Şimdi Ara

Sararmış farın düzelme şansı var mı? Anketli!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 28.6.2021)
Giriş
  • Focus 3 bir aracım var. Sol far sapsarı 1-2 kişiyle konuştum bu far temizleme işini yapan. Birisi Ford araçlarda kronik sonuç alamıyoruz dedi , diğeri beyazlatırız dedi. Çıkma sol far olmuş 800 lira.. yorumlarınızı bekliyorum..

• ankete gerek yok. youtube 'ta far parlatma yazınca bir sürü video çıkıyor.
    4 numara zımpara ve kloroform ile yarım saatlik iş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendin parlat. 500 1500 en son 2000 sulu zımpara.
    Sonra da ben oluşan buhulu görüntüyü pasta ile düzeltiyorum. Üstüne akrilik vernik atıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kovaya su doldurup az biraz bulaşık deterjanı sonra devamlı ıslatarak her yöne 2000 su zımparası sonra 2500 gene sulu kurulayınca mat görünecek biyerden ince araba pastası güzelce uygulayın kendine gelir. 1 hafta kadar önce 2006 ford aracıma uyguladım 7 sene kadar öncede yapmıştım aynı işlemi ciddi fark ediyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Farınızda ciddi bir sararma yok 1000 1500 gibi kalın zımparaları kullanmanızı tavsiye etmem

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ustaya götür 50 liraya yapıyorlar. Kendin uğraştığına değmez.

• Far neden sararır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dış Güçler Temsilcisi

Far neden sararır?

ham maddesi dandiktir

güneş altında kalmıştır

aşındırıcı kimyasallar ile yıkanmıştır

• Istediğin uygulamayı yap 7-8 ay sonra tekrar sarariyor

• 17 senelik aracı şu ana kadar 5 defa farlarını temizlettim temizledim 1 sene içinde tekrar eski haline dönüyor. 3 senedir de hiç temizletmiyorum. Başta çıksa bile sonra tekrar eski haline dönüyor ama seninki yine de gayet iyi duruyor benimkiler sap sarı . Bunu değiştirmeye gerek yok devam et bence boşuna masraf

• Orjinali zaten sararmış olan farı istediğin kadar uğraş olmaz. Olsa bile eski haline kısa sürede dönecektir. Varsa yan sanayi mercekli far alıp farları xenon led yapabilirsiniz.

• Zımpara,bant,kloroform 50 lira tutuyor taş çatlasa. Kendiniz yapın boşa para vermeyin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Düzeltilebilir ama camın yapısı bozulmuşsa çok randıman vermez. Eliniz yatkınsa zımpara ile girişin yoksa dedikleri gibi 50-60 liraya yaparlar sanayide. En azından daha temiz ve yeni duruyor araba.

• Polestar191 P kullanıcısına yanıt

Üstteki mesajda nasıl yaptığımı anlatmıştım. Eğer pasta ile parlatılıp bırakılır ise 1 sene sonra aynı duruma geliyor. Fakat plastiğin üstünde bir vernik tabakası var. Fabrikasyon olarak güneş ışınlarından korunması için yapılıyor. Vernik attığım zaman 3 yıl sararmadı.

• Kartipi K kullanıcısına yanıt

Haklısın bunun sararması az 2000 ile girişmek mantıklı.

• Dış Güçler Temsilcisi kullanıcısına yanıt

Güneş ışığı.

Plastikleri ard arda dizilmiş karbon dizileri olarak düşün güneş ışığındaki ultraviyole ışınlar üst katmanlardaki bu karbonların bir şekilde oksijen ile tepkimeye girip oksidasyona uğramasına sebep oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Üstteki mesajda nasıl yaptığımı anlatmıştım. Eğer pasta ile parlatılıp bırakılır ise 1 sene sonra aynı duruma geliyor. Fakat plastiğin üstünde bir vernik tabakası var. Fabrikasyon olarak güneş ışınlarından korunması için yapılıyor. Vernik attığım zaman 3 yıl sararmadı.

Hocam 50 lira verdim bilenine yaptırdım. Sarı halinden eser yok ama temizletmediğim sağ far parlıyor , bu işlem yaptırdığım far mat duruyor. Sarılık gitti matlık kaldı. Yan sanayi olduğu için midir? Pasta ile parlatılır mı far?

Birde resimde olduğundan parlak duruyor.. mat duruyor aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

ham maddesi dandiktir

güneş altında kalmıştır

aşındırıcı kimyasallar ile yıkanmıştır

Alıntıları Göster

Doğru. Benim sararan farım yan sanayi. Diğer orijinal far ilk günkü gibi duruyor. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Metufkcr

17 senelik aracı şu ana kadar 5 defa farlarını temizlettim temizledim 1 sene içinde tekrar eski haline dönüyor. 3 senedir de hiç temizletmiyorum. Başta çıksa bile sonra tekrar eski haline dönüyor ama seninki yine de gayet iyi duruyor benimkiler sap sarı . Bunu değiştirmeye gerek yok devam et bence boşuna masraf

Hocam aracı bir yere çekiyorum bakıyorum sapsarı far. Temizlettim tekrar aynı hale gelirse sana dönüşebilirimSararmış farın düzelme şansı var mı? Anketli! 

• Eski haline dönüyor boşuna para harcama

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.