuz. 3 sarj modu var, bildiğimiz normal sarj. Nor modu önce pili sarj edip, sonra desarj edip ardından tekrar sarj ediyor, hem pili test etmek hem de memory effecti azaltmak için. Fast Charge ise önce desarj ve sonra sarj ediyor.

Pilinizin gerçek değerini görmek için oldukça avantajlı. Ucuza aldığımız bir yığın pilin gerçek değerlerinin 300-500 mAh olduğunu görüyoruz...

EDIT: Yazmıştım ama yukarıda daha detaylı yazılmış zaten :)

@wellwet ve mutlu07,
    Bulabildiğim tüm incelemelere baktım.Ağırlıklı olarak "budgedlight" forumda "HCK" tarafından yapılan testler baz alınarak diğer sitelerde genellikle kopyalanarak verilmiş.
    Özelliklere bakıldığında ~23.90-27.oo USD dolar aralığındaki fiyatına göre iyi bir şarj cihazı.Ancak benzer cihazlar arasında özellikler açısından OPUS BT-C3100 gerisinde olduğunu söylemek isterim.
    En başta cihaz Ni-Cd pilleri desteklemiyor. Zaten cihazda 200 mA üst akım sınırlamasının olmamasıda bunun göstergesi. Aslında bu haliyle yeni Ni-Cd pilleride şarj edebilirsede genelde "Bad Battery" ikazı vermesi kuvvetle muhtemel. 2. nokta Li-Ion pillerden IFR tip pillerden LiFePO4 pilleri şarj edemiyor. Bu pillerin üst şarj voltajı noktası 3.5 V. civarında. Bu konuda dikkatli olmak lazım. İşin içine Lithium girdiğinde yüksek şarj voltajı pilleri patlatması kuvvetle muhtemel. Bu şarj cihazı ile ancak şarj voltajı 4.2 voltla sınıtlı IMR ve ICR li-Ion pilleri şarj edebilirsiniz.Yine Li-Ion pillerden LiCOO2 pillerin bir çeşidinde üst şarj voltajı 4.35 V olanlar içinde yeterli şarjı sağlayabileği mümkün değil. Gerçi aynı durum BT-C içinde geçerli ancak bu tip pillere sahip olanlar için işi garantileyecek bir switch anahtar şarj cihazında mevcut. Elbette bunları sağlayan BT-C 3100 'ün fiyatıda ona göre. ~40 USD civarında. Ayrıca BT-C' nin 5V çıkışı ile slotlara Li-Ion pil konulduğunda power-bank gibi kullanılabilme özelliği yok.
    Sitesi ise son derece yavaş ve çok kötü. 500 modeli, bir-iki satırlık cafcaflı lafların dışında geniş bir bilgide yok.Evvelce sadece farklı özelliklerde 2 slotlu şarj cihazları imal etmişler. 4 slotlu bu engineer 500 bir ilk.
    http://www.liito-kala.com/
    http://www.liito-kala.com/Products
    Kısaca benim gibi 50 nin üstünde çeşitli ölçülerde Ni-Cd pile sahip olanlar bu cihaza yanaşmasın.
    Şu yanlış bilgiyide düzelteyim. "...hem de memory effecti azaltmak için." Memory effekt (Hafıza-Bellek olayı) Ni-Mhd pillerde oluşmaz.Dolayısıyla bu cihaz Ni-Cd pilleri desteklemediği için "memory effect" söz konusu değildir. Ancak "decharge" fonksiyonu kullanılarak üst üste manuel yada otomatik şarj/deşarj edilerek Ni-Mhd pillerde zamanla oluşan tembelliği giderebilmek mümkün.
    Birde arkadaşlardan ricam var. Alıntı yaparken alıntı bol fotograflı ise sayfalar açılırken benim gibi RAM fukarası 14 yıllık PC lerde sayfalarda zıplamaya ve geç açılmaya neden oluyor. Forumun sistemi zaten kimden yada kimi hedef aldığını belirtiyor..Mümkün olduğunca çok resimli alıntılar yapmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lamettrie

Bu aletten aldım aliexpresten sorunsuz elime ulaştı. Aletin verileri ne derece güvenilir bilemiyorum.
    ....................

@lamettrie,
    Bu aletlerle ilgili geçmişte bir inceleme yapmıştım ama hangi sayfadadır pek hatırlamıyorum.Bu aletin analog ibrelisi BT-168' ide var.Bende bir aralr Bizim Konya sokakta görüp almıştım. Her 2 si benzer farklı markalar pili bir dirençle kapatarak ~300 mA akım akıtırken pilin voltajını ölçerler. Burada hesaplar alkalin pile göre yaıldığından en doğru neticeyi kullan-at pillerde verir. Şarjlı pillerde ise hücre voltajı düşük olduğundan ve pil akım kapasitesi alkaşinlere göre en az 5-6 misliolduğundan alınan sonuç yanıltıcı olabilir. Bu aletler size şarjlı olsun olmasın doluluk oranı hk bir bilgi veremez. Bu nedenle bu aletlerin digital göstergeli olanlarından ziyade analog(ibreli olanları daha doğru ve direkt bir fikir verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjkhukuk

Arkadaşlar, D boy pilleri şarj edebilecek şarj cihazı ve 6 adet D boy şarjlı pile ihtiyacım var. Ufaklığın dönencesinde kullanmak üzere... Ne önerirsiniz? EBay ve amazonda 20 dolara şarj cihazı var ama hiç duymadığım bi marka.

@bjkhukuk,
    Şöyle biraz araştırdım.Aşağıdaki linkteki epey gözüm tuttu.
    www.conrad.com
    Ansmann Energy 8 plus NiCd, NiMH AAA , AA , C, D, 9V PP3 Charger for cylindrical cells | Conrad.com
    http://www.conrad.com/ce/en/product/200800/Ansmann-ENERGY-8-PLUS-8-Slot-Universal-Battery-Charger-NiCd-NiMH

Özelliklerine bakınca yeterince doyurucu.
    Ancak TR' den temin ederseniz,Energizer Universal (CHEUF) ŞARJ CİHAZI' nı öneririm. Bu forumun 1. sayfası ilk mesajımda geniş açıklaması var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_11309414/tm.htm
    Pil olarak Varta d tipinden başka şansınız yok. GP' nin 9000 mA D tipi pilleri de var ancak fiyatları çok uçuk ve kalitesi nedir ne değildir bir fikrim yok.

Pil, Batarya, Akü, Pil Şarj Aleti, İşitme Pili - Pilburada
    Varta Power Accu Ready 2 Use 3000 mAh Şarj Edilebilir D Büyük Boy Pil 2'li Fiyatı - Pilburada.com
    http://www.pilburada.com/varta-power-accu-ready-2-use-3000-mah-sarj-edilebilir-d-buyuk-boy-pil-2li-311u.html

GP 9000 mAh D Size Şarj Edilebilir Büyük Boy Pil 2'li Fiyatı - Pilburada.com
    http://www.pilburada.com/gp-9000-mah-d-size-sarj-edilebilir-buyuk-boy-pil-2li-155u.html

http://www.pilburada.com/energizer-d-size-2500-mah-buyuk-boy-sarj-edilebilir-pil-2li-803u.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: neeylesinmahmut

DX.com
    BT-C700 Smart 4-Slot Internal Resistance Testing Battery Charger for AA / AAA Battery - Grey
    http://www.dx.com/p/xtar-vc4-usb-4-slot-li-ion-charger-w-lcd-screen-for-all-batteries-black-410985

Orjinalmidir acaba. fiyat uygun gibi geldi de?

@neeylesinmahmut,
    Sadece fiyatına bakıp şarj cihazı alacaksanız çok daha ucuza bu işi bitirmek mümkün.
    XTAR-VC4 sadece şarja yönelik bir cihaz.Li-Ion ve Ni-Mhd pilleri şarj eder ve bu işi iyi yapar.Ancak cihazı ucuz tutmak adına bir adaptör yerine USB' den şarj edebiliyor olması büyük bir hendikap. 2.1 amper gibi yerine göre yüksek bir akıma ihtiyaç duyması USB için çoğu PC' de sorun yaratır. Böyle bir cihazı almak yerine örneğin üstte açıklamaları verilmiş LiitoKala Engineer Lii-500 almak çok daha MANTIKLI.
  • quote:

Orijinalden alıntı:

Hocam konuyu okudum ellerinize sağlık, dediğiniz gibi elektronik cihazlarda orjinal batarya kullanmakta fayda var ama illa yan sanayi olacaksa da ansmann önermişsiniz, ben de gopro hero 4 cihazıma yedek batarya arıyorum, orjinali biraz tuzlu olduğu için yan sanayi olarak iki tane alabiliryorum bi orjinal fiyatına ama 1800tl lik cıhazı 100tllik bir pil almadım diye de bozmak istemem o yüzden kaliteli yan sanayi pil arıyorum. Ansmann ın pili varmış ancak türkiyede satan bulamadım. Ayex diye bir marka buldum sizce nasıl bir markadır hiç tecrübeniz oldumu sormak isterim 3 kişiden memnunum şeklinde yorum aldım ama size de danışmak isterim :)

@maskeli03,
    Ansmann hk. kesin bir bilgim var. Örneğin Canon Ftg. makinalarının org. pillerinden de iyi. Ancak Ayex'i ilk duyuyorum. Denemeden bir fikir edinemezsiniz. Verdiğiniz linkte Alman imaltı deniyor ancak Ansmann gibi hüğcre kesinlikle Çin malıdır. Küçümsememek lazım.Süper dandikleri olduğu gibi çok iyi hücrede imal edilir Çinde. Burada li-Ion pillerde önemli olan, aşırı voltaj ve akım koruma devreleridir. Bunlar yeterli ise hücrelerin dandik olması hemen hemen imkansız gibidir.Örneğin sabit telsiz telefon için AVEC adlı pili korka korka aldım.Süper çıktı 3 yıldır kullanıyorum.Orjinalleri 2 yılda çökmüştü. Merak etmeyin pil patlamadığı sürece cihazlara pek zarar vermez alt tarafı 10 gün gitmesi gereken pil 2-3 günde biter yada doğru dürüst şarj tutmaz,akma gibi dertleride yoktur Li-Ion pillerin.
  • 
Sayfa: önceki 710711712713714
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.