Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (659. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.775
Cevap
371
Favori
1.990.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 657658659660661
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@_CHARLOTTE_,
    Valla UYDURUK dediğiniz şarj aletinin bir RUS sitesinde tesadüfen bulduğum özellikleri beni çok şaşırttı.
    Mikroişlemci ile elektronik şarj (Rusçadan Google yardımıyla tercüme)
    Bu şarj cihazının benzersiz özellikleri vardır,
    1.Hızlı ve yavaş şarj
    2.Şarj işleminin yanısıra deşarj fonksiyonu vardır
    3.Piller şarj edilirken pillerin sıcaklık kontrolü işlevi vardır
    4.Göstergeler,i şarj ve deşarj sonunu belirler
    5.2 pil türü içindir (AA ve AAA)
    Etiket üzerindeki veriler:
    Markası: Hi-Watt (HW)
    Model Adı: HWBC016

Giriş: 220V 50Hz 40mA
    ÇIKIŞ (ŞARJ):
    - Quick (Hızlı) 2,4V 700mA (2 pili aynı anda şarj eder)
    - Slow (Yavaş) 2,4V 350mA (2 pili aynı anda şarj eder)
    Sadece AA/AAA Ni-Mh/Ni-Cd Piller için
    Tam beni aradığım seyehat tipi bir şarj cihazı.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

İlk 2 link verdiğiniz fotograflara ait ?????
    n11' deki linkteki, ne pillere yanaşın nede şarj cihazını görmediniz bile !!!!!. Pil olarak şu an alabileceğiniz Piller Duracell DURALOCK 2400 mA Yada Varta TOYS 2400 mA Bu pilleri elinizdeki şarj cihazının SLOW(YAVAŞ) konumunda rahatlıkla şarj edebilirsiniz.

Pardon hocam, linkleri koydum sanıyordum. Şimdi siz bahsettikten sonra bir daha N11'e girdim, oradan almak istiyorum çünkü 4 tanesi bedavaya gelecek.

Şimdi hocam 2 tane Duracell buldum bir tanesinin 4 tanesinin fiyatı diğerinin 2 tanesinin fiyatına eşit. Duralock'un şarjı kendi kendine bitmiyormuş. Şimdi şöyle bir şey var, ben amfide kullanacağım ve amfiyi en fazla toplam 24 saat çalıştırabiliyor 6 adet pil. Günde 1 saat en az, 24 gün gitmesi lazım pilin. Başka hiç bir yerde kullanmayacağım. Sizce duralock'a bu şartlar altında ihtiyacım var mı? 24 gün içerisinde diğeri biter mi acaba? Toplamda 20-24 saat çalışması gerek.

http://www.n11.com/duracell-sarj-edilebilir-2400-mah-turbo-sarjli-aa-kalem-pil-4lu-P47449133

http://www.n11.com/duracell-pil-sarjli-s2400-aa-kalem-2li-P20604042

Varta olarak ise dediğiniz pili şu fiyatta buldum hocam.

http://www.n11.com/varta-2400mah-sarjli-kalem-aa-pil-4lu-P39710203

Hocam bunlar çakma filan değildir, değil mi ?

Siz tabi ki daha iyi bilirsiniz ve sizin dediğinize göre hareket edeceğim ancak ilk verdiğim linkteki ürün yeter bana gibi geliyor. Zira benim kullanacağım aleti zaten aylarca çalıştırabilecek bir pil istemiyorum. 6 pil ile toplam 20-24 saat arası kullanabiliyorum gitar amfimi. O kadar dayansa yeter.

@_CHARLOTTE_,
    Linklere baktım ama 2 pilli olanda bonus olarak hediyeler var bu nedenden pahalı. Zayen her hediyeli olanda mutlaka bi pislik vardır. Hediye bedeli, fiyatın içinde taş çatlasa toplamda %10 ucuza gelir belki daha az göz boyama..... Siz 4 lü olandan alın. Varta pahalı geldi bana bir ara Bimeks'te 4 adedi 19.90 TL idi. Şu an için çakma olabileceğini düşünmüyorum. Zaman içinde Menemen/İzmir faaliyete geçer bir ihtimal.
    Bu arada çok merak ettim şu gitar amfisini, Verdiğiniz değerlere göre amfi gücünün taş çatlasa 1-1.5 Watt civarında olması lazım. Her halde alkalin pillerden bahsediyorsunuz verdiğiniz süreler için. Sizin anfi bunlardan hangisi? Marshall MS-2, Rocktron VG05, Ibanez DAG1, Fender MD20, Danelectro DH-2 Hodad II, Fender Mini Tonemaster, vb vb bir yığın var.Ben kalite sayılabilecekleri hem 9 V pil hemde 220VAC/12 VDC ile çalışanları yazdım.

Benim amfi Roland MicroCube hocam. 6AA pil ile çalışıyor ancak istersek adaptörle de çalışıyor. En son 6 pil ile 20 saati geçti kullanım sürem.

Bir de hocam bu pillerin ömrü ne kadardır? Her şekilde daha Avantajlı Olacağım sanırım. Zaten 8 tanesine cebimden 10 TL para çıkacak :)

Hocam şu üründen 2 paket toplam 8 adet şarjlı AA pil olacak şekilde alıyorum. Toplam 14 TL'ye gelecek bana kargo dahil. İcazet veriyorsanız alacağım

http://www.n11.com/duracell-sarj-edilebilir-2400-mah-turbo-sarjli-aa-kalem-pil-4lu-P47449133

Sizde sıkı kampanyacısınız herhalde bu fiyata herkes kolay kolay alamaz. Ben daha geçen hafta çekle 4lü paketi 20tl aldım. Kaç farklı siteden aldım daha bana duracell 2400 olanın çin üretimi denk gelmedi hepsi japon. Sadece aaa tip pilde 750 mAh olan çin üretimi 850 mAh olan japon. Ben performans farkı göremedim çin üretimi ne ısınıyor ne de düşük performanslı. Tek fark çin üretimi 3 yıl garantili, japon 5 yıl. Paketlerinde öyle yazmakta ilerde anlarız farkı

Tictoc'dan 50 TL kupon almıştım hocam, narenciye sıkacağı alacaktım ancak yaz geldi portakal kalmadı, e kuponu da kullanmam gerekiyordu, ben de cüzdanımdan bir daha pil parası çıkartmama kararı aldım Satıcıya sordum Japonya dedi, artık Çin gelse bile sallarım geriye sıkıntı olmaz. Almışken Japon olsun, ben öyle şeylere takıyorum Benim amfiyi 20 saat götürsünler başka bir şey istemiyorum. Umarım bir daha 5 sene pil parası vermeyeceğim.

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Dediğim gibi ben kaç paket aldım 2400 aa piller hep japon üretim zaten sıkıntı çıkacağını sanmam. Sık sık kampanyalara denk getirip bu pillere geçtim 25 civarı aktif kullanımda, 4 tane yedekte biten olunca beklemeden takıyorum, çıkanı şarj edip beklemeye bırakıyorum. Bu döngüde hepsi performanslı çalışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yoğunluktan dolayı 2 gün bakmayınca arkamızdan atılıp tutulmuş ama ben anlayan kişilere cevap verdiğimden gereksiz tartışmalara girecek değilim.

Hesap ortada kargosuyla 30 € 8 adet eneloop pro 20 gün ile 1 ay bekleme süresini göze alacaksınız.

2. Alternatif 8 adet duracell 2400 mAh (japon üretimi) 55 liraya alacaksınız hemde n11 veya bir çok türkiye satış sitesinden. Benim gibi kampanya takip ederseniz n11 kupon çek puan kampanyası hiç bitmiyor, daha geçen hafta 4lü paketi 20 liraya kargo dahil aldım.

Hesaptan anlayana alternatifler ortada beğenen istediğini alır kullanır, kimin ne aldığı beni alakadar etmez.

Hiç canını sıkma dostum, sayende buradan gördüğüm Nkon.nl sitesini ve ülkemizde olmayan veya fahiş fiyata satılan Eneloop ve Fujitsu AAA-AA pillerden 16 adet aldım. Yanında Nitecore D4 ile birlikte. 18 günde gümrüğe takılmadan geldi.

Piller ve cihaz harika. Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler.

Sanırım ben de hatlar karıştı. Kişileri ve konuları karıştırdım kusura bakmayın. Ya Samet arkadaşta ya da VolkanBirol arkadaşta görmüştüm Nkon'dan sipariş verdiğini. Hatta bekliyordu gelmesini. Ben de o sayede sipariş verdim ve memnunum. Vesile olan arkadaşa teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yakın Gölge -- 16 Mayıs 2015; 7:15:36 >

• _CHARLOTTE_ kullanıcısına yanıt
    @_CHARLOTTE_,
    "Benim şarj aletinin hem hızlı hem yavaş şarj etme özelliği vardı ve siz yavaşta şarj etmemi önermiştiniz. Bunun sebebi nedir acaba? Hızlı şarj edersem pile zarar mı verir?"
    Yavaş şarj'da max. verebileceği akım 350 mA, Hızlı şarjda ise 700 mA olarak belirlenmiş. Bu demek değilki piliniz yavaş şarjda 350 mA,Hızlı şarjda 700 mA şarj akımı ile şarj olacak. Bu verilenler üst şarj akımı sınırı. Hermarka pilin hatta aynı markanın farklı modellerinin iç dirençleride farklıdır. Yeni aldığınız 2400 mA Duralock'ların iç dirençleri hk. bir bilgim yok. Sadece bir kaç arkadaş Ataba AT-908 ile yaptıkları şarjda pillerin ısındığını konu etmişlerdi. Bende 2400 mA' lik duraceller yok. 1300 mA ile yaptığım şarjda bir sorunla karşılaşmadım.Üstelik bendeki AT-908'lerin adaptörü 800 mA'lik transformatörlü, arkadaşlarınki ise 500 mA' lik Switch-Mode adaptör. Aslında kesinlikle bir sorun olmaması gerekirken ısınma sorunu nedeniyle epey bir tereddütte kaldım. Kasım 2005' te ilk versiyon Sanyo eneloop'lar (2000 mA) çıktığında (HR-3UTG) sitesinde imalata ilişkin mukayeseli mükemmel açıklamalar vardı ve tümünü kopyalamıştım. Mayıs 2010' dan itibaren 2. versiyon çıktıktan sonra bu açıklamaları hepsi kaldırıldı. O ilk çıkan açıklamalara göre o kadar kesin bir ifade vardı ki "anma kapasitesinin %10' nundan fazla bir akımla şarj edilmesi halinde oluşacak olumsuzluklar için pillerin garantisi kalkar" deniliyordu. O günkü web sitesinin bir diğer açıklamasında açık açık "standart şarj akımlarının %10'dan fazla akımla şarja uygun değildir" deniliyordu. Ve en önemlisi bu piller Sanyo' nun max. şarj akım kapasitesi 230 mA olan basit bir şarj cihazı ile satılıyordu. Sonra ne olduysa oldu bu ifadeler kalktığı gibi aksi yönde bir açıklama olmamasına rağmen gelişi güzel şarj aletleriyle birlikte satılmaya başladı. Ben prensip olarak temkinli biriyimdir. Deneyimlerim bana ki burada da hızlı şarj konusunda da bir kavram kargaşası yaratılıp tüketicinin kafası sürekli karıştırılmaktadır, Ni-Mhd pillerin baş düşmanı hızlı şarjdır ve dolayısıyla ısıdır. Pilleriniz emniyete alıp olabilecek en uzun ekonomik ömürle kullanmak istiyorsanız şarj akımınızın üst sınırı, Pilinizin üzerinde yazan anma kapasitesinin %10'u olan standart şarj akımı değerinin %50 sini aşmaması yani en azından bu değerle sınırlandırılmış akıma sahip tam otomatik ve tam fonksiyonel şarj cihazları kullanmanızdır. Bunu rakkamsal olarak ifade edersek (Belirli makul töleranslar dikkate alınmalı) piliniz 2400 mA. Bunun % 10 değeri 240 mA, % 50 fazlası 120 mA, Toplam max. şarj akımı 360 mA. Sizin cihazınızın yavaş şarj üst akım değeri 350 mA. Bence tam ideal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yakın Gölge

quote:

Yoğunluktan dolayı 2 gün bakmayınca arkamızdan atılıp tutulmuş ama ben anlayan kişilere cevap verdiğimden gereksiz tartışmalara girecek değilim.

Hesap ortada kargosuyla 30 € 8 adet eneloop pro 20 gün ile 1 ay bekleme süresini göze alacaksınız.

2. Alternatif 8 adet duracell 2400 mAh (japon üretimi) 55 liraya alacaksınız hemde n11 veya bir çok türkiye satış sitesinden. Benim gibi kampanya takip ederseniz n11 kupon çek puan kampanyası hiç bitmiyor, daha geçen hafta 4lü paketi 20 liraya kargo dahil aldım.

Hesaptan anlayana alternatifler ortada beğenen istediğini alır kullanır, kimin ne aldığı beni alakadar etmez.

Hiç canını sıkma dostum, sayende buradan gördüğüm Nkon.nl sitesini ve ülkemizde olmayan veya fahiş fiyata satılan Eneloop ve Fujitsu AAA-AA pillerden 16 adet aldım. Yanında Nitecore D4 ile birlikte. 18 günde gümrüğe takılmadan geldi.

Sanırım ben de hatlar karıştı. Kişileri ve konuları karıştırdım kusura bakmayın. Ya Samet arkadaşta ya da VolkanBirol arkadaşta görmüştüm Nkon'dan sipariş verdiğini. Hatta bekliyordu gelmesini. Ben de o sayede sipariş verdim ve memnunum. Vesile olan arkadaşa teşekkürler.

Merhaba ru.nkon.nl sitesini öneren bendim, cihazınızı ve pilleri iyi günlerde kullanın. Euro artmadan iyi denk geldi ikimiz içinde gerçi 8-10 lira fark eder şu anda, bende Panasonic BQ-CC17 şarj cihazı(çıkış AA 300mA, AAA 150mA)+4xAA Eneloop 2100 şarj paket sipariş vermiştim 20 Nisanda, 11 Mayısta geldi Bodrum'a, İstanbul'da oturanlara daha erken geliyor haftasonu, resmi tatil falan araya girerse 2-3 gün farkedebiliyor.

Ebay benzeri sitelerde 8-10 lira daha pahalı ve Çin'den 50-60 gün civarı geliyor ve çakma olma ihtimali az değil o yüzden bu Hollanda firmasını önerdim. Hatta bir siparişimde lithium-ion şarj edilebilir pil vardı bazı gümrüklerde sorun çıkıyormuş, 26. günde gelmeyince satıcıya (Arjan KON) kargo gelmedi diye yazdım, Hafta sonuna kadar gelmezse yeniden göndereyim dedi, kargo ertesi gün geldi.Bazı uyanık Türkler Ebay'dan falan takipsiz kargoyla siparişi teslim aldığı halde almadım diye şerefsizlik yapıyor ve para iadesi istiyor.

Bende sizi karıştırmışım, Bluesky a sipariş geldimi bir sorun varsa yardımcı olayım diye PM atmıştım dün.

• Hocam merhaba,

Ataba AT-508 kullanıyorum. Bunu uygun bir aparatla 18650 pillerimi şarj için kullansam bir sıkıntı olur mu? Çinden aldığım 18650 şarj cihazı var aslında elimde. Hatta içi dışı şöyle:

Geçen aylarda bununla şarj ederken piller kısa sürede (1 saat civarı) aşırı ısınıp gaz çıkarmaya başladı. Bir miktar akıntı da oldu. Bahsettiğim piller LG marka eski laptop pilleri, ömrü bitik pillerdi aslında amma el fenerinde falan bir miktar idare ettiği için kullanıyordum. Bu olaydan sonra iki pilim tamamen mefta oldu:

Şimdi elime sıfır bir laptop pili geçti. LG piller var yine içerisinde ve sağlamlar.

Bunları Çinli dandik cihazımla riske atmayayım diyorum. 508'i kullanmak istemem bundandır. Yoksa paraya kıyıp nitecore d4 mü alacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergin45 -- 16 Mayıs 2015; 11:43:16 >

• Hocam selamlar, piller geldi. Japon yapımı hepsi. Orijinal gibi geldi, herhalde çakma değildir

Bakalım normal Duracell pillerim kadar gidecek mi.

• _CHARLOTTE_ kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın orijinal pil

Güle güle kullanın orijinal pil

Teşekkür ederim hocam

Orijinalden alıntı: volkanbirol

quote:

Orijinalden alıntı: Yakın Gölge

quote:

Merhaba ru.nkon.nl sitesini öneren bendim, cihazınızı ve pilleri iyi günlerde kullanın. Euro artmadan iyi denk geldi ikimiz içinde gerçi 8-10 lira fark eder şu anda, bende Panasonic BQ-CC17 şarj cihazı(çıkış AA 300mA, AAA 150mA)+4xAA Eneloop 2100 şarj paket sipariş vermiştim 20 Nisanda, 11 Mayısta geldi Bodrum'a, İstanbul'da oturanlara daha erken geliyor haftasonu, resmi tatil falan araya girerse 2-3 gün farkedebiliyor.

Ebay benzeri sitelerde 8-10 lira daha pahalı ve Çin'den 50-60 gün civarı geliyor ve çakma olma ihtimali az değil o yüzden bu Hollanda firmasını önerdim. Hatta bir siparişimde lithium-ion şarj edilebilir pil vardı bazı gümrüklerde sorun çıkıyormuş, 26. günde gelmeyince satıcıya (Arjan KON) kargo gelmedi diye yazdım, Hafta sonuna kadar gelmezse yeniden göndereyim dedi, kargo ertesi gün geldi.Bazı uyanık Türkler Ebay'dan falan takipsiz kargoyla siparişi teslim aldığı halde almadım diye şerefsizlik yapıyor ve para iadesi istiyor.

Bende sizi karıştırmışım, Bluesky a sipariş geldimi bir sorun varsa yardımcı olayım diye PM atmıştım dün.

Ben de araştırdım Çin ve ebay sitelerini ve en uygun sizin verdiğiniz sitede fiyatlar, ayrıca kargolaması ve yaptığı işi sevdim şirketin. Benimki de 18 günde ulaştı elime, iyiki görmüşüm sizden de sipariş vermişim teşekkür ederim vesile olduğunuz için.

Tr de bi alt modelinin 120 TL ye satılan Nitecore D4'ü 21 Euro ya almak çok iyi oldu. Cihaz sağlam, fakat cihaz şarj ederken diğer cihazlara göre daha fazla ısınıyor sizde de öylemi? Isının dışında hiç bir sorun yok, eğer normalse daha da rahatlayacağım.

Piller ise taze, kullan kullan bitmiyor :) Umarım yıllar boyu kullanırız.

• ergin45 E kullanıcısına yanıt
    @ergin45,
    İlk önce AT-508 ile Li-Ion pilleri hiç bir ahval ve şeraitte şarj edemezsiniz. !
    2. si elinizdeki Li-Ion şarj cihazı dandik ise bendeki her halde mega süper dandik. Devreden anladığım her bir pil için simetrik 2 ayrı devre var ve müstakil. Hadi biri arızalı, diğerinin bundan etkilenmesi mümkün değil. Birde daha ilk şarjda mı bu durum ortaya çıktı? Diğer bir konu devrede hiç bir yanık, patlak yada kararan eleman görülmüyor. Tek sıkıntı her bir pil için max şarj akımı 800 mA. Buna karşılık bozulduğunu düşündüğünüz piller kaç mA' lik? Bu arada şarj sırasında o ısınma olduğunda voltaj ölçtünüz mü? En fazla 4.26 Voltu aşmaması gerekir. Bendeki tek bir devre ile paralel (Yanlış anlaşılmasın) bağlı 2 pili max cihazın üzerinde yazan değere göre 500 mA Ölçümlerime göre 460-470 mA arası şarj ediyor. ve hafif bir ılınmanın dışında sıkıntı yok. Kısacası ölçüm yapmadan sorunu anlamak zor......Bana ömrünü tamamlamış Li-Ionlarınız için şarj akımı yüksek gelmiş olabilir gibi geldi, emin değilim.

• 2 cift duracell duralock pilim vardi biri aa digeri aaa. İkisi de cin uretimi cikti
    Aaa lar 750mah , aa lar 1300mah. Sans isi gibi galiba :)

Bipekkan hocam evde eski bir laptop var 5 senelik.
    Laptop un ilk bataryasini bilincsiz kullanim sonucu 2 yilda telef oldu. Surekli sarjda birakiyordum laptop u. Li ion sarjda birakmayacaksin %100 oldu mu en fazla 2 saat bekleteceksin o da unutursan bunu ogrendim. Simdi hocam gecen bir yerde bataryadaki devrenin elektrik alim verim islerini kestigi yani icindeki sigorta gibi olan seyin belli bir cycle a ulasinca attigini , bataryanin kullanilamadigini ogrendim.

Ben de diyorum ki piller saglamsa , kullanabilir miyim ? Ancak piller 3 senedir bir kenarda sarjsiz duruyor. LG marka 2400 ya da 2600 mah idi piller.
    Bu pilleri bataryadan sokup kullanabilir miyim uzun lafin kisasi bu hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iyi akşamlar iş yerindeki notebookun bataryasını yeniledik bende cıkanı eve getirip içini açtım içinde 6 tane pil var 3ü seri diger 3 ona paralel baglı voltaj ölümlerinde 11,88voltu görüyorum ve deneme amaçlı 12 V 55W halojen ampulu bağladım parlak birşekilde yaktı ve 10,5 volta düşüyor fazla beklemedim ısınmasın diye şimdi bu pilleri güvenli şekilde nasıl kullanırım ve şarj ederim ?

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Arslan -- 17 Mayıs 2015; 14:45:36 >

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!

• quote:

Orijinalden alıntı: Fareliköyünkavalcisi

2 cift duracell duralock pilim vardi biri aa digeri aaa. İkisi de cin uretimi cikti

Laptop un ilk bataryasini bilincsiz kullanim sonucu 2 yilda telef oldu. Surekli sarjda birakiyordum laptop u. Li ion sarjda birakmayacaksin %100 oldu mu en fazla 2 saat bekleteceksin o da unutursan bunu ogrendim. Simdi hocam gecen bir yerde bataryadaki devrenin elektrik alim verim islerini kestigi yani icindeki sigorta gibi olan seyin belli bir cycle a ulasinca attigini , bataryanin kullanilamadigini ogrendim.

Ben de diyorum ki piller saglamsa , kullanabilir miyim ? Ancak piller 3 senedir bir kenarda sarjsiz duruyor. LG marka 2400 ya da 2600 mah idi piller.

750 mAh aaa ve 1300 mAh aa piller 3 yıl garantili çin üretimi zaten. 2400 aa ve 850 aaa japon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bipekkan B kullanıcısına yanıt
    Hocam evet dediğiniz gibi simetrik bir devresi var da çinden ucuza aldığım için bu olayda olunca dandikliğini ilan etmiştim. Açıkçası devreyi derinlemesine analiz edecek bilgiye sahip değilim Piller ilk şarjda dediğim gibi olmadı. Hali hazırda kullanıyordum, bir defa bahsettiğim bu olay meydana geldi. Zaten güvenim olmayan alete dandik damgasını vurdum bende Olaydan sonra da birkaç kez kullandım, şu an normal çalışıyor. Dediğiniz gibi herhangi bir hasar yok cihazda. Piller eski olduğu için mi oldu hadise nasıl oldu hiç bilemiyorum. Ben cihaza yormuştum. Ayrıca voltaj ölçümü de yapmadım, sadece pillerin cozurdadığını görünce hemen aleti fişten çekmiştim. Bir sonraki şarjda ölçüm de alayım ben iyisi mi.

• quote:

quote:

2 cift duracell duralock pilim vardi biri aa digeri aaa. İkisi de cin uretimi cikti

750 mAh aaa ve 1300 mAh aa piller 3 yıl garantili çin üretimi zaten. 2400 aa ve 850 aaa japon

Sadece 5 yil garantisi olan turbolar japon uretimi o zaman. Tesekkur ederim hocam onlardan alirim artik.

selamlar.

İlk mesajınızı okudum. şarjı pil kullanımına ilişkin mükemmel bilgiler, tecrübeler ve tavsiyeler aktarmışsınız bizlere. Takdir ve teşekkür ediyorum.
    Ni-cd pilleri şarj etme hakkında kısa bilgi vermişsiniz ilk mesajda onuda okudum. Buna istinaden ben de bi soru sormak istiyorum, vaktiniz olunca cevaplarsanız memnun olurum.

bipekkan hocam geçtiğimiz günlerde black&decker 12v ni-cd bataryalı şarjlı matkap aldım. 2 adet bataryası mevcut.
    Kullanım kılavuzu ingilizce olduğu için kendim bilgi edinemedim. Yalnız 6 saat şarj etmem gerektiğini satış danışmanı söyledi.
    Ni-cd bataryaların düzgün kullanılmadığında şarj kapasitesinin düştüğünü biliyoruz. 1 sene sonra yeni batarya aramamak için araştırma içerisine girdim.

Şimdi ben bu bataryanın ilk şarjını nasıl yapmalıyım, sonraki şarj-deşarjları nasıl yapmalıyım?
    Bu ni-cd bataryaların verimli kullanımı hakkında tecrübelerinizi rica ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: arifas

selamlar.

İlk mesajınızı okudum. şarjı pil kullanımına ilişkin mükemmel bilgiler, tecrübeler ve tavsiyeler aktarmışsınız bizlere. Takdir ve teşekkür ediyorum.
    Ni-cd pilleri şarj etme hakkında kısa bilgi vermişsiniz ilk mesajda onuda okudum. Buna istinaden ben de bi soru sormak istiyorum, vaktiniz olunca cevaplarsanız memnun olurum.

bipekkan hocam geçtiğimiz günlerde black&decker 12v ni-cd bataryalı şarjlı matkap aldım. 2 adet bataryası mevcut.
    Kullanım kılavuzu ingilizce olduğu için kendim bilgi edinemedim. Yalnız 6 saat şarj etmem gerektiğini satış danışmanı söyledi.
    Ni-cd bataryaların düzgün kullanılmadığında şarj kapasitesinin düştüğünü biliyoruz. 1 sene sonra yeni batarya aramamak için araştırma içerisine girdim.

Şimdi ben bu bataryanın ilk şarjını nasıl yapmalıyım, sonraki şarj-deşarjları nasıl yapmalıyım?
    Bu ni-cd bataryaların verimli kullanımı hakkında tecrübelerinizi rica ediyorum.

@arifas,
    Black&Decker olsun yada diğer bazı markaların pilleri Ni-Cd C tipi ve max 1100-1300 mA. dir ve bu batarya gruplarının büyük bir sıkıntısı var. Nedenini kestiremekle birlikte ya piller süper kalitesiz yada çok uzun zaman bekletilmiş piller. Bende BIM' den aldığım 2 adet TOOLMAX marka şarjlı tornavida/matkap var 18V/1100 mA pilleri şarj edip bırakırsam 15 gün içinde sıfıra iniyor. Ya içinden bir kaç tanesi arızalı yada tümüyle bayatlar. Halbuki Ni-Cd piller Std tip Ni-Mhd piller gibi şarjlarını oldukça uzun bir süre kaybetmezler. İnşallah sizinkilerde böyle bir sorunla karşılaşmazsınız....
    Sorunuza gelince, İlk önce mevcut pillerin şarjı ile kullanın ve artık motoru dönemez hale gelinceye kadar kullanın ve malesef şarj cihazları da son derece basit bir diyot ve 1 Watt'lık değerini bilemem bir akım sınırlayıcı dirençten ibaret bir şarj cihazı var. Şarj cihazı, piller dolsada kımızı LED'i yanmaya devam eder. Aslında ilk andaki şarj akımını bilebilsek kesin şu kadar saat diyebiliriz. Verilen şarj süresi 6 saat max. süredir ve genellikle 5 saat yeterli olmaktadır. Dikkat edeceğiniz nokta şarj sonrası kullanıp bataryayı sonuna kadar kullanın ve tüketmeye dikkat edin. Aralıklı kullanırsanız piller hala şarjlı ise tüketip sonra şarja bağlayın.Aksi halde piller az yada çok dolu iken şarja bağlarsanız 3-5 şarj sonrası pillerde hafıza bellek olayı ortaya çıkar ve bataryanın verimi çok düşer. Bu şekilde kullanırsanız kaliteli Ni-Cd' ler evladiyeliktir, uzun ömürlüdür. Makina arızalanır batarya sağlam kalabilir.

• quote:

@Fareliköyünkavalcisi,
    Bende cevaplanyan kısmını cevaplayayım.
    İlki, öğrendiğiniz şey bir kere yanlış. Benim LapTop bu yılın Aralık ayında 8 yaşını bitirip 9 yaşına girecek. Bataryası hala ilk günkü gibi. Benden çok bu PC' yi kızım kullanıyor ve evde kullandığımız yaklaşık 7 ay boyunca bizim batarya yaklaşık ideali %40 ama tahminen yarı yarıya dolu olarak buzdalabının kapak rafında kilitli naylon torba içinde bekler.. Sadece son 2 yıldır seyahatlerim epey arttığı için bu yıl 7 aylık dönemde toplamda extra bir 2-2.5 ay kadar kullanıldı. Geri kalan 5 ay yazın sürekli şarjda ve kullanımdadır. Bataryanın olmadığı dönemlerde Lap-Top bir UPS üzerinden beslenir.
    Li-Ion olsun Li-Po olsun bu bataryalarda pillerin her bir hücresinin voltajı 4.2 Volt olacak şekilde şarj olduğunda şarj kesilir ve piller şebeke voltajı olduğu sürece DEVRE DIŞI olarak bekler. Üzerlerinde şarj voltajı yoktur. Şarj ancak herhangi bir yolla sisteme reset atıldığında ve genelliklede şebeke voltajı gidip geldiğinde tekrar şarj işlemi başlar. Yada şebeke voltajının olmadığı yerde batarya devreye girer. Kısacası sizin tabirinizle bataryanın sürekli şarjda kalması gibi bir durum (bende bazı forumlarda okuyorum) tamamen şehir efsanesidir. Standart tip bir Li-Ion pilin zaten normal şartlarda ömrü ilk imal edildiği anda başlar ve uygun şartlarda bekletilmez ise ortalama 2-2.5 yıldır. Depolama yada kullanılmadığı zaman yukarda konu edildiği gibi bekletilmelidir.Bu tip piller için ortam ısısı çok önemlidir ve pilin ömrünü kısaltan en önemli tek nedendir. Elbette bu tip bataryalarda kullanılan pilin premium tip olmasıda ömre çok etkendir. Ama şunuda unutmayın LG' nin standart tipleride var Buda kodundan anlaşılır.
    Ben anlatımınızdan bataryanın belirli bir şarj/deşarj sayısı işlemininden sonra akım kestiğini yani çalışmadığını kast ettiğiniz anlaşılıyorki ben böyle bir şey duymadım. Ancak bazı bataryaların içinde bulunan koruma devrelerinin ek bir devreyle içindeki bir pilin arızalanması ve değiştirimesi durumunda akımı kestiğini bir yabancı forumda okudum ancak pilini değiştirdiğim 9-10 bataryada ben böyle bir durumla karşılaşmadım.
    Pilleriniz sağlamsa elbette kullanabilirsiniz ve bunlarıda piyasada satılan tekli ve 2'li şarj cihazları şarj edebilirsiniz. Hatta ölçüm-değerlendirme bilginiz varsa o grup içinde verimi düşmüş pili bulup olabildiğince aynı marka ve değerde bir başka pille değiştirip yedek olarakta kullanabilirsiniz.

• Ali Arslan kullanıcısına yanıt
    @Ali Arslan,
    Bataryadan şikayetiniz neydi? Bence açmakla iyi etmemişsiniz. Piller LG' nin iyi kalitesi 18650 tip LGABB41865 her biri 2600 mA değerinde piller. Boşta ölçtüğünüz değere göre konuşuyorum ortalama hücre başına 3.96 volt değeri fevkalade bir değer. 12V/55Wat ampulünüz bu pilden 4.58 Amper çeker tabi ortalama bir değer olarak bu arada batarya voltajının 10.50 V' ta düşmeside gerçekten pillerin hala en az %95 civarında bir verimle çalıştığını gösterir ki hücre başına 3.5 V demektir zaten std çalışma voltajı 3.6 volttur.En idali bu bataryayı yedek olarak kullanmanız LapTop' unuzda pilleri ayırıp tek tek kullanmak son derece hata olacaktır.En güvenli olarak laptop şarj cihazı ile lap top üzerinde şarj edebilirsiniz. Pilleri ayrı ayrı kullanırsanız piyasada tekli ve 2'li Li-Ion şarj cihazlarından istifade edebilirsiniz.
    Sagolun hocam. İcini acamadim tek sorun o baya saglam plastigi. Acabilsem olcturtecem bozuk olan pilleri ayricagim. Saglam olanlari da normal amaclarda kullanacagim. Bilgiler icin sagolun.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.