Şimdi Ara

SAR değeri hakkında bilimsel kanıt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonlardaki SAR değerinin etkilerini araştırıyorum ama internette çok yorum var. SAR değeri zararsızdır bilimsel olarak kanıtlandı diyenler var ama kendileri hiç bir kanıt göstermemiş. bir radyasyon oranı var ve bu zararsız olamaz. ayrıca telefonlardaki radyasyonun sadece konuşma sırasında yayıldığı söyleniyor.
    Telefonla çok konuşan biri değilim ama vücut sar değerleri önemli. sonuçta telefon yakınınızda da duruyor cebinizde de. deriye çok yakın. vücuda etkileri büyük olmalı.

internetten-kişilerden duyduklarınızı değil de al sana bilimsel kanıt, bilim adamları böyle açıklıyor diyen bir kaynak gösterecek olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 23 Haziran 2018; 18:52:45 >

• cep telefonu elektromanyetik radyasyon konusunda günah keçisi oldu. etrafımızdaki radyo, tv, wifi, uydu, gemi radarları vs vs s binlerce kaynak elektromanyetik radyasyon yayıyor zaten. gece yattığınız yaylı yatak çok mu masum sizce? tüm bunları o da topluyor,, şimdi gel işin içinden çık bakalım. kaçmak içinde bulunduğumuz zamanda çok zor ama biz bunların en düşük düzeyde zarar verecek şekilde üretilmesini istemek zorundayız.
  • "xiaominin sar değeri yüksek almayın"cılar gelmeden yazayım.

ATMA ZİYAA yok öyle bir şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece konusmada yayilmaz. Wifi ne radyo dalgasi degil mi? Onu birak, elektrik var icinde bunlarin, tabi ki manyetik etki olacak. Gerci manyetik daga radyasyonla alakali degil. Ama o da zararli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cep telefonu elektromanyetik radyasyon konusunda günah keçisi oldu. etrafımızdaki radyo, tv, wifi, uydu, gemi radarları vs vs s binlerce kaynak elektromanyetik radyasyon yayıyor zaten. gece yattığınız yaylı yatak çok mu masum sizce? tüm bunları o da topluyor,, şimdi gel işin içinden çık bakalım. kaçmak içinde bulunduğumuz zamanda çok zor ama biz bunların en düşük düzeyde zarar verecek şekilde üretilmesini istemek zorundayız.
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    İşte detaylı bir şekilde merak ediyorum

Mesela otobüse bindim. Cebindeki telefonun SAR değeri düşük. Ama yanında oturan adamın telefon SAR değeri yüksek ise bana zararı ne kadardır? Ya da evde telefonu kullanmıyorum ama aynı odada olunca SAR değeri yüksek telefonun bana zararı ne?

Bu kadar düşünmemin sebebi uzun vadeli telefon bakıyorum ama beğendiklerimin SAR değerleri yüksek, gözümden kaçmıyor o yüzden :)

İnternette yazılanlar mantıklı gelse de bilimsel kanıt bulamadım
  • 5 volt bataryayla çalışan bir telefon ne kadar radyasyon üretebilir ki? diyeceğim ama sanırım saçma olacak

• Telefon konuşma modundayken telefonu sürekli cebinizde taşırsanız sperm miktarı ve kalitesinde düşüşe neden olduğunu bildiren bir makale okumuştum zamanında ama diğer etkileriyle ilgili bir makale okumadım şu ana kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mantıken doğru. Çünkü telefon baz istasyonları ile sürekli bağlantı halinde. Telefon vücuda yakın olduğu için şüphe ettiriyor.

Ama yüksek SAR değerli bir telefonun konuşma anında ortalama kaç SAR değerine ulaştığını ölçebilsek keşke :) Mesela Lenovo P2 vücut oranı 1.6 . Elde tutarken ya da cepte taşırken pek güvenli değil

iPhone 8+ 0.99 SAR değeri var ama konuşma anında 0.80 mi verir 0.50 mi verir yoksa 0.90 civarında mı verir bilemeyeceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 26 Haziran 2018; 18:5:30 >
  • SAR bi ciqara fi$eq.

• quote:

Orijinalden alıntı: phorever

Mantıken doğru. Çünkü telefon baz istasyonları ile sürekli bağlantı halinde. Telefon vücuda yakın olduğu için şüphe ettiriyor.

Ama yüksek SAR değerli bir telefonun konuşma anında ortalama kaç SAR değerine ulaştığını ölçebilsek keşke :) Mesela Lenovo P2 vücut oranı 1.6 . Elde tutarken ya da cepte taşırken pek güvenli değil

iPhone 8+ 0.99 SAR değeri var ama konuşma anında 0.80 mi verir 0.50 mi verir yoksa 0.90 civarında mı verir bilemeyeceğiz
    Bildiğim kadarıyla telefon sinyal kaynağından (baz istasyonları vb) ne madar uzaklaşırsa o kadar artıyor sar değeri, nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama.sebebi mantıklı gelmişti,gelen sinyal ne kadar zayıf olursa yakalamak için o kadar enerji harcıyormuş.

İşin handikapı,telefon zorlanmıyorsa baz istasyonu yakındır gene etkilenirizşu devirde çok fazla şey radyo dalgalarıyla iletişim kuruyor,en basitinden duvarın içindeki kablonun bile manyetik alanı var.sizin telefonunuz yoksa otobüste yanınızdakinin var.sigara gibi,içmeseniz bile istemeden pasif içici oluyorsunuz.o yüzden çok takmayın, içinize sinen düşük sar değerli bir telefon alın geçin derim

• SAR değeri bir radyasyon birimi değildir. Dokunuzun soğurma birimidir.

Önce yıllık doğadan aldığınız radyasyonu araştırın. SAR değerine gelene kadar...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Telefonla konusurken kulaklik takin beyne asiri isi veriyor telefon siz farkinda degilsiniz

• AlkanExclusive kullanıcısına yanıt
    Rica etsem Radyasyon ve Soğurma biriminin insan için önemini açıklar mısınız? Radyasyon tamam da SAR yüksek olsa bile önemsiz mi oluyor? SAR ile radyasyon farklı diye göz ardı etmeye değer mi? Bilmediğim için soruyorum detaylı ya da kısa-öz yazarsanız çok sevinirim
  • quote:

Mantıken doğru. Çünkü telefon baz istasyonları ile sürekli bağlantı halinde. Telefon vücuda yakın olduğu için şüphe ettiriyor.

Bağlantı gücüne göre değişir o. Baz istasyonuna yakınsan full çekiyorsa telefon gücü düşürür. Az çekiyorsa çıkış gücünü arttırır.
  • phorever kullanıcısına yanıt
    Daha önce yazmıştım detaylı olarak, araştırırsanız ulaşabilirsiniz DH üzerinden. Şu anda ulaşamadım o mesajıma.

• Evet o doğru da 1.6 lık sar değeri olan bir telefon çekim gücü düşük yerde konuşurken tehlikeli de cepte dururken masum mu?

@AlkanExclusive bakacağım teşekkürler
  • quote:

Evet o doğru da 1.6 lık sar değeri olan bir telefon çekim gücü düşük yerde konuşurken tehlikeli de cepte dururken masum mu?

@AlkanExclusive bakacağım teşekkürler
    Ben takılmıyorum hocam cebindekinden korunmak istesen heryerde var. Heryer wifi her yer telefon yapacak birşey yok.
  • phorever kullanıcısına yanıt
    Htc telefonların sar değeri düşük onlara bakabilirsin.
    Bkz:https://www.epey.com/akilli-telefonlar/htc-u11.html

Sar değeri çok ciddi bir sorundur. Ama zararları kısa sürede etki göstermediğinden çoğunun umrunda değil.
    Bkz: misal bir xxx kadınların evlere gelen meşhur kozmetik markası kremde kanserojen madde olsun, etkisi 120 sene sonra ortaya çıksın o ürüne konulan. İnsan kaç yıl yaşıyor? 70-75. Koy gitsin. Bu ne? -başka katkı maddesi, etkisi? 90 sene sonra koy koy onuda koy.
    Evet müthiş renkler, reklamda ünlü güzel oynatalım. Gelsin paralar biz kullanmıyoruz paraya bakarız"

Radyasyon ve Sar değerine geri dönelim.
    Ben 1.5 yıl replika telefon kullandım (samsung s3,kore malıydı, mtk6575 hatta). O zamanlar bilmiyodum sar değeri cart curt.
    Bunun daha beter replikalarıda var çin malı v.s En iyi dubai malı diyorlardı. Bendeki 2.kalite replika imiş sanırım.
    Benim bir dönem (yurtta falanda kalmıştım) full telefon oynuyodum. Pcde internet yok. Telefondan wifi den indirdiğim oyunları oynuyodum. Yaz tatiliydi.
    *Benim saçım acayip bir dökülme olayına girmişti. Elimi saçıma götürünce bütün saç elime geliyodu, arada kırılıp önüme düşüyodu falan. Çok kötü dönemlersi. Berbere gittim adam makineyle vurmadan eliyle tararken saçlar eline geliyordu falan. 1 numaraya vurdu. Ağlıyodum ben.

Hemen değil 1-2 ay sonra yine aynı telefonu kullanırken forumda 2.el bölümünde replika telefon satan birinin konusunda bir Forumdaşımın yorumunu gördüm.. "Replika telefon kullanıcaksanız fırça gibi saçınız olmalı".

Sonra para biriktirdim letgo yemi çıkmıştı evdeki kullanılmayan eşyaları falan satıp gittim orjinal 2.el m7 aldım. Bir kaç ay daha geçince internettende araştırmalarım oldu bu sırada. Dökülme azaldı.
    Lise1 tatilinde saçım döküldü. O yaşta.

-O çok övülen İPHONE telefonlarında sar değeri yüksektir.
    Sar değeri 1.0 ın üstünü almayın derim.
    1.5 e kdr normal deniliyor ama siz bilirsiniz.
    -Radyasyonu azaltmak için gece telefonu uçak moduna alabilirsiniz.
    -Telefon hat kullandığı için sürekli arkaplanda baz istasyonuna bağlanmaya çalışıyor o yüzden diğer cihazlara göre çok daha fazla radyasyon yayıyor.
    -Yattığınız odada telefonu şarja bırakmayın. Sizden uzakta dursun.

Ben o dönemlerde yastığın altına koyduğum çok olmuştu. Yapmayın
    Ha dediğim gibi etkisini ben saç dökülmesiyle gördüm, elbet vücutta başka etkileri olmuştur. Onlar buzdağınız görünmeyen tarafı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.