Şimdi Ara

Sapphire RX570 Pulse ITX Performans Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, geçtiğimiz hafta ekran kartını aldım, fakat gel gelelim internetteki testlerle yola çıkıp bu ekran kartını alınca, evdeki hesap çarşıya uymadı. Aklımda birkaç soru işareti var.
    Sistemi oyun oynamak için toplamıştım, lakin oyun performansını hiç beğenmedim. Ani fps düşüşleri var ve bazı oyunlarda FPS de olmaması gerekecek kadar düşük. Ani fps düşüşleri bile o kadar rahatsız etmiyor. Driver güncellemeyi denedim işe yaramadı, driver'ı bir öncekine attım işe yaramadı. Power kaynaklı olabilir mi ? dedim. Hesapladım, hesapladığım üzere yeterli bir PSU varmış. Sorunun ne olduğunu bir türlü çözemedim. Ekran kartını geçen hafta aldığım için Yukko'ya iade için yazdım, garantiye(servise) yollayacaklarını belirttiler. Kimbilir ne kadar sürecek. En azından sorunun ekran kartından olup olmadığını bilmek için sizlere yazmak istedim.

Sistem:
    İşlemci : Ryzen 3 2200G @3.9GHZ 1.375 Voltaj ( Prime 95 Stabil )
    Ram : GSkill Aegis 8GB 3000MHZ CL16 ( 8*1 )
    Anakart : MSI B450M Bazooka
    Psu : Evga 450W Bronze BT
    Ekran Kartı : Sapphire RX570 Pulse ITX
    Depolama : 240GB Kingston A400 SSD

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Öncelikle driver kurarken yada güncellerken mutlaka DDU ile güvenli mod da eski driver ı temizle yenisini öyle kur.

Ayrıca günümüz de bir çok oyunda 4/4 işlemci ve 8GB ram yetersiz gerçi kartı hangi oyunlarda test edip beğenmediğini yazmamışsın ama çok da bir şey fark etmez zaten single da olsa multi de olsa dediğim gibi 4/4 işlemci ve 8GB ram ciddi anlamda yetersiz. Power a gelecek olursak çok eski ve yıpranmış değilse kesinlikle RX570 için yeterli gücü sağlayacaktır çünkü 12v kanalından 420W veriyor ve bu değer bir çok sistem için fazlasıyla yeterli.
  • 8 gb ram devri kapandı kapanacak zaten
  • Ram’den dolayıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Öncelikle driver kurarken yada güncellerken mutlaka DDU ile güvenli mod da eski driver ı temizle yenisini öyle kur.

Ayrıca günümüz de bir çok oyunda 4/4 işlemci ve 8GB ram yetersiz gerçi kartı hangi oyunlarda test edip beğenmediğini yazmamışsın ama çok da bir şey fark etmez zaten single da olsa multi de olsa dediğim gibi 4/4 işlemci ve 8GB ram ciddi anlamda yetersiz. Power a gelecek olursak çok eski ve yıpranmış değilse kesinlikle RX570 için yeterli gücü sağlayacaktır çünkü 12v kanalından 420W veriyor ve bu değer bir çok sistem için fazlasıyla yeterli.
    Cevaplar için teşekkür ederim herkese

Valla PUBG üzerinden yorum yapıyordum. Sanırım ramler cidden yetersiz. Gskill.yerine farklı bir marka model ancak 3000mhz ram alsam sıkıntı olur mu ? Mesela şu anda Corsair vengeance ramler 350 lira inventusta. Sadece Cl değerleri farklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erkka

Valla PUBG üzerinden yorum yapıyordum. Sanırım ramler cidden yetersiz. Gskill.yerine farklı bir marka model ancak 3000mhz ram alsam sıkıntı olur mu ? Mesela şu anda Corsair vengeance ramler 350 lira inventusta. Sadece Cl değerleri farklı.

Alıntıları Göster
    Dostum PUBG çok sıkıntılı bir oyun yani PUBG de pek optimize bekleme yni 2 yıldır o oyun aynı kolay kolay da düzelmez fakat stabil oynayabilmen için şu ayarları yap en azından fps drop vs. yemezsin ve görüntü kalitesi de çok keskin, net olur.

Anti aliasing ve Texture medium geri kalan hepsi very low (sadece bu 2 ayar adam akıllı görüntü kalitesi sağlıyor diğerleri teferruat) ve en önemlisi GPU kullanımını %90 üzerine çekmek için ekran ölçeğini 110-120 civarına yükselt. Oyun daha akıcı ve stabil olacaktır

• Pung ile sistem testi yapılmaz, gayet iyi sistemde bir sorun yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jedi_masterr

Pung ile sistem testi yapılmaz, gayet iyi sistemde bir sorun yok.
    Hazır aklıma gelmişken Witcher 3 için konuşursam, yüksek ayarlarda 45 FPS alıyorum. Ortalama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkka

Alıntıları Göster
    ondan 2 tane alıp elindekini satabilirsen daha saglıklı olur.
  • "Anti aliasing ve Texture medium geri kalan hepsi very low (sadece bu 2 ayar adam akıllı görüntü kalitesi sağlıyor diğerleri teferruat) ve en önemlisi GPU kullanımını %90 üzerine çekmek için ekran ölçeğini 110-120 civarına yükselt. Oyun daha akıcı ve stabil olacaktır"

Aynen bu ayarlari yapin PUBGde hocam hic dusunmeden. Sadece Ekran olcegini 120 yaparsaniz fazla yuk bindirir. 1080p uzerinde zorlaniyor Rx570. V-Sync - Sharpening - Motion Blur kapali olsun onlara da dikkat edin.

Ekran cozunurlugunuz nedir? Eger 2k monitorunuz varsa oyunlarda kesinlikle 1080P ye cekip oynayin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

"Anti aliasing ve Texture medium geri kalan hepsi very low (sadece bu 2 ayar adam akıllı görüntü kalitesi sağlıyor diğerleri teferruat) ve en önemlisi GPU kullanımını %90 üzerine çekmek için ekran ölçeğini 110-120 civarına yükselt. Oyun daha akıcı ve stabil olacaktır"

Aynen bu ayarlari yapin PUBGde hocam hic dusunmeden. Sadece Ekran olcegini 120 yaparsaniz fazla yuk bindirir. 1080p uzerinde zorlaniyor Rx570. V-Sync - Sharpening - Motion Blur kapali olsun onlara da dikkat edin.

Ekran cozunurlugunuz nedir? Eger 2k monitorunuz varsa oyunlarda kesinlikle 1080P ye cekip oynayin.
    Ekranım FHD hocam.. Söylediğiniz ayarları yarın yapacağım. :) Teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

"Anti aliasing ve Texture medium geri kalan hepsi very low (sadece bu 2 ayar adam akıllı görüntü kalitesi sağlıyor diğerleri teferruat) ve en önemlisi GPU kullanımını %90 üzerine çekmek için ekran ölçeğini 110-120 civarına yükselt. Oyun daha akıcı ve stabil olacaktır"

Açıkçası ekran ölçeği 100 yada 120 RX kartların fps oranı için çok bir şey fark etmiyor çünkü 100 de yapsan ortalama aynı fps i alıyorsun ve işin kötüsü kart tam yüke girmiyor fps çok oynuyor. Hem 100 hemde 120 şeklinde oyun içi 2 SS aldım buyur.

• https://forum.donanimhaber.com/yeni-sistem-kuranlar-icin-msi-afterburner-rehberi--136506327#136506327

bu rehberi kurarak istatistik takibi yapın, bakalım nelerle karşılaşacağız görelim

işlemci bottlenecki sezdim. dual channelin oldukça yardımcı olacağı bir türden hem de.

ikinci bir 8 gb takıp test edin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veliayhangizemiseviyor -- 30 Aralık 2018; 11:39:50 >
  • 8 gb ramla pubg oynayan biri olarak oyun ciddi anlamda sıkıntı çıkarmakta yükleme ekranları cok uzun sürmekte oyun içinde de ara ara drop yapmakta 8 gb ramin ipi yavaş yavaş çekilmekte

• Tek kit ram kullanmayin. 1*8 yerine 2*4 daha cok performans sağlıyor.

Siz bir 8 daha alin sorunu çözmüş olursunuz.

• aynı işlemciye sahibiz yaptıgınız oc 3.9 eşittir i3 8100 bi tık üstü diye düsün işlemci sıkıntın yok ram sıkıntınız var rami satın 2x8 alın
  • CPU ve RAM yetersiz. Ayrıca RAM çift kanal olmalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.