Şimdi Ara

Sapphire R9 285 DUAL-X UEFI ve LEGACY Bios Düğmesi Bilgilendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçtiğimiz ay aldığım ekran kartımın üzerinde bir düğme var, ne işe yaradığını googleden araştırarak biraz bilgi sahibi oldum ama tam olarak anladığım söylenemez.
    Şimdi bu düğme ekran kartı bioslarının arasında geçişe yarıyormuş UEFI ve LEGACY bios.
    Hangi durumlar da bu düğmeyi kullanmalıyım ?
    Ve şuanda Hangisini kullanıyorum ?
    Herhangi bir arıza olmadan geçiş yaptığım da Herhangi bir performans artışı veya düşüşü yaşarmıyım ?
    Konu hakkında bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim İnternette araştırdığım da hiç bir türk sitesinde doğru dürüst açıklama göremedim yararlı bir konu olacağını düşünüyorum
    Saygılarımla.
     Sapphire R9 285 DUAL-X UEFI ve LEGACY Bios Düğmesi Bilgilendirme Sapphire R9 285 DUAL-X UEFI ve LEGACY Bios Düğmesi Bilgilendirme

• legacy bios dedigi anam babam bios.UEFI bios dedigi anakartinda destek varsa ve biostan ayarladiysan ve UEFI win8.1 veya 10 da oluyor mu bilmiyorum kurarsan acarsin windows acilisi daha hizlanir.windows icinde performans farki olmaz bu iki bios arasinda oyunlarda filan.kullanmasan da olur yani cok onemli bir sey degil ama iki biosunun olmasi diyelim kullandigin biosa guncelleme yaparken bozdun oteki biosu acarsin.gpu-z'de UEFI diye yaziyor sag ustte bi dugmeye bas bak bir de basma bastan ac bak.
  • Teşekkür ederim hocam Bilgiler için, Şuanda işyerindeyim akşam eve gider gitmez dediklerine bakıp uygulicam
  • Benımde sapphire r9 280x vapor-x kartım vardı. Şuanda kendileri serviste :) Bu düğme hakkında çok bilgi bulamayınca direkt yetkili servisteki teknik elemanlarla konuştum. Düğmeye bastığınızda yani düğmenin ışığı yanarken kartın boost özelliği aktif oluyor yani çekirdek hızları ve bellek hızları bir miktar artıyor. Ancak bu özellik normalden biraz daha fazla güç çekiyor. Ayrıca ömrü kısalıyor :)
  • Oncelikle gecmis olsun hocam, sapphire garanti konusunda kiyak bir firmadir diye biliyorum ben merak etme en kotu ihtimal ile daha iyi bir ekran karti verirler :) soyledigin konu ise beni cook sasirtti boost ozelligi mevzusu, ben bundan once overclock yapmaya calistim ama fazla verim alamamistim demekki bu dugmeyi aktif edip denemeliyim gzl bir bilgi oldu benim icin tesekkur ederim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben teşekkür ederim. Sapphire teknik servis hakkında çok olumlu şeyler duydum ancak bana denk gelmedi herhalde :) vatan bilgisayar ürünü pentaya gönderdik diyor penta bize vatandan hiçbir şey gelmedi diyor. Ne yapacağımı şaşırdım
  • Biraz sabırla işinizin açıklığa kavuşacağını düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sizin bahsettiğiniz hız mevzusu arkadaşın dediğine benzer birşey sanırım ? Benim anakartım UEFI destekliyor, bir an önce eve gidip denemek için sabırsızlanıyorum.
  • eufi yeni bios teknolojisi yeni her zaman iyidir
  • Evet Öyleymiş ve benim anakart destekliyor bu özelliği, şuanda işyerinde olduğum için hangi biosu kullanndığımdan emin değilim bir an önce eve gidip bakmak istiyorum acaba şuanda hangisini kullanıyorum diye inşl eufi kullanmıyorumdur ve az da olsa arttırırım kartın performansını
  • Eğer Windows kurulumunu Uefi olarak yaptıysanız Uefi destekli donanımlar sayesinde daha hızlı bir boot süresi alırsınız sistem açılırken. Ayrıca bu düğme bios değiştirme anlamına geldiği için ekran kartının bios'unu çökertirseniz diğer bios'a da geçerek sorunu ortadan kaldırırsınız. Bunun dışında boost vb bir işe yaramıyor. En azından kendi kartımdan gördüğüm kadarı ile saat değişikliği yapmıyor.
  • Bakalım bende olacak mı Saat hızlarında değişiklik, eğer olursa sizde bir yanlış olabilir. akşam 7:30 gibi yazacağım sonucu
  • Az onceki incelemem'de sapphire r9 285'de boost ozelliginin olmadigini gordum. Karta sadece fabrikadan cikisli olarak %5 overclock yapilmis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FairLighty -- 6 Kasım 2015; 17:40:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende öyle hissediyordum ama yinede UEFI biosu aktif değilse onu aktifleştirip az da olsa bir artış olacak Konudan güzel bilgiler edindim teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Ben teşekkür ederim. Sapphire teknik servis hakkında çok olumlu şeyler duydum ancak bana denk gelmedi herhalde :) vatan bilgisayar ürünü pentaya gönderdik diyor penta bize vatandan hiçbir şey gelmedi diyor. Ne yapacağımı şaşırdım

Geçmişler olsun.Benim de bozulan intel işlemcimi AMD servisine göndermişlerdi.Öyle dengesizlikleri var Vatan'ın.
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim sagolun. Sabrediyorum dun vatani aradim penta ile gorusup neler oldugunu bana bugun telefon ile aktaracaklardi. Tahmin ettigim gibi kimse aramadi. Sakin olmaya calisiyorum ama cok uzun surmeyecek gibi duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar tekrardan merhaba ben eve geldim ve GPUz programında EUFI tiki işaretli değil, win10u kurarken bu modda kurmadım anlamına mı geliyor bu ? eğer böyle ise format atmadan bu moda döndürebilirmiyim ?

http://gpuz.techpowerup.com/15/11/06/ds2.png

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre91uyan

arkadaşlar tekrardan merhaba ben eve geldim ve GPUz programında EUFI tiki işaretli değil, win10u kurarken bu modda kurmadım anlamına mı geliyor bu ? eğer böyle ise format atmadan bu moda döndürebilirmiyim ?

http://gpuz.techpowerup.com/15/11/06/ds2.png

GPU-Z'deki UEFI sekmesi kartın biosunun destekli olup olmadığını söyler windows'un değil.karttaki tuş şu an hangi konumda bilmiyorum ama diğer türlü de deneyin.

• Ekran kartının üstündeki düğmeyi aktif hale getirdiğim zaman GPU-Z programında ki UEFI tiki etkinleşti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiilimAdamı -- 6 Kasım 2015; 21:46:15 >
  • Peki şuanda tik de işaretli yani ben ekran kartının UEFI biosunu kullanıyorum anlamına geliyor değil mi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.