Şimdi Ara

Şarj aletinin touchpadi bozabilme saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sahip olduğum monster abra a7 latop bilgisayarım ile ders çalışırken şarjım bitiyordu, ben de içeriden kendine ait şarj aletini almak yerine yanı başımdaki asus laptopının şarj aletini kullanmayı tercih ettim.iyi hoş sıkıntı yoktu ta ki google'a girip bir şeyler yazmak için touchpadi kullanana kadar. sanki touchpadin üzerine toz pislik dolmuşta sağa sola götürüyordu imleci. 10dk boyu boğuşmanın ardından aklıma şarj aleti geldi.Çok saçma ama denmekten zarar gelmez dedim. ve evet gerçekten dünyanın en saçma donanım sorununu yaşadım. nedenini bilen varsa gerçekten merak ediyorum.elbet bir mantıklı açıklaması vardır ama sadece touchpade etki etmesi o kadar saçma geldi ki bana hiç aklımın ucundan geçmedi hatta bi ara ulan hacklendik mi dediğim oldu hatta o daha mantıklı geliyordu. Neyse nedenini bilen varsa paylaşabilir mi merak ediyorum gerçekten...

• Hocam sorunu google'de arattım genel'de problem çakma şarj adaptörleri veya voltaj elektriksel kaynaklı diyorlar

"Kısa vadedeki hayallerimizi gerçekleştirdik. Uzun olanları biraz erteledik. Belki bir kez daha görev almak nasip olur."
  • normaldir olur

Sorun topraklama ile alakalı tamamen

Bunun şarj aleti ile de alakası var, sizin cihaz ile de.

Taktığınız asus şarj aletinde topraklama ile alakalı sıkıntı var ondan yapıyor

farklı şarj cihazı kullanma konusunda dikkatli olmakta fayda var.
    Touchpad kapasitif kaçağa oldukça hassas bir bileşendir. Normalde touchpad yüzeyi şaselenmek(topraklanmak) suretiyle nötr hale getirilir. Laptop adaptörünün çıkış GND ucu adaptör içerisinden bir dirençle topraklamaya bağlıdır. Parmağınızı dokundurduğunuzda dokundurduğunuz bölgedeki yük dengesi vücüdunuzdaki statik elektrik nedeniyle değişir. Touchpad yongası bu yük değişimini algılayarak nereye dokunduğunuzu tespit eder.
    Yetersiz topraklama durumunda touchpad yüzeyinde önceki dokunuşlara ait yükler yeterince deşarj edilemez. Bu artık yükler touchpoad kontrolcüsünün hatalı okuma yapmasına sebep olur.
    Benzer durumlar bazen orjinal olmayan şarj aletleri ile şarj edilen akıllı telefonlarda da görülebilmektedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ipli jeton

Topraklamadan kaynaklı bir problem.
    Touchpad kapasitif kaçağa oldukça hassas bir bileşendir. Normalde touchpad yüzeyi şaselenmek(topraklanmak) suretiyle nötr hale getirilir. Laptop adaptörünün çıkış GND ucu adaptör içerisinden bir dirençle topraklamaya bağlıdır. Parmağınızı dokundurduğunuzda dokundurduğunuz bölgedeki yük dengesi vücüdunuzdaki statik elektrik nedeniyle değişir. Touchpad yongası bu yük değişimini algılayarak nereye dokunduğunuzu tespit eder.
    Yetersiz topraklama durumunda touchpad yüzeyinde önceki dokunuşlara ait yükler yeterince deşarj edilemez. Bu artık yükler touchpoad kontrolcüsünün hatalı okuma yapmasına sebep olur.
    Benzer durumlar bazen orjinal olmayan şarj aletleri ile şarj edilen akıllı telefonlarda da görülebilmektedir.
    harikasınız efendim :) cevabınıziçin teşekkür ederim

• bunun benzeri yıllar önce android telefonda oluyordu
  • Bilgisayarın ucu ucuna güç sağlıyorsa Android telefonunu şarj etmeye çalıştığında laptop üzerinden, telefon dokunmatiğinin geç tepki verdiğini göreceksin. Oluyor böyle şeyler... Her genç kızın başına gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 8 Ocak 2020; 3:41:42 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.