Şimdi Ara

Sapphire Radeon VII ekran kartı satışa çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• AMD’nin oyunculara yönelik 7nm sürecinde geliştirdiği Radeon VII ekran kartının tanıtımı sonrasında büyük bir tartışma da başlamıştı. AMD’nin kısıtlı üretim yaptığı ve özelleştirilmiş versiyonların olmayacağı gündeme bomba gibi düşerken firma ise bunu reddetmişti.

Sapphire Radeon VII özellikleri

Bugün bunu destekler nitelikte bir gelişme yaşandı ve Sapphire markası Radeon VII ekran kartı ortaya çıktı. Ekran kartı orijinal versiyonun tasarımına yakın bir çizgi izlerken yine 3 fanlı bir sistem ile geliyor. Sapphire Radeon VII ekran kartının herhangi bir özelleştirilmiş versiyonunun olmayacağı ifade ediliyor.

Ayrıca Bkz.Apple nabız ölçer sensörü davasında uzlaşma sağladı

Ekran kartının Turbo hızı 1750MHz olarak açıklanmış ve bu da daha önce dile getirilen 1800MHz seviyesinden küçük bir miktar düşük. AMD’nin kendi sitesinde satacağı kartlar için 1800MHz seviyesini ayırmış olabileceği tahmin ediliyor.

Ekran kartında 16GB HBM 2 bellek 1000MHz frekansında çalışıyor ve 1TB/s bant genişliğine ulaşıyor. Henüz ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmese de fiyatının 699$ olacağı tahminleri yapılıyor.

Tartışmaların ardından gelişmeler merakla bekleniyordu. Gerçekten kısıtlı bir üretim var mı yoksa yaygın olarak kullanıma sunulacak mı sorusu oyuncuların kafasını kurcalıyor. Yakın zamanda daha fazla markanın kendisini göstermesi oyuncuları rahatlatacaktır.

• Hakikaten parasına değecek bir ekran kartı yok piyasada! Şaka gibi...

AMD'nin mevcut mimarileri ekran kartı tarafında o kadar verimsizki, Vega 56, 64 serisini ancak UV+OC ile kısmen düzeltebiliyoruz. Radeon 7'nin de çok ahım şahım bir performans getireceğini de beklemiyorum. Vega64 Refresh gibi olacak.
    Nvidia tarafı ise sürekli yalanlarla işi götürüyor. RTX gereksiz bir teknoloji değil ama şu an Nvidia'nın kartları da bu olayı hakkıyla yapamıyorlar. Üstelik de çok pahalılar.

Bu gidişin sonu PC oyunculuğunun ölmesidir. Zaten Online oyunlara abanan oyun firmaları, oyunların özgün niteliklerini mahvedip işi sadece paraya döktüler. Ruhsuz, boş çok oyun var. Bir de bu yanı var. Adam gibi oyun olsa, ekran kartı yok, ekran kartı olsa, adam gibi oyun yok.

Paragöz Nvidia, bu açgözlülüğünün bedelini bir kaç sene sonra çok ağır öder. Zaten daha adam gibi oyuncu monitörü de yok! Standartlar bile daha yerleşmemiş (4K, HDR,144Hz vs gibi..)

Hepi topu bilgisayarlarla oyun oynayacağız. Profesyonel iş yapanı hariç, RGB'si, Gamer ürünleri vs derken iş iyice amacından sapıp, rotasını şaşırdı. Çok ekstrem ürünler, pahalı olur bu normal de, artık orta seviye bile alınamaz duruma geldi!
    Tamam bizim ekonomimizin kötü olmasının etkisi yadsınaz ama, her yeni çıkan parçada da fiyat artmaz.

Milletin beğenmediği GTX 1060'ın fiyatının nerelere kadar çıktığını hatırlayın.

Gelecek yeni nesil konsollar, elbette PC'ler kadar güçlü olmasa da sanırım, bu durumdan sıkılanlar artık oyun platformalarını, mantıksız ve vahşi pazarlama hileleri yüzünden terk edip konsollara geçecekler.
  • 700 dolardan çıkarmazlar mantıklı olun allah aşkına

• quote:

Orijinalden alıntı: Orange dragon

700 dolardan çıkarmazlar mantıklı olun allah aşkına
    700 dolar olacak. Referans tasarım. Mantıklı ol biraz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rtx 2080-2070 tayfası yazmaktan klavyeleri aşındıracaklar beyler. Üzülmeyin ileride Nvidia Rtx destekli bir sürü oyun getirebilir umudunuzu kaybetmeyin. Çok faydalı bir teknoloji.

• amd 7 serisi 100 dolar daha ucuza çıkmalıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3F38B6C29

amd 7 serisi 100 dolar daha ucuza çıkmalıydı
    Amd Nvidia fiyatları düşürsün diye piyasada değil bilginiz olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Rtx 2080-2070 tayfası yazmaktan klavyeleri aşındıracaklar beyler. Üzülmeyin ileride Nvidia Rtx destekli bir sürü oyun getirebilir umudunuzu kaybetmeyin. Çok faydalı bir teknoloji.

RTX OFF yağsız versiyonu
    RTX ON yağlı versiyon başka birşey göremedim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fotoğraflarda rtx off olduğunda hiç yansıma yokmuş gibi olmuş. Yansıma her daim oluyor. Rtx on olduğunda neyin yansıdığını daha net görebiliyorsunuz sadece. Tabi oyun desteklerse.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kloroform kullanıcısına yanıt
    ray trcingin ne olduğunu hiç anlamamışsın. ışık yönün değiştiği ,bakış açımızın değiştiği hareket esnasın yansımların doğal hayattaki gibi değişmesi gibi şeyler gelicek rtx ile .yapay zeka hesaplamaları yapıcak bunları. Boş beleş geiyk yapıyorsunuz.
  • Yansımanın net olacağını söyledim. Bir parlaklık olmadığını vurguladım. Tabi cümlenin sonuna 'sadece' yazdığım için bozuldun. Tekrar söylüyorum sadece yansımaların daha net olduğu teknoloji. Sana ne milletin geyiğinden. İsmini bile doğru yazamadığı ray tracing teknolojisini sanki kendi bulmuş, bütün gün ray tracing hesaplamaları yapıyormuş gibi gelmiş milletin geyiğine laf atıyor. Seni ucuz nvidia fan boyu. Git rtx destekli kart al ve RT destekli oyun beklerken başka konularda takıl.

• Önceki yıllarda AMD ile ilgili haberi ilk yayınlayan (Yanılmıyorsam Dünya da)
    Donanımhaber, 2 gündür zen 2 cpu ları bench sonuçlarıyla ilgili haber yapmadı, oysa ki o kadar alışmıştık ki sızıntı başlığıyla atılan haberlere

• Kloroform kullanıcısına yanıt
    Bir teklonojiye akıl dışı bok atınca fanboy olmuyorsun da ,bunu eleştirince mi fanboy olunuyor? Yabancı terimleri kulanan insanlara ayar olurum. demek istediğin nvida markasını tercih etmek ,sevmek,memnun kalmak,önermek fanboyluklsa mutlulukla evet ben bir fanboyum. Bu teklonojini şuan fiyatını ahketmediği eleştrisini yapabilrsin. Bunun yapay zeka uygulamaların ışıklandırma, yansıma ve gölgelendirme teklonojileirn geleceiği olmayacağını söylemek taşkafalılıktır. para benim param istediğim ürünü alırım. nvida wattbaşına en fazla fps verir. Asıl olan budur . gerisi fasa fisodur. Nvida canı siter 250 dolraa star canı ister 500 dolara satar. İşine gelirse alırsın. Bu argeyyi ,yıllarca deneyimin maliyetini biliyormusun?rx 590 çektiği güce adam rtx 2080 ti çalıştırıyor bazı şeyler zevktir. Renoa raba F/P oalbilrim . Ama benim canım audi kulalnak isteyebilir. AMD lehine yazanların birçoğu rekabetin ucuzlık getireceği daha klayndahayüksek kartlar edinebilme arzusu. Ben grafiksel atılımla oyunlarlardaki ilerlemeyi daha çok öenemsiyorum. Nvidiam keşke mtekel osal konsollaşsa pc de oyun oynamktan kurtulsak. Xboz klvye mouse getriyor. Pc oonlien oyunculuğunda hile,toksiklerden,trollerden kurtuluruz. her 2 yılda bir sistem yenilemeyiz. Total war osla xboz alırıdım. sırf pc total war içinaldım. biri 250 hz monitörde oynar biir 60 servler 75mhz olur. sistem senkronize olurdu, herneyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 25 Ocak 2019; 13:37:19 >

• Bilmiyorum aranızda AMD ve Nvidia kartların ikisini birden deneyimleyen oldu mu ama bana kalırsa AMD’nin oyunlardaki render kalitesi Nvida’yaya göre ciddi anlamda iyi. Yani bunu farketmemek imkansız. Bence Nvidia görüntü kalitesini düşük tutarak fps’ye yükleniyor. Tamamen kişisel görüşümdür.

• Bu arkadaşın GTX 465 incelemesi vardı, bak nereden nereye! Adam sanki yılların kullanıcısıymış gibi aşık atıyor. DH'nin geldiği içler acısı hâl, ne yazık ki!
  • Hocam yağlı güreşler işte, Nvidia sponsorluğunda!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakikaten parasına değecek bir ekran kartı yok piyasada! Şaka gibi...

AMD'nin mevcut mimarileri ekran kartı tarafında o kadar verimsizki, Vega 56, 64 serisini ancak UV+OC ile kısmen düzeltebiliyoruz. Radeon 7'nin de çok ahım şahım bir performans getireceğini de beklemiyorum. Vega64 Refresh gibi olacak.
    Nvidia tarafı ise sürekli yalanlarla işi götürüyor. RTX gereksiz bir teknoloji değil ama şu an Nvidia'nın kartları da bu olayı hakkıyla yapamıyorlar. Üstelik de çok pahalılar.

Bu gidişin sonu PC oyunculuğunun ölmesidir. Zaten Online oyunlara abanan oyun firmaları, oyunların özgün niteliklerini mahvedip işi sadece paraya döktüler. Ruhsuz, boş çok oyun var. Bir de bu yanı var. Adam gibi oyun olsa, ekran kartı yok, ekran kartı olsa, adam gibi oyun yok.

Paragöz Nvidia, bu açgözlülüğünün bedelini bir kaç sene sonra çok ağır öder. Zaten daha adam gibi oyuncu monitörü de yok! Standartlar bile daha yerleşmemiş (4K, HDR,144Hz vs gibi..)

Hepi topu bilgisayarlarla oyun oynayacağız. Profesyonel iş yapanı hariç, RGB'si, Gamer ürünleri vs derken iş iyice amacından sapıp, rotasını şaşırdı. Çok ekstrem ürünler, pahalı olur bu normal de, artık orta seviye bile alınamaz duruma geldi!
    Tamam bizim ekonomimizin kötü olmasının etkisi yadsınaz ama, her yeni çıkan parçada da fiyat artmaz.

Milletin beğenmediği GTX 1060'ın fiyatının nerelere kadar çıktığını hatırlayın.

Gelecek yeni nesil konsollar, elbette PC'ler kadar güçlü olmasa da sanırım, bu durumdan sıkılanlar artık oyun platformalarını, mantıksız ve vahşi pazarlama hileleri yüzünden terk edip konsollara geçecekler.

• BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Adaptive clocking diye birşey var - sadece düşük voltajda tesirini görüyorsun. Bunun verimsizlikle alakası yok, sadece çalışma aralığı eşik üstü voltaj değil, ondan. Vega 56 varken başka kart alanlar da zaten kafayı yemiş. 2000 TL'ye aldığın kartla çok geniş bir aralıkta performansın oluyor, zaman ve niyetin ölçüsünde sonuç alıyorsun.
  • Sapphire Radeon VII ekran kartı satışa çıkıyor
  • Yav bırak şimdi ekran kartını falan ryzen 3000 leri sal gelsin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.