|
"Neden akp'lilere soruşturma açılmadı?" diye soruyorsun ya, cevabı basit: çünkü o iddialarınız muhtemelen hukuki sağlamlık testini geçemedi! Bak şimdi, unutuyorsun galiba: Bu ülkede fetö'nün hakim ve savcılarının cirit attığı, ak parti ile ölümüne kapıştıkları bir dönem yaşandı. Eğer o dönemde sizin iddia ettiğiniz gibi akp'liler hakkında elle tutulur, sağlam deliller olsaydı, fetö'nün o savcıları bunları kaçırır mıydı? Anında yapışmazlar mıydı? Demek ki neymiş? O iddialar hukuken yetersizmiş ki fetö bile bir şey yapamamış! Ben buradan bunu çıkarıyorum. Sizin ucuz muhalefetiniz ise yıllardır aynı taktiği kullanıp tribünlere oynuyor. Ama artık eşşek terledi! Yıllardır aynı bayat iddialar... Zamanında, fetö yargıyı ele geçirmişken, zaman gazetesinin önünde nöbet tutacağınıza, o iddialarınızı sağlam delillerle savcılığa götürseydiniz ya! Ama yetersize geçmez abi! Ister fetö, ister nuh peygamber olsun, delilin sağlam değilse, başka verilerle uyumlu değilse, kayıtlarla örtüşmüyorsa, o iş sadece algı operasyonu olarak kalır. Işte sizin muhalefetinizin bu ülkeye sunduğu bu kadarcık! Işinizi doğru yapsaydınız, sağlam muhalefet yapsaydınız, ak parti asla 25 yıl iktidarda kalamazdı. Adamlar referandum yaptı kazandı, siz hala dosya sayıklıyorsunuz! Bak melih gökçek örneğine... Erdoğan "metal yorgunluğu" dedi, aldı görevden. Eğer gökçek hakkında senin dediğin gibi sağlam yolsuzluk dosyaları olsaydı, ak parti bunu kullanıp "bakın yolsuzluk yaptı, görevden aldık" diyerek siyasi prim de yapmaz mıydı? Ama yapmadı. Neden? çünkü muhtemelen o dosyalar hukuken yetersizdi! Gökçek neden gitti? Ankapark gibi fiyasko bir projeyle halkın parasını çarçur ettiği için, siyasi bir bedel ödettirildi. O ölüm yatırım yüzünden cezalandırıldı. Erdoğan muhtemelen önceden uyarmıştır, "bak bu proje yürümezse şapkaları değişiriz" demiştir, adım gibi eminim. Gökçek'in yolsuzluk yaptığı ispatlandığı için değil, beceriksizliği ve siyasi maliyeti yüzünden gitti. Yani özetle: Bırakin artık şu "onlara niye soruşturma açılmadı" ezberini. Muhtemelen delilleriniz yetersizdi. şimdi imamoğlu hakkında bir soruşturma açıldıysa, demek ki savcılık en azından başlangıç için yeterli bir şeyler bulmuş. Odağımız bu yüzden dosya olmalı. Gerisi boş laf. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
Hızlı