Şimdi Ara

Sapphire R7 265 DUAL-X aldım sizce nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sapphire R7 265 DUAL-X GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

Arkadaşlar bugün tam bu modeli aldım 2.el olarak, yakın bir arkadaşımdan temin ettim acil paraya ihtiyacından dolayı 200 TL gibi bir rakama aldım.

İyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum Gtx750ti alma düşüncem vardı ama bunu tercih ettim..

Ayrıca sistemim bu;

i3 3220 3.3 Ghz ( HT 4 Çekirdek )
    Msi B75MA - P45 Sata 3.0 / Usb 3.0
    Gskill (2x4) 8 GB DDR3 1600 Mhz CL 9 Dual Channel Gskill Ripjawsx
    XILENCE XP600 600W 135MM FAN PSU GAMİNG SERİSİ R3 +80 Plus
    SAMSUNG 23" S23B350H Geniş Ekran Full HD Led Monitör

Herhangi bir darboğaz durumu yada güç kaynağı yetmeme durumu olmaz değil mi ?

Son sorum olarak Directx 12 desteğine sahip bir ekran kartı sanırım ilerde directx 12 oyunlarda sıkıntı yaşarmıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 18 Nisan 2016; 14:07:32 >

• Fiyat normal almışsın hatta ucuz bile denebilir, inşl bir sıkıntısı yoktur kartın. sisteminlede hiç bir sıkıntı yapmaz işlemciyede psu yada gayet güzel yakışmış. dx12 oyunlarda kartının gücü yettiği kadar detaylarda hiç bir sıkıntı yaşamazsın.

Edit: aldığın kart 750ti den daha performanslı bir kart. 750ti güç tüketimi bakımından daha üstün ama zaten psu yetiyor senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiilimAdamı -- 18 Nisan 2016; 14:26:41 >
  • 750Ti bi tık daha altı 265 alman iyi olmuş hayırlısı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiilimAdamı

Fiyat normal almışsın hatta ucuz bile denebilir, inşl bir sıkıntısı yoktur kartın. sisteminlede hiç bir sıkıntı yapmaz işlemciyede psu yada gayet güzel yakışmış. dx12 oyunlarda kartının gücü yettiği kadar detaylarda hiç bir sıkıntı yaşamazsın.

Edit: aldığın kart 750ti den daha performanslı bir kart. 750ti güç tüketimi bakımından daha üstün ama zaten psu yetiyor senin.

Sıkıntı olduğunu sanmıyorum yakın bir arkadaştan aldık yarın elime ulaşıcak şuan kargoda..

Gelince ekran kartının stabil olup olmadığını ve performansını test edeceğimiz bir program mevcutmudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

750Ti bi tık daha altı 265 alman iyi olmuş hayırlısı olsun

Sağol hocam, pm ile çok yardımlarınız oldu teşekkür ederim
  • Eski kart yandığı için 467tlye 750 ti aldım performans olarak oyundan oyuna değişmekle birlikte yakın sonuçlar veriyolar. Dx12 desteği de 265te daha iyiymiş. Kart sağlamsa gayet iyi fiyata almışsınız pişman olmayın sadece güç tüketimi daha fazladır ama psunuz yeticektir.
  • güzel bir kart sisteminizlede sıkıntı darboğaz olmaz. mevcut sisteminizle şuan piyasadaki tüm oyunları 1080p orta - yüksek ayarlarda oynarsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    asus r7 250 aldım sizce nasıl?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jack Martin kullanıcısına yanıt
    GpuZ programının ufak render tool u ile test edebilirsin.
  • aldıktan sonra sormanın bir anlamı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

aldıktan sonra sormanın bir anlamı yok

Satıp yenisini alırdık hocam sıkıntı olmazdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 19 Nisan 2016; 3:48:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack Martin

quote:

kardeş, neyin peşindesin ?

XILENCE psu kaliteli bir psudur. 600 watt, 135 mm fan. diğer 600 watt psulara bakarsan çoğunun fanı 120 mm olduğunu görürsün.
    psudan yana bir sıkıntın olmaz. işlemci zaten darboğaz yapmaz.

imzanda yazan sisteme uygun ekran kartı bulmuşsun. hemde muadilleri 500-600 tl'ye satılıyorken, sen ikinci eline 200 tl vermişsin, resmen bedava.
    3/1 fiyatına yani. yarı fiyatına olsa ucuz derdik, ama bu ucuzdanda öte.
    çalışsın yeter. bu arada elektronik durmadan al sat yapılmaz.

direct12 konusuna gelince, sorun yaşayan çok arkadaş var. direct 12 daha oturmadığını düşünüyorum. Hâlâ direct 8 direct 9 lu bir sürü oyun oynuyoruz,
    direct 11 bile fazlayken, direct 12'yi araştırmanız gereksiz olmuş.

benim yorumlamam bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet_Oktay -- 19 Nisan 2016; 4:49:05 >

• Jack Martin kullanıcısına yanıt
    Fiyat oldukça iyi piyasası gene garantisi varsa 280-300 civarıdır ucuza kapatmışsın.

Darboğaz yapmaz pek belki bf4 multi gta multide biraz sıkıntı yapar oda çok hissettireceğini zannetmiyorum.Psu sıkıntı yapmaması lazım tam değerlerime bakamasamda çöp psu değildir heralde.

Ekran kartını test için Furmark kullanabilirsin ayarları en yükseğe getirip 15-20 dk test et sıcaklıkları falan kontrol edersin.Unique Heaven ile test et puanlar ne durumda karşılaştırırsın 3dmark ilede bakabilirsin ama şart değil birazda karışık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 19 Nisan 2016; 6:40:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet_Oktay

quote:

Orijinalden alıntı: Jack Martin

quote:

kardeş, neyin peşindesin ?

XILENCE psu kaliteli bir psudur. 600 watt, 135 mm fan. diğer 600 watt psulara bakarsan çoğunun fanı 120 mm olduğunu görürsün.
    psudan yana bir sıkıntın olmaz. işlemci zaten darboğaz yapmaz.

imzanda yazan sisteme uygun ekran kartı bulmuşsun. hemde muadilleri 500-600 tl'ye satılıyorken, sen ikinci eline 200 tl vermişsin, resmen bedava.
    3/1 fiyatına yani. yarı fiyatına olsa ucuz derdik, ama bu ucuzdanda öte.
    çalışsın yeter. bu arada elektronik durmadan al sat yapılmaz.

direct12 konusuna gelince, sorun yaşayan çok arkadaş var. direct 12 daha oturmadığını düşünüyorum. Hâlâ direct 8 direct 9 lu bir sürü oyun oynuyoruz,
    direct 11 bile fazlayken, direct 12'yi araştırmanız gereksiz olmuş.

benim yorumlamam bu kadar.

Hocam arkadaş duruma gülünç yaklaşmış bende espirili bir şekilde yaklaşmak istedim sıkıntı yok.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Zamanında özellikle bu kasayı toplarken güç kaynağına 210 TL para verip kalitelisini almıştım.

Ne kadar doğru yaptığımın bir kez daha farkına vardım

Directx 12 sorma sebebim ise hem oyunlar ama ağırlık basan işletim sistemi. Windows 10 kullanmaya alışamadım, bu yüzden Windows 7 dönmek istiyordum ama directx 12 olayı canımı sıkıyordu.

Daha tam oturmamışsa sistem windows 10 kullanmaya daha 1 sene gerek yok o zaman Windows 7 Ultimate devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 19 Nisan 2016; 12:34:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Fiyat oldukça iyi piyasası gene garantisi varsa 280-300 civarıdır ucuza kapatmışsın.

Darboğaz yapmaz pek belki bf4 multi gta multide biraz sıkıntı yapar oda çok hissettireceğini zannetmiyorum.Psu sıkıntı yapmaması lazım tam değerlerime bakamasamda çöp psu değildir heralde.

Ekran kartını test için Furmark kullanabilirsin ayarları en yükseğe getirip 15-20 dk test et sıcaklıkları falan kontrol edersin.Unique Heaven ile test et puanlar ne durumda karşılaştırırsın 3dmark ilede bakabilirsin ama şart değil birazda karışık

http://www.hepsiburada.com/xilence-xp600-600w-135mm-fan-psu-gaming-serisi-80-bronze-powersupply-pm-bd70997

Güç kaynağı tam olarak bu hocam. 3-4 sene önce toplarken o zamanın duayenlerinden bir arkadaş baya övmüştü bundan dolayı tercih etmiştim.

Fanı yukardaki arkadaşın dediği gibi büyük asla ses çıkarmaz, 600W Değere sahip ve +80 plus özelliği var.

Daha ne olsun diyesi geliyor insanın Zaten i3 işlemcinin elektrik tüketimi az sistemin diğer kaynaklarınında elektrik tüketimi az buz belli ekran kartının güç sorunu yaşıyacağını sanmıyorum.

Tabi işin ileri derecede teknik bilgisini sahip değilim, durum nedir test ederken görücez artık

• xilence'yi iyi biliyorum. 3-4 yıldır işlemci soğutucusunu kullanıyorum ve de şuanda pcde hiçbir ses yok. pcnin çalışıp çalışmadığı belli değil o kadar sessiz.
    sadece 1-2 sefer işlemci soğutucu fanı'nın içerisini yağladım o kadar. xilence kötü bir marka değildir.
    xilence'nin silence olduğunu tahmin ediyorum ve silence kelimesinin türkçe karşılığı sessizliktir.

xigmatek olsa everest olsa kötü derdim. çünkü hepsini kullandım. 150 liraya aldığım 500 watt xigmatek psuyu kullanamadım 50 liraya sattım ve kaliteli olan eski 400 watt coolmaster psu'nun fanını değiştirip kullanmaya devam ettim.
    ( eski coolmasterin fanı ses yapıyor diye, gittim 14 cm fana 50 lira verdim düşünün artık =) )

her neyse benim pc'de şuanda 2 windows yüklü. (win7 ve xp) ama ben xp kullanıyorum. win7'yi beğenmedim. yalnız 1-2 yıl sonra win7'ye geçerim kesinlikle.

win xp bile kullanılabiliyorken win7 bir sorun çıkarmaz en az 3-5 yıl daha gider.
    her yeni çıkan ürünü almamız bizim yararımıza dğeil zararımıza olur.
    her yeni çıkan program + işletim sistemini kullanmamızda aynı şekilde.

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet_Oktay -- 19 Nisan 2016; 13:53:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.