< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Şarj edilebilir hibrit otomobillere ÖTV indirimi geliyor: TBMM'ye sunuldu! (3. sayfa)
-
-
Bazen "geniş ailedeki Ulvi gekiyor aklıma. Bu yasayı haz8rlayanlarda ondaki kadar akıl yok yeminle...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sanıyorsun ki sınavsız sorgusuz sualsiz aliyorlar etrafımda çok chp li olup bi akp teskilatina geçeyimde işlem tıkırında gitsin diyen gördüm ve farkettimki emek vermeyene ekmek yok sende girip deneyebilirsin emin ol istedin kadar yalakalık yap işini biliyorsan yerin var.sağdan soldan duyduğuna çok inanma derim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
senin mantıkla 240kw üstü elektik harcayanla altında harcayan aynı kw başına fatura ödesin yok canım :).ne alak diyeceksin çok alaka :).hiç bir ülkede ben görmedim pahalısıma daha fazla vergi ödediğinden şikayet eden vatandaş.
Yaw he he. Kartal imamhatip oxforda rakip zaten.
Yine ellerine, yüzlerine, kollarına ve ayaklarına kısaca her yerlerine bulaştırmışlar karar vericiler. Arkadaş ne zaman oturup mantıklı düşünüp, gerçekten halkın yararına bir şey yapacaksınız siz? Akıl tutulması gerçekten bak yine bir şeyleri limitlemişler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Siz kimsiniz ki %100 elektrikliye geçeceksiniz. Önce vekil beylerimiz alsın tadını öyle ancak
şöyle fiyatlara bakıyorumda bir model alacaksanız en o modelin en pahalısı plugin olanlar. ucuz olan chery e mg ye zam üstüne zam . Pahalı olanlara indirimde indirim :)
-
Sanki Çinliler ile anlaşmışlar onlar için yol yapıyor gibiler.
Buradan şu çıkıyor, ne kadar sözde hizmet için kurulan ve para tahsil edilen sistem varsa hepsi suistimale kurban gidiyor, amacı dışında kullanılıyor, sonra kendisi başlı başına bir sorun oluyor. Nüfus artış hızı da düştü, Türkiye zaten iyice değer üretemez ülke haline düştü; bırak bilimi, bırak argeyi, bırak ürgeyi, standart sanayi ve tarım üretimi yapanlar bile her türlü cezalandırılır oldu. Yiyen, yiyen, hep yiyen, hortumlayan büyük bir güruh oluştu. Sabır taşı çatladığında ve onlar da artık bıraktığında veya yetemediğinde kim besleyecek bunları?
-
çok haklısınız tüm dünya egzoz emisyon değerine bakarken biz motor hacmine bakıyoruz. MTV öderken neden hacme göre?
örnek toyota corolla cross 1,8 atmosferik motor var diye bir dünya vergi isteniyor oysa bu araç bir çok araçtan daha çevreci, ayrıca aracı satın alırken zaten ÖTV verilmiş fiyatına göre motor hacmine göre sürekli cezalndırmanın anlamı ne?
Bazen de deniyor ki üreticiler Türkiye'ye özgü araç çıkarsınlar ya neden adamlar bize özgü olacak diye 2 tonluk arabaya 1.4 motor taksınlar bizim bu saçma uygulamayı değiştirip dünyadaki normlara uymamız gerekiyor
Ancak bazı yorumlarda garip halk olarak daha iyisini kendimize daha uygun fiyata reva görmeyenler de var neden kardeşim ? İkimiz de mantıklı uygun ve düşük vergi verelim demek varken yok ben az vereyim sen daha çok ver o daha da çok versin benim yok onun da olmasın mantığıyla gidiyoruz?
Sonuç olarak evet size katılıyorum şu motor hacmi saçmalığını bırakıp artık Dünyaya uyum sağlamamız lazım.. ÖTV saçmalığından da kurtulmamız lazım zira ben yapılanın insan haklarına aykırı olduğunu düşünüyorum ne demek ya siz fabrika kuracaksınız inovasyon yapacaksınız binlerce insan çalıştırıp reklam yapıp ülkeler arsı transferlerle arç getirip showroomlar kiralayıp o kadar emek masraf yapıp ürettiğiniz araçtan 1 birim kazanırken bir devlet hiç bir iş yapmadan sizin malınız üzerinden 2 birim kazanacak... Ben ise 3 birime o araca ancak sahip olabiliyorken bir de biz birbirimizle sen az vergi ödedin ben çok ödedim diye didişip duracağız
-
Ben genel söyledim, hibrit işin içine girince zaten otomatik düşüyor tüketim. Burda normal motorlardan bahsettim 4.0 motor 2.0 motordan az yakamaz normal koşullarda. Fiziğe aykırı bir şey;) Türkiye de hibritler artsa hem devlet kazanacak hemde millet ama bu hükumet oldukça çok çok zor.
Sakarya fabrikasında Yerli olarak Üretilen PHEV Toyota CHR, otomotiv sanayimiz ve doğa, çevre için de yerinde bir uygulama.
-
Hani Kamu personel alımları var ya, boyuna kilosuna göz rengine kadar yazarlar şartlara sadece Ad-Soyad yoktur. Aynen onun gibi olmuş. Liyakat sıfır yine.
Motor hacmi takıntın yoksa düşük hacimli al gitsin işte.
-
Hafif hibrit denen araçlar hariç hepsi için geçerli olmalı bu. Hepsinin tüketimi düşük.
Aynen abi zaten elektrik motoru var, nispeten güçlü bir e.motor, yine nispeten yüksek kwh batarya ve nispeten güçlü 1.6 ice motor yeterli olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanjiro Kamado -- 6 Temmuz 2024; 17:20:0 >
Aynen,bizim ülkemizde üretiliyor fakat biz alamıyorduk,inşaallah o da girer.
Firmalar sirf vergi durumlarindan buyuk motor getirmiyor ulkeye peugeot 408 yurtdisinda 180 bg 1.8 plugin hibritle geliyo burda yok, toyota camry yok neden 2500cc hybrid, ford edge yok, 3 silindir findik kadar 1.0/1.2 motorlarla mahsur kaldik.
Yaris cross hybrid sahibiyim.
bu iş bilmez liyakatsiz yöneticilerden bıktıkkkkkkkkk... yeter artık ya...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X