Yüzbaşı
25 Şubat 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme
Toplam: 138 (Bu ay: 2)
Gönderileri
Duvara tırmanırken farkttim, ilk defa görüyorum. Yün kaplı plastik boru gibi görünüyor ama öyle olsa duvara tirmanamaz, düşer gibi oluyor tutunuyor.

Kendisi utangaç biraz ışığı görünce içine saklanıyor. Dıştaki kabuk kendisinin değilse nasıl bulmuş🤔






Bu mesajdaki bölüm tanıtımları GYTE öğrencileri tarafından IEEE Turkiye Kardeş Kollar projesi olan bir tercih websitesi için yazılmıstır. Tercih yapacak arkadaslara bir nebze olsun yol göstereceğini umuyorum, umarım faydalı olur.

Benzer şeyler de yazıyor olabilir fakat birbirinden habersiz şekilde yazılmış yazılardır , yazı oldukça uzun gibi şimdiden kusura bakmayın.

Onun dışında üniversite hakkında detaylı bilgilere ulaşacağınız linkler.
http://forum.donanimhaber.com/m_93987845/tm.htm [Güncel bilgisayar mühendisliği ağırlıklı bilgiler]
http://forum.donanimhaber.com/m_63530536/f_//tm.htm#63530536 [ Yurt ve genel bilgiler]
http://forum.donanimhaber.com/m_42085974/f_//tm.htm#42085974 [Kazananlar başlığı]




Bilgisayar Mühendisliği : 2011 - *

Projelerden örnekler




Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulan, ülkemizdeki iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisidir. Kocaeli ve İstanbul il sınırında bulunan geniş ve ana kampüs olan Çayırova Yerleşkesi ve Muallimköyde deniz manzaralı ve Gebze KYK'ya yakın bir mesafede bulunan Muallimköy Yerleşkesinden oluşur. GYTE az bilinmesine rağmen akademik makale ve kişi başına düşen öğretim sayısı için yapılan "En iyi üniversiteler" sıralamalarında günümüzde ODTÜ, Boğaziçi, Hacettepe ,İTÜ gibi prestijli üniversiteler ile yarışmaktadır. Türkiyede sadece iki adet bulunan nanoteknoloji laboratuvarlarından birisine sahiptir.

1994 yılından bu yana Gebze'de 2 Enstitü ve 4 fakültesinde çeşitli disiplinlerde yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim veren Enstitü; 2001 yılından itibaren Malzeme Bilimi, Elektronik ve Bilgisayar Mühendislikleri ile Matematik ve Fizik bölümlerinde lisans eğitimine başlamış olup 2005 yılında ise ilk lisans mezunlarını vermiştir.

Ulaşım olarak 2015 yılı ortalarında bitirilmesi ve Marmaray hattına bağlanması planlanan banliyö seferleri Çayırova Yerleşkesi ile İstanbul'a ulaşımı oldukça kolaylaştıracak. Bunun yanında üniversiteye güzergahı bulunan KM10 - 17B ve ekstra ulaşım için durakları yürüme mesafesinde bulunan 500T - 130Ş gibi İETT otobüsleri ile de sağlanabilir. Çayırova Yerleşkesi E-5 üzerinde Anadolu Hastanesi'nin yanında konumlanır.

Üniversitede Sosyal Yaşam

Okulda birçok sayıda öğrenci kulübü bulunup öğrencilerin kendilerini her konuda geliştirmesine olanak sağlıyor. Okulumuzda bulunan ve kendi içlerinde son derece başarılı olan başlıca öğrenci kulüplerinden GYTE IEEE Öğrenci Kolları, Türkçe Topluluğu, Kürek Takımı, Dans Grubu, Güneş Arabası Ekibi, Mimarlık Tasarım Grubu , Müzik Grubu ve taraftar gruplarıyla öğrenciler hem sosyal becerilerini geliştirirken hem de yoğun sınav dönemlerinde kendilerine çeşitli aktiviteler, konserler ve etkinlikler bulabiliyorlar. Başka bir açıdan değerlendirdiğimiz zaman sosyallik öğrencinin kendi girişimleri sonucu belli bir aşamaya gelip tatmin edici bir hâl almaktadır

Üniversitenin Eğitim Kalitesi


Bilgisayar Mühendisliği bölümünde derslerin çoğuna doçentler ve profesörler girdiği için haliyle biraz lisans öğrencisini zorlayıcı nitelikte ama bölüm derslerinin kaliteli olduğu söylenebilir. Genel programlama ve algoritma bilgisinin haftada bir veya iki haftada bir verilen ödevlerle öğrencilere aşılanması çok sağlıklı bakılmasa da öğretici nitelikte olduğu aşikâr. Asistanların her üniversitede olduğu gibi burda da anlayışsız oldukları öğrenciler arasında şikayet edilen bir konu. Bilgisayar Mühendisliği bağlı dersleri ve ağır ödevleri yüzünden üniversitenin en zor bölümü olarak lanse edilir.

Bilgisayar Mühendisliği Nedir?

Bilgisayar Mühendisliği genel mühendisliğin ihtiyaca göre ürün yetiştirme misyonunu da kendine katarak teknoloji dünyası ve yazılım piyasasını içerisinde barındıran geniş bir mühendislik dalıdır. Donanım ve yazılım olarak iki farklı anadalda insanların kendilerini geliştirmelerine olanak sağlar. Mobil yazılımlarından tutunda giyilebilir teknolojilere kadar pazarda geniş bir iş alanı bulunan bir meslek dalı olup geleceğin 10 mesleği arasında sağlık sektöründen sonra her zaman yerini korumaktadır.

Bölüm derslerinden bahsetmek gerekirse C Programlama, C++, Sistem Programlama, Veri Yapıları ile öğretilen Java ile yazılım piyasasında yer edinmek GYTE öğrencileri için çok da zor olmuyor.Derslerin içerikleri ve geniş kapsamlı bilgilerine bölüme ait internet sitesinde rahatça erişebilirsiniz.

Üniversitede ayrıca çeşitli Erasmus ve Farabi programları bulunmaktadır, diğer üniversitelere nazaran daha kolay buprogramlara katılabilir. Belirli bir ortalamaya sahip öğrenciler yurt dışında eğitim imkânı bularak vizyonsal açıdan kendilerini geliştirmekteler.



Elektronik Mühendisliği / Hakan ÖZDEMİR :2010-2014


Birkaç öğrencinin/mezunun konuşması ve projeleri



Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulan, ülkemizdeki iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisidir. GYTE, bilinirliği az olmasına rağmen son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirmiş ve birçok değerlendirmede Türkiye’nin en kaliteli eğitim veren ilk üç üniversitesinden sayılmıştır. Bu konuda yapılan değerlendirmelerden biri de URAP Araştırma Laboratuarlarını tarafından yapılan “Üniversitelerimizin 2009-2013 Dönemindeki 5 Yıllık Performans Raporu” araştırmasıdır.
Bu araştırmaya göre GYTE,
-Öğretim üyesi başına düşen makale sayısında 2. Sırada,
-URAP Türkiye sıralamasında 9. Sırada
-Öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı sıralamasında 2. Sırada
-Üniversitelerin doktora öğrenci oranına göre 1. Sırada
-Öğretim üyesi başına düşen öğrencim sıralmasına göre 1. Sıradadır.

Görüldüğü gibi çok kaliteli eğitim kadrosuna sahip olan Gebze Yüksek Teknoloji Ensitütüsü Fizik, Matematik, İşletme, Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik olmak üzere toplamda 8 lisans bölümünde eğitim vermektedir. Bu bölümlerin en önemlilerinden biri olan ve bizimde bu yazıda bahsedeceğimiz Elektronik Mühendisliği bölümüdür.

Üniversitede Sosyal Hayat
Eğer üniversitede mühendislik okumaya kadar verdiyseniz heleki bu Elektronik Mühendisliği ise sosyal hayat olarak çok birşey beklemeyin derim. Belki ilk sene diğer senelere göre iş yükü olarak daha az çalıştırma gerektirdiğinden dolayı kendinize vakit ayırabilirsiniz. Bu vaktinizi GYTE ‘de faaliyet gösteren Kürek Takımımız ve GYTE Dans Kulubüne katılarak eğlenceli bir şekilde harcıyabilirsiniz.
Özellikle her sene yurt içi ve yurt dışında yarışmalara katılan ve madalyayla Enstitümüze dönen kürek takımımız iftihar kaynağımızdır. Aynı şekilde son katıldığı yurt dışı yarışmasından birincilikle dönen GYTE Dans Kulübümüz Enstitümüzde en faal gruplarımızdandır. Eğer sporla aranız yoksa Enstitümüzün diğer aktif gruplarından olan Robotik Grubumuza katılabilir yıl sonu alacağınız eğitimle kendi robotunuzu yapabilirsiniz. Bunlarla da yetinemem diyorsanız GYTE Türkçe Topluluğunun en az 2 haftada bir düzenlemiş olduğu söyleşilerle bir çok önemli kişiyi yakından tanıyabilir, GYTE IEEE Öğrenci kollarımızın düzenlediği çeşitli eğitimlere, seminerlerede katılabilirsiniz.

Üniversitemizin Eğitim Kalitesi

Elektronik Mühendisliğini seçmek istiyorsanız dört sene sürecek oldukça ağır bir eğitimi kabullenmek zorundasınız. Lisede gördüğünüz ve kendinize “Biz bunları nerede kullanacağınız ki?” diye sorduğunuz tüm matematiksel teorem ve ifadeleri bu bölümde fazlasıyla göreceksiniz. Ayrıca işin içine Fizik de girecek ve gözünüzle göremediğiniz bir şeyin mühendisliğini okuyor olacaksınız. Gün geçtikçe çevrenizdeki elektronik aletlerin çalışma yapısını öğrenecek ve hepsine bir başka gözle bakacaksınız. Labratuvar ön çalışmaları, ödevler, quizler, vizeler, finaller derken dönemin sonuna gelecek ve eğer not ortalamanız dört üzerinden üç üstü ise “Çift Anadal” programına katılıp aynı zamanda başka bir Mühendislik dalını da (Okulumuzda bulunan Bilgisayar Mühendisliği yada Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü) aynı anda okuyabilirsiniz. Yada “Yandal Programıyla” ikibuçuk üstü ortalama ile bir başka mühendislik dalı hakkında sertifika almak için eğitim alabilirsiniz.

Eğitim kalitesini belirleyen en önemli etmenlerden birisi de hiç kuşkusuz Enstitümüzün sahip olduğu öğretim üyeleri yani hocalarımızdır. Yazımızın başlarında da bahsettiğimiz URAP sıralamasında görüleceği üzere Elektronik Mühendisliği Bölümü olarak çok kaliteli eğitim kadrosuna sahibiz. Hocalarımızın çoğu Enstitümüz haricinde TÜBİTAK ‘ta önemli mevkilerde çalışmakta ve Türkiye’nin en önemli projelerinde yer almaktadır.

Elektronik Mühendisliği nedir?

Elektronik Mühendisliğinin uygulama alanları oldukça geniş olup günümüzde kabaca örnek verecek olursak her gün kullandığımız cep telefonumuzdan,yiyeceklerimizi hızlıca pişirebildiğimiz mikrodalga fırınına, seyahat ederken kullandığımız motorlu yada elektrikli araçlara, yiyeceklerimizi taze tutmasını beklediğimiz buzdolabından, çamaşırlarımızı yıkamamızı sağlayan çamaşır makinesine, duş aldıktan sonra saçlarımızı kuruttuğumuz saç kurutma makinasından, televizyona kısacası günlük hayatta karşılaşabileceğimiz ve hayatımızı kolaylaştıran her aleti Elektronik Mühendisliğine borçluyuz. Uygulama alanı oldukça geniş olan Elektronik Mühendisliği kısaca çağımızın mesleği olarak adlandırılabilir.



Fizik / 2010 - * (Aynı zamanda bilgisayar mühendisligi yandal: 2012 - *)


Türkiye’nin sahip olduğu iki Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden biri olan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gebze – Tuzla arasında Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının ve en önemli Ar-Ge kurumlarının arasında bulunan Çayırova Kampüsü’nde eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. URAP Araştırma Laboratuarı’nın yaptığı üniversite akademik başarı sıralamasında Tıp fakültesi olmayan üniversiteler arasında Türkiye 4. sü, 2000 Yılından Önce Kurulan Üniversiteler Genel Sıralamasında Türkiye 9. Su olmuştur. Bunun en önemli sebebi enstitünün verdiği kaliteli eğitimdir. Enstitümüz çok sayıda laboratuvarı ve çalışma alanlarıyla kendini geliştirirken öğrenciler olarak bizimde kendimizi geliştirmemiz gerekmektedir. Yoksa sadece okumuş olursunuz ve bu zamanda sadece okumuş olmak bir işe yaramamaktadır. Yabancı dil ve teknik anlamda kendinizi geliştirdiğiniz takdirde enstitünün eğitim kalitesinin herşey yolunda giderse ( ki zor  )4 sene sonra sizi nerelere getireceğini görebilirsiniz.

Üniversitede Sosyal Hayat

Önce dezavantajlardan başlarsak üniversitenin tek kampüsü olan Çayırova Yerleşkesi sorun şu ki konum olarak sıfır sosyallik içeren bir pozisyonda bulunmaktadır. Gebze bir sanayi kenti olduğundan sosyal anlamda bir şey beklemenizi tavsiye etmem. Birde buna Gebze’nin veya Tuzla’nın içinde değilde arasında bir konumda olması eklenince durum daha kötü oluyor. Çayırova Yerleşkesinin yakınında bulabileceğiniz tek yer Sbaro, BurgerKing ve McDonalds ‘tır. Bunun dışında gelişmemiş bir mahalle vardır. Avantajlarına gelince kampüs içi olabilecek en yeşil kampüslerdendir ve bakımlı ağaçlardan oluşan rahatlatıcı bir ortama sahiptir. Sosyal aktivite anlamında en önemli etkiyi sosyal kulüpler oluşturmaktadır ve bunların başında gelen en büyük ve başarılı kulüp IEEE’dir. Öğrencilerin gelişiminde etkili olabilecek birçok seminer, sosyal sorumluluk projesi ve gezi düzenlemektedir. Hem sosyal hem teknik anlamda önemli faaliyetleri ile kampüsün sosyalleşmesine çok büyük etkisi vardır. Su sporlarında üniversiteler arası dünya yarışmalarında başarıları bulunan su kürek takımı, Balkan Festivalleri Halk Oyunları yarışmalarında birincilikleri bulunan Latin ve Halk Oyunları Dans takımı GYTE DANS kulübü en başarılı sosyal kulüplerindendir. Sahne çalışmalarına sahip ve başka üniversitelerde oyunlarını sergileyen tiyatro kulübüne de sahiptir. Bunun dışında müzik, fotoğrafçılık, sinema gibi kulüplerlerde sosyalleşme anlamında size faydalı olacaktır. Eğer ki üniversiteye gelipte 5 senenizi boş boş geçirirseniz kendinize yazık etmiş olursunuz, bunun size iş hayatında acı etkileri olabilir. Çünkü bu zamanda şirketler takım çalışmasına uygun sosyal ve bilgili insanlar arıyor. Üniversitenin başka bir avantajı da e-5 yanında bulunması. Şimdilik iki araçla Kadıköy bir saat, Beşiktaş bir buçuk saat mesafededir. Banliyö hattı bitince okulun içinde durağı bulunan trenle daha hızlı şekilde İstanbul’un en güzel yerlerine ulaşıp sosyalleşebilirsiniz. Öğrencilerin geneli böylece sosyal hayatlarına devam edebiliyorlar.

Üniversitenin Eğitim Kalitesi

Üniversitenin eğitim kalitesi en başta mühendislik bölümleri olmak üzere Türkiye üniversiteleri içinde en iyiler arasında olduğunu düşünüyorum, zaten URAP sıralaması bunu göstermektedir. Bunun en büyük nedeni çok başarılı bir akademik kadro ve öğrenci sayısının normal üniversitelere göre az olması, akademisyen başına daha az öğrenci bulunması sınıfların kalabalık olmamasını sağlıyor. Böylece sizle daha iyi ilgilenen eğitmenler tarafından eğitim görüyorsunuz. Birebir çalışmalar çok rahat yapabiliyorsunuz. Birde buna akademisyenlerin çok kaliteli olması eklenince (birçoğu yurt dışı üniversitede eğitimlidirler) siz çalıştığınız sürece çok kaliteli bir eğitim alırsınız. Açıkçası bununda getirdiği bir yük var, bölümler gerçekten zor. Diğer üniversitelerde eğitimini tamamlayıp gelen birçok kişi tanıdım ve birçoğu kaldı. Diğer birçok üniversiteden daha zor eğitimi vardır. Dönem içinde çok fazla sayıda ödev, proje ve sunum verilir. Birçok dersi bir arada düşününce yetişmek gerçekten çalışmaya bakar. Eğer “ben yatıcam öyle böyle geçerim ya” diyen biriyseniz sakın ama sakın kapısından bile geçmeyin yoksa bitmez bu üniversite, ama çalışıcam bile değil, çok çalışıcam diyorsanız mezun olduğunuzda üniversitenin verdiği eğitim sizi çok güzel yerlere getirmesi garantidir.

Enstitü olduğundan çok fazla araştırma laboratuvarı vardır, bu laboratuvarlarda hocalarla birebir çalışma imkânları çok fazladır. Zaten enstitü olarak hocalar sürekli araştırma yapıp makale hazırladığından başarılı ve ilgili öğrencileri hemen yanlarına çekmek için çabalarlar. Böylece daha 2. Sınıf öğrencisiyken bile hocalarla çalışmaya başlamış bulabiliyorsunuz kendinizi. Örnek vermek gerekirse ben 1. Ve 2. Sınıftayken sonundayken iki hocanın yanında çalışabilme imkânına sahip olmuştum. Tabi ortalamaya çok dikkat ediyorlar. Üniversite genelinde bu böyledir.

Eğitim dili en az %30 İngilizcedir ama gördüğüm için söylüyorum %30’dan fazlası vardır. Sınavların, kitapların ve notların hepsi İngilizcedir. Derslerin bazıları İngilizce anlatılır. Fakat İngilizce hazırlık eğitiminin iyi olması bunları telafi edebilir.

Akademisyenlerin çoğu TÜBİTAK’ da çalışmalarda bulunur bu yüzden öğrencilerde mezun olunca (bazen mezun olmadan bile) buralarda çalışma imkânı bulabilir. (bu çalışma para anlamında değil kendiniz geliştirebileceğiniz projeler anlamında  ) Genelde mezunları çok iyi şirketlerde veya TÜBİTAK’ da çalışırlar yâda enstitüde veya başka üniversitelerde akademisyenlik için uğraşırlar.

Çap, Yan dal ve Yatay geçiş gibi imkân bulunmaktadır ama gerçekten zordur, kendim yaptığım için biliyorum dersler çakışır yetişemezsiniz. 1. Ve 2. Sınıf sonunda başvurabildiğiniz Çap için 4 üzerinden 3.0, yan dal için 2.8 ortalama gerekmektedir. Eğer başka bölüme tamamen ilginiz varsa Yatay geçiş için çabalayabilirsiniz. Bunun için geçmek istediğiniz bölüme göre 1. Ve ya 2. Sınıfın sonunda genel ortalamanızın 4 üzerinden 3.5 olması(mimarlık geçişi için sanırım 3.99  ) gerekmektedir. Bunlar tabi değişebilen şeylerdir, ilgileniyorsanız takip ediniz.

FİZİK BÖLÜMÜ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Fizik Bölümü temel bilimler olmasından dolayı zaten zor bir bölümdür. Gerçekten ilgili arkadaşların gelmesini kesinlikle tavsiye ederim. Türkiye’deki en iyi Fizik Bölümlerinden biridir. Çünkü sanayi ve ar-ge kurumları hemen yanımızda olmasından dolayı hocaların birçoğu projeler yürütür ve çok sayıda laboratuvar imkânına sahiptir. Temel fizik ve ileri fizik konularında çok bilgili hocalara sahiptir. En ağır ve önemli dersleri Kuantum Mekaniği, İstatiksel Fizik, Katı Hal Fiziği gibi derslerdir.
Yabancı dile gelince diğer tüm derslerin ders kitapları, sınavları İngilizcedir. Bölüm %30 İngilizce olduğundan derslerin bazıları tam olarak İngilizcedir. Son dönemlere doğru teknik İngilizce sunumlar yapılmaktadır.

Mezunların durumuna gelince açıkçası Türkiye genelinde Fizik mezunları ya işsizdir, ya da dershanede falan hocalık yapıyordur ve benzeri… Eğer dershane hocalığı, öğretmenlik ve benzeri şeyler düşünüyorsanız gelmenizi tavsiye etmem, bitirmeniz çok uzun sürer.(hala 2005 girişli arkadaşlarımız var ;-) ) Daha basit bir fizik bölümüne gidin bitirin. Ama ilgim var, çok çalışıcam diyorsanız inanın bana işsiz kalmazsınız. Üniversitelerde( en çokta enstitüde hocalarınızla) çalışabilirsiniz. Yüksek lisans, doktora gibi derecelerle akademisyenliğe adım atabilirsiniz. TÜBİTAK, TAEK, TÜRKİYE HIZLANDIRICI MERKEZİ gibi bilimsel kurumlarda çalışıp ülkeye ve kendinize faydalı olabilirsiniz. Unutmayın ki Türkiyede birçok Fizik Bölümü kapatıldı. Seneler sonra kaliteli yetişmiş Fizikçi açığı oluşacak. Şu anda ülkemiz Fizikçilerin alanına giren yeni girişimler(hızlandırıcı, nükleer enerji, uzay bilimleri, nanoteknoloji) içinde. İşte tam bu sırada kendinizi geliştirebileceğiniz eğitimi çok kaliteli bir fizik bölümü olduğunu söyleyebilirim.

Fizik bölümünde üzerinde durulan ve laboratuvarı olan bölümlerden biraz bahsetmek gerekirse; Nanoteknoloji: Maddelerin nano boyutlarda etkileşimlerini inceler, bunu daha fazla açıklamama bile gerek yok, gelecek bunun üstüne inşa ediliyor. İnce film kaplama: atom kalınlıklarında malzemeler üstüne madde biriktirme gibi çalışmalar yapıyor, yakıt hücreleri, yarıiletken teknolojiler gibi çalışmalarda kullanıyor. Manyetik Malzemeler – Manyetizma: Maddenin manyetik özelliklerini araştırmak ve dedektör, sensör gibi uygulamalarda bulunmaktadır. Ve Optik: Özel optik elemanlar, hologram teknolojisi ve uygulamaları üzerine çalışıyor.



Malzeme Bilimi ve Mühendisliği / 2.Sınıf


Gebze Yüksek Tekonloji Enstitüsü ya da kısaca GYTE,Türkiyede kurulmuş 1992 yılında kurulmuş iki enstitüden biridir.MIT örnek alınarak kurulmuş olan enstitümüz ilk olarak yüksek lisans öğrencisi alarak eğitim hayatına başlamıştır.2001 yılında ilk lisans öğrencilerini almaya başlayan okulumuz ilk mezunlarını 2005 yılında verdi.ODTÜ URAP Araştırma Labaratuvarının hazırladığı “Üniversitelerimizin 2009-2013 Dönemindeki 5 Yıllık Performans Raporu” çalışmasında okulumuz Türkiye sıralamasında dokuzuncu,öğretim üyesi başına düşen makale sayısında ikinci ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısında birinci olmuştur.GYTE’nin konumu İstanbul-Kocaeli sınırında yer alır,hatta okulumuzun bir kısmı İstanbulda bir kısmı ise Kocaeli de yer alır.2 farklı kampüsümüz bulunuyor.

Çayırova Kampüsü: Rektörlük,idari birimler ve tüm lisans bölümleri Çayırova Kampüsündedir.Bu kampüste ayrıca bir tren istasyonu bulunuyor fakat şimdilik Konya-İstanbul arası yapılmakta olduğundan dolayı kapalıdır.

Muallimköy Kampüsü: Araştırma labaratuvarlarının ve yüksek lisans bölümlerinin bir kısmı bu kampüste bulunuyor.

Sosyal Hayat

GYTE sosyal hayat olarak diğer okullara göre lisans bölüm sayısının az ve doğal olarak öğrenci sayısının az oluşu okuldaki sosyal hayatı etkiliyor.Ama bunun aynı zamanda şöyle bir artısı var,okuldaki çoğu kişiyi tanıdığınızdan dolayı daha samimi bir ortamın oluşmasına yardımcı oluyor.Okulun İstanbul’a yakın oluşu çok büyük bir avantaj sağlıyor.Sıkıldığınız zaman İstanbul’a gitme gibi bir imkanınız var.Okuldaki aktif öğrenci kolları sosyal ortamın biraz daha iyileşmesinde katkıda bulunuyor.IEEE,Türkçe Topluluğu,MİTA gibi öğrenci topluluklarının düzenlediği etkinliklere katılma imkanınız var.Ayrıca GYTE Kürek Takımı Türkiye’de saygın bir konuma sahiptir.Üniversiteler arası düzenlenen yarışmalarda dereceleri bulunan bir spor takımımız bulunuyor.

Eğitim Kalitesi

Eğitim kalitesi Türkiye standartlarına göre gayet iyi denilebilecek düzeydedir.Okulumuzda bulunan sayısız labaratuvar,2003 yılında kurulmuş olan GYTE Nanateknoloji Araştırma Merkezi,donanımlı öğretim üyeleri ile öne çıkıyor.Öğrenci sayısının az oluşu okuldaki hocalara ulaşmanızı kolaylaştırabiliyor.İmkanları kullanmak öğrenciye bağlı olduğundan dolayı sen ne kadar kendine bir şeyler katmak istersen o kadar kendini geliştirebilirsin.

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği

Bölümü metalürji ve malzeme mühendisliğinden ayıran temel fark metalürjinin daha çok metal sektörü ağırlıklı olmasından kaynaklanıyor.Malzeme Bilimi ve Mühendisliği okuyan birisi ise her malzeme dalını eşit olarak görür.(Metaller,seramikler,yarı iletkenler,kompozit malzemeler vs..).Ayrıca Malzeme Bilimi daha çok Ar-Ge’ye yatkın bir bölümdür.Eğer bu bölümü seçecekseniz fizik ve kimya derslerini seviyor olmanız gerekli.Bölümden mezun olduktan sonra çalışma yelpezemiz çok geniş.Mezunlarımız metal ve maden sanayide,otomotiv sanayide,üretim ve kimya sektörlerinde Ar-Ge,üretim-imalat,kalite gibi departmanlarda çalışabilmektedirler.



Mimarlık


Ülkemizde 1992 yılında kurulan iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisi olan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE), Marmara Bölgesi'nde seçilmiş bir alanda konumlanmış, araştırma ve teknoloji üretimi öncelikli bir ihtisas üniversitesidir.

1994 yılından bu yana çeşitli disiplinlerde yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim veren Enstitü; 2001 yılından itibaren Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinde, 2002 yılından itibaren de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ile Matematik ve Fizik bölümleri, 2008 yılında ise Mimarlık fakültesi-Mimarlık bölümü, İşletme fakültesi-İşletme bölümü, 2010 yılında ise Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü İngilizce destekli lisans eğitimine başlamıştır. Henüz çok genç bir lisans kurumu olmasına karşın sahip olduğu seçkin akademik kadrosu ve kapsamlı altyapısı ile hızla gelişen GYTE, öğretim üyesi ve öğrenci sayısı oranı ile de iddialı bir üniversitedir.

Mimarlık Bölümü, 1995 yılında ilk olarak yüksek lisans eğitimi vermek üzere kurulmuştur. 2008 yılında ise bölümümüz, lisans eğitimine açılmıştır.
Mimarlık Eğitiminin çok büyük bir sorunsal haline dönüştüğü ve sürekli tartışıldığı ülkemizde bölümümüz ülkemizdeki diğer Mimarlık Fakültelerinden zamanla farklılaşarak kendi kimliğiniz oluşturmaya çabalamaktadır. Mimarlık eğitimi almak isteyen mimarlara ve mimar adaylarına teknolojik gelişmeleri izleme, çağdaş ve bilimsel bilgiye ulaşabilme, yeni bilgi üretme, bunları değerlendirme, yorumlama, kullanabilme ve bunların sonunda sorunlara çözüm üretebilme yeteneklerini geliştirmeye yönelik bir eğitim uygulanmaktadır.
Bölümümüzde, Yapı Malzemesi, Yapı Biyolojisi ve Ekolojisi, Sürdürülebilirlik, Yapısal Atık Yönetimi, Yapı Üretim Teknolojileri ve Organizasyonu, Yapım kalitesi, Yangına Dayanımlı Tasarım, Tek Yapı Koruma ve Sit Koruma, Endüstri Mirası konularında çalışmalar yapılmaktadır. Bu süreçte okulumuzda genel olarak Yapı Bilgisi ve Zemin araştırmaları gibi önemli konular üzerine çalışmalar yürütülmekte ve bu alanda önemli akademisyenler eğitim vermektedir.

Enstitü içerisinde uygulanan öğrenci değişim programları(Erasmus, Farabi, EASA vs.) Mimarlık Fakültesinde de geçerli olup mimarlık eğitimini farklı çalışma ortamlarında deneyimlemek isteyen tüm öğrencilerine önemli fırsatlar sunmaktadır. Erasmus programı dahilinde; Barcelona, Polanya, Slovenya, Almanya gibi çeşitli ülkelerde öğrenciler, kendi disiplinlerinin farklı yorumlarını deneyimleyerek kişisel gelişim süreçlerinde önemli kazanımlarda bulunmaktadırlar.

Okulumuzda sosyal olanaklar maalesef diğer ünivesiteler gibi değil. Öncelikli olarak diğer üniversiteler kadar öğrenciye sahip değil GYTE ama bu eğitim kalitesini çok arttıran bir durum. Böylelikle öğretmen başına düşen öğrenci sayısı olarak Türkiye’de 1. Sıradadır GYTE. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki sosyallik kişinin kendisindedir. Okulumuzda bölümümüzle ilgili MİTA(Mimarlık Tasarım)Grubu’yla ders haricinde de kendinizi mimar adayları olarak geliştirebilirsiniz. Okulumuzdaki öğrenci topluluklarının yaptıkları çok sayıda etkinlik vardır ve bu etkinlikle öğrenciler hem eğlenme hem de kendilerini geliştirme imkanı bulurlar. Öğrenciler kendilerini sanatsal anlamda da geliştirme imkanı bulabilirler okulumuzda. Fotoğrafçılık kulübü, Tiyatro Topluluğu, Dans Kulübü ve daha bir çok öğrenci kulübüyle GYTE’de istediğiniz şekilde kendinize katkıda bulunabilirsiniz.



Moleküler Biyoloji ve Genetik / 3.Sınıf


Ülkemizde 1992 yılında kurulan iki yüksek teknoloji enstitüsünden birisi olan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE), Marmara Bölgesi'nde seçilmiş bir alanda konumlanmış, araştırma ve teknoloji üretimi öncelikli bir ihtisas üniversitesidir.

1994 yılından bu yana çeşitli disiplinlerde yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim veren Enstitü; 2001 yılından itibaren Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerinde, 2002 yılından itibaren de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ile Matematik ve Fizik bölümleri, 2008 yılında ise Mimarlık fakültesi-Mimarlık bölümü, İşletme fakültesi-İşletme bölümü, 2010 yılında ise Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü İngilizce destekli lisans eğitimine başlamıştır. Henüz çok genç bir lisans kurumu olmasına karşın sahip olduğu seçkin akademik kadrosu ve kapsamlı altyapısı ile hızla gelişen GYTE, öğretim üyesi ve öğrenci sayısı oranı ile de iddialı bir üniversitedir.

Moleküler Biyoloji ve Genetik canlıların yapılarını, işlevlerini, birbirleriyle ve çevreleriyle olan ilişkilerini moleküler düzeyde incelemektedir.

Genetik, genlerin moleküler yapı ve fonksiyonlarıyla ve canlılardaki kalıtımın özellikleriyle ilgilenirken, Moleküler Biyoloji DNA'da taşınan genetik bilginin yaşamın sürdürülmesi için gerekli olan süreçlere dönüşümünün moleküler mekanizmalarını inceler. Biyokimya ise bu mekanizmalarda yer alan biyolojik makromoleküllerin (protein, nükleik asit, karbonhidratlar vb.) yapı ve görevleri üzerinde çalışır.

Moleküler biyoloji ve genetik bölümü bildiğiniz üzere ülkemizde yeni tanınmaya başlanan bir bölüm. 2010 yılından önce biyoloji bölümü olarak yüksek lisans öğrencilerine eğitim vermekteydi. Kuruluş felsefesi ve yaşam bilimlerindeki açılımlar doğrultusunda Hücre Moleküler Biyolojisi, Mikrobiyal Genetik ve Biyoteknoloji, Bitki Biyoteknolojisi ve Genel Mikrobiyoloji alanlarındaki çalışmalara ağırlık verecek şekilde yapılandırılan MBG bölümünde iki Profesör, dört Doçent, on Yardımcı Doçent görev yapmaktadır. Kanser başta olmak üzere, genetik ve metabolik hastalıklar, mikrobiyal genetik ve biyoteknoloji, bitki biyoteknolojisi gibi farklı disiplinlerde araştırmalar uluslararası kurumlar, TÜBİTAK ve BAP fonlarından desteklenmektedir. Bölümümüzde diğer üniversitelere göre daha laboratuvarları çok daha iyi durumda. Bu bölüm teoriye dayalı olarak pratikte öğrenme imkanı bulabileceğiniz nadir üniversitelerdendir. Bölümümüzün bir kötü yanı var diğer bölümlere ve giriş kapısına kadar 15 dakika yürüme mesafesinde.

Hocalarımıza gelince ise gerçekten bilim adına çok iyi çalışmalar yapan hocalarımız mevcut ve size her anlamda destek olmaya çalışan hocalarımız var. Derslerimize gelince gerçekten kolay bir bölüm değil onu başlangıçta söyleyeyim. Eğitim dili en az %30 İngilizce olmak koşuluyla Türkçedir. İlk iki sene bölümle alakalı çok fazla dersiniz yok daha çok bölüm dışı derslerle uğraşıyorsunuz. Sonraki iki sene ise tamamen bölüm derslerinden oluşan bi programamız var. Bu bölüm için rahatlıkla şunu söyleyebilirim sevmeyen insan bu bölümü bitiremez. Gelelim “İş bulabirmiyiz?” sorusuna ona kısaca şu cevap vereyim; ”Her şey senin elinde.” yani sen istersen kendini geliştirirsen iş konusunda hiç korkun olmasın. Mezunları; tıbbi klinik ve laboratuvarlar da dahil çeşitli ilaç, yiyecek ve medikal firmalardaki farklı pozisyonlarda görev yapabilirler. Ayrıca lisans derecesine sahip yeni mezunlar, ulusal ve uluslararası pek çok üniversite veya enstitüde çeşitli araştırma, eğitim ve fakülte pozisyonlarına başvurabilirler. Ama bunun için cidden çalışman lazım çalışmazsan bu bölümde yapamazsınız.

Okulumuzda sosyal olanaklar maalesef diğer ünivesiteler gibi değil. Öncelikli olarak diğer üniversiteler kadar öğrenciye sahip değil GYTE ama bu eğitim kalitesini çok arttıran bir durum. Böylelikle öğretmen başına düşen öğrenci sayısı olarak Türkiye’de 1. Sıradadır GYTE. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki sosyallik kişinin kendisindedir. Okulumuzda bölümümüzle ilgili Biyo-Teknoloji ve Genetik grubu ve IEEE EMBS topluluğu vardır. Okulumuzdaki öğrenci topluluklarının yaptıkları çok sayıda etkinlik vardır ve bu etkinlikle öğrenciler hem eğlenme hem de kendilerini geliştirme imkanı bulurlar. Öğrenciler kendilerini sanatsal anlamda da geliştirme imkanı bulabilirler okulumuzda. Fotoğrafçılık kulübü, Tiyatro Topluluğu, Dans Kulübü ve daha bir çok öğrenci kulübüyle GYTE’de istediğiniz şekilde kendinize katkıda bulunabilirsiniz.




Son olarak 2014 yılında TRT okulda programındaki tanıtım: Aynı zamanda TUBİTAK BİLGEM Başkanı olan GYTE Rektör yardımcısı ve GYTE Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin anlatıyor.

Arkadaşlar bilgisayarda 1 yönetici birde standart kullanıcı olmak uzere iki hesap var ve ben normak hesaptan D sürücüsünn izinlerini degiştirdim ( sadece okuma yazma yapılabiliyor silme engelli)

Değiştirdiğim kullancılar PC-Users'di .Benim yapmak istedigim sadece standart kullanıcınkini değiştirmekti ama tüm hesapların izinleri degişti

sorun ise: Bunu eski haline getirememek. nedeni de kaydetmeden once tüm izin değiştirme haklarının tikini de kaldırmıstım.Bunu nasıl düzeltebilirz acaba.

resim:https://store.donanimhaber.com/86/f9/cc/86f9cc35630c4ee3edbc69ac6486e39d.jpg
ARkadaşlar resimde de gordugnuz uzere sp1 yukledikten sonra performans duştu.Bu dusus nedne kaynaklanmıs olaiblir. İndirdigim işletim sisteminde mi sorun var acaba. sp1 li surum Vistanın bile performansından dusuk gorunuyor.
Tekrar yuklesem birşey değişir mi. Şuan kullandıgım Orjinal bildigim Sp1 li sürüm.

Vista :laptopla birlikte geldi.
Win7 arkadastan aldım. Orjinal mi bilmiyorum (SHA1 : 3F3C70247362E6759E1DA9F37F4DB13F52305753 )
Win7 sp1 orjinal diye indirdim. (SHA1 : 9723BF9FC68241B957AA6709D26F54419C0AD4B2 )
x86 hepsi.

Vista


Win 7


win7_SP1
quote:

Arkadşlar aşagıdaki 20 tane ing cümleyi çevirmem gerekiyor, kendimce birşeyler yazdım .
Bunlar ne kadar doğru? yanlışları düzeltebilirmisiniz.

vakit ayıranlar için şimdiden sağolun.

1 - The internet, with its millions of connections world wide is changing the way science is done.
1- İnternet ile birlikte milyonlarca worldwide'ın bağlanmasıyla , bilim yolunda değişimler yapılıyor.

2- The internet is making research more collaborative ,that is ,rather than one person, a group of people does the work.
2- İnternet araştırmalarda daha çok yaralanılıyor, yani insan çalışmalarını bir kişi, bir grupdan aksine internetten yararlanıyor.

3- The internet makes more date available which means that huge amount of data can be stored and exchanged.
3- İnternet daha fazla veri elde edilebilir hale getirir ki bu ise büyük miktarda bilginin depolanabilir ve değiştirilebileceği anlamına gelir.

4- Not only scientists but all tools of science has changed with the help of the internet.

4- İnternet yardımı ile sadece bilim adamları değil bilimin bütün araçları değişti.

5- For a desktop computer user, you can add a new security update,system patch,new aplication or even an entirely new aperating system.
5-Bir masaüstü bilgisayar kullanıcısı için yeni bir güvenlik güncelleştirmesi, sistem yaması, yeni uygulama ve hatta tamamen yeni bir işletim sistemi ekleyebilirsiniz.

6- As long as you understand how an operating system Works,you can change some of the ways it Works.
6- İşletim siteminin nasıl çalıştığını anladığınız sürece, bazı çalışma şekillerini değiştirebilirsiniz.

7- Central Processing Unit is the main information processor in a computer.
7-Merkezi İşlem Birimi bir bilgisayarın temel bilgi işlemcisidir.

8- A CPU is a single microproccesser made from the slicon ,with millions of electrical components on its surcafe.
8-Bir CPU , bir yüzey üzerinde slikondan yapılmış milyonlarca elektriksel bileşenle birllikte bir tek mikroişlemciden oluşur.

9- Standard CPUs contain processing unit that interpret and implement software instructions, perform calculations and comparions, make logical decisisons, temporarily store information for use by another of the CPU's processing units, and allow the CPU to communicate with the rest of the computer.
9-Standart CPU lar yazılım talimatlarını yorumlayan ve uygulayan işlem birimi içerir, hesaplamalar ve karşılaştırmalar yapar ,mantıksal kararlar alır, CPU'nun işlem birimlerinin başkalarının tarafından kullanılması için geçici bilgi depolar ve CPU bilgisayarın geri kalanı ile iletişim kurmanıza olanak verir.

10- The main function of the CPU is to perform aritmetic and logical calculations.
10 - CPU ana işlevi aritmetik ve mantıksal hesaplamalar yapmaktır.

11- The CPU is controlled by a list of software instructions ,called a computer program.
11- CPU'nun yazılım talimatlarının listesi ile kontrol edilmesi,bir bilgisayar programı olarak adlandırılır.

12-Software instructions enteringthe CPU are kept in memory storage device such as a hard disk ,floopy disk, CD-ROM or magnetic tape.
12- CPU ,Yazılım talimatlarının girdilerini harddisk,floopy disk,Cd-Rom veya manyetik kaset gibi bilgi depolayan aygıtlarda tutar.

13-Software instructions pass into the computer's main random access memory,where each instruction is given a unique adress or memory location.
13- Yazılım talimatları ,bilgisayarın rasgele erişim belleğine geçer, herbir talimat kendisine verilen eşsiz bir adreste veya belek alanında yer alır.


14- When a program is working data-flow from RAM through an interface unit of wires called the bus.
14- Ne zaman bir program çalışsa, RAM den arayüz birimi boyunca yol olarak adlandırılan kablolardan veri akışı sağlanır.

15- From the instruction decoder the data pass to the aritmetic logic unit.
15- Talimatların çözümünde veri ,aritmetik mantık birimine geçer.

16- Devices which store your informations on a disc is called the disc drive which preserves the information even when you shut your computer off.
16- Aygıtlar , bilgilerinizi disk sürücüsü olarak adlandırılan bir disk üzerine depolar,bu bilgiler bilgisayarınız kapandığı zaman bile korunur.

17- A hard disk drive looks like a rigid platter with a magnetic surface.
17- Bir Sabit disk sürücüsüne bakıldığında, manyetik yüzeyden oluşmuş sert bir yassı plakaya benzer.

18- All of the programs an files in a computer are held in these hard disks.
18- Tüm programlar ve dosyalar bilgisayarın sabit diskinde tutulur.

19- Compared to CDs and DVDs floopy discs can store only a small amount of data.

19- Floopy diskler , Cd veDvd lerle karşılastırıldıgında sadece az miktarda veri depolayabilir.

20- Floopy disc drives are less popular then they used to be , although some computers still include them.

20- Floopy diskler daha az popüler kullanımı olduğu halde bazı bilgisayarlarda hala bulunmakta.
Arkadaşlar,biraz araştırma sonucu Pcdepo dan toshiba almaya karar verdim ama
Pcdepo'da -1500TL Toshiba (Sıradan günlük kullanım için aradğım) neredeyse yok,

Pcdepo gibi Guvenillir satış yeri olarak neresi önerirsiniz ,veya, Teknik servisi sorun cıkarmayacak başka bir marka da olabilir.

Forumda arama yaptım ama tam olarak sonuca ulaşamadm,

Hiç bir sorun yokken mozillada gezerken Pc dondu ve resetledim , ilk açılışta acılmıyor ve tekrar resetlemek zorunda kalıyorum.
Açıldıktan sonra oturumu acarken veya hiçbirşey yapmazken 3-5 dk da donup kalıyor.

Aynı sorun Pardusda da oluyor,

işltm ist. Vista Home Basic
İntel core 2 duo
geforce 9850


Donanmsal sorun var galiba, durduk ere nasıl bole birşey olur anlayamadım : o
Bunu ingilizceye cevirmem gerekiyor yardımcı olabilecek arkadaş var mı
__

Geçmişten Günümüze Bilgisayar

İnsanoğlunun ilk zamanlarda ihtiyaçları basit ve azdı. Zaman geçtikçe nüfus arttı, ihtiyaçlar arttı.
İnsanoğlu, ilk hesap işlerini parmak hesabı ile yapmıştır.
İhtiyaçların artması insanoğlunu değişik aygıtlar icat etmeye mecbur kılmıştır.

Abacus

Hesap işlemleri için kullanılan aygıtları bilgisayarın ilk temelleri olarak kabul edersek Abacus ilk bilgisayardır denilebilir.

Günümüzde ilköğretimde sayı saymayı ve basit matematiksel işlemleri öğretmek için kullanılır.

*İlk Kuşak: Vakum Tüpleri(1942-1956)
ENIAC gibi ilk elektronik bilgisayarlar vakumlu tüp olarak bilinen teknolojiye dayanmaktadır. Bu kuşakta yazılım diye bir şey yoktu. Teknolojinin çoğu donanıma dayanıyordu.

Eniac
ENIAC isimli sayısal elektronik bilgisayarı 1946 yılında yapıldı.
50 ton ağırlığıyla 167 m2 yer kaplıyordu. Saniyede 5000 toplama işlemi yapabiliyordu.


*İkinci Kuşak: Transistörler(1956-1963)
İkinci kuşak bilgisayarlarda vakum tüplerinin yerine yarı iletken materyallerden yapılan transistorlar kullanıldı. Bu kuşak yazılım kavramını ortaya çıkarmıştır.

*Üçüncü Kuşak: Entegre Devreler (1964-1971)
Bu kuşakta transistörlerden yonga (chip) adı verilen entegre devrelere geçildi. Yongalar içinde elektronik devreleri içeren küçük kare parçalardır. Genellikle silikondan ve ileri teknoloji kullanılarak üretilirler.

*Dördüncü Kuşak: Mikro Devreler (1971-?)
1970'li yıllarda entegre devreler iyice küçülmeye devam etmiştir. Bu işlem büyük çapta tümleşme (very large scale entegration) olarak adlandırılmıştır.


IBM PC
Günümüzde de söz sahibi olan IBM firması ilk kişisel bilgisayarını 1981 yılında piyasaya sürdü.


*Beşinci (Ve Gelecek) Kuşak
Beşinci kuşak bilgisayarlar özellikle yeni teknolojilerin kullanıldığı ve buna bağlı olarak hızlı çalışan ve daha akıllı bilgisayarlar geliştirilecek. Yapay zekaya sahip olan bu bilgisayarlar yaşamımıza daha çok girecekler.
Wirelessden Hiç bir ağa bağlanamıyorum, Kablosuz ağlar buulunuyor ama
bulunan ağlara çift tıklayınca pencere kapanıyor - hiçbirşey olmamış gibi devam ediyor.

Normalde şifre sorması gerekiyor ama onu yapmıyor.hiç bir uyarı vermiyor

bunun nedeni ne olabilir:|

Vista home basic
Hakkında
Konum: İstanbul, Pendik
İlgi Alanları: Sen
Forum İmzası:
Sinan

Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH’de
Nerede: Bir konuya bakıyor.
Son Giriş: 58 sn. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Mesaj Sayısı: 924
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.316
İkinci El Bölümü Mesajları: 19
Konularının görüntülenme sayısı: 6.316 (Bu ay: 241)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 314 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.