Şimdi Ara

Şarjınızın uzun gitmesi için yapılması gerekenler (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
536
Cevap
31
Favori
135.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: marikanwap


    Kullandığınız sistemler zaten bataryaların tamamının bitmesini önlemektedir. Batarya içerisinde belirli bir miktar şarj kaldığında sistem size şarj bitiyor uyarısı verir ve kendini kapatır. Yani sisteminiz şarj bitti diye sistemi kapattığında bataryanızda bir miktar şarj vardır. Ancak yukarda bahsettiğiniz lityum pilllerin tamamen boşalmasının batarya ömrüne olumsuz etki etmesinden dolayı size şarjın bittiğini söyler.

    O yüzden mevcut cihazlarınızda şarjınızı sonuna kadar kullanabilirsiniz.

    Evt, zaten onun için kritik pil düzeyini %0 yaptım ..Bu şekilde tamamen tukenmese bile tam boşalmış gibi oluyor diye dusunuyorum,
    Onun için artık, hem telefonumda hem pc de tam boşaltmayı sıksık yapmıyacagım.
  • Eğer hiç kullanmıyorsanız;

    GPRS ŞEBEKE ERİŞİMİNİ kapattırın operatörünüzden.
    Böyle yaptım şarj süresi DİKKATE DEĞER ARTTI : Samsung L 700 + AVEA
  • tavsıyelere uydum şimdilik 5 gun oldu sarj edeli, altıncı gun cıakrmı supheli. Bu sürede 50 dl navigasyon kullanıp bi kaç kez kablosuzdan nete baglandım onun dısında standart tel olarak kullandım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wickersan

    tavsıyelere uydum şimdilik 5 gun oldu sarj edeli, altıncı gun cıakrmı supheli. Bu sürede 50 dl navigasyon kullanıp bi kaç kez kablosuzdan nete baglandım onun dısında standart tel olarak kullandım.

    Anlaşılan tavsiyelerim işe yaramış.
  • bir kısmını zaten uyguluyordum bir kısmını burdan halletim bir kısmından da vazgeçmem :)
    Teşekkür ettim
    bi de telefonun kasasını yan yatırın daha uzun gidiyo :p
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blind42

    bir kısmını zaten uyguluyordum bir kısmını burdan halletim bir kısmından da vazgeçmem :)
    Teşekkür ettim
    bi de telefonun kasasını yan yatırın daha uzun gidiyo :p

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY
    Anlaşılan tavsiyelerim işe yaramış.

    saygılar
  • bu aralar telefonu sadece konusmak için kullanan biri olarak 2 gun giden sarjım bu sayede 3 gune cıktı. en salt enerji konumuna cektim cihazı. bataryalarım da tam bitmeden aslasarja takkmıyorum zannedersem bunun da etkisi var. en azından 20 gundur bu böyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyazgolge55
    bu aralar telefonu sadece konusmak için kullanan biri olarak 2 gun giden sarjım bu sayede 3 gune cıktı. en salt enerji konumuna cektim cihazı. bataryalarım da tam bitmeden aslasarja takkmıyorum zannedersem bunun da etkisi var. en azından 20 gundur bu böyle.

    şarjı 10 gün giden hatta bir ay giden bi batarya yapmıyorlar bizi böyle uğraştırıyorlar işte. Ben bu bataryaya fazladan 200 lira bile vermeye razıyım
  • xenium serileri 2 aya kadar bekleme süresi sunuyor.Ancak yine de elektriğe bağlıyız.enerjisini güneşten alarak kendini şarj eden bir prototip telefon tasarlanmıştı samsung tarafından,ancak sonra ne oldu bilmiyorum.
  • Teşekkürler
  • emeğinize sağlık arkadaşlar hepsini tek tek uygulayacam telefonumu (5800)yeni aldım en azından 1 ay süreyle dikkatli kullanmak istiyorum
  • Güzel konu bulduğum iyi oldu emeği geçenlere teşekkürler.
  • Li-Ion Pil (Li-Ion) Kullanımı

    Ağırlıklarına-Büyüklüklerine göre verdikleri enerjinin yüksek olması sebebiyle günümüzde birçok elektronik üründe Li-Ion pil kullanılıyor(tabii Ipod ve Iphone' da da). Forumdaki "x" konudan da yola çıkarak Li-Ion pillerin nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili edindiğim bilgileri sizinle paylaşmak istedim.

    Li-Ion pillerin en büyük özellikleri boyutlarına göre diğer türlere göre daha yüksek enerji vermesi, kullanılmadıkları zaman daha az enerji kaybına uğramaları, şarj etmek için tam olarak boşalmasını beklemeye gerek olmaması ve şarjı yarıda kesmenin de ömrü açısında bir etkisi olmamasıdır.

    Şimdi gelelim Li-Ion pillerin nasıl kullanılması gerektiğine:

    #Li-Ion piller ayda %5 oranında boşalırken, NiMH ve NiCd piller %20-30 oranında boşalır. Li-Ion piller kullanılmadıkları zaman serin bir ortamda, yarı dolu olarak saklanmalıdırlar. Tam şarjlı olarak beklerse Li-Ion piller her yıl kapasitelerinin %20'sini kaybederler, bu kayıp %40 dolu olarak bekletilirse yılda %4'e düşer.
    #Eğer pil %0 a kadar boşaltılırsa bu durum "tam boşaltma" olarak adlandırılır ve bu durum pilin kapasitesini düşürür. Yaklaşık olarak 100 tam boşaltma pilin kapasitesinde %75 ten %80'e kadar bir kapasite kaybına yol açar. Dizüstü bilgisayarlarda ya da cep telefonlarında kullanıldığında bu kayıpların anlamı üç-beş yıllık bir kullanımın ardından pilin kapasitesinin kullanılamayacak kadar düşecek olmasıdır.

    #Li-Ion pillerin tam boşaltılarak tekrar şarj edilmeleri ömürlerini kısaltır, pratikte bu piller 300 ile 500 tam şarj ömrüne sahiptirler.
    #Li-Ion pil %40 dolu olarak depolanırsa/saklanırsa pil kapasitesindeki kayıp değerleri düşer. Bu değerler %40 dolu pilde 0°C derecede %2'ye, 25°C derecede %4'e, 40°C derecede ise %15'e düşer.

    Ayrıca Li-Ion piller üretildiklerinden sonra şarj edilseler de edilmeseler de ömürleri üretim tarihinden itibaren azalmaya başlar. Yani ilk defa şarj etmenin bir yararı olmayacaktır.
    Eğer genel olarak Ipod/İphonelarımızın uzun süre kullanılmadan beklemeyeceğini hesaba katarsak %40 dolu olarak saklamanın anlamı kalmıyor ama yapmamız gereken en önemli işin de pil tamamen boşalmadan şarj etmek olduğu ortaya çıkıyor. Fakat ne yaparsak yapalım pillerin ortalama ömrü 3-5 yıl. Biz yalnızca bu süreyi en üste çekmek için çabalarız. Sanırım pillerin ömrünün üretildiğinden itibaren başlaması ve bizim bu durumdan pek haberdar edilmememiz bir pazarlama stratejisidir. Apple da bu işleri çok iyi yapar bilirsiniz.

    Fazla kafaları kurcalamadan sizlerle paylaşmaya çalştım umarm yararı olur.

    ALINTIDIR(aldığım yeri yazmıyorum http://www.google.com aratıp bulursunuz zannedersem

    zannedersem siz (atıyorum) 500 sarj kapasitesine sahip olduğundan tam boşaltın diyorsunuz? yukarıya dikkatinizi çekerim

    EDİT :

    ayrıca telefonumun kullanım kılavuzunda 1 haftadan uzun şarj etmeyin yazıyor

    ve şarj yarımken taksam sorun olurmu aceba ? 1 diş gidiyor uyuyacağımda takıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ot -- 7 Ocak 2011; 16:53:42 >




  • teşekkürler.
  • quote:

    8- Yeni telefon aldığınızda sakın 12 saat şarj etmeyin.Eskiden nikel-kadyum pilli telefonlar vardı.İlk şarj süreleri 12 saatti.Bellek etkisi olurdu onlarda.Ama artık yeni telefonların hiçbirinde 6 senedir nikel kadyum pil kullanılmıyor.Lityum iyon pil kullanılıyor.Telefonun ilk 5 şarj işlemi şöyle olmalı.Telefonun şarjını tamamen bitir kapalı halde batarya dolu diyene kadar şarj et.Açık şekilde de şarj edebilirsiniz ama kapalı halde şarj etmek yararınıza olur.Ayrıca lityum iyon piller her yıl kapasitelerinin % 20 sini kaybediyorlar.


    Ya ben bunu bilmiyodum. Geçenlerde abime c3 almıştık bataryası bittikten sonra kapalı şekilde 24saate yakın bir süre şarjda durmuştu.
    Ben hep ilk alındığında 24saate yakın bi şarj olması gerek diye biliyodum ama bunu öğrenmem iyi oldu..
  • Ellerine sağlık hocam . Faydalı oldu
  • bende 5800 var şarjı 3gün gidiyyodu şimdi 5 e çktı bunların hepsini yaptım
  • ben 5800 kullanıorum bazı ayarları yapmadan rahat gece gündüzlü 5-6 gün gidior çok sık ta görüşme yapıormm..
  • Rca ederim arkadaşlar işinize yaradıysa ne mutlu bana
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.